Πρέσα Κανάριο ιδιαιτερότητες της φυλης???


noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
34
Νέο Ψυχικό
Αν δεν κάνω λάθος οι σκύλοι που ανέφερες έγιναν σκύλοι συντροφιάς με την έννοια του δεκτικου σκύλου φαντάζομαι εννοείς επειδή σε κάποια φάση οι εκτροφεις θέλησαν να τους κάνουν έτσι. Και πάλι αν δεν κάνω λάθος στα πρέσα τα επιθυμητά χαρακτηριστικά της φυλής είναι αυτά που ανέφερε η @east49 . Γιατί λοιπόν να καταστρέψεις στην ουσία έναν σκύλο κάνοντας τον κάτι που δεν είναι και που δεν φτιάχτηκε να είναι; και γιατί να μην προσανατολιστείς σε μια φυλή που θα συγκεντρώνει τα ανθρωποκεντρικα χαρακτηριστικά που ψάχνεις;
 


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.808
Κανεις δε σου ειπε οτι εαν παρεις καναριο θα εχεις ενα σκυλο επικινδυνο, ανεξελεγκτο, ανισορροπο, αγριο.
Ομως.... εαν παρεις καναριο , μην περιμενεις να εχεις νεας γης ή λαμπραντορ. (Μπορει και να εχεις αλλα ειναι λιγες οι πιθανοτητες)
Νοni_papa ειναι απο τις ΠΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΕΣ φυλες. Σαν μαστιφοειδες ειναι ενα απο τα πιο εντονα χαρακτηριστικα του, απο το οποιο πηγαζουν ολα τα αλλα, οπως επιφυλακτικοτητα, προστασια κλπ
 


noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
34
Νέο Ψυχικό
Κανεις δε σου ειπε οτι εαν παρεις καναριο θα εχεις ενα σκυλο επικινδυνο, ανεξελεγκτο, ανισορροπο, αγριο.
Ομως.... εαν παρεις καναριο , μην περιμενεις να εχεις νεας γης ή λαμπραντορ. (Μπορει και να εχεις αλλα ειναι λιγες οι πιθανοτητες)
Νοni_papa ειναι απο τις ΠΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΕΣ φυλες. Σαν μαστιφοειδες ειναι ενα απο τα πιο εντονα χαρακτηριστικα του, απο το οποιο πηγαζουν ολα τα αλλα, οπως επιφυλακτικοτητα, προστασια κλπ
Το έγραψα λάθος εγώ :oops: ήταν και περασμένη η ώρα. Αυτό που εννοούσα είναι ότι δεν είναι τύπου λαμπ, να θέλει πολλά με τους ξένους. Ότι δηλαδή δεν είναι από τους σκύλους που αποζητα επαφή με άτομα εκτός της οικογένειας του. Λάθος επιλογή λέξης έκανα :(
 
  • Like
Reactions: Amaliaz and spyv


5 Φεβρουαρίου 2017
20
7
43
Kαλησπερα σας. Επειδη μενω στο ανω καλαμακι πυκνοκατοικημένη περιοχη η αποψη μου ειναι οτι με σωστη κοινωνικοποιηση στους πρώτους μήνες της ζωής τους θα εχουμε σωστους σκυλους ισορροπημενους και ειμαστε πλεον στο 2017 περασαν οι εποχες που ημασταν πρωτογονοι,δεν θα κυνηγάμε εξω βοοειδη να τα σκοτώσουμε ουτε σκυλακια. Οσο ειναι εφικτο θα ξεφυγουμε απο τους λογους που αρχεισαν να τα εκτρεφουν, στο σπιτι δεν εχω και τιποτα τιμαλφή να φιλαει μονο την αφεντομουτσουνάρα μου, ελπιζω να μην νιωθει βαρεμαρα να του φτανει η παρεα μου!!!
 




5 Φεβρουαρίου 2017
20
7
43
Δεν αντιλαμβάνομαι ( ο ορισμος της καταστροφης των φυλων...) εννοεις οσοι περνουν μια φυλη συνεχιζουν να κανουν οι σκυλοι την εργασια που ηταν προορισμενοι??? μεχρι και τα εκτροφεια δεν το ακολουθουν..... και στην τελική δεν θα χαλασει απο μενα το προτυπο
που ουτε γεννα δεν ειμαι διατεθειμένος να κανω στειρωση θα κανω γιατι για θυληκο προοριζομαι
 


Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.847
ΑΘΗΝΑ
δεν θα χαλασει απο μενα το προτυπο
Οχι, δεν θα χαλασει απο σενα ατομικα το προτυπο.
Χαλαει ομως επειδη η πλειοψηφια σκεφτεται ακριβως σαν εσενα. Αυτο προσπαθουν να σου πουν. Οτι θα προσθεσεις κι εσυ ενα λιθαρακι στην καταστροφη μιας φυλης , που για αλλο σκοπο δημιουργηθηκε και για αλλο εχει τοση ζητηση στις μερες μας. Η μοδα και η εξωτερικη εμφανιση ειναι που δημιουργουν αυτη την ζητηση, οποτε "αναγκαστικα" (δυστυχως και λανθασμενα) και η παραγωγη ("μεχρι και τα εκτροφεια δεν το ακολουθουν....." οπως ειπες κι εσυ) προσαρμοζεται στα νεα δεδομενα της "αγορας",μαλακωνοντας φυλες με εργασιακο προορισμο (βλ. γ.π.,ροτ, ντοπ κτλ).
Θες να παρεις ενα 4χ4 αλλα να το κυκλοφορεις στην ασφαλτο της πολης. Ενδεχομενως να σε παει, σιγουρα οχι οσο ανετα θα σε πηγαινε ενα αυτοκινητο πολης. Στην ουσια θα εχεις παρει ενα λαθος αυτοκινητο για τον σκοπο που το θες, μονο και μονο επειδη σου αρεσει εξωτερικα. Δικαιωμα σου φυσικα, αλλα τα παιδια εδω στο φορουμ οφειλουν να σου επισημανουν το λαθος που σκοπευεις να κανεις.
 




dimitrisbass3

Member
25 Φεβρουαρίου 2013
20
75
Παιδιά συγνώμη αλλά μπερδεύτηκα...

Στην αρχή θεωρώ ήταν σωστές οι παρατηρήσεις οτι ένα Canario δεν μπορεί να γίνει golden,όσο εκπαίδευση και να κανεις η συγκεκριμένη ράτσα έχει κάποια χαρακτηριστικά που δεν αλλάζουν,άλλωστε δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον να υιοθετεί canario και να θέλει ο σκύλος να χαϊδεύετε με όλους οσους του μιλάνε...

Αυτό που δεν κατάλαβα και το θεωρώ πολύ ρομαντικό είναι η άποψη περί καταστροφής φυλών.Με αυτή τη λογική θα έπρεπε παρά πολλές φυλές,όπως τις δημιούργησε ο άνθρωπος να τις εξαφανίσει,επειδή πολύ απλά έχουν αλλάξει τελείως οι εποχές από τη δημιουργία τους μέχρι σήμερα..

Οι απαιτήσεις αλλάζουν ,υπήρχε πριν από έκατο χρονια ράτσα που να ανιχνεύει ναρκωτικά,υπήρχαν οδηγοί ατόμων με ειδικές ανάγκες και τόσα αλλά πράγματα που παίρνει σήμερα ο άνθρωπος από τους σκύλους,που όμως δημιουργήθηκαν για άλλους σκοπούς ...

Αυτές είναι οι σκέψεις μου,χωρίς παρεξηγήσει δεν έχω κάτι με κάποιον ευχαριστώ...
 
Last edited:
  • Like
Reactions: Amaliaz


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
ποσες φιλες χρονια εκτροφης δεν εγιναν σκυλοι συντροφιας???
Και αυτό είναι κάτι καλό; Τότε ποιο το νόημα ύπαρξης των φυλών; Απλά για να διαλέγουμε ποια εξωτερική εμφάνιση μας αρέσει; Καλώς ή κακώς, η εξωτερική εμφάνιση επηρεάζει στην επιλογή αλλά εξακολουθεί να είναι ένα μόνο από τα πράγματα που ορίζουν μια φυλή. Το άλλο κομμάτι είναι η υγεία, γι'αυτό και θέλουμε να έχουν κάνει εξετάσεις οι πρόγονοι για κληρονομικά. Κι ένα τρίτο κομμάτι είναι το γενικότερο ταμπεραμέντο της φυλής. Όπως δεν θα πάρεις σκύλο που δεν σου αρέσει οπτικά, όπως δεν θα πάρεις ένα σκύλο που δεν έχει προσεχθεί η υγεία των προγόνων του, έτσι δεν έχει και νόημα να πάρεις έναν σκύλο που εξ αρχής ξέρεις ότι δεν ταιριάζουν τα χνώτα σας. Θα κάνω έναν παραλληλισμό. Είναι σαν να είσαι μονογαμικός τύπος και να ερωτεύεσαι σφόδρα μια πανέμορφη κοπέλα. Έχει όλα όσα θες, κι είναι και υγιής. Αλλά είναι πολυγαμική. Αυτό που ζητάς εσύ είναι να τα τακιμιάσετε χωρίς να καταπιεστεί κανένας σας. Τι λες; Γίνεται; Διότι, όπως το βλέπω, η σχέση είναι ασυμβίβαστη. Ένας από τους δύο θα καταπιεστεί. Ή εσύ θα πρέπει να αποδεχτείς το ότι η κοπελιά θα έχει κι άλλους συντρόφους (δύσκολο από τη στιγμή που στο παράδειγμά μας θεωρούμε ότι είσαι φύσει μονογαμικός) ή η κοπελιά ότι όσο διαρκεί αυτή η σχέση, δεν θα έχει την ελευθερία που ορίζει η φύση της (που στο συγκεκριμένο παράδειγμα την κάναμε την κοπέλα φύσει... ανοιχτόκαρδη).

μεχρι και τα εκτροφεια δεν το ακολουθουν..... και στην τελική δεν θα χαλασει απο μενα το προτυπο
Κάπου, πρόσφατα τα είχα γράψει, τα λόγια του Καζαντζάκη, για την ευθύνη και τον κόσμο και το ποιος, τελικά φταίει.... Όχι μόνο για το σκύλο. Γενικότερα.
 
  • Like
Reactions: Δημητρα_kme


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.808
Kαλησπερα σας. Επειδη μενω στο ανω καλαμακι
Εισαι τυχερος... πριν 1 μηνα μετακομισαμε απο την περιοχη.. ειχαμε γινει ο φοβος και ο τρομος
:p

Εγω ειμαι πιο κοντα στην αποψη του dimitrisbass3.

Η βασικη εργασια του σκυλου ειναι η συντροφια. Ολες οι αλλες εργασιες του απορρεουν απο αυτη. Χωρις την ανθρωπινη παρουσια καθε σκυλος θα ηταν δυστυχισμενος - ακομα και ο ορεινος τσοπανης πιστευω οτι θελει το βοσκο του-. Οι καιροι εχουν αλλαξει. Δεν εχουμε πια βοοειδη για τα πρεσα, αγριογουρουνα για τα ντογκο, ποντικια στους δρομους για τα τεριε κλπ κλπ
Οι εργασια πολλων φυλων εχει αλλαξει με βαση τις αναγκες της εποχης. Τα λαμπραντορ δεν πεφτουν πια στα ποταμια να πιασουν παπιες αλλα ειναι εξαιρετικοι σκυλοι -συνοδοι.
Θεωρω οτι το πιο σημαντικο ειναι να αναγνωριζει καποιος και να αποδεχεται το dna του σκυλου του. Αυτο που κουβαλαει. Να το σεβεται και να μην εχει προσδοκιες που αφορουν σε ενα αλλο ταπεραμεντο, ενα αλλο γονιδιακο υποβαθρο.
 


Ektorakos1

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2017
78
167
51
Καλημέρα,
Όπως βλέπεις όλοι σου απαντούν πάνω κάτω με την ίδια ερώτηση... γιατί να πάρεις ένα σκύλο που θες να τον αλλάξεις τελείως? γιατί να έχεις το άγχος , γιατί να κάνεις τόση δουλειά , γιατι τόση προσπάθεια με αμφίβολα αποτελέσματα? Σαφώς μπορείς να επέμβεις στον χαρακτήρα ενός σκύλου και βοηθάει και η κοινωνικοποίηση και η εκπαίδευση και η επαφή και όλα αλλά βασικά χαρακτηριστικά δεν μπορείς να αλλάξεις... εμείς πήραμε ροτ, από φόβο δικό μου περισσότερο για όποια επιθετική ή κυριαρχική συμπεριφορά μπορεί να έβγαζε ο σκύλος φροντίσαμε όλα τα παραπάνω και το αποτέλεσμα είναι ένας ήρεμος, φιλικός σκύλος, υπάκουος και συνεργάσιμος ( τις περισσότερες φορές τουλάχιστον ) .
Παρόλα αυτά είναι ροτ δεν είναι λαμπραντόρ ούτε θα γίνει ποτέ, είμαι πάντα επιφυλακτική όταν γνωρίζει ξένους, όταν έρχεται σε επαφή με άλλα σκυλιά ή με παιδιά... μήπως πρέπει να το πάρεις από την αρχή και να σκεφτείς τι σκύλο θέλεις και γιατί ?
 
  • Like
Reactions: Orilis


5 Φεβρουαρίου 2017
20
7
43
Γεια σας και παλι!!!Δεν μπορω να καταλαβω απο που προκυπτει το συμπερασμα οτι θελω ενα καναριο με συμπεριφορα <<τσιουαουα>> να το χαιδευουν ολοι και να δειχνει την κοιλια του,ισως φταιει που εχω δυσλεξια και δεν εγινα αντιληπτος,αλλα μου φαινεται πως πουθενα δεν ανεφερα οτι θελω τσιουαουα, Ελαφρα τη καρδία μου προσαπτεται λογια που δεν ανεφερα. Αυτο που εγραψα ηταν να κοινωνικοποιησω στο μεγιστο βαθμο ενα κουταβι με οσες παραστασεις μπορει να δεχτει και με οσο πιο πολλα παιδια γινεται σε καθε σταδιο της ηλικιας του γιατι ενδεχεται να βγαλει επιθετικες συμπεριφορες ανευ λογου και αιτιας. οπως καθε σκυλος απο τον μικροτερο εως σκυλους εργασιας.
Βεβαίως και μου είπατε πραγματα σωστα και μου δωσατε λυσεις στους προβληματισμους μου οπως: να απευθυνθω σε εκτροφεια να μιλησω και να δω απο κοντα συμπεριφορες και σας ευχαριστω ολους απο καρδιας.
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
@ΒΑΣΙΛΗΣ 21

Οταν παιρνεις ενα σκυλο, οφειλεις να σεβαστεις αυτο που ειναι. Αυτο που πρεπει να ειναι τουλαχιστον.
Ε το πρεσα ειναι απομακρο. Αντικοινωνικο να στο πω;; Δεν γουσταρει ξενους τελοσπαντων.....

Μην μπερδευεις την επιθετικοτητα, ποσο μαλλον την αναιτια επιθετικοτητα με εναν σκυλο που δεν ειναι κοινωνικος. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ.
 
  • Like
Reactions: noni_papa




5 Φεβρουαρίου 2017
20
7
43
Καλησπερα σας. east Αν μας χαμογελαει καμια νεαρι κυρια στο δρομο δεν θα κουνησουμε την ουρα μας, θα δείξουμε ανωτεροτητα δεν πειραζει. Haris τα παπιγιον κουνανε την ουρα τους???
 


Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.847
ΑΘΗΝΑ
Haris τα παπιγιον κουνανε την ουρα τους???
Δεν το γνωριζω φιλε μου,αν κουνανε την ουρα τους τα παπιγιον.
Εγω απαντησα στο ερωτημα σου αν χαλασεις εσυ τα Πρεσα και σε διορθωσα που χρησιμοποιησες τα τσιουαουα ως παραδειγμα κοινωνικων σκυλιων που τα χαιδευουν ολοι. Μαλλον δεν εχεις απλωσει ποτε το χερι σου να αγγιξεις τσιουαουα...
Καλη τυχη σε οτι αποφασισεις να παρεις.
 


5 Φεβρουαρίου 2017
20
7
43
Να σαι καλα haris και σε σενα σου ευχομαι τα καλυτερα και σε ολους στο foroum, μου φαινεται οτι κομπλεξικοι ανθρωποι κανουν κομπλεξικα ζωα,δεν ειναι μπηχτή αυτη μεσα απο την καθημερινοτητα το συμπεραινω
 


Βαλεντίνα

New Member
26 Αυγούστου 2022
3
1
28
Καλησπέρα... Τυχαία διάβαζα το φόρουμ σας !
Έχω πρέσα Κανάριο από έναν εκτροφέα το διάλεξε ο αδερφός μου... Διάλεξε εκείνον γιατί με το που τον χάιδεψε ζητούσε ξανά κ ξανά τα χαδακια του ( και τώρα έτσι ειναιιιι ΟΛΟ ΧΑΔΙΑ ) με τα χίλια ζόρια μας τον έδωσε ο εκτροφέας χαχαχχα τον ήθελε και εκείνος ! Παιδιααααα είναι τέρμα μπέμπης παρόλο π έχει φτάσει 7 χρόνων για να ζητήσει κάτι θα αρχίσει να κλαίει και δεν είναι ότι δεν αντέχει μόνος του (μόνο) ... Είναι και ότι δεν θέλει να αφήνει κανέναν απ' την οικογένεια μόνο του πάει κάποιος τουαλέτα... Θα τον συνοδεύσει θα ξαπλώσει απ' έξω ( είναι η ουριτσα μας) γενικά με τους φίλους δεν έχει θέμα ... Αρκεί να μην είναι ντυμένοι ΜΕ ΦΟΥΛ ΦΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ ΚΡΑΝΟΣ για να μην τρομάξει και νιώσει την απειλή ... Οποιοδήποτε άλλος όταν δει ότι ΤΟΥ ΜΙΛΑΜΕ δεν κάνει τιιιποτα... μαζί θα πάμε να τον χαιδεψει και αμέσως .... Έγινε προστατης και εκείνου ,.δέχεται εύκολα μέλη στην οικογένεια και δεν ζηλεύει αν δώσει κάποιος την προσοχή άλλου ☺στο πάρκο είναι Καλουλης με όλα τα σκυλακια δεν παίζει με τα στόματα όπως έχω δει σε άλλα σκυλακια...γενικά με τα δόντια του είναι τέρμα προσεκτικός.... Μπορείς να τ παρεις και μπριζόλα απ' το στόμα αν βάλεις το χέρι σου το ανοίγει τ αφήνει εντελώς ( χωρίς εκπαίδευση) ακόμη και Μάι.μικρη λιχουδιαα αν τ δώσω όσο τ κρατάω στ χέρι επειδή είναι μικρή η λιχουδιαα πάει προσεκτικά απ' την άκρη της ... Με τα πιο μικρά δοντακια τ να την πάρει πολυυ σιγαα σιγαα για να μην με τραυματίσει μη σας πω με τα χείλια του ενώ άμα είναι μεγάλη η λιχουδια το υπολογίζει αλλιώς ... Το μόνο επικίνδυνο είναι όταν περνάμε περαστικοί όσο πίνουμε καφέ κάπου έξω η όταν καθόμαστε σε ένα παγκάκι .... Όχι σε όλους ... Σε όποιον τ έρθει ‍ μπορεί να είναι και παιδάκι .... Μάλλον θα λέει εδώ είναι ο χώρος μας ? Αλλά δεν το κάνει στην βόλτα όσο περπατάμε... Μόνο αν κάτσουμε κάπου ! Γενικά κτλβα όταν με δει να εμπιστεύομαι καποιον κ ειδικά αν κοιμάται μαζί μου... Τον θεωρεί οικογένεια αμέσως .... Δεν έχει θέμα ούτε τ βράδυ μόνοι τους ούτε τπτ...
Κάτι που δεν θα ξεχάσω .. ο κτηνίατρος όταν πήγε να του κάνει εμβόλιο προσφατα ενώ πόνεσε στο πρώτο και εσκουξε εβγαλε ένα γαβ σαν κλαματακι.. μετά στο δεύτερο θα μπορούσε κάλλιστα να βγάλει δόντι και ο γιατρός ήθελε να έχουμε μια στάση επιφυλακτική λογικό .. Ε ούτε τότε έβγαλε δόντι !!! Γύρισε ανάποδα και έκανε σαν μπέμπης ❤❤❤ τον αγαπάαααωωωωω ! Κάθε βράδυ ελέγχει όλο το σπίτι και αν είμαστε όλοι μας στα κρεβάτια ακόμη και τον φιλοξενούμενο σε άλλο δωμάτιο !
Θα έλεγα λοιπόν όταν πάει κάποιος να διαλέξει ένα πρέσα... Να περασει λίγο χρόνο με το κάθε κουταβάκι να δει λίγο την συμπεριφορά του... Σίγουρα θα είναι προστατευτικός λοιπόν σε σχέση με τους ήδη ξένους και για εσάς και έξω στην βόλτα θα θέλει αρκετή δύναμη καλό λουρι και φυσικά η εκπαίδευση για το πότε να σταματάει μια επίθεση θα ήταν σωτήτρια ! Κατά τα άλλα δεν βρισκω λόγους ανησυχίας αν καταφέρεις και βρεις ένα πρέσα αρκετά αγαπησιαρικο... Κάπως εξισορροπείς τα πράγματα έτσι !
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.112
Μηνύματα
895.793
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf