Ομοιοπαθητική και καλαζαρ


genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
Και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο παρουσιάζεται και αντιμετωπίζεται και στα τρία βίντεο που παρατέθηκαν από canis & bettycoltrane νωρίτερα, βάζοντας την στο ίδιο τσουβάλι με κάθε απάτη και μαγκανία. Φυσικά και υπάρχουν πολλοί "ψυχολόγοι - παραψυχολόγοι + medium" που μέσα σε όλα, υποτίθεται ότι ασκούν και την ομοιοπαθητική με μεθόδους, που είναι για να σου σηκώνεται η τρίχα, ρωτώντας για παράδειγμα το εκκρεμές αν θα πρέπει ή όχι να δώσουν το τάδε ομοιοπαθητικό φάρμακο στον ασθενή.

Οι άνθρωποι που έχω γνωρίσει και στους οποίους έχω απευθυνθεί εγώ έχουν πρώτα ολοκληρώσει τις σπουδές τους στην κλασσική ιατρική και φυσικά κρίνοντας από την ιδιαιτερότητα της εκάστοτε κατάστασης μπορεί να κρίνουν ακόμα και ότι η λήψη αντιβίωσης είναι αναπόφευκτη (σε ακραίες περιπτώσεις) παρόλο που η αντιβίωση για την ομοιοπαθητική είναι σχεδόν αντιφατικές έννοιες.. Είναι σοβαροί και υπεύθυνοι άνθρωποι, που αφιερώνουν πολύ περισσότερο χρόνο από τον μέσο Έλληνα γιατρό με τον ασθενή τους.

Οι ομοιοπαθητικοί γιατροί με τους οποίους προσωπικά έχω εμπειρία, δεν πιστεύουν σε σκευάσματα που κάνουν για όλους, και ο καθένας θα μπορούσε από μόνος του να πάρει από το φαρμακείο, όπως τα ανόητα χάπια ύπνου που καταπίνει ο συμπαθέστατος κατά τα άλλα Κος James Randi. Ότι εκεί βρίσκεται μια απάτη και εκμετάλλευση από τις φαρμακοβιομηχανίες που τα παρασκευάζουν και τα διαθέτουν προς πώληση, δε χωράει καμία αμφιβολία και για εμένα.

Το ίδιο και περισσότερο συμπαθής μου είναι ο φοβερός τραγουδοποιός του Storm, που πραγματικά "οργώνει" με το ιδιοφυές του ταλέντο, με το πνεύμα και με το χιούμορ του. Ισοπεδώνει βέβαια την ομοιοπαθητική στην οποία "πιστεύει" η αναμφίβολα ισοπεδωτική για τον ίδιο τον πολιτισμό και την ανθρώπινη διάνοια, γραφική Storm, κεντρικό ρεντίκΩλο του έργου του. Ένα δείπνο με την ίδια ακριβώς σύσταση, όπου η γραφική Storm θα ήταν η μόνη "πολέμιος" της ομοιοπαθητικής, θα ήταν πιο κοντά στη δική μου πραγματικότητα.

Δεν είμαι γιατρός, ούτε φαρμακοποιός της ομοιοπαθητικής. Γενικά δεν έχω κανένα οικονομικό ή άλλο συμφέρον να πείσω τον οποιοδήποτε. Θα πρότεινα όμως στον καθένα, να παρακολουθήσει με προσοχή το βίντεο που παρέθεσα παραπάνω, από την αρχή ως το τέλος του. Μόνο να αναρωτηθεί δημιουργικά και εποικοδομητικά θα τον οδηγηθεί, για τα πράγματα που κάποτε ήταν χόπους πόκους στην κοινή συνείδηση και εξακολουθούν να είναι ακόμη και για οριμένους επιστήμονες, αν και έχουν αποδειχθή επιστημονικά, ακράδαντα, και περίτρανα!!

Ο αναγνωρισμένος παγκοσμίου φήμης ερευνητής, που ανακάλυψε τον HIV και τιμήθηκε με το βραβείο ΝΟΜΠΕΛ για αυτό, από θέση ισχύος πλέον, αποκαθιστά τη φήμη του κατατρεγμένου σύγχρονου Γαλιλαίου που αφιέρωσε όλη του τη ζωή του στη έρευνα γύρω από τη ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ,
το μεγάλο ταμπού της σύγχρονης επιστήμης, που καθώς φαίνεται θα αλλάξει τα πάντα γύρω από την ιατρική, τη βιολογία, και τη γνώση γενικότερα, όπως τη γνωρίζαμε ως τώρα. Ακόμα μεγαλύτερη αξία θα είχε για έναν γιατρό, φυσικό, ή βιολόγο να παρακολουθήσει το παραπάνω βίντεο.

Το νερό, στο συγκεκριμένο, απόλυτα επιτυχημένο πείραμα, μετά από συνεχείς διαλύσεις και δυναμοποιήσεις, που παρομοιάζονται με τη συγκέντρωση μιας σταγόνας «ουσίας» στον ωκεανό, (όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα ομοιοπαθητικά φάρμακα που περιγελούν στα παραπάνω βίντεο), αποδεικνύεται ότι έχει καταφέρει να διατηρήσει, όχι απλώς τη μνήμη ενός στοιχείου ή χημικής ένωσης (όπως συμβαίνει με τα ομοιοπαθητικά φάρμακα), αλλά ολόκληρου γενετικού κώδικα (DNA), κάτι απείρως πιο σύνθετο.

Το δυναμοποιημένο διάλυμα, που δεν περιέχει πλέον κανένα μόριο από το DNA που κάποτε φιλοξενούσε «ηχογραφείται» από ένα μικρόφωνο, που καταγράφει τις δονήσεις του, και το ψηφιακό αρχείο ήχου αποστέλλεται μέσω ίντερνετ από το εργαστήριο στο Παρίσι, σε ένα εργαστήριο μοριακής βιολογίας στην Ιταλία. Εκεί μόλις το λάβουν, σε αυτό τα αρχείο ήχου εκτίθεται στείρο νερό για μία ώρα, και στη συνέχεια στο ίδιο νερό ρίχνουν δομικά στοιχεία DNA (τις βασικές χημικές ενώσεις από τις οποίες κάθε DNAαποτελείται) και καταλύτη, (χωρίς καμία άλλη βοηθητική γενετική «οδηγία») τα οποία αναδομούν με 98% ακρίβεια τον αρχικό γενετικό κώδικα!

Σαν ένα αντίγραφο σε κάτι απείρως σύνθετο, χωρίς το πρωτότυπο, με μόνο οδηγό την πληροφορία - ανάμνηση της «σταγόνας», που έχει συγκρατήσει στο πέρασμά της ο «ωκεανός»! Ένας καθηγητής κβαντομηχανικής, προσπαθεί στη συνέχεια να διατυπώσει μια υπόθεση που ερμηνεύει το φαινόμενο, μια και είναι τεράστια τα ερωτήματα που δημιουργούνται από επιστημονική άποψη. Η Μνήμη του νερού είναι αποδεδειγμένη με τρόπο έγκυρο και έγκριτο, παρόλα αυτά ένα ολόκληρο επιστημονικό κατεστημένο, που σε πρώτη φάση εξευτέλισε και εξαθλίωσε τον ερευνητή που αφιέρωσε τη ζωή του σε αυτό, εξακολουθεί να χειρίζεται το όλο θέμα ως ανοησία ή απάτη, τοποθετώντας το με την ευκολία του δημιουργού της Storm, στο ίδιο τσουβάλι με του μελλοντολόγους και τα μέντιουμ.

Ο Νομπελίστας, πλέον, ψάχνει με δυσκολία χορηγούς ανάμεσα σε ιδιώτες, αφού η έρευνά του δεν υποστηρίζεται οικονομικά, και συναντά πολλά εμπόδια, ενώ ήδη από πολλούς χαρακτηρίζεται διαταραγμένος. Τα τελευταία είχα στο μυαλό μου, όταν έλεγα ότι η επιστήμη κινδυνεύει από τον ίδιο της τον εαυτό, όταν συμπεριφέρεται σαν θρησκεία. Και φυσικά θέλω να πιστεύω αυτή η άποψη, απέχει χιλιόμετρα από το παράδειγμα της υπερφίαλης και χαζοβιόλας Storm, που δεν είναι καν σε θέση να συνάψει επικοινωνία με επιχειρήματα. Της πετάνε το φιλέτο και αντί να το πετάξει πίσω μαδέρα, ή έστω να το φάει, εκείνη το κάνει κιμά και το σκορπάει στο χώρο επειδή στην υποκουλτούρα που τη δέρνει ισοπεδώνει τα πάντα σε μια συζήτηση ακόμα και με τους επαΐοντες, από φόβο, άγνοια, θράσος και ανοησία. Συγγνώμη για το σεντόνι.. Παρασύρθηκα.. :D
Mιλάμε για τον παππούλη που χρησιμοποείται ως παράδειγμα για το πώς η περασμένη ηλικία και ο υπέρμετρος εγωισμός κάνουν κάποιους νομπελίστες να εξεφτελίζονται στο τέλος της ζωής τους; Τον ίδιο παππούλη που διοργανώνει διαλέξεις για το πώς το dna των αυτιστικών παιδιών εκπέμπει ραδιοκύματα και θα τα θεραπεύσει με αντιβίωση;
 
  • Like
Reactions: d-friend




d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
Mιλάμε για τον παππούλη που χρησιμοποείται ως παράδειγμα για το πώς η περασμένη ηλικία και ο υπέρμετρος εγωισμός κάνουν κάποιους νομπελίστες να εξεφτελίζονται στο τέλος της ζωής τους; Τον ίδιο παππούλη που διοργανώνει διαλέξεις για το πώς το dna των αυτιστικών παιδιών εκπέμπει ραδιοκύματα και θα τα θεραπεύσει με αντιβίωση;
Ναι, για τον ίδιο κυριούλη μιλάμε. Αλήθεια, παρακολούθησες το βίντεο που παρέθεσα παραπάνω; Κάνει ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα, με πραγματικά αξιοθαύμαστα αποτελέσματα. Η ερμηνεία του φαινομένου, αμφιβάλλω αν υπάρχει ξεκάθαρα αυτή τη στιγμή, αλλά το φαινόμενο είναι καταγεγραμμένο και νομίζω δύσκολα αμφισβητείται. Θα με ενδιέφερε πολύ η γνώμη σου επί του συγκεκριμένου πειράματος.
 
Last edited:


matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.433
1.022
Παντως το placebo δεν μπορει να υπαρξει σε παιδια και ζωα. Εκτος αν μου πειτε οτι η σταση του γονιου - κηδεμονα εππηρεαζει τον ασθενη οποτε και ανοιχτα παραδεχεστε οτι πιστευετε στα χοκους ποκους αρκει να μην πινονται.

Μαντεψτε ποιος αλλος πιστευει στα χοκους ποκους το Καποδιστριακο που εχει 2ετες προγραμμα ομοιοπαθητικης.
 
  • Like
Reactions: ioanna a


yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Μια εμπειρια εχω μονο ως προς την ομοιοπαθητικη διαγνωστικη προσεγγιση της λεισμανιωσης.
Ηθελα να μαθω αν υπαρχει και αλλος τροπος διαγνωσης.

Δεν μπορω να πω οτι καταλαβα και πολλα:LOL:
Αντιλαμβανομαι οτι καθε οργανισμος ειναι διαφορετικος και οτι καποια πραγματα εχουν σημασια οπως τι τρωει,αν ασκειται σωστα ο σκυλος αν στρεσαρεται κλπ
Αλλα το αν θελει και απο ποιον χαδια και ποσο,τι σχεση εχει με το υγρο στοιχειο,ο τροπος που επιλεγει να ζητησει κατι,η σεξουαλικη του συμπεριφορα που βοηθα στη διαγνωση?

Τελος παντων εγω τουβλο πηγα και τουβλο γυρισα:D
 


elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
Θα σου πω για την σεξουαλική συμπεριφορά γιατί έτυχε να μάθω.
Ο Μάο βασανιζόταν σε όλη του τη ζωή από ορμονική δερματοπάθεια. Είχε διαγνωστεί από τον Παπαδογιαννάκη όταν ήταν 6 μηνών. Οι οδηγίες τότε ήταν: προσοχή σε αλλεργιογόνους παράγοντες σε φαγητό, περιβάλλον κλπ. Καμία ουσιαστική θεραπεία δηλαδή του προβλήματος.
Μέχρι τα 6 του χρόνια είχε φάει εκατοντάδες ενέσεις κορτιζόνης και αντιβίωσης για τις επιμολύνσεις και κουρευόταν 2 φορές τον χρόνο για την περιποίηση των πληγών (φυσικά με κορτιζόνη και αντιβιωτικές αλοιφές). Μέχρι που ένας ομοιοπαθητικός αφού διάβασε την διάγνωση του Παπαδογιαννάκη και γνώρισε τον Μάο έκανε το προφανές. Τού έριξε την λίμπιντο (με ενέσεις προγεστερόνης κάθε 4 μήνες) και του έδωσε θεραπεία (κάτι με θειάφι ήταν) και συμπληρώματα (μαγιά της μπύρας & αλόη) για το δέρμα και έναν συνδυασμό πρόπολης & καλέντουλας για τις ωτίτιδες. Μέχρι τα 10 του χρόνια που τον βρήκε ο καρκίνος δερματικό πρόβλημα και ωτίτιδες δεν είχαμε ξανά.
 


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.409
6.533
Ειλικρινά, δεν θέλω να βρεθώ στην θέση "κατήγορου" της ομοιοπαθητικής ή "υπερασπιστή" της ιατρικής και της επιστήμης.

Απλά δείτε λίγο ακόμα και αυτά που γράφετε και διαβάζετε και σκεφτείτε τα ήρεμα και λογικά, προσπαθώντας να βρείτε και εξηγήσεις χωρίς να μένετε στο "δε τα γνωρίζουμε όλα" και "αφού έγινε καλά"...

Η ομοιοπαθητική είναι αυτή που υποστηρίζει πως θεραπεύει με ομοιοπαθητικά σκευάσματα, αυτά με τις απίστευτες αραιώσεις και την ουσία που δεν υπάρχει πλέον. Η ομοιοπαθητική μιλά για αυτή την εξαιρετικά "επιλεκτική" μνήμη του νερού, που θυμάται την ουσία που του προσθέσαμε και που πλέον δεν υπάρχει ούτε ένα μόριο της μέσα, αλλά "δεν θυμάται" τις τόσες άλλες που υπάρχουν ή/και υπήρξαν μέσα.

Τα συμπληρώματα διατροφής, η αλόη, το λάδι καρύδας ή το λάδι σολομού και πόσο μάλλον οι ορμονοθεραπείες... Δεν είναι ομοιοπαθητική. Εξάλλου, πολλά από τα φάρμακα που χρησιμοποιούμε περιέχουν ουσίες φυσικές ή βασίζονται σε φυσικές ουσίες, φυτικές ή ζωικές.

@elpinor

Χωρίς να θέλω να προκαλέσω άσχημα συναισθήματα και μνήμες και πραγματικά ζητώντας προκαταβολικά συγνώμη, σκέφτηκες ποτέ μήπως στην εμφάνιση καρκίνου ( τι μορφή καρκίνου εμφάνισε ο σκύλος; ) μπορεί να έπαιξε/παίξει ρόλο μια ορμονοθεραπεία για x διάστημα;

@matilda

Βεβαίως υπάρχει το placebo effect, τόσο στα ζώα όσο και στα παιδιά και όχι μόνο με ένα τρόπο.

Ξέρεις, πολλές φορές κάτι που ένας άνθρωπος βλέπει ως κάτι σοβαρό, ως κάτι που χρήζει ιατρικής ή κτηνιατρικής φροντίδας και θεραπείας, ένας άλλος μπορεί να το βλέπει ως κάτι όχι τόσο σημαντικό. Ο πρώτος θα ζητήσει και πιθανόν θα λάβει ιατροφαρμακευτική αγωγή και ο δεύτερος όχι... και οι δύο μπορεί να έχουν το ίδιο ευτυχές αποτέλεσμα της ίασης ή όχι.

Κάποιες φορές μια λανθασμένη ή υπερβολική αντίδραση, που θα επιφέρει μια λανθασμένη και υπερβολική παρέμβαση μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα... Όπως αντίστοιχα και μια υπέρμετρη αδιαφορία. Δε ξέρω αν κατάλαβες που το πάω, αλλά με τον ίδιο τρόπο κάποιος μπορεί να δει βελτίωση ή όχι στο ζώο του που μπορεί να μην υπάρχει, απλά να υπάρξει μια αλλαγή στο ζώο (ακόμα και ουσιαστικά θετική και ευνοϊκή για την υγεία του) επειδή άλλαξε η διάθεση και συμπεριφορά του ανθρώπου.

Επίσης, το ζώο αντιδρά στην φροντίδα, τα χάδια, την επαφή, την προσοχή, την χαρά, την ελπίδα... Όπως αντίστοιχα στην αμέλεια, την αδιαφορία, την ανία, την αποξένωση, την λύπη, την απογοήτευση, τον πανικό, κ.α.

Η συναισθηματική και η ψυχική κατάσταση ενός ζώου, όπως και ενός ανθρώπου, έχει βαθιά επίδραση στην σωματική του υγεία και την φυσική του κατάσταση.
 
  • Like
Reactions: l.Kyveli


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Η ομοιοπαθητική έχει αποδειχτεί ότι δεν δουλεύει, ούτε για ανθρώπους, ούτε για ζώα. Το λένε και οι μελέτες, αλλά την δοκίμασα κι εγω όρο ετών για τις τρομερές ημικρανίες μου. Τίποτα δεν μου έκανε, όποτε, έτσι και δεν τις προλάβω εγκαίρως να πάρω τα χημικοτατα και ιατρικοτατα χάπια μου, το μόνο που με σώζει είναι το πρώτο βοηθειών, ο νευρολόγος μου και η τριπλή ένεση. Και φυσικά μετά ένας καλός ύπνος διότι η ένεση με βγάζει νοκ αουτ. Και φυσικά δεν θεραπεύονται οι ερμες.
 


elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
@elpinor
Χωρίς να θέλω να προκαλέσω άσχημα συναισθήματα και μνήμες και πραγματικά ζητώντας προκαταβολικά συγνώμη, σκέφτηκες ποτέ μήπως στην εμφάνιση καρκίνου ( τι μορφή καρκίνου εμφάνισε ο σκύλος; ) μπορεί να έπαιξε/παίξει ρόλο μια ορμονοθεραπεία για x διάστημα;
Ο καρκίνος ήταν αιμαγγειοσάρκωμα. Διαγνώστηκε Μάιο και ο Μάο έφυγε Δεκέμβριο.

1/3 της ελάχιστης δόσης x 3 προγεστερόνης μας κάνει μια ελάχιστη δόση τον χρόνο επί 4 χρόνια. Δεν είχαμε ούτε την "αθώα" παρενέργεια της πολυουρίας-πολυδιψίας.
Από την άλλη σε κάθε "ξέσπασμα" της δερματίτιδας, δηλαδή 3 φορές τον χρόνο επί 6 χρόνια, είχαμε:
3 ενέσεις κορτιζόνης + 1 κουτί medrol 15 μέρες.
3 ενέσεις αντιβίωσης + 1 εβδομάδα αντιβίωση από το στόμα +2 κουτιά zantac (για τους εμετούς) + τις αντιβιοτικές (και κορτιζονούχες φυσικά) αλοιφές. Και μετά άλλες 10 μέρες για να στρώσει το στομάχι. Και μέχρι να συνέλθει πάλι από την αρχή. Για να μην αναφέρω τις ωτίτιδες, την τριχόπτωση, την απορρύθμιση του θυρεοειδή, τις διάρροιες και όλες τις άλλες παρενέργειες από τις κορτιζόνες.
Αν έπρεπε να κατηγορήσω κάποια θεραπεία για τον καρκίνο, θα κατηγορούσα τις κορτιζόνες και τα αντιβιοτικά που του διέλυσαν κυριολεκτικά το ανοσοποιητικό.

Και ναι, τα συμπληρώματα και η ορμονοθεραπεία δεν είναι ομοιοπαθητική. Υπάρχει όμως μια διαφορά στην προσέγγιση από τους "συμβατικούς" γιατρούς και τους ΚΑΙ ομοιοπαθητικούς.
Και δεν μου φαίνεται παράλογος ο τρόπος σκέψης τους, άσχετα με τα σκευάσματα που χρησιμοποιούν.
Συχνά μια ασθένεια είναι το σύμπτωμα κάποιας τελείως διαφορετικής δυσλειτουργίας.
Αν δεν εντοπιστεί και αντιμετωπιστεί η δυσλειτουργία, η ασθένεια θα επανέρχεται και θα "θεραπεύεται" προσωρινά σ' έναν αέναο κύκλο.
Τώρα σχετικά με τα σκευάσματα. Εγώ είμαι με το "ό,τι δουλεύει".
Αν έχω πονοκέφαλο θα πάρω ασπιρίνη και όχι μπελαντόνα.
Αν πονάει η μέση μου θα πάρω άρνικα και όχι αντιφλεγμονώδη.

Σε αυτό το πλαίσιο (για να επανέλθουμε και στο αρχικό θέμα) αν κάποιοι γιατροί χρησιμοποιούν την ομοιοπαθητική σαν συμπλήρωμα στην φαρμακευτική θεραπεία του καλαζάρ, για να δυναμώσουν το ανοσοποιητικό και να περιορίσουν τα περιφερειακά προβλήματα που δημιουργεί η θεραπεία δεν το θεωρώ παράλογο.
 


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.409
6.533
Σε ευχαριστώ για την απάντηση και σίγουρα δεν θα μπορούσαμε να δώσουμε εμείς απάντηση τώρα για την αιτία εμφάνισης του καρκίνου. Όπως σωστά έγραψες, μπορούμε να τον αποδώσουμε σε πάρα πολλά πράγματα, εξίσου "βλαβερά".

Αυτή η "παρένθεση" δεν είχε τόσο σχέση με το υπόλοιπο θέμα, πάντως να ξέρεις, ο τρόπος που ο κάθε ιατρός προσεγγίζει και αντιμετωπίζει τον ασθενή του (ή την ζωή γενικότερα) δεν είναι πάντα ίδιος ακόμα και αν δεν χρησιμοποιεί ομοιοπαθητική.

Τώρα τι είναι παράλογο και τι λογικό άντε να το βρούμε... ειδικά σε ένα θέμα που μιλάμε για νερό με επιλεκτική μνήμη...
 
  • Like
Reactions: elpinor




matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.433
1.022
@ioanna a για πες, με ενδιαφερει.

@canis

Η ολιστικη θεωρηση της ομοιοπαθητικης ειναι για μενα πιο σωστη απο την δυτικη που σε βλεπει σαν νεφρα, συκωτι, καρδια και στην προσπαθεια να θεραπευσει το ενα ξεκανει τα υπολοιπα. Δεν μου αρεσει επισης η πελατειακη σχεση της δυτικης ιατρικης και το γεγονος οτι καλο ασθενη θεωρει τον μονιμως ασθενη και οδηγει συνηθως τα πραγματα προς αυτη την κατευθυνση. Επισης το γεγονος οτι η ομοιοπαθητικη εχει αποκτησει πολλους οπαδους μπορει να στερει κερδη και να χαλαει το γλυκο.

Δεν πιστευω οτι η ομοιοπαθητικη τα θεραπευει ολα. Το ιδιο ομως πιστευω και για την κλασσικη ιατρικη. Δεν πιστευω επισης οτι κατι που ανηκει στη σφαιρα του φανταστικου θα διδασκοταν σε εγκριτα πανεπιστημια και θα ειχε δικη του φαρμακολογια. Ουτε φυσικα ειμαι τοσο αφελης ωστε να εμπιστευομαι την υγεια σε ανθρωπους που εχουν απλα παρακολουθησει μια σειρα σεμιναριων εστω και πολυετη αν δεν εχουν πτυχιο ιατρικης.
 


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.409
6.533
Εγώ απλά κάποιες παρατηρήσεις θα κάνω...

1. Υπάρχει η ιατρική επιστήμη, η οποία προλαμβάνει, διαγιγνώσκει και θεραπεύει αποδεδειγμένα και υπάρχουν και όλα τα υπόλοιπα που όταν αποδειχθεί ότι κάνουν τα παραπάνω λέγονται πλέον και αυτά "ιατρική επιστήμη".

2. Στο Καποδιστριακό πανεπιστήμιο (αλλά και σε κανένα άλλο, εξ όσων γνωρίζω) δεν υπάρχει τμήμα ομοιοπαθητικής:

http://www.uoa.gr/sxoles-kai-tmimata.html

3. Στα πανεπιστήμια (όπως και στο Καποδιστριακό) διδάσκεται, για παράδειγμα, Θεολογία (υπάρχει και ΤΕΙ "Αισθητικής και Κοσμητολογίας" π.χ.)...
 


spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.557
5.969
Πειραιάς
Εγώ απλά κάποιες παρατηρήσεις θα κάνω...

3. Στα πανεπιστήμια (όπως και στο Καποδιστριακό) διδάσκεται, για παράδειγμα, Θεολογία (υπάρχει και ΤΕΙ "Αισθητικής και Κοσμητολογίας" π.χ.)...
o_O

δε θα επρεπε κατα τη γνωμη σου;
 


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.409
6.533
@spyv

Συζήτηση που δεν εμπίπτει ούτε στην θεματολογία του νήματος, αλλά ούτε καν του φόρουμ. Αν επιθυμείς, ευχαρίστως να κάνουμε αυτή την συζήτηση σε π.μ.
 




matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.433
1.022
Η ιατρικη επιστημη ειναι ενα πολυ ευρυ πεδιο και δεν πιστευω οτι ειναι τοσο στεγανη ή οτι τα συμπερασματα της ειναι τοσο αδιαβλητα ή οτι υπαρχει μονο ενας τροπος θεραπειας των ιδιων συμπτωματων ή της ιδιας ασθενειας.

Δεν ειπα πουθενα για τμημα ομοιοπαθητικης.
 




Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Γρήγορη απάντηση στο μέλος που δήλωσε ότι η αντιβίωση και οι ορμόνες ρησιμοποιηθηκαν σε θεραπεία καρκίνου ως κατι τελείως άσχετο με τις συνηθισμένες, μη ομοιοπαθητικής θεραπείες. Αυτό δεν είναι σωστό. Όπως δεν είναι σωστό το ότι ο καρκίνος δεν θεραπεύεται και μάλιστα με ολιστική θεραπεία. Αντίθετα, η ainstream Ιατρική χρησιμοποιεί όλα τα παραπάνω ανάλογα με την περίπτωση. Π.χ. η ορμονοθεραπεια χρησιμοποιείται πολύ συχνά σε θεραπείες καρκίνου μαστού που αναπτύσσεται σε γεροντική ηλικία και δεν είναι επιθετικός. Μια φίλη μου είχε και δεν έκανε ούτε εγχείρηση, ούτε χημειοθεραπείες. Τελικά πέθανε απο καρδιακό, αφου είχε καρδιά, αλλά τον καρκίνο τον είχε πάνω απο 10 χρόνια και ουσιαστικά ηταν τελείως φευγάτος. Η ολιστική θεραπεία είναι πάντα μέρος της θεραπείας του καρκίνου και αυτό θα στο -ουν και οι μεγαλύτεροι ογκολόγοι στον κόσμο στα μεγαλύτερα νοσοκομεία στον κόσμο που είναι προφανώς αμερικανικά. Και ο πατέρας μου είχε κάποτε ένα πέριεργο είδος καρκίνου που μάλιστα, αν και δύσκολος και επιθετικός, θεραπεύτηκε με πολύ διαφορετικές θεραπείες που δεν έρχονται αμέσως στο νου του άσχετου με την ιατρική κοινού. Ο καρκίνος δεν ξαναγύρισε. Τον έπαθε στα 55 και πέθανε τελικά 35 χρόνια αργότερα, στα 90 και απο καρδιά στον ύπνο του.

Η ομοιοπαθητική παντως δεν δουλεύει και αυτό το έχουν αποδείξει και οι κλινικές μελέτες. Θα ηταν φοβερά ανεύθυνο για οποιονδήποτε ιδιοκτήτη να πάει κατευθείαν για ομοιοπαθητική και όχι για τη συμβατική ιατρική. Θα ηταν επίσης ανεύθυνο να το κάνει κάποιος για τον εαυτό του, όπως π.χ. ο Steve Jobs, που αρνήθηκε αρχικά να κάνει κανονική θεραπεία και μετά απο ένα χρόνο ο καρκίνος του μεγάλωσε και έτρεχε σαν τρελός να προσκυνήσει τη συμβατική ιατρική και να κάνει μάλιστα και πειραματικές θεραπείες. Και όπως είπα, αν η ίδια μαλακιζομουν και δεν έπαιρνα τις τριπτανες μου και τη διυδροεργοταμινη μου για τις ημικρανίες, θα είχα πάθει εγκεφαλικό όρο πολλού.
 


ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.239
3.079
@ioanna a για πες, με ενδιαφερει.
Οι ποντικοι νομίζω οτι μπορουν να ''μαθουν να περιμένουν'' μια αντιδραση του σωματός τους μετα από μια ενεση... Παντως δε εχει αποδειχθει οτι δεν υπάρχει . Κοιτα κυριως και το Nocebo που πιστευω οτι το εχω δει να συμβαινει σε σκυλους.
 
  • Like
Reactions: matilda


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.594
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3