AGRIAN

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2015
590
1.968
Αθήνα
Αυτό που δεν έχει γίνει αντιληπτό είναι οτι το άρθρο/νήμα ΔΕΝ αναφέρεται στο σκύλο αλλά στον άνθρωπο .....

Στον άνθρωπο που καλύπτει το δικό του κενό (τις πιο πολλές φορές υπαρξιακό), τα ψυχολογικά του απωθημένα, τις συναισθηματικές και κοινωνικές του ανάγκες, τις καθημερινές του ελλείψεις με έναν σκύλο, στον οποίο προβάλλει στοιχεία που δεν έχει και δεν θα μπορούσε ποτέ να έχει.

Κάποιοι άλλοι κάνουν το ίδιο ακριβώς χρησιμοποιώντας αυτοκίνητα, χρήματα, όμορφες γυναίκες/άντρες, όπλα, κοσμήματα και τόσα άλλα υποκατάστατα.

Υπάρχει όμως και η κατηγορία εκείνη ανθρώπων που ως υποκατάστατο στην ελλειμματική τους προσωπικότητα, προκειμένου να μην αποκαλυφθεί ως τέτοια ούτε στους ίδιους ούτε στους τρίτους, χρησιμοποιεί το σκύλο. Και ακριβώς επειδή χρησιμοποιούν το σκύλο όχι γι' αυτό που είναι αλλά γι' αυτό που τον χρειάζονται - και το οποίο δεν έχει απολύτως καμμία σχέση με το σκύλο -
τον μετατρέπουν σιγά σιγά σε κάτι που δεν είναι και δεν θα γινόταν ποτέ μέσα από τη φυσική εξέλιξη. Ο σκύλος έτσι γίνεται στην καλύτερη ένα status symbol (όρα το θιβετανικό μαστίφ που πουλήθηκε σχεδόν 1,5 μύρια δολάρια) και στη χειρότερη ένα σκλάβος για να βασανίζουμε προκειμένου να υπάρχει κάποιος κατώτερός μας και να βγάζουμε εκεί τα απωθημένα μας (δεμένα ζώα με 1 μ. αλυσίδα, κρεμασμένα, καμένα κλπ). Στα ενδιάμεσα στάδιο ο σκύλος είναι προέκταση του πέους, υποκατάστατο των παιδιών ή των φίλων που δεν έχουμε, του φόβου μας να ανοιχτούμε σε ανθρώπους και να δεχτούμε την κριτική τους ή την απόρριψη και τόσα άλλα.
Στην ψυχολογία λέγεται προβολή, οι περισσότεροι το λέμε αγάπη .....

Ο σκύλος έτσι παύει να είναι σκύλος γιατί ο άνθρωπος δεν είναι ....... άνθρωπος.

Γι' αυτό και δεν ανεχόμαστε να μας τα λέει κάποιος αυτά γιατί μας φέρνει χωρίς να το θέλουμε και χωρίς να είμαστε έτοιμοι αντιμέτωπους με τις πιο σκοτεινές πτυχές του εαυτού μας.

Υ.Γ. Προφανώς όλοι πάσχουμε από τις ανωτέρω παθογένειες, άλλος λιγότερο κι άλλος περισσότερο. Όσο πιο πολύ δουλέψουμε με τον εαυτό μας, τόσο καλύτερη σχέση θα έχουμε με το σκύλο μας.
 


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
@vek Φυσικά και το βαρελοσκυλο μπορεί να αλλάξει όπως και το καναμπεδατο να τα φέρει έτσι η ζωή και να καταλήξει βαρελοσκυλo και να την παλέψει. Βασική προϋπόθεση όμως για να αλλάξει το βαρελοσκυλο δεν είναι ο ίδιος ο σκύλος αλλά να αλλάξει μυαλά ο ιδιοκτήτης του και εκεί αρχίζουν τα δύσκολα.

@GRDANE Συμφωνώ με το μήνυμα σου. Είναι αλήθεια πως πολλές φορές για να υποστηρίξουμε την άποψη μας πιανομαστε από λεξεις η φράσεις που απομονωμένες δίνουν εντελώς διαφορετικό νόημα.
Αν αναφέροσουν σε εμενα, η μόνη φράση που απομονωσα ήταν ο τίτλος. Ο τίτλος όμως δεν είναι μία απλή φράση. Ο τίτλος πολλές φορές είναι σημαντικότερος η το ίδιο σημαντικός με το κείμενο.

Δεν διαφωνώ με το άρθρο. Δεν είναι λάθος αυτά που θέλει να μας πει. Πιστεύω όμως ότι υπάρχουν πολλοί σημαντικότεροι λόγοι από αυτά που αναφέρει το άρθρο ώστε να έχουμε φτάσει σήμερα ο σκύλος να μην είναι σκύλος.
Ο σκύλος σιγά σιγά παύει να είναι σκύλος γιατί οι εκτροφείς φτιάξανε σκύλο για κάθε γουστο. Για την μανταμιτσα που τον κουβαλά σε τσάντα του βάφει τα νύχια και τον ντύνει με σινιε ρουχαλακια. Για τον μορτη που ζει στο Καμίνι της Τρίπολης και ερωτεύτηκε τα γαλανά ματάκια ενος χασκυ. Για τον κάθε ένα που θέλει δυναμική ράτσα με χαρακτήρα Λαμπραντόρ. Για τις 500+ ράτσες που υπάρχουν από τις οποίες οι μισές ράτσες δεν έχουν λόγο υπαρξης παρά μόνο για να καλύψουν την ζήτηση και οι περισσότερες από αυτές έχουν άπειρα προβλήματα υγείας. Φταίνε και όσοι έχουν οικονομικό όφελος από το "αντικείμενο" σκύλος γιατί πουλάνε οτιδήποτε μαλακια φανταστεί ο νους τους για τον σκύλο.
Γιατι μετατρέψαμε τον σκύλο σε μόδα.
Κυρίως όμως φταίνε οι άνθρωποι που μετατρέπονται σε πρόβατα και ακολουθούν οποία μόδα τους πλασάρεται.
Και εμείς μιλάμε για ένστικτα.

Ο σκύλος αποφέρει χρήμα σε κάποιους και είναι φυσικό επακόλουθο να χάσει τον δρόμο του.

Μοιραία λοιπόν από το: ο σκύλος είναι σκύλος φτάσαμε στο ο σκύλος είναι λεφτά. Και που το χρήμα εμπλέκεται αρχίζει η κατηφόρα.

@AGRIAN Σωστος
 






vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
@vek Φυσικά και το βαρελοσκυλο μπορεί να αλλάξει όπως και το καναμπεδατο να τα φέρει έτσι η ζωή και να καταλήξει βαρελοσκυλo και να την παλέψει. Βασική προϋπόθεση όμως για να αλλάξει το βαρελοσκυλο δεν είναι ο ίδιος ο σκύλος αλλά να αλλάξει μυαλά ο ιδιοκτήτης του και εκεί αρχίζουν τα δύσκολα.
για την νοοτροπία μιλάω την δικιά μας και όχι για τον σκύλο.;)
 




archodea

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2009
870
770
Πειραιάς
Μη δείχνουμε εκτροφείς, μόδες, προσωπικότητες κτλ συναφή. Καλώς ή κακώς η εξέλιξη τς κοινωνίας που ζούμε βρίσκει αυτά τ φαινόμενα. Στόχος είναι η κατανόηση κ η πράξη σ ατομικό επίπεδο, γιατί στη τελική ο δέκτης τς όποιας αποτυχίας του κενού που πάμε ν καλύψουμε είναι τ μέσο που χρησιμοποιούμε ;):)
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.597
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3