Δάγκωσε το "αφεντικό" του, για έξι ράμματα, δεν αντέχουμε άλλο και χρειαζόμαστε βοήθεια.


marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Ευχαριστώ για τις συμβολές και μακάρι να ήταν όλα τόσο απλά όσο τα περιγράφετε.

Μίλησα με έναν άλλο εκπαιδευτή και με ρώτησε αν ο σκύλος γεύτηκε αίμα όταν δάγκωσε, και αν το έκανε πως είναι ακατάλληλος για σπίτι.
Ποια είναι η γνώμη σας γι αυτό?

Δεν ξέρω τι θα κάνω, χρειάζομαι λίγο χρόνο. Είδα σε κάποια θέματα στο forum, πως κάποιοι ιδιοκτήτες σκύλων πηγαίνουν τα σκυλάκια τους σε εκπαιδευτές για να τα εκπαιδεύσουν αυτοί στο χώρο τους για 1 με 3 μήνες, και τις τελευταίες μέρες πάνε και οι ιδιοκτήτες.
Το βλέπω σαν μία καλή λύση για να έχω λίγο χρόνο να δω τι θα κάνω.

Υπάρχει κάποιος που μπορείτε να μου συστήσετε, που σας είχε αναλάβει κι εσάς?
Απαραίτητη προϋπόθεση να έχω το δικαίωμα να επισκέπτομαι το σκυλάκι ανά πάσα στιγμή το επιθυμώ.
Το θεμα σου πρεπει να ειναι το ιστορικο που υπαρχει, μια οικογεναια που κρυβεται στα δωματια και τρεμει να διορθωσει το σκυλο της και οι εκπαιδευτες που μεχρι τωρα εχεις απευθυνθει που ουσιαστικα σε αποθαρρυνουν ο καθενας με τον τροπο του.

Τις περισσοτερες φορες ειναι οι ιδιοκτητες που χρειαζονται περισσοτερη εκπαιδευση για να μαθουν να χειριζονται σωστα το σκυλι τους. Πισω απο το σκυλο σου, απο τον καθε σκυλο μπορει να κρυβονται χιλιαδες προβληματα που δεν φαινονται απο το πληκτρολογιο, επισης πισω απο τις συμπεριφορες της καθε οικογενειας. Αυτα χρειαζονται δουλεια.

Αμεσα βρες λυση για να αποφορτιστει η οικογενεια σου, αν τελικα ο εκπαιδευτης σου κρινει πως το σκυλι ειναι ακαταλληλο, ισως ειναι καλο να δεχτεις ορισμενες αληθειες και να του ψαξεις για νεα στεγη.
 
  • Like
Reactions: Orilis


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Πιθανον το κουτάβι όταν το μάζεψες μάλλον είχε μία δύσκολη διαβίωση τις πρώτες μέρες της ζωής του και σε συνδιασμό ίσως να έζησε σε μία τοκετοομαδα όπου ήταν το τελευταίο της γέννας όπου στερήθηκε σε μεγαλύτερο βαθμό γάλα της μάνας του συν ότι μάλλον ήταν φοβικό.
Αν ισχύουν αυτά συνδιάζοντας το με την δικιά σας απειρία που δεν βλέπατε τα σημαδια, προέκυψε ένας σκύλος που όταν ενηλικιώθηκε την ανασφάλεια του την βγάζει σε επιθετικότητα.
Τέτοιες καταστάσεις δεν διωρθωνονται εύκολα. Θέλει πολύ δουλειά από μέρους σου (και από την οικογένεια σου) και να μην απογοητευεσαι που δεν θα βλέπεις άμεσα αποτελέσματα.
Σε πρώτη φάση βρες έναν καλό εκπαιδευτή (όχι σαν αυτόν που ρωτησες) να σε κατευθύνει. Είναι το βασικότερο αυτό γιατί από εδώ και πέρα χρειάζονται μόνο σωστοί χειρισμοί. Οποιοσδήποτε λάθος χειρισμός σε πάει πολλά βήματα πίσω.
Φρόντισε να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του σκύλου σου για να έχεις ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Εύχομαι τα καλύτερα.
 


Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
39
Αφου αγαπαει τα μπαλακια για αρχη χρησιμοποιησε το για να σε ακολουθήσει στο δωμάτιο σου μετα απο τη βολτα που θα φοραει πιο σφιχτα το κολλαρο.

Ψυχραιμία....κ αφοσιωση!!!
Τουλάχιστον οχι αμαχητι οι αποφασεις...
 
  • Like
Reactions: Orilis


Spiroth

Member
18 Φεβρουαρίου 2017
18
47
36
Παιδιά είμαι απελπισμενος, δεν έκατσε να του βάλω το περιλαιμιο. Φοβάται και τρέχει η πάει να δαγκωσει αν είναι "στριμωγμενος".

Χρειάζομαι εναν άνθρωπο να με βοηθήσει. Δεν αντέχω άλλο.

Ξερετς κάποιον καλό και σωστό εκπαιδευτή από αυτό το στυλ που σας είπα? Να έρθει και να τον πάρει να εκπαιδευτει στο χώρο του γοα ένα δύο μήνες, να δω τι θα κάνω? Αλλά απλά να φύγει από εδώ σήμερα. Δεν αντεχεται άλλο αυτο. Έκανε και εμετό έξω ακριβώς από τα δωμάτια, ούτε να μπούμε στο σαλόνι δεν μας άφησε.
 




Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
νομιζω οτι φοβαστε πολυ κ αγχωνετε τον σκυλο ειναι αλησιδα ολο αυτο που γινεται..
Να τον αφησεις σε φιλοζωικη οχι δεν γινεται, μονο σε εναν καλο εκπαιδευτη μπορεις αυτη την στιγμη.. κ φαντζομαι θα βρεθει αμεσα ενας καλος δεν ειναι δα και κατι σπανιο:) αρχισε να παιρνεις τηλ και να μιλας μαζι τους (καλα αυτος που ειπε για το αιμα θα του το εκλεινα, φανηκε οτι φοβηθηκε περισσοτερο κ απο εσας) και να ακουσεις εναν που θα σ δημιουργησει εμπιστοσυνη.. θα σου πουν κ μελη εδω αν γνωριζουν καποιον(y) ειχα την μητερα μου στο νοσοκομειο με καρκινο ημουν 24 και ημουν ψυχραιμη οσο δεν παει μεχρι το τελος μη μου λες λοιπον οτι δεν εχεις υπομονη :Dο ανθρωπος εχει τεραστια δυναμη μεσα του βρες την δεν ειναι χοντρο το προβλημα σου θα το λυσεις!;)(y)
 


Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Ειλικρινα νομιζω οτι το τρελανατε το σκυλι.... αν εισαι Αθηνα ο δικος μου εκπαιδευτης ονομαζεται Μιχαλης Αντωνιου 6932618143 κανει κατ'οικον μαθηματα βασικη , φυλαξη κλπ , η εκτροφεας της σκυλας μου κανει εκπαιδευση του στυλ το αφηνεις εκει για κανα μηνα βεβαια δεν εχω εμπειρια απο τι εκπαιδευση κανει και ειναι μακρια και δεν νομιζω οτι θα ερθει να το παρει (ειναι στα εξαμιλια κορινθιας) αλλα παρε και ρωτα 30 27410 55803 / +30 6951 661275.

Εγω αυτούς γνωριζω μονάχα και εχω ακουσει και σχετικα καλα λογια για τον ματζουρανη γιωργο 6937217264
 
  • Like
Reactions: elverg


Spiroth

Member
18 Φεβρουαρίου 2017
18
47
36
Αθήνα μένουμε, προάστια Πειραιά.

Μακάρι να τα έβλεπα τα πραφματα όσο ψυχραιμα τα βλέπεις κι εσύ.
Πέρα από τον φόβο που έχω αυτές τις στιγμές έχοντας έναν σκύλο που είναι στην τσίτα, δεν φοράει ούτε κολαρο αυτή τη στιγμή, βλέπω την μητέρα μου να κλαιει, ο πατέρας μου είναι σε ίδια κατάσταση με μένα και τον έχει δαγκωσει κιόλας, ο σκύλος είναι στενοχωρημενος/μπερδεμένος,

διότι πέρα από ότι εχει γίνει, αυτές τις 10 μέρες έχουμε κάνει την κατάσταση ακόμα χειρότερη, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ εμπιστοσύνη μεταξύ μας, και πονάει η καρδιά μου να τον βλέπω έξω και να μην είναι "χαμογελαστός" όπως ήταν, έχει απλά ένα "σοβαρό" ύφος, μέχρι και μα κλαίει έχει σταματήσει.

Το πρωί σηκώθηκα, πήρα το κολαρο του με αποφασιστικοτητα, βγαίνω στο σαλονι, και είχε κάνει εμετό ακριβώς στην πόρτα, με το που την άνοιξα, βγάζει δόντια.

Έρχεται εκείνη την στιγμή ο πατέρας μου απο την δουλειά, πάει αυτός προς εκεί, με φόβο και οι δύο πλευρές, και μετά γρυλιζοντας πάει στην "φωλιά του".

Του λέω "Πάμε βολτιτσα αγόρι μου" τίποτα αυτός. Κοιταζε το ασανσέρ αλλά δεν πήγαινε.
Με τα πολλά και μετά από κάνα τεταρτο, ήρθε.
Δεν έκατσε μα του βάλω το κολαρο με τίποτα, ίσα ίσα πήγε να γονεο επιθετικός οπότε σταμάτησα. Κατεβηκαμε κάτω που έχει μια κλειστή πιλοτη και λέω μήπως το βάλω εκεί. Τιποτα. Άρχισε να τρέχει γύρω γύρω και να με αγνοεί. Ξεθαψε μια σακούλα από τον κήπο και είπα να την αφήσει. Με αγνοησε, εγώ του την πήρα, και αυτός μετά με "στριμωξε", μου έπιανε το πόδι και μπυ δαγκωνε το παπούτσι και ερχόταν απειλητικα προς τα εμένα.

Εκείνη την στιγμή κατέβηκε ένας
ενοικος, φοβήθηκα και πήγα ενστοικτοδως να τον μαζέψω, τον φωναξα και ήρθε. Ήθελε την σακούλα.

Τέλος πάντων ανεβηκαμε πάνω (ούτε βόλτα ούτε τίποτα πέρα από την πιλοτη/κήπο, που βέβαια έκανε την ανάγκη του τουλάχιστον), και εγώ κατέβηκα κάτω να μαζέψω τις ακαθαρσίες. Αυτος με κάποιον τρόπο βγήκε να με δει, και πήρα τον πατέρα μου και πήγε και του έκλεισε την μπαλκονοπόρτα.

Επομένως έχω το σκυλακι πάλι εξω, χωρίς κολαρο, πιο φοβισμένο κάθε μέρα, σχέση κατεστραμενη, οικογένεια απελπισμενη, κατάσταση τραγική...
 


Spiroth

Member
18 Φεβρουαρίου 2017
18
47
36
Ειλικρινα νομιζω οτι το τρελανατε το σκυλι.... αν εισαι Αθηνα ο δικος μου εκπαιδευτης ονομαζεται Μιχαλης Αντωνιου 6932618143 κανει κατ'οικον μαθηματα βασικη , φυλαξη κλπ , η εκτροφεας της σκυλας μου κανε
ι εκπαιδευση του στυλ το αφηνεις εκει για κανα μηνα βεβαια δεν εχω εμπειρια απο τι εκπαιδευση κανει και ειναι μακρια και δεν νομιζω οτι θα ερθει να το παρει (ειναι στα εξαμιλια κορινθιας)
αλλα παρε και ρωτα 30 27410 55803 / +30 6951 661275.

Εγω αυτούς γνωριζω μονάχα και εχω ακουσει και σχετικα καλα λογια για τον
ματζουρανη γιωργο 6937217264
Ευχαριστώ πολύ, θα ψάξω λίγο και θα θα τους τηλεφωνήσω....
 


Miniature Schnauzer

Well-Known Member
30 Ιουνίου 2016
429
619
Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων ή αλλιώς ΕΚΕΣ βρίσκεται στον Άλιμο λίγο μετά το Jumbo και μπορείς είτε να τον αφήσεις εκεί είτε να τον πηγαίνεις 2-3 φορές την εβδομάδα. (Το 1 μάθημα κρατάει 1ώρα)

21 0984 4772
 




Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.529
6.957
Να ξερεις, περα απο ολα τα υπολοιπα πολυ σωστα που σου ειπανε, οτι ο σκυλος αυτη τη στιγμη βρισκεται σε μια κατασταση τρομακτικου φοβου και αγχους, με οτι αυτο συνεπαγεται.

Καλη σας τυχη, ελπιζω να πανε ολα καλα για ολους σας.
 
  • Like
Reactions: noni_papa


Johnkokk

Well-Known Member
2 Ιουνίου 2015
266
786
51
Απο το καναπέ μου είναι εύκολο να λεω πολλά, αλλά υποψιάζομαι οτι περισσότερο απο εσάς, το μεγάλο δράμα το περνάει ο σκύλος.Είναι αφόρητα μπερδεμένος, αφόρητα φοβισμένος κι απίστευτα χαμένος.Απο τις περιγραφές σου φυσικά κι απο τον καναπέ μου αυτά τα συμπεράσματα.
Δεν μπορώ να φανταστώ πόσα λάθη κάνατε οικογενειακώς για να μας περιγράφεις το σπίτι ως εμπόλεμη ζώνη.
Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται κάποιος να φοβάται τον ίδιο του το σκύλο.
Δεν αμφισβητώ το οτι γίνονται οσα λές, αλλά δεν ξέρω ποιός φοβάται ποιόν εκει μέσα.

Δεν ξερω τι να σου προτείνω απο τη στιγμή που φαβάσαι το σκύλο σου (εχω κολλήσει σ' αυτό).

Οκ, κρατάω μια πισινή να έχετε πέσει σε ψυχασθενή σκυλάκο(για να ελαφρύνουμε λίγο την ατμόσφαιρα), αλλά το πιο πιθανό είναι να έχετε κάνει αμέτρητα και ΣΟΒΑΡΑ λάθη στην όλη διαδικασία.

Βρες καλό εκπαιδευτή και κυρίως μην εγκαταλείψεις.Ο σκύλος είναι ευθύνη κι εδω θα φανεί η όποια υπευθυνότητα.

Υ.Γ. Το αλλο με το αίμα, λίγο παπαριά μου ακούγεται αλλά το παραβλέπω :)
Ολοι οι μπαρφάδες θα έπρεπε να κυκλοφορούμε με πανοπλίες τότε.

Καλύ τύχη.
 


spgkolem

Member
28 Ιουλίου 2016
10
6
34
Αν και αναφερθηκε ξανά,το ξαναγράφω για να το τονίσω και να το σκεφτείς και εσύ σοβαρότερα.Βρες εκπαιδευτή που να κρατήσει το σκυλί στο δικό του μέρος και να το επαναφέρει στην φυσιολογικότητα.Εσείς και το σπίτι σας "μυρίζει" φόβο και ανασφάλεια και αυτό τρελαίνει τον σκύλο.Εκει μέσα τώρα δεν θα βγάλεις άκρη.
Εκπαίδευση και διαμονή στον χώρο του εκπαιδευτή για όποιο διάστημα κρίνει αυτός.
Μετά εκπαίδευση δική σου με τον σκύλο όταν κρίνει ο εκπαιδευτής και η άκρη θα βρεθεί μην αγχώνεσαι.
Αν ο εκπαιδευτής είναι σωστός και εσύ καλός μαθητής,θα έχεις μεταμορφωμένο σκύλο προς το πολύ καλύτερο και θα ζήσετε happily ever after.
 
  • Like
Reactions: Asmodeus


theokets

Well-Known Member
10 Απριλίου 2016
252
1.138
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
τι ρατσα η σε τι μοιαζει ο σκυλος μαθαμε? μεγεθος κτλ κτλ ?εσυ τι ηλικια εχεις ? γιατι η συμπεριφορα σου δεν μου κανει για ενηλικου ατομου... ασε που τα κειμενα εχουν και μια δοση Σπιλμπεργκ..
 
  • Like
Reactions: GRDANE and zenio




Ektorakos1

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2017
78
167
51
Ειλικρινά και εμένα από όλα αυτά το να φοβάστε το σκύλο σε τέτοιο βαθμό μου κάνει τρομακτική εντύπωση... ούτε ο cujo να ήταν ( λυσσασμένος σκύλος μυθιστορήματος ).
Σίγουρα δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα ούτε εσύ ούτε η οικογένεια σου, ούτε μπορείς να δώσεις το σκύλο σε αυτή την κατάσταση πουθενά, ούτε καν σε φιλοζωική.
Το να τον πάρεις σπίτι σου μόνος σου δεν θα λύσει τίποτα, πρέπει να πάρεις τη βοήθεια ειδικού.
Σκέψου το σα να είχες παιδί ναρκομανή και να προσπαθείς να του κάνεις απεξάρτιση μόνος, δεν γίνονται αυτά ...
Απλά δεν μπορώ να φανταστώ καν πως είναι το συναίσθημα αυτό και λυπάμαι πολύ που φτάσατε εκεί αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση
 
  • Like
Reactions: Orilis


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
τι ρατσα η σε τι μοιαζει ο σκυλος μαθαμε? μεγεθος κτλ κτλ ?εσυ τι ηλικια εχεις ? γιατι η συμπεριφορα σου δεν μου κανει για ενηλικου ατομου... ασε που τα κειμενα εχουν και μια δοση Σπιλμπεργκ..
Stephen King, λιγο παραπάνω ;)
 




kok

Well-Known Member
14 Αυγούστου 2013
210
120
Είχα σπίτι ένα μεγάλο παπαγάλο που τον ακούμπαγα μόνο εγώ.Μία φορά πήγε να τον ακουμπήσει η γυναίκα μου και τη μάτωσε.Από τότε δεν διανοήθηκε να το ξανακάνει.
Κι εγώ πιστεύω ότι με 2 άτομα σπίτι που φοβούνται το σκύλο,δεν θα μπορέσεις να δουλέψεις.
Νομίζω είναι καλύτερα να τον αφήσεις σε εκπαιδευτή για όσο χρειαστεί και μετά να μην επαναπαυτείς,αλλά να συνεχίσεις να δουλεύεις τον σκύλο σύμφωνα με τις οδηγίες του.
 
  • Like
Reactions: spgkolem


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.594
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3