Μάλλον μύκητες (κοινώς μουχλιασε)


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Το Πάντα έβγαλε ένα "μπάλωμα" κάτω απο το αριστερό μάτι και έχασε τρίχες. Μικρό μεν, ανησυχητικό δε, καθότι χώνει τη μούρη του συνέχεια σε βρωμιες στον κήπο. Τον πήγα στον κτηνίατρο και ζαλωθηκα και το Μουφ μαζί διότι πάλι το πιάσανε οι αλλεργίες του και έπαθε secondary conjunctivitis (όπως κι αν το λένε στα ελληνικά) και στα δυο μάτια, κυρίως στο δεξί που συνέχεια το μολύνει. Το Μουφ τώρα παίρνει αντιβιοτικές σταγόνες με στεροειδή και το Πάντα πάει για εξετάσεις και στο μεταξύ του βάζω μια κρέμα. Ο κτηνίατρος του λέει ότι μπορεί να μην μουχλιασε διότι συνήθως κατι τέτοια τα βγάζουν στο μουσούδα, όπως περσυ το Μουφ. Καλού-κακού όμως του πήρε δείγματα για εξέταση, η εξέταση με το ειδικό φως βγήκε άρνητικη για ringworm και τώρα περιμένουμε. Δυστυχώς βρήκε κι αλλά τέτοια "μπαλώματα" στα πλευρά του Πάντα που εγω δεν τα είδα διότι αυτή την εποχή μάρανε κι οι δυο, κυρίως το Πάντα. Θα τους κάνω μπάνιο εντός ολίγου στον κήπο, δεν το ξέρουν ακόμα και φαντάζομαι θα μας ακούσουνε μέχρι το Σικαγο.

Συζήτησα και με το γιατρό τι να κάνω με τον κήπο και μου είπε ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Μου είπε για ένα φυσικό προϊόν που το βάζουμε γύρω στα φυτά και στις άκρες του φράχτη και δεν πλησιάζουν κουνέλια, ούτε δηλητηριάζονται σκύλοι, όποτε μόλις καθαρίσω τα αγριόχορτα, θα βάλω τέτοιο. Επίσης ίσως χρειαστεί να καθαρίσω τελείως μέρος η και όλο τον κήπο και να τον ξαναφυτέψω, αλλά έτσι κι αλλιώς το υπολόγιζα αυτό για του χρόνου. Σε κανα μήνα θα αρχίσει και να χιονίζει, όποτε θα πεθάνουνε τα πάντα.

Το Πάντα είναι πολύ οχληρο όταν το πάνε για εξετάσεις, αλλά ευτυχώς σήμερα δεν χρειάστηκε να τον κοιμίσουν. Τον πήγαν όμως μέσα και ούρλιαξε για μια στιγμή σαν να τον σφάζανε και μετά τους άφησε να τον γιατροπορεψουνε. Έχει επίσης γίνει οχληρο και το Μουφ. Καταρχήν τον συγκεκριμένο κτηνίατρο τον βρίσκει πολύ ύποπτο άτομο διότι του έχωσε κάποτε το θερμόμετρο στον αποτέτοιο του, όποτε πήγε να του ξεφύγει. Μετά αποφάσισε ότι ο κτηνίατρος είναι άδικος διότι ναι μεν το Μουφ τον άφησε να το εξετάσει, δεν του έδωσε όμως μπισκότο, όποτε πήγε κοντά του ενώ ο άνθρωπος έγραφε τις συνταγές και τα γιατροσόφια του, κάθισε μπροστά του, άρχισε να τον κοιτάζει επίμονα και να γλυφεται. Τελικά τον λυπηθήκανε και του δώσανε ένα μπισκότο.

Τα καλά νέα είναι ότι το Πάντα έχει πάρει ένα κιλό που το χρειαζόταν αφου ο προηγούμενος αφεντικός το παραμελουσε και του έδινε και κακής ποιότητας φαγητό αν κρίνω απο την κατάσταση της γούνας του που έγινε πιο απαλή απο τότε που τον πήρα εγω. Αντίθετα το Μουφ έχασε ένα κιλό που είναι πάντα καλό να το χάνει και εξακολουθεί επομένως να είναι στο ιδανικό του βάρος εδώ και 4 χρόνια. Φυσικά έφτυσα αίμα για να φτάσω σε αυτά τα επίπεδα βάρους με το Μουφ.
 




vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.096
10.051
Athens
Eπειδή τελευταία έχω χόμπυ τα οφθαλμολογικά... το secondary conjunctivitis πως το διέγνωσε ο ντοκ?
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Eπειδή τελευταία έχω χόμπυ τα οφθαλμολογικά... το secondary conjunctivitis πως το διέγνωσε ο ντοκ?
Τρέχει το μάτι του που έχει γενικά ευαισθησία και έβγαλε πράσινο υγρό. Επίσης τα μάτια του ήταν κόκκινα. Ξέρουμε επίσης ότι το Μουφ έχει αλλεργίες γενικά. Καμιά φορά τον έπιανε στο παρελθόν τρομερό ξύσιμο και του δώσανε και στεροειδή. Επίσης οι Αυστραλέζοι έχουν γενικά ευπάθεια στα μάτια και κάτι τέτοια τα παθαίνουνε.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.095
Μηνύματα
895.465
Μέλη
19.910
Νεότερο μέλος
MochiandEmma