Σκέφτομαι να πάρω σκύλο για πρώτη φορά και έχω κάποιες απορίες.


xristi190

New Member
22 Ιανουαρίου 2017
2
7
26
Καλησπέρα σε όλους! είμαι η Άννα, 18 χρονών, και μπήκα στο φόρουμ για να ενημερωθώ απο άρθρα και διάφορα θέματα για την εκπαίδευση και την ανατροφή του σκύλου. Συγκεκριμένα γράφτηκα για να κάνω κάποιες ερωτήσεις της οποίες δεν έχω βρει ξεκάθαρη απάντηση και είμαι πολύ μπερδεμένη. Συγνώμη για το πολύ μεγάλο θέμα όμως εξηγώ με λεπτομέρειες και θέλω εξίσου λεπτομερείς απαντήσεις και συμβουλές. Σκέφτομαι να πάρω ένα σκυλάκο όμως δεν είμαι 100% σίγουρη γιατί είναι μια ψυχή με τεράστια ευθύνη και απαιτεί πάρα πολλά.. όμως.. πιστεύω οτι είναι μια όμορφη παρέα, μπορεί να γίνει ενα επιπλέον μέλος της οικογενείας και είναι όμορφο να μεγαλώνεις ενα πλασματακι. Αν δεν ενημερωθώ πλήρως και δω οτι δεν μπορώ να τα καταφέρω δεν θα πάρω γιατι έχω βιώσει κάποια πράγματα που αναφέρω πιο κάτω και δεν θέλω να ξαναγίνουν. θέλει πολύ σκέψη και θέλω βοήθεια.. γιαυτό αν μπορείτε να με βοηθήσετε στης απορίες μου.

Να ξεκινήσω να πω ότι πριν ένα χρόνο φιλοξένησα στο σπίτι μου ενα κουταβάκι αρσενικό περίπου 2-3 μηνών.. (spitz η ράτσα του) ενός κάλου μου φίλου που θα έφευγε για δυο μέρες.. (να σημειώσω οτι ο φίλος μου νόμιζε οτι ήταν Πομεράνιαν και αργότερα εγω το έψαξα και έμαθα οτι ήταν Σπιτζ)
Δεν ήταν και η πιο ευχάριστη εμπειρία καθώς δεν ήξερα απόλυτος τίποτα και το σκυλάκι ήταν μωρό.. Το καημένο κατούραγε παντού.. του έδωσα γάλα μην ξέροντας οτι δεν κάνει και στη συνεχεία έκανε εμετό.. δάγκωνε τα παπούτσια και τα χεριά και το βράδυ έκλαιγε συνεχώς. Δεν με είχε ενημερώσει ο ιδιοκτήτης του για τίποτα. Μέτα απο αυτό το συμβάν δεν μου πέρναγε καν η ιδέα να πάρω δικό μου γιατι πίστευα οτι έτσι είναι τα πράγματα και είναι τόσο δύσκολο και αδύνατον η ανατροφή ενός σκυλιού.
Περνούσαν οι μέρες το σκυλί επέστρεψε στον ιδιοκτήτη όμως εγώ ανησυχούσα και επειδη είδα οτι και ο φίλος μου δεν ειχε ιδέα σε τίποτα έκατσα έψαχνα στο ίντερνετ βρήκα θέματα, ρώτησα γνωστούς μου που ήξερα οτι έχουν σκύλο και γενικά προσπάθησα να μάθω τι γίνετε για να τον βοηθήσω και αυτόν και το σκύλο. Ο σκύλος δυστυχώς μεγάλωσε χωρίς εκπαίδευση καθώς ο φίλος μου έμενε σε βουνό και τον είχε όλο έξω.. έμαθα όμως οτι ήταν δραστήριο και έξυπνο σκυλί.

Για να συνεχίσω δεν έχω και πολύ ωραία εμπειρία με τα σκυλιά όμως ξέρω οτι είναι απίστευτα υπέροχα πλάσματα και αν τα εκπαιδεύσεις είναι δώρο θεού προς τους ανθρώπους. Δεν θέλω να μείνω σε αυτήν την εικόνα που είχα παρόλο που ήταν τόσο άσχημη.. Θα ήθελα να μου δοθεί η ευκαιρία να αποκτήσω το δικό μου σκυλάκι, να το εκπαιδεύσω όσο πιο σωστά γίνετε και να το μεγαλώσω εγώ, μονή μου.

Τώρα στο τι έχω μάθει.. Και που έχω απορίες.
  • -Ξέρω οτι αν πάρω σκυλί θα είναι ενήλικο για να μπορέσω να το εκπαιδεύσω πιο γρήγορα. Θα είναι μικρο σε μέγεθος καθώς το σπίτι μου είναι μικρο αν και μου αρέσουν και τα μεγάλα σκυλιά όμως ξέρω οτι θα παιδευτεί πολύ ενα μεγαλόσωμο σκυλί στο σπίτι μου γιαυτό πιστεύω ενα μικρο θα είναι οτι πρέπει.
  • -Ξέρω ότι θέλει επισκέψεις στον κτηνίατρο, κόψιμο στα νύχια και κούρεμα κάθε λίγο καιρό
  • -Δεν ξέρω κάθε πότε..
  • -Έχω μάθει πως υπάρχουν πάνες για την ανάγκη του σκύλου και ένα υγρό που το βάζεις στην μύτη και στην πάνα και
  • πάει και τα κάνει εκεί πάνω.(έχω ακούσει οτι αυτό γίνετε αμέσως και είναι κάτι που θα με διευκόλυνε πολύ καθώς έχω ιδιαίτερο άγχος για το θέμα της τουαλέτας)
  • - Δεν έχω μάθει απο πια ηλικία πρέπει να γίνει αυτό, Πως γίνετε αυτό και θα ήθελα μια διευκρίνιση σε αυτό το θέμα καθώς ψάχνω και το μόνο που βρίσκω είναι θέματα για την τουαλέτα του σκύλο καθώς βγαίνει βόλτα.
  • -Ξέρω οτι το καλοκαίρι θα βγάζω την πάνα στο μπαλκόνι και το χειμώνα στο μέσα σπίτι σε ενα σημείο μακρυά απο εκεί που τρώει και κοιμάται.
  • -Δεν έχω μάθει κάθε πότε θα πρέπει να αλλάζω την πάνα.
  • -Ξέρω οτι θα το βγάζω μια μεγάλη βόλτα το πρωί η το απόγευμα (κανονικά θέλει τουλάχιστον 2-3 φορές) μια μεγάλη πιστεύω θα είναι εντάξει.
  • -Ξέρω οτι θέλω την ανάγκη του να την κάνει στην πάνα και στην βόλτα το θέμα είναι δεν ξέρω αν γίνετε αυτό η πρέπει να είναι το ένα η το άλλο.. Εκει θέλω λίγο προσοχή.. Εγω θέλω πιο πολύ στην πάνα.
  • -Ξέρω οτι το σκυλί πρέπει να κοινωνικοποιηθεί και αυτός είναι επίσης ένας σημαντικός λόγος που πρέπει να βγαίνει βόλτα (με μεγάλη προσοχή πάντα για τα μεγαλύτερα αδέσποτα σκυλιά.) αν κοινωνικοποιηθεί είναι πιο φιλικό εχω ακούσει και πιο συνετό? ας το πω έτσι..
  • -Ξέρω οτι εκτός απο την τουαλέτα πρέπει να τον εκπαιδεύσω να μην τρώει τα έπιπλα, πολύ σημαντικό επίσης να μην δαγκώνει. (νομίζω οτι αν μασάει παιχνίδια δεν θα μασάει ανθρώπους και αν το κάνει θα πρέπει να φωνάζω η να τον απομακρύνω απο κοντά μου για λίγο).
  • -Ξέρω οτι θέλει πολύ σημασία και πολλά παιχνίδια για να είναι ευτυχισμένο.
  • -Ξέρω οτι θα του κάνω στείρωση και όλα τα εμβόλια απαραιτήτως (αν δεν τα έχει ήδη.)
  • -Ξέρω οτι εκπαιδεύονται με κεράσματα και υπομονή. (γιαυτό βλέπω βίντεο στο youtube)
  • -Ξέρω οτι πρέπει να του φωνάζω οταν τον πιάνω επ αυτοφώρω να κάνει κάτι που δεν πρέπει και όχι μετά. (Σε καμιά περίπτωση δεν το βαράμε.)
  • -Ξέρω οτι θέλει ιδικό σαμπουάν για σκύλους στο μπάνιο.
  • -Δεν ξέρω κάθε πότε θέλει μπάνιο. επίσης θέλω να μου πείτε πως μπορώ να πλένω τα δόντια του.
  • -Ξέρω οτι θα του πάρω δικό του κρεβατάκι το οποίο θα ήθελα να είναι διπλά στο δικό μου για να μην αισθάνεται μόνο του.
  • -Ξέρω οτι η τροφή είναι ανάλογα τη ράτσα του και το μέγεθος του.
  • -Ξέρω οτι θα θέλει το χρόνο του να προσαρμοστεί να μάθει το σπίτι και τους ανθρώπους που μένουν εκεί (Είμαστε εγώ και άλλα 2 άτομα)
  • -Θα ήθελα να το μάθω επίσης να μην σκαρφαλώνει στους ξένους ανθρώπους, στους καναπέδες και στα κρεβάτια.
  • -Ενα θέμα επίσης που με απασχολεί έχω ακούσει οτι υπάρχουν κάποια σαν κλουβιά που τους βάζεις όταν λείπεις.. Εγώ δεν λείπω πολλές ώρες απτό σπίτι σχεδόν καθόλου και δεν θα ήθελα να αισθάνεται άσχημα αν κάνει να του πάρω κλουβί.. Γιαυτό θα ήθελα να γνωρίζω γιαυτό το θέμα.
  • -Θα ήθελα να μου προτείνετε ήρεμες, φιλικές, μικρόσωμες ράτσες.
  • Τελος ξέρω οτι θέλει αγάπη φροντίδα και υπομονή και έχω όλη την καλή πρόθεση και διάθεση να του δώσω.
 
  • Like
Reactions: Yorkaddict


Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Καλως ηρθες! Μπραβο για το ψαξιμο που κανεις επισης!!:):)αλλα περιμενε.. λιγα λιγα χαχα.. πιστευω οτι το ιδανικο θα ηταν να ψαξεις και να βρεις ενα κτηνιατρο, εναν εκπαιδευτη εναν εκτροφεα ή ατομο που δουλευει σε καποια φιλοζωικη, καποιον τελοσπαντων που θα εχει την διαθεση να σου μιλησει κ να σου εξηγησει! ή ολους αυτους μαζι! Νομιζω ειναι δυσκολο ολα αυτα να ειπωθουν γραπτως! αν κ περα απο αυτα που θα σ πουν τα υπολοιπα μελη, με μια αναζητηση εδω που φανταζομαι οτι ηδη κανεις βεβαια, θα σου λυθουν πολλες απο τις αποριες αυτες.. να σου πω οτι με ενα κουταβακι η κατασταση στην αρχη ειναι αυτη ακριβως!θα κατουραει θα κλαιει θα δαγκωνει θα σε ξυπναει τα βραδια (και τους υπολοιπους του σπιτιου) θα τρωει τα επιπλα, μπορει να κανει κακα στον περιορισμενο χωρο που θα πρεπει να το εχεις αρχικα, και να πασαλιβεται και ολα αυτα.. (οκ υπαρχουν χαρακτηρες και χαρακτηρες αλλα καλο ειναι να εχουμε στο μυαλο μας παντα την πιο εντονη περιπτωση). Μετα απο μηνες και αφου θα εχει μαθει πανα μπορει να την ξαναξεχασει και φτου κ απ την αρχη! Μπορει καποια στιγμη να μην τα καταφερνεις μονη σου στην εκπαιδευση του (δεν ειναι και ευκολο παντα) και να πρεπει να διαθεσεις χρηματα για εκπαιδευτη. Ομως μπορεις να ψαξεις για ενα πιο μεγαλο σε ηλικια σκυλακι που να εχει διαμορφωσει συμπεριφορα και να εχει μαθει τουαλετα ή να ψαχτεις πολυ για μια "πιο ηπια" ρατσα..πολλα!! Επισης το σκυλακι που θα ειναι τα επομενα χρονια;;; εγω πηρα σκυλο οσο σπουδαζα και τα ωραρια μου και οι εξοδοι μου αλλαξαν μαχαιρι γιατι δεν γινοταν να ειχα ενα σκυλακι κλειδωμενο. Οσο εχεις ενδιαφερον και χρονο θα μαθαινεις!!(y)
 


noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
34
Νέο Ψυχικό
-Για ενήλικο σκύλο που θες πολλές από τις ανησυχίες που έγραψες εξαλείφονται. Ειδικά αν αυτός ο σκύλος φιλοξενείται σε σπίτι. Αν θες ενήλικο σκύλο, πας φιλοζωική βρίσκεις ένα μικρόσωμο (πχ κοκόνι) και το υιοθετείς. Αν θες κουτάβι, πας ή για υιοθεσία ή για αγορά από εκτροφέα και σε καμιά απολύτως περίπτωση από γέννες φίλων, γειτόνων, πετ σοπ, αγγελίες κλπ.

-Κόψιμο στα νύχια δεν χρειάζονται πολύ συχνά εφόσον βγαίνει βόλτες, μιας και λιμάρονται στο τσιμέντο. Κούρεμα κλπ εξαρτάται από τρίχωμα, από πόσο το χτενίζεις εφόσον είναι μακρύτριχο, κλπ. Σε αυτό αφού το πάρεις θα ρωτήσεις γκρούμερ.

-Οι επισκέψεις στον κτηνίατρο είναι για τα εμβόλια μια φορά το χρόνο (εφόσον μιλάμε για ενήλικο), μια φορά το χρόνο γενικές αίματος και βιοχημικές και δυο φορές το χρόνο εξετάσεις καλαζάρ-ερλίχεια. Αυτά είναι τα τακτικά. Μπορεί να υπάρξουν και έκτακτα. Σε κάθε περίπτωση βρίσκεις ένα κτηνίατρο που θα εμπιστεύεσαι. Αν θες μας λες που μένεις (περιοχή) και όλο και κάποια πρόταση θα πέσει στο τραπέζι.

-Εφόσον θα μιλάμε για ενήλικο σκύλι, δεν θα έχει θέμα στην εκμάθηση τουαλέτας. Αν πάρεις ενήλικο δεν υπάρχει λόγος να μάθει σε πάνα. Μπορεί να τα κάνει στη βόλτα που είναι και το σωστό και η πάνα να υπάρχει απλά για περίπτωση που αργήσεις πχ. Ή για αυτό το λόγο του κάνεις ένα ειδικό χώρο στη βεράντα σε μια γωνιά με λίγο χορτάρι και χώμα όπου θα πηγαίνει εκεί όταν εσύ αργείς ή έχει θεομηνία έξω. Σε διαφορετική περίπτωση δεν βλέπω το λόγο να μην τα κάνει στη βόλτα. Αν πάρεις κουτάβι, εκεί θέλει διαδικασία. Εφόσον θα έχει κάνει τα εμβόλια θα μπορείς να το κατεβάζεις κάτω. Για κουτάβια συνήθως αντέχουν όσο και οι μήνες τους (2 μηνων 2 ώρες κλπ) και σε κάθε περίπτωση μετά από παιχνίδι, ύπνο, φαγητό, νερό το βουτάς και το πας ή στην πάνα (αν δεν κάνει ακόμα να βγει έξω) ή κάτω στη γωνία του σπιτιού πχ (αν κάνει). Περιμένεις χωρίς να του μιλάς. Με το που τα κάνει, αρχίσεις τα μπράβο, λιχουδιές, κλπ σαν να κέρδισες το τζόκερ. Γρήγορα θα κάνει το συνειρμό. Αυτό μόνο για κουτάβι.

-Κοινωνικοποίηση είναι να έρθει σε επαφή με διάφορους ήχους, σκύλους, ανθρώπους, καταστάσεις χωρίς πίεση. Και πάλι τα ενήλικα από φιλοζωικές πολλές φορές είναι ήδη κοινωνικοποιημένα αρκετά.

-Σωστό αυτό για το μάσημα. Ή του κάνεις παρατήρηρη ή του αποσπάς την προσοχή. Με βόλτες και εκτόνωση αυτά τα θέματα θα είναι σπάνια. Αν δεν κάνει βόλτες, δεν εκτονώνεται κλπ θα βαριέται, θα έχει ενέργεια, και μπορεί να του βγαίνει με ζημιές.

-Στην αρχή εκπαιδεύονται με λιχουδιές και λεκτική επιβράβευση, μετά είναι η λεκτική επιβράβευση, στο τέλος θα την εκτελεί την εντολή χωρίς τίποτα.

-Μπάνιο δεν θέλουν συχνά. Προσωπικά την κάνω μπάνιο κάθε μήνα το καλοκαίρι για να φεύγει η σιτρονέλα. Το χειμώνα μια φορά το τρίμηνο και αυτό αν έχει γίνει χάλια.

-Η τροφή δεν πάει ανάλογα με τη ράτσα. Υπάρχουν τροφές για διαφορετικά μεγέθη, με τη διαφορά τους να είναι στο μέγεθος της κροκέτας. Αλλάζει μόνο η δοσολογία. Ψάχνεις για τροφή με πρώτα συστατικά το κρέας, χωρίς καλαμπόκια και λοιπά σιτηρά (υπάρχουν πολλά θέματα διατροφής στο φόρουμ).

-Τ0 κλουβί που αναφέρεις είναι το κρέιτ. Αν του το μάθεις σωστά, θα είναι σαν το καταφύγιό του ενώ θα μπορείς να το βάζεις εκεί μέσα όταν λείπεις. Και για την εκμάθηση του κρέιτ υπάρχουν θέματα εδώ (πήγαινε στην αναζήτηση).

-Μια καλή ράτσα κατά τη δική μου άποψη είναι το κοκόνι, που μπορείς να βρεις και στη φιλοζωικη. Υπάρχουν όμως και πολλά ημιαιμάκια στις φιλοζωικές που σίγουρα θα βρεις κάποιο που θα σου αρέσει.

Να έχεις υπόψη σου ότι ο σκύλος είναι μια δέσμευση. Δεν μπορείς να το αφήνεις για ώρες ατελείωτες μόνο του. Είναι πάγια έξοδα που πρέπει να καλύπτεις. Και είναι μια απόκτηση χωρίς επιστροφή. Πρέπει να είναι μια συνειδητή απόφαση. Μετά από πολλή σκέψη. Με το καλό να το αποκτήσεις.(y)
 


zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.002
2.714
Δραμα
Αυτα ειναι ποστ ρε παιδι μου, χορταστικα! Μπαινει, κανει εγγραφη και τσακ σου εχει ετοιμη τη σεντοναρα!!! :) Ευχαριστιεσαι να διαβαζεις! Και δεν σε παρεξηγει και κανεις για τη δικη σου σεντοναρα :p

Σε οσα δεν απαντησω ειναι ειτε γιατι καλυφθηκα ειτε γιατι δεν γνωριζω ειτε γιατι ξεχαστηκα :)

Παμε λοιπον (οι απαντησεις μου βρισκονται μεσα στο quote με εντονα γραμματα)

Τώρα στο τι έχω μάθει.. Και που έχω απορίες.
  • -Ξέρω οτι αν πάρω σκυλί θα είναι ενήλικο για να μπορέσω να το εκπαιδεύσω πιο γρήγορα. Θα είναι μικρο σε μέγεθος καθώς το σπίτι μου είναι μικρο αν και μου αρέσουν και τα μεγάλα σκυλιά όμως ξέρω οτι θα παιδευτεί πολύ ενα μεγαλόσωμο σκυλί στο σπίτι μου γιαυτό πιστεύω ενα μικρο θα είναι οτι πρέπει.
- Οχι το ενηλικο δε θα το εκπαιδευσεις πιο γρηγορα, απλως θα εχει ξεφυγει απο την κουταβισια χαζομαρα. Αυτο εχει και θετικα και αρνητικα. Τιποτα ομως που να κανει τοσο σημαντικη τη διαφορα ωστε να σε αποτρεψει να αποκτησεις ειτε ενηλικο ειτε κουταβι.

Αν σου αρεσουν τα μεγαλα παρε μεγαλο. Οπως θα διαβασεις και αλλου εδω μεσα, μεγαλο σκυλι δεν σημαινει και τεραστιο σπιτι απαραιτητα, ο σκυλος θελει την ανθρωπινη επαφη, ανεξαρτητα απο το μεγεθος του, οποτε ισως σε ενα μικρο σπιτι να βολευεται και καλυτερα γιατι δε θα μπορεις να του κρυφτεις :p Το μεγαλυτερο σε ογκο σκυλι θα πρεπει να σε απασχολησει σε αλλα πραγματα περισσοτερο (πχ κοστος τροφης) και οχι το αν χωραει μεσα στο σπιτι.

  • -Ξέρω ότι θέλει επισκέψεις στον κτηνίατρο, κόψιμο στα νύχια και κούρεμα κάθε λίγο καιρό
- Οι επισκεψεις στον κτηνιατρο σου παρατεθηκαν παραπανω, κρατα βεβαια τη διαφοροποιηση σε τακτικες και εκτακτες. Απο εκει κ περα δεν εχουν ολα τα σκυλια την ιδια αναγκη σε περιποιηση νυχιων ή τριχωματος, δεν ειναι δηλαδη κανονας "ολοι κοβουμε νυχια καθε τοτε, και κουρευουμε μαλλι καθε τοσο"
  • -Έχω μάθει πως υπάρχουν πάνες για την ανάγκη του σκύλου και ένα υγρό που το βάζεις στην μύτη και στην πάνα και
  • πάει και τα κάνει εκεί πάνω.(έχω ακούσει οτι αυτό γίνετε αμέσως και είναι κάτι που θα με διευκόλυνε πολύ καθώς έχω ιδιαίτερο άγχος για το θέμα της τουαλέτας)
  • Δεν έχω μάθει απο πια ηλικία πρέπει να γίνει αυτό, Πως γίνετε αυτό και θα ήθελα μια διευκρίνιση σε αυτό το θέμα καθώς ψάχνω και το μόνο που βρίσκω είναι θέματα για την τουαλέτα του σκύλο καθώς βγαίνει βόλτα.
  • -Ξέρω οτι το καλοκαίρι θα βγάζω την πάνα στο μπαλκόνι και το χειμώνα στο μέσα σπίτι σε ενα σημείο μακρυά απο εκεί που τρώει και κοιμάται.
  • -Δεν έχω μάθει κάθε πότε θα πρέπει να αλλάζω την πάνα.
-Πολυ το ψειριζεις (ποιος μιλαει.....) με την πανα, σου παρατεθηκαν τα περισσοτερα. Θεωρω και εγω καλυτερα να μαθει να τα κανει εκτος σπιτιου, απλως θεωρω οτι χρειαζεται να ψαξεις κ αλλα θεματα περισσοτερο :)
  • -Ξέρω οτι θα το βγάζω μια μεγάλη βόλτα το πρωί η το απόγευμα (κανονικά θέλει τουλάχιστον 2-3 φορές) μια μεγάλη πιστεύω θα είναι εντάξει.
-Αναλογα με τις αναγκες του σκυλου σου, μπορει να χρειαζεται παραπανω
  • -Ξέρω οτι θέλω την ανάγκη του να την κάνει στην πάνα και στην βόλτα το θέμα είναι δεν ξέρω αν γίνετε αυτό η πρέπει να είναι το ένα η το άλλο.. Εκει θέλω λίγο προσοχή.. Εγω θέλω πιο πολύ στην πάνα.
  • -Ξέρω οτι το σκυλί πρέπει να κοινωνικοποιηθεί και αυτός είναι επίσης ένας σημαντικός λόγος που πρέπει να βγαίνει βόλτα (με μεγάλη προσοχή πάντα για τα μεγαλύτερα αδέσποτα σκυλιά.) αν κοινωνικοποιηθεί είναι πιο φιλικό εχω ακούσει και πιο συνετό? ας το πω έτσι..
-Εγω θα το χαρακτηρισω ποιο καταδεκτικο, και ναι εχει σημασια να παρει ερεθισματα ωστε να γινει και η δικη σου ζωη πιο ευκολη και του σκυλου σου.
  • -Ξέρω οτι εκτός απο την τουαλέτα πρέπει να τον εκπαιδεύσω να μην τρώει τα έπιπλα, πολύ σημαντικό επίσης να μην δαγκώνει. (νομίζω οτι αν μασάει παιχνίδια δεν θα μασάει ανθρώπους και αν το κάνει θα πρέπει να φωνάζω η να τον απομακρύνω απο κοντά μου για λίγο).
  • -Ξέρω οτι θέλει πολύ σημασία και πολλά παιχνίδια για να είναι ευτυχισμένο.
-Αυτο δε σημαινει απαραιτητα και πολλα λεφτα ομως
  • -Ξέρω οτι θα του κάνω στείρωση και όλα τα εμβόλια απαραιτήτως (αν δεν τα έχει ήδη.)
  • -Ξέρω οτι εκπαιδεύονται με κεράσματα και υπομονή. (γιαυτό βλέπω βίντεο στο youtube)
  • -Ξέρω οτι πρέπει να του φωνάζω οταν τον πιάνω επ αυτοφώρω να κάνει κάτι που δεν πρέπει και όχι μετά. (Σε καμιά περίπτωση δεν το βαράμε.)
  • -Ξέρω οτι θέλει ιδικό σαμπουάν για σκύλους στο μπάνιο.
-Ο σκυλος δεν χρειαζεται μπανιο σαν τους ανθρωπους, μια στο τοσο οπως σου εγραψαν
  • -Δεν ξέρω κάθε πότε θέλει μπάνιο. επίσης θέλω να μου πείτε πως μπορώ να πλένω τα δόντια του.
  • -Ξέρω οτι θα του πάρω δικό του κρεβατάκι το οποίο θα ήθελα να είναι διπλά στο δικό μου για να μην αισθάνεται μόνο του.
-Αυτο δε σημαινει απαραιτητα και πολλα λεφτα ομως

  • -Ξέρω οτι η τροφή είναι ανάλογα τη ράτσα του και το μέγεθος του.
  • -Ξέρω οτι θα θέλει το χρόνο του να προσαρμοστεί να μάθει το σπίτι και τους ανθρώπους που μένουν εκεί (Είμαστε εγώ και άλλα 2 άτομα)
  • -Θα ήθελα να το μάθω επίσης να μην σκαρφαλώνει στους ξένους ανθρώπους, στους καναπέδες και στα κρεβάτια.
-Αρα θα του το μαθεις :)
  • -Ενα θέμα επίσης που με απασχολεί έχω ακούσει οτι υπάρχουν κάποια σαν κλουβιά που τους βάζεις όταν λείπεις.. Εγώ δεν λείπω πολλές ώρες απτό σπίτι σχεδόν καθόλου και δεν θα ήθελα να αισθάνεται άσχημα αν κάνει να του πάρω κλουβί.. Γιαυτό θα ήθελα να γνωρίζω γιαυτό το θέμα.
-Και στο φορουμ και στο ιντερνετ υπαρχουν διαφορα που μπορεις να διαβασεις για το crate. Δεν ειναι κλουβι, ειναι χωρος απομονωσης και ηρεμιας, ή ετσι πρεπει να χρησιμοποιειται
  • -Θα ήθελα να μου προτείνετε ήρεμες, φιλικές, μικρόσωμες ράτσες.
-Και εγω θα σου ελεγα κοκονι αν και απο αυτα που γραφεις ετσι και μπεις μεσα σε μια φιλοζωικη σε 10 λεπτα θα εισαι εξω με το νεο σου φιλο, βαζω στοιχημα
  • Τελος ξέρω οτι θέλει αγάπη φροντίδα και υπομονή και έχω όλη την καλή πρόθεση και διάθεση να του δώσω.
Αγαπη, φαι και κοινη λογικη. Τα υπολοιπα με τον ενα ή τον αλλο τροπο ερχονται :)
Γενικα...
Καλα κανεις και το ψαχνεις, οντως ειναι ευθυνη ο σκυλος και θα πρεπει να συνυπολογισεις και αλλους παραγοντες, πχ που θα βρισκεσαι σε 2-3 χρονια απο τωρα, δλδ λιγο πιο μακροπροθεσμα.

Κατα τη γνωμη μου καλα το πας, θελει ψαξιμο η κατασταση αλλα μην το καψεις κιολας σαν μερικους μερικους...:censored:

Πραγματικα το φορουμ εχει πααααρα πολυ υλικο για διαβασμα, και αφου εισαι του μπουλετ, ειμαι σιγουρος οτι εχεις κανει ηδη bookmarks αν οχι εξελακι με τα θεματα που θεωρεις χρησιμα/κρισιμα

Λιωσε την αναζητηση στο φορουμ, θα με θυμηθεις ;)

Edit: Για καθαροαιμο (που απο αυτα που γραφεις δεν νομιζω οτι υπαρχει καποιος λογος να ψαξεις) μονο απο εκτροφεα, κανονικο εκτροφεα, οχι καποιος που αναπαραγει δυο σκυλια, ουτε πετ σοπ, ουτε γνωστος, ουτε ξαδερφος ουτε κανενας.

Για σκυλακο γενικα, Φιλοζωικαρα και Αγιος ο Θεος.
 


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Αν δεν είσαι τρολ, και ενώ δεν λείπεις πολλές ώρες απ το σπίτι, προτιμάς να τα κάνει στην πάνα και να το πηγαίνεις μια βόλτα την μέρα, μπορείς να σώσεις μία γάτα απ τον δρόμο και να κάνετε ζωάρα. Αλήθεια.
 
  • Like
Reactions: east49


noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
34
Νέο Ψυχικό
Αν δεν είσαι τρολ, και ενώ δεν λείπεις πολλές ώρες απ το σπίτι, προτιμάς να τα κάνει στην πάνα και να το πηγαίνεις μια βόλτα την μέρα, μπορείς να σώσεις μία γάτα απ τον δρόμο και να κάνετε ζωάρα. Αλήθεια.
Το συγκεκριμένο το έχω ακούσει και από άλλους ότι το κάνουν και μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση και μάλλον είχα μείνει με το στόμα να χάσκει
 


Aroulis

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2016
58
60
42
Αννα δεν μπορώ να σου περιγραψω τι χαμογελα και συγκινησεις με επιασαν μόλις διάβασα το ποστ σου!!!!!
Οτι σου απάντησαν τα παιδιά με καλυψαν.

Γιαυτο είναι ολοι εδω,ΠΡΙΝ μπεις στην διαδικασία αποκτησης"παιδιου":p να σε βοηθήσουν!!!
Καλα κάνεις που ψαχνεσαι και ενημερωνεσαι και γραφεις λεπτομέρειες,το ποστ σου δεν ειναι καθόλου κουραστικο πιστεψε με,αλλά κατι παραπάνω απο ευχάριστο!!!!!
Θα δεις πως και τα πιο εμπειρα μελη εδω με χαρα θα σε καθοδηγησουν..........
Οσο για τον φιλο σου σορυ που θα το πω που μπερδεψε το πομερανιαν με σπιτζ,πολυ απλά το πηρε με το"αχ τι ομορφο ας το παρω".....

Τα πιο σημαντικά που θα σου προτείνω εφόσον έχεις δυσκολία απο εκτροφεις(ΚΑΙ ΜΟΝΟ) για οικονομικούς λόγους,υιοθέτησε σωζοντας μια ζωη,στειρωσε,και δεν θα χρειαστουν καποια απο τα παραπάνω που αναγραφεις,και θα με θυμηθεις οταν στο ανταποδωσει με την αγαπη του που το εσωσες!!!:love:

Εγω προσωπικά θα αναμενω νεα σου σε τι στάδιο βρισκεσαι.
Σου ευχομαι τα καλύτερα!!!
 
  • Like
Reactions: myEnzo


Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.847
ΑΘΗΝΑ
Μπραβο σου που μπηκες στο φορουμ και ψαχνεσαι ΠΡΙΝ παρεις σκυλι...στις επιμερους ερωτησεις σου θα βρεις απειρες απαντησεις αν ψαξεις τα σχετικα θεματα του φορουμ. Λιγο δυσκολο πρακτικα να βγαλεις ενα manual με τις ερωτοαπαντησεις στο παρον θεμα σου...Αλλωστε καθε σκυλι ειναι ξεχωριστο και ασχετως των γενικων "κανονων", το σκυλι σου (οταν με το καλο το αποφασισεις) ισως να θελει χειρισμους "out of the box" του manual σου. Λοιπον,διαβασε οσα θεματα μπορεις περισσοτερα, βαλε κατω τα δεδομενα σου, τα οικονομικα σου (πολυ σημαντικο!), τον τροπο ζωης σου για τα επομενα 10-12 χρονια και επειδη δεν βλεπω την αναγκη για αποκτηση σκυλου καποιας συγκεκριμενης φυλης, οταν ερθει ο καιρος και νιωσεις ετοιμη , ψαξε ενα σκυλι απο τα τοσα που εχουν βρεθει παρατημενα, ειτε κουταβι , ειτε ενηλικο. Θα δεις οτι θα εχεις καταληξει απο μονη σου στο τι θελεις τελικα να παρεις, αφου θα εχεις ενημερωθει οσο πρεπει...
 
  • Like
Reactions: noni_papa


xristi190

New Member
22 Ιανουαρίου 2017
2
7
26
Καλησπέρα θα ήθελα να πω καταρχάς ενα μεγάλο ευχαριστώ σε εσάς που ασχοληθήκατε με το θέμα μου και γράψατε κάποια πράγματα εδω.
Πραγματικά το εκτιμώ και επίσης δεν περίμενα τόσο γρήγορα απαντήσεις. Έκατσα τα έβαλα όλα κάτω είδα της απαντήσεις σας. Όχι μόνο εδώ καθώς έχω ρωτήσει τα ίδια πράγματά και σε άλλα φορουμς για να έχω πιο πολλές συμβουλές, βλέποντας της απαντήσεις και συνειδητοποιώντας την όλη κατάσταση έβγαλα αυτό το συμπέρασμα.. Δεν θα πάρω σκύλο. Ένα σκυλάκι είναι πολύ όμορφη παρέα, είναι ωραίο να σώζεις μια ψυχή απτό δρόμο και από διάφορες καταστάσεις... Και εγώ η ίδια είπα οτι έχω όλη την καλή διάθεση και πρόθεση να του δώσω αγάπη, φροντίδα και σπίτι.. δυστυχώς ένας σκύλος δεν θέλει μόνο αυτά. Έχει υποχρεώσεις πάρα πολύ μεγάλες, είναι μια τεράστια δέσμευση και πρέπει να του δόσεις το 100% σου για να είναι και εκείνος ευτυχισμένος και εσύ.. Γιατί κακά τα ψέματα δεν είναι εύκολο να εκπαίδευσις ενα σκυλί, πρέπει να έχεις οικονομική άνεση για τον κτηνίατρο την τροφή του, τον εκπαιδευτή του γιατί όχι? αν δεν θα μπορούσα να το εκπαιδεύσω, και οτι προκύψει κάτι που εγώ δυστυχώς δεν έχω.. Πίστευα ότι θα τα κατάφερνα κόβοντας κάποια λευτά για της δίκες μου ανάγκες όμως δεν είναι ετσι. Πρέπει να έχεις στο νου σου και τι θα γίνει στο μέλλον.. Θα πρέπει να σπουδάσω, οχι τώρα πολύ αργότερα αλλά και πάλι το σκέφτηκα και αυτό.. το σκυλί θα αναγκαζόταν να μένει μόνο του για κάποιες ώρες.. Όντως το ήθελα πάρα πολύ. Όντως πίστευα οτι αν τα φέρω ετσι και αν τα φέρω αλλιώς θα μπορέσω να το συντηρήσω. το συμπέρασμα μου είναι οτι για μια τόσο μεγάλη απόφαση (υιοθεσία ενός ζώου) δεν πρέπει να είναι κάποιος με το σκεπτικό οτι ίσως και να τα καταφέρει. Πρέπει να είναι σίγουρος.
Είδα πολλούς ανθρώπους να μου λένε μπράβο σου που ενημερώνεσαι και το ψάχνεις πριν πάρεις σκύλο. Έτσι πρέπει όλοι να κάνουμε. Και ιδικά όταν κάποιο παιδί η κάποιος πολύ ενθουσιασμένος ειναι αποφασισμένος να πάρει, πρέπει να το ψάξει!!! αλλιώς δεν θα έχει καλο τέλος η ιστορία και μια ψυχή θα το πληρώσει.. αφήστε να έχει μια καλύτερη τύχη απο κάποιον άλλον. Αυτά απο μένα και πάλι ευχαριστώ να είστε καλά και να δίνετε απαντήσεις σε ανθρώπους που ψάχνουν και θέλουν βοήθεια.
 


Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.847
ΑΘΗΝΑ
Κανεις δεν ξερει καλυτερα απο σενα την ιδια, αν τελικα θα μπορουσες να βαλεις εναν σκυλο στην ζωη σου...μη νομιζεις οτι ολοι οσοι εχουν σκυλο, πχ δεν τον αφηνουν καθολου μονο του...αν ηταν ετσι, κανενας εργαζομενος δεν θα ειχε σκυλι. Στο αναφερω αυτο, γιατι ενω η αποφαση σου ειναι απολυτα συνειδητοποιημενη, ισως αυτος ο βαθμος ωριμοτητας και υπευθυνης σκεψης που εχεις να ειναι και το πιο απαραιτητο στοιχειο για να αποκτησεις ενα σκυλακι... :)
μια ενδιαμεση λυση ισως θα ηταν να αρχισεις να φιλοξενεις σκυλακια που το εχουν αναγκη (απο φιλοζωικες, αναρτησεις κτλ), μεχρι να δοθουν για υιοθεσια...ετσι θα πετυχεις τρια καλα:
θα δοκιμασεις στην πραξη πως ειναι η συμβιωση με ενα σκυλι, θα εχεις την χαρα να περνας ωρες με εναν τετραποδο φιλο που τοσο πολυ θελεις και θα ξερεις οτι κανεις μια πολυ καλη πραξη...
οπως και να χει εισαι σε καλο δρομο!καλη συνεχεια...
 


zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.002
2.714
Δραμα
Για κατσε λιγο βρε κοπελια...
Ας συνοψισουμε τι μας ειπες στην απαντηση σου:

Αναφερεις σαν πρωτο προβλημα το οικονομικο. Αντι να το λεμε περιγραφικα δεν θες να το παμε λιγο με αριθμους που ειναι πιο συγκεκριμενο;
Αναφερεις την εκπαιδευση σαν εξτρα κοστος. Δεν νομιζω οτι ολες οι φυλες/αιματα χρειαζονται εκπαιδευτη, ουτε ολες οι περιπτωσεις σκυλων.
Το σκυλι θα μενει μονο του για καποιες ωρες, φυσιολογικο, δεν υπαρχει κανενας που να ειναι 24/7 με το σκυλο του...και εδω υπερβαλεις, τουλαχιστον ετσι οπως το παρουσιαζεις. Εννοειται ομως οτι πρεπει να σκεφτεις μακροπροθεσμα.

δεν πρέπει να είναι κάποιος με το σκεπτικό οτι ίσως και να τα καταφέρει. Πρέπει να είναι σίγουρος.
Πολυ ωραιο το σκεπτικο σου, εγω δεν εχω καταλαβει ακριβως τι ειναι αυτο που σε εκανε να αλλαξεις αποψη 180 μοιρες.

Εγω βλεπω εναν ανθρωπο που ψαχνει και ειναι διατεθιμενος να μαθει...και αυτο για μενα ειναι η σωστη βαση.

Ελπιζω να σε ξαναδουμε και να μην τα γραφω στο βροντο :)
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.813
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf