Ο σκύλος μου τρώει καρότα!! :-)


marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
ισως ειναι γελοια η ερωτηση μου...αλλα αφου ειμαι ασχετη λεω να ρωταω για να αποφευγω οσο το δυνατον περισσοτερα λαθη.. :)
η μικρη μου (ειναι 2 μηνων τωρα) επαιζε τις προαλλες στην κουζινα κ βρηκε μια σακουλα με καροτα κ πριν την προλαβω πηρε ενα κ αρχισε να το δαγκωνει...κ αναρρωτιεμαι...πειραζει??δεν λεω να τρωει καθημερινα..αλλα μια στις τοσες αν της δινω κανενα που τοοοσο της αρεσει??? :D
Ειχα ρωτησει τον κτηνιατρο παλιοτερα και μου ειχε πει μπορω να του δινω αφοβα φρουτα και λαχανικα. Απο τοτε τρωει μηλα, μπανανα, μανταρινι και απο λαχανικα καροτα οπως η δικη σου.

Αν την πειραξει κατι θα το δεις και απο τις αφοδευσεις.

Επισης στο θεμα της barf μπορεις να δεις ποια φρουτα και λαχανικα ειναι καταλληλα πχ. Και εγω δεν το ηξερα αλλα το σταφυλι ειναι τοξικο αν θυμαμαι καλα και οι σταφιδες επισης οποτε το αποφευγεις.
 


ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.239
3.079
Και με τον Σέρσο μου είμαστε γνωστοί καροτοφάγοι.
Την συχνότητα την ρυθμίζεις ανάλογα με τον σκύλο σου- αν αρχίσουν να αλλάζουν τα περιτώματά της σε συσταση αραιωνε τη δοσολογία καρότου.
Δυο παρατηρίσεις:
Αν είναι ατσούμπαλη και προσπαθεί να καταπιεί ολόκληρα κομματακια αμάσητα κινδυνευει να πνιγεί.
Αν συνηθίζει να μεταφέρει το τρόπαιό της σε ανοιχτόχρωμους καναπέδες/κρεβάτια/μαξιλάρια για να το φάει να ξέρεις οτι θα τα βάψει καροτί.

Στο θέμα της πέψης προσωπικά αν ο σκύλος μου είναι υγιής δεν έχει κανένα πρόβλημα, μοιαζει να απορροφά τα πάντα.
Θα μπορούσατε να κάνετε την πέψη πιο ευκολη αν περνούσατε το καρότο ψιλοκομμένο από βραστό νερό.(απλά δεν μιλάμε για μασουλητήρι πια)

Κατα τα άλλα τα γλυκά φρουτα (μήλα/μπανανες κλπ) αν θελετε να κεράσετε να το κάνετε σπάνια.
Καλού κακού πριν δώσετε οτιδήποτε και αρχίσετε τα πειράματα , ρωτήστε το γκουγκλ πρώτα για την ασφάλειά τους. (πχ αβοκάντο θα δίνατε; η σωστή απάντηση είναι όχι)
 
Last edited:


Ektorakos1

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2017
78
167
51
Λοιπόν καρότο δεν του είχα δώσει ποτέ, μήλα , μπανάνα, αχλάδι του έχω δώσει πολλές φορές , μούσμουλα τρώει μόνος του από το δέντρο και χουρμάδες επίσης τρώει μόνος του από τον φοίνικα .. του έδωσα ένα τώρα αλλά για μασουλητήρι σε εμάς δεν πιάνει... μια χαψιά το έκανε :)
 
  • Like
Reactions: Orpheas


Johnkokk

Well-Known Member
2 Ιουνίου 2015
266
786
51
Χρυσό τον έχω κάνει να το φάει έτσι ολόκληρο αλλα το παίρνει και το κάνει κομφετί.Σαν να το περνας απο τον τρίφτη και κάθομαι και ψάχνω ολο το σπίτι για κομματάκια.
 


Orpheas

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2017
87
150
Uppsala/Sweden
Χρυσό τον έχω κάνει να το φάει έτσι ολόκληρο αλλα το παίρνει και το κάνει κομφετί.Σαν να το περνας απο τον τρίφτη και κάθομαι και ψάχνω ολο το σπίτι για κομματάκια.
:LOL::LOL::LOL::LOL::LOL: με έκανες και γέλασα φίλε μου να είσαι καλά! Λοιπόν ας σοβαρευτούμε σε ερώτημα που είχα κάνει στο παρελθον στην εκτροφέα μου σχετικά με τα καρότα μου είπε τα εξής:
Υπάρχει περίπτωση απλά να τα χρησιμοποιήσει ως παιγνίδι και απλά να τα σπάει κομμάτια (όπως ο δικός σου τετράποδος φίλος) και να τα παρατήσει και αν της αρέσει να το φάει! Πάντως για την ιστορία και μόνο αναφέρω πως το καρότο καθαρίζει τα δόντια και το προτιμάνε τα κουταβάκια που βρίσκονται σε περίοδο αλλαγής των δοντιών τους! Η δικιά μου η Maya πάντως σίγουρα στην προηγούμενη ζωή της πρέπει να ήτανε μανάβης!!! Τα έχει ταράξει τα καρότα!!!:LOL::LOL::LOL::LOL:

Υ.Γ.Σχετικά με τον δικό σου υπάρχει περίπτωση να μην του αρέσει ως γεύση και να το βρίσκει όμορφο ένα καρότο σαν παιγνίδι για μάσημα και μόνο!!!
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.813
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf