Απορίες για τη διατροφή γαλλικού bulldog


mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
32
Zografou, Greece
Καλησπέρα!
Δίνω στον κούταβο μου 3 μηνών και 3200γρ. τη Royal Canin για κουτάβια, 100γρ. τη μέρα σε 3 γεύματα. Αν και απ'ότι βλέπω στη συσκευασία είναι η σωστή ποσότητα, ο μικρός δείχνει να πεινάει συνέχεια. Είμαι σίγουρη πως άμα τον ρίξω μεσα στο κουβαδάκι με την τροφή, σε μισή ώρα θα την έχει εξαφανίσει όλη! :p Πού οφείλεται αυτό? Έχω διαβάσει πως τα γαλλάκια είναι γενικά λαίμαργα σκυλιά, είναι επαρκής εξήγηση?
Επίσης, για να τον κρατάω απασχολημένο και να μη μου δαγκώνει συνέχεια έπιπλα, παπούτσια και τα σχετικά, του δίνω κόκκαλα (από δέρμα μοσχαριού όπως μου είπαν στο pet shop) τα οποία μασουλάει, τα κόβει και τα καταπίνει τελικά! Είναι επικίνδυνο αυτό? Εννοώ μήπως του κάνει κακό στο στομαχάκι του και μήπως υπάρχει κίνδυνος να πνιγεί γιατί προσπαθεί να καταπιεί μεγάλα κομμάτια!:confused:
Τέλος, κάθε φορά που τρώω, κάθεται και με κοιτάει περιμένοντας να του δώσω, γλείφεται και μερικές φορές προσπαθεί να φτάσει το φαγητό μου. Δεν του έχω δώσει ακόμα κάτι, είναι κακό να το κάνω? Ο κτηνίατρος μου είπε πως ουσιαστικά δεν υπάρχει πρόβλημα γι'αυτόν και ο μόνος κίνδυνος είναι να μου κάνει απεργία πείνας! Δηλαδή να μην τρώει ξηρά τροφή και να θέλει μόνο μαγειρευτό, πράγμα που θεωρώ αδύνατον, αφού είμαι σίγουρη πως και πέτρες να του δώσω, θα τις φάει με ευχαρίστηση! :dohh:
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 


agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Δεν ξέρω με τα γαλλάκια τι γίνεται, αλλά θα σου μιλήσω για τα δικά μου, όταν ήταν κουτάβια...

Πέρασαν διάφορες περιόδους. Και εξαιρετικής όρεξης και αδιαφορίας προς το φαγητό.
Προσωπικά δεν ξέφυγα σε γενικές γραμμές από την επιτρεπόμενη δοσολογία.
Όταν δεν έτρωγαν, δεν πολυσκοτιζόμουν....Δεν άφηνα την τροφή στο πιάτο να περιμένει....Αν δεν το ήθελαν, το έπαιρνα μετά από κανένα μισαωράκι, και μετά πάλι όταν ήταν η ώρα τους.

Φαγητό από μένα δεν έδινα επίσης, γιατί μετά αφενός θα τους καλάρεσε το (ανθρώπινο) φαγητό και δεν θα έτρωγαν το δικό τους ή θα έκαναν "νάζια", αφετέρου θα μου ζητιάνευαν συνέχεια.
Πλέον που είναι μεγάλα, κάποια στιγμή και αφού έχω κάτι που μπορούν να φάνε, μπορεί και να δώσω, αφού έχω τελειώσει όμως....

Για τα κόκκαλα που λες, δυστυχώς δεν ξέρω να σου απαντήσω, αν και καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί, ειδικά τώρα που το στομάχι τους είναι ευαίσθητο....(ως κουτάβια εννοώ)
 


mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
32
Zografou, Greece
Όταν λες "κάτι που μπορούν να φάνε" ? Υπάρχουν τροφές που δεν επιτρέπονται? Έχω διαβάσει πως απαγορεύονται τα γλυκά και το πολύ αλάτι, ισχύει? Τι άλλο δεν πρέπει να τρώνε?
 


agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Τα γλυκά απαγορεύονται "δια ροπάλου" λόγω ζάχαρης...
Ούτε το πολύ αλάτι, τα κρεμμύδια, σάλτσες....
Γενικά να ξέρεις πως ο τρόπος που μαγειρεύουμε τα δικά μας φαγητά δεν ενδείκνυται για τα σκυλιά. Εντάξει αν τύχει και καμιά φορά δε χάλασε ο κόσμος. Ωστόσο, θεωρώ πως το κουτάβι σου δεν κάνει να τρώει ανθρώπινο φαγητό, επειδή είναι κουτάβι και το στομάχι του ευαίσθητο....
Μπορείς να κοιτάξεις και στις συζητήσεις περί διατροφής του σκύλου και να λάβεις πολλές ακόμα απαντήσεις, που δεν μπορώ εγώ να σου δώσω...
(σκυλοκουβέντες - διατροφή)
Θα σου λυθούν πάρα πολλές απορίες....
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Mairoula έχει πολλά θέματα για διατροφή κουταβιών και θα βρεις πολλές πληροφορίες σ'αυτά. Πάντως κι ο δικός μου που είναι κουτάβι άλλης φυλής, εάν είχε όλο το σάκο της τροφής διαθέσιμο θα βούταγε μέσα και θα τον βγάζαμε τέζα. Δεν χορταίνει ποτέ. Απλά από το βάρος του υπολογίζω αν πρέπει να αυξομοιώσω την τροφή του, σε γενικές γραμμές ακολουθώ τις οδηγίες του εκτροφέα.
'Οσο για τα κόκκαλα που ρώτησες, άστο καλύτερα mairoula, και δεν ξέρεις από τι είναι και μπορεί να του πέσουν βαριά γιατί είναι κουτάβι και μπορεί πολύ εύκολα να πνιγεί γιατί μπορεί κάποια στιγμή που δεν θα κοιτάς να στραβοκαταπιεί ένα κομμάτι. Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο μόνο μασουλητήρια που είναι για κουτάβια και δεν μπορεί να καταπιεί άσχετα κομματάκια να του δίνεις.
 


mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
32
Zografou, Greece
Το πρόβλημα με τον μπόμπιρα είναι ότι του αρέσουν μόνο αυτά που κόβονται (για να μπορεί να τα φάει υποθέτω :p) Απλά με έχει προβληματίσει πολύ αυτή η ιστορία γιατί τα φοβάμαι τα κόκαλα από δέρμα και άμα του τα πάρω, αρχίζει να κόβει κομμάτια από τις παντόφλες μου, την πάνα του, ακόμα και τα έπιπλα μου! (και ομοίως προσπαθεί να τα φάει!)
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.125
10.078
Athens
Όσον αφορά την ποσότητα...είπες ότι δίνεις 100 γραμμάρια ημερησίως σπασμένο σε 3 γεύματα. Μου φαίνεται λίγο - πως το υπολογίζεις ακριβώς?

Όσο για τα κόκαλλα, δεν τα δίνουμε ποτέ χωρίς επίβλεψη. Ναι υπάρχει ο κίνδυνος να πνιγεί - οπότε όταν το κομμάτι του κόκαλλου γίνει επικίνδυνα μικρό, του το παίρνουμε.
 


Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Για το φαγητο δεν ξερω την ποσοτητα που πρεπει να παιρνει, μπορεις ομως να δινεις ας πουμε 25γρ πρωι, 55αππγευμα, 20βραδυ εκει που παιζετε περισοτερο να εχει φαει κ καλυτερα!
Αγορασε του κονγκ κ βαζε του λιχουδιες να προσπαθει να τις βγαλει να τις φαει!! Και εμενα ειχε τρελα με παντοφλες τις ξεσκιζε αλλα ποτε δεν τις εφαγε!! Παρτου παντοφλα για σκυλους υπαρχουν κ με κλιπερ μεσα!!


Δεν θα του εδινα απο το φαγητο μου γιατι μετα δεν θα ξεκολαει μην τον αφηνεις να ανεβενει στα πισω του ποδια οταν τρως σταματα το τωρα αργοτερα μπορει να πηδαει στις καρεκλες κ να ανεβενει στο τραπεζι!!
 
Last edited:


mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
32
Zografou, Greece
vrmode
Πάνω στη συσκευασία της τροφής έγραφε για 2 μηνών και 2 κιλά 55γρ. και 4 μηνών και 4 κιλά κάπου 140γρ. οπότε υπολόγισα πως αυτός που είναι σχεδόν στη μέση, χρειάζεται γύρω στα 100 ημερησίως...
Cisse τι είναι το κονγκ?
Παρεπιπτόντως μόλις γυρίσαμε από τον κτηνίατρο (κάναμε το 2ο 5απλο και από αύριο μας είπε μπορούμε να βγαίνουμε βολτίτσες! :D) και τον ρώτησα για το θέμα της λαιμαργίας. Μου είπε να τον αφήνω να τρώει όσο θέλει γιατί είναι στην ανάπτυξη και θα κρίνει μόνος του πόσο χρειάζεται. Εσείς τι λέτε γι'αυτό? Φοβάμαι μη μου γίνει παχύσαρκο!
 




mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
32
Zografou, Greece
μηπως τα κιλα που γραφει στη συσκευασια ειναι για βαρος που θα εχει σαν ενηλικο ?
Είναι junior η τροφή! Άλλωστε όπως είπα, κάνει αντιστοιχία ηλικία- βάρος, όχι μόνο βάρος!
 




mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
32
Zografou, Greece
Συγνώμη κιόλας βρε Κατερίνα μου, αλλά δεν καταλαβαίνω πως γίνεται αυτό που λες! Ας πούμε στο πινακάκι που γράφει 2κιλά-2μηνών, είναι δυνατόν να αναφέρεται στο βάρος του ως ενήλικο? Άσε που τη δουλειά έχει το βάρος ως ενήλικο σε τροφή που είναι μέχρι 6 μηνών?
 




mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
32
Zografou, Greece
Στην κουζίνα μου την έχω και βλέπω τι γράφει! Τεσπά, όπως και να έχει, δεν είναι εκεί το θέμα μας.
 




vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.125
10.078
Athens
Έχει δίκιο η katerina116! Την ίδια βλακεία έκανα κι εγώ στην μικρή και κόντεψα να την αφήσω μισή από ασιτία! Του δίνεις λίγο! Δεν θα διαιρείς τα κιλά - η ποσότητα αναφέρεται στο βάρος που θα πάρει όταν θα είναι ενήλικο. Σε αρσενικό υπολόγισε 13-14 κιλά.
 


mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
32
Zografou, Greece
Αααα δεν το είχα προσέξει αυτό! Ευχαριστώ! Γι'αυτό που μου είπε ο κτηνίατρος, ποια είναι η γνώμη σας?
 


katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Αν το αφησεις να τρωει οσο θελει ...την εβαψες :p θα γινει γουρουνακι,τα περισσοτερα σκυλια ειναι λαιμαργα κ οσο τους βαζεις τρωνε ,δεν ειναι σαν τις γατες που τρωνε οσο πρεπει! Αν ειναι υπερκινητικος μπορεις να του δινεις λιγο παραπανω αλλιως δε πιστευω πως ειναι σωστο !
 


Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Κανε οτο σου λενε οι κοπελες μας κατι θα ξερουν!!
Ποτε δεν αφηνουμε πανω απο 10-15λεπτα στο μπολ φαγητο παρτο σαν εκπεδευση το βαζουμε τον περιμενουμε να φαι και αν οχι το μαζευουμε κ ΔΕΝ βαζουμε παραπανω μετα οσο θα ετρωγε κανονικα!
Το κονγκ ειναι ενα παιχνιδι που δεν μπορει να το μασουλησει κ ειναι σωτηριο, ψαχτω στην αναζητηση υπαρχουν θεματα!!