Γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων


spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.557
5.969
Πειραιάς
Την Κυριακή 3 Απριλίου, παραμονή της παγκόσμιας ημέρας αδέσποτων ζώων, οι atenistas σας προσκαλούν να ανοίξετε την αγκαλιά σας και να νοιαστείτε για αυτές ξεχωριστές ψυχές χωρίς σπίτι σε μια μεγάλη φιλοζωική δράση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος (Μετρό Πανεπιστήμιο) από τις 11 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι.
► ΈΛΑ ΚΑΙ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ
Έλα, γνώρισε κι εκδήλωσε το ενδιαφέρον σου να υιοθετήσεις έναν από τους σκύλους που φιλοξενούνται στα καταφύγια των οργανώσεων και υποδομών. Δεκάδες σκυλάκια από μικρά ως μεγάλα θα ναι εκεί και θα περιμένουν να βρουν επιτέλους ένα σπίτι! Άνοιξε την καρδιά σου σ’ αυτά τα υπέροχα πλάσματα.


Οργανώσεις που συμμετέχουν:

Τμήμα αστικής πανίδας Δήμου Αθηναίων-Υπηρεσία Αδέσποτων
Εθελοντές Αρωγοί Ζώων Αγίου Στεφάνου Αττικήςhttps://www.facebook.com/profile.php?id=100002897406866&fref=ts
ΖωοφιλικήΈνωση Ηλιούπολης
Ζωοφιλικός Σύλλογος Περάματος
ΣΑΖΑ Φιλοζωικός Σύλλογος Αλίμου
Σωματείο προστασίας δικαιωμάτων ζώων «Οδυσσέας» (Καταφύγιο Ζωγράφου)
Φιλοζωικο Σωματείο «Αδεσποτη Ελπίδα»
Φιλοζωικό Σωματείο Νίκαιας-Κερατσινιου
StrayCare.gr Αδέσποτη Φροντίδα
SCARS – Second Chance Animal Rescue Society
Stray.gr – Σωματείο Περίθαλψης & Προστασίας Αδέσποτων Ζώωνhttps://www.facebook.com/scars.gr
SAPT Hellas

►Όσοι υιοθετήσουν θα λάβουν για τα σκυλάκια 6 μήνες δωρεάν τροφή (εκτός Ζ.Φ. Ηλιούπολης που καλύπτει με άλλο πρόγραμμα) καθώς και εμβολιασμό ( +στείρωση στην περίπτωση του Δ. Αθηναίων).

► Οι υιοθεσίες θα πραγματοποιούνται μέσω των οργανώσεων, με συμβόλαιο υιοθεσίας, και με τις προϋποθέσεις που ορίζονται από το νόμο.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ΟΠΑΝΔΑ Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων







πηγη: http://atenistas.org/2016/03/28/giorti_yiothesias_adespoton/
 


kosmaki

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2015
367
793
37
Πέρασα σήμερα μια βόλτα! Είχε πολύ κόσμο, αρκετά παιδάκια τα οποία ελπίζω να πήραν το μήνυμα δεν αγοράζω, υιοθετώ. Ωστόσο, δεν μου άρεσε η αίσθηση που είχα από κάποιες οργανώσεις που φαινόταν σαν να θέλουν να "σπρώξουν" τα σκυλιά με κάθε κόστος.... Ακόμα και κουτάβια, σε ανθρώπους που ξεκάθαρα φαινόταν πως δεν είχαν πάει "διαβασμένοι" για το τι σημαίνει να έχεις σκυλί, αλλά φώναζε το παιδάκι τους πως θέλει κουτάβι...
Επίσης, είναι θλιβερό πως όλοι έπεφταν με τα μούτρα στα κουτάβια και τα ενήλικα δεν τα κοιτούσε σχεδόν κανείς για υιοθεσία :(
Ελπίζω να γίνει αυτή η γιορτή μια ευκαιρία για ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και να μη καταλήξει παζάρι ζώων για να αδειάσουν απλά τα κλουβιά των καταφυγίων (και να γεμίσουν σε 3 μήνες που θα ρθει καλοκαίρι οι δρόμοι με αδέσποτα)
 






sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Σε ερώτηση αν υπήρξε έλεγχος των αναδόχων, το τμήμα αστικής πανίδας του δήμου Αθηναίουν στη σελίδα τους στο φβ απάντησαν "Αστικη Πανιδα Δημος Αθηναιων Η Αστικη πανιδα πραγματοποιη ελεγχους απροιδοποιητα σε ολες της υιοθεσιες !" (αναφέρουν όντως 16 υιοθεσίες)

Άλλα σωματεία πάλι έχουν διαφορετική άποψη για τα μεθεόρτια:
https://www.zoosos.gr/giorti-uiothesias-perase-kai-ta-skulia-emeinan-sta-azitita/
 






kosmaki

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2015
367
793
37
Πριν απο εεεε αρκετα χρονια σε μια τετοια γιορτη με ειδε ζουμπουρλη και με καπαρωσε το τερας της φωτογραφιας:love: αχχχ
Μακάρι όλα τα ... "τέρατα" να είναι και να παραμείνουν τυχερά και να έχουν πολλές πολλές φωτογραφίες με τις νέες τους οικογένειες, όπως το δικό σου.
(γιατί έρχεται και καλοκαίρι...)
 
  • Like
Reactions: matilda






kosmaki

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2015
367
793
37
Μάθατε ότι τελικά αναβλήθηκε? Δεν πολυκαταλαβα το λόγο, διάβασα κάτι για καταγγελίες ότι λειτουργούν παράνομα οι φιλοζωικές!
 




kosmaki

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2015
367
793
37
http://m.lifo.gr/articles/mikropragmata/116873

Από μια γρήγορη ανάγνωση κατάλαβα πως κατήγγειλαν τις φιλοζωικές γιατί προωθούν ζώα χωρίς να έχουν συμβάσεις με τους δήμους που να τους το επιτρέπει. Και δεν ήθελαν περαιτέρω μπλεξίματα.
Πολύ ύποπτες αυτές οι καταγγελίες....
 
  • Like
Reactions: spyv