Αμφιβολίες


Matteo

Member
10 Φεβρουαρίου 2017
7
0
24
Να 'σαι καλά @Matteo
Δυστυχώς είμαι ακόμα στην δουλειά και το pc εδώ νομίζω δουλεύει με ποντικούς σε τροχό, ειδάλλως θα σου παρέθετα κάποια από τα legendary threads του dogforum που είναι εξαιρετικά για ενημέρωση περί εκτροφέων!
Χαχα δεν πειράζει. :ROFLMAO::)
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.123
10.078
Athens
Καλά έκανες και προβληματίστηκες με την εικόνα που επισύναψες. Τα χρώματα που περιγράφει είναι το μπλε, το μαυροπύρινο και το liver (σκούρο σοκολατί). Και τα 3 είναι εκτός προτύπου. Το σπουδαιότερο όμως είναι το μπλε και το liver κουβαλάνε το μπλε γονίδιο που εκτιμάται ότι συνδέεται με σοβαρά νευρολογικά προβλήματα. Τα τρία αυτά χρώματα είναι δυστυχώς trendy, "πουλάνε" και μάλιστα ακριβά. Οι εκτροφείς που ικανοποιούν αυτή τη ζήτηση είναι εκτροφείς οι οποίοι νοιάζονται για το πως θα σπρώξουν πιο ακριβό εμπόρευμα και δεν δίνουν δεκάρα για τα προβλήματα που μπορεί να κουβαλάνε τα σκυλιά αυτά. Μπορείς να ψάξεις σχετικά με "blue gene" και french bulldog health issues.

Βεβαίως. Πήγαμε τον μικρό για το εμβόλιο της λύσσας και αναφέραμε στο γιατρό πως θέλουμε και 2ο κουταβάκι και ρωτήσαμε (έχοντας στο κεφάλι όσα είχαμε διαβάσει για τα γαλλικά δηλ. προβλήματα στη σπονδυλική στήλη, δερματικά κλπ) και ο γιατρός μας είπε πως έχει αρκετύς πελάτες με γαλλάκια και ότι το μόνο προβλημα που έχει δει σε αυτά ήταν δερματικά και ότι πάνω κάτω παρουσιάζουν τα ίδια με τα Pug, ενώ μας διευκρίνισε πως εάν καταλήξουμε σε αρσενικό (είτε 2ο pug είτε γαλλικό) υπάρχει μία πιθανότητα να τσακώνονται.
Τα αναπνευστικά προβλήματα είναι μάστιγα. Πολλοί ιδιοκτήτες τα αγνοούν γιατί κάποιοι κτηνίατροι τους έχουν πει "έτσι είναι το γαλλικό". Γεγονός είναι ότι το αναπνευστικό πρόβλημα δημιουργεί προβλήματα στην καρδιά. Σκυλί με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα δεν έχει μέλλον. Έχω συναντήσει 4-5 πρώην ιδιοκτήτες γαλλικών που τους "πέθαναν ξαφνικά", μάντεψε... τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο. Το ίδιο ισχύει και στα pug. Ο γιατρός δεν μπορεί να διαπιστώσει στο ιατρείο το κακό ή μη αναπνευστικό του σκύλου (εκτός αν του τον πας την ώρα που σκάει). Επίσης ελάχιστοι γιατροί γνωρίζουν περί της ανατομίας του προβλήματος και μπορούν κάνουν επέμβαση μαλακής υπερώας που ίσως (και πάλι ίσως όχι) μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση. Και μόνο αυτοί μπορούν να σου δώσουν την εικόνα για την έκταση του προβλήματος.

Η σπονδυλική στήλη είναι υπόθεση "black box". Αν δεν κάνεις μαγνητική μπορεί να μην την διαπιστώσεις (εκτός αν είναι τόσο χάλια παραμορφωμένη που φωνάζει και στην ακτινογραφία). Είχα λάθος διάγνωση από 2 γιατρούς (ο ένας μάλιστα εξειδικευμένος σε ορθοπεδικά) για να ανακαλύψει ο 3ος τελικά ότι επρόκειτο για σπονδυλική στήλη και ενώ είχα χάσει πολύτιμο χρόνο. Τα συμπτώματα είνα παραπλανητικά - πολλοί γιατροί δεν τα αναγνωρίζουν και εντοπίζουν το πρόβλημα στο στομάχι, στα πόδια κλπ. Μέχρι να έχεις τη σωστή διάγνωση το σκυλί μπορεί να έχει παραλύσει.

Η εξάρθρωση επιγονατίδας είναι επίσης πρόβλημα - πολλοί ιδοκτήτες νομίζουν ότι το γαλλάκι τους περπατάει απλά πιο χαριτωμένα.

Συνεπώς, τα προβλήματα μπορεί να υπάρχουν αλλά να μην είναι ορατά από ιδιοκτήτες και κτηνιάτρους γιατί μπορεί να μην τα "αναγνωρίζουν".

Και τα pug και τα γαλλικά είναι φυλές με ιδιαίτερα προβλήματα. Μην κολλάς στο χρώμα. Ψάξε πολύ προσεγμένες σε θέματα υγείας εκτροφές από σοβαρούς εκτροφείς.
 






Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.816
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf