Απορία για αλλαγή τροφής


noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
34
Νέο Ψυχικό
Συμπληρωματικά του προηγούμενου θέματος που άνοιξα. Είμαστε σε φάση μετάβασης από n&d puppy chicken σε n&d puppy lamb. Έλα όμως που γευστικά μάλλον είναι ίδιες καθότι το μόνο διαφορετικό συστατικό είναι η βασική πρωτεϊνη και όλα τα άλλα είναι ίδια...Αποτέλεσμα; Είμαστε στο 50-50 και δεν την ενθουσιάζει καθόλου η καινούρια τροφή με το αρνί. Κι έτσι αναγκάζομαι και βαζω λίγη κονσέρβα για να φάει. Θέμα με την ξηρά δεν έχει γιατί έτυχε και εχω ένα δείγμα της naturea με σολωμό και τρεις κροκέτες που της έδωσα τις εξαφάνισε. Και έτσι σκέφτομαι να τη γυρίσω σε naturea για να αλλάξει τελείως συνταγή. Ερώτηση: πρέπει πρώτα να τελειώσει τη μετάβαση στο αρνί; Πρέπει να τελειώσει ολόκληρο το τσουβάλι; Πώς μπορώ να το κάνω; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
 


Vromet

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2016
82
116
Αφού είναι η ίδια με την άλλη όχι. Όταν λες ολόκληρο το τσουβάλι; Αν εννοείς πως να κάνεις την μετάβαση από naturea βάζεις μισή από αρνί (για να μην αλλάξει τελείως γεύση) και μισή από naturea. Σταδιακά αυξάνεις την naturea. Άμα θέλεις να τελειώσει το τσουβάλι με το αρνί κάνε το πιο αργά πχ αντί για 2 μέρες μισό αρνί μισό naturea κανε το για 4 μέρες.

Edit: Δεν κάνει καλό στα σκυλιά να αλλάζουν συνέχεια τροφή. Δεν είναι όπως τους ανθρώπους, καλό είναι να μείνει σε μια για όλη του την ζωή εκτός άμα τύχει κάτι έκτακτο και σου το λέει ο κτηνίατρος να αλλάξεις τροφή. Άσε την και 3 μέρες νηστικιά θα πεινάσει και θα φάει.
 


noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
34
Νέο Ψυχικό
@Vromet Το θέμα είναι οτι η Άμπυ τρεις-τέσσερις φορές έχει κάνει εμετό με γαστρικά υγρά όταν έχει τύχει να μείνει παραπάνω ώρες νηστική και έτσι διστάζω να την αφήσω νηστική.