Ας μιλήσουμε τη γλώσσα τους.


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.641
7.750
Και όχι δεν εννοώ τη γλώσσα των σκύλων..Εννοώ όλων αυτών που διαμορφώνουν την ελληνική πραγματικότητα των δήθεν εραστών του σκύλου στην Ελλάδα, που οι απόψεις τους κυμαίνονται μεταξύ του "να ζευγαρώσει μια φορά και μετά τη στειρώνω" και του "ο σκύλος μου είναι καθαρόαιμο μπόξερ , την μάνα την είχε ο ξάδελφος μου και βρήκε εναν καταπληκτικό αρσενικό από αγγελία".
Μήπως τους προσεγγίζουμε με λάθος τρόπο; Δεν μιλάω για το φόρουμ αλλά και μάλλον για την real life που λένε και στο χωριό μου. Τουλάχιστον όσον αφορά εμένα οι εκτός φόρουμ γνωστοί και φίλοι , οι περισσότεροι, αγαπούν τα σκυλιά πολύ. Κάποιοι είχαν ή και έχουν αυτή τη στιγμή σκύλο. Όλοι τους χωρίς εξαίρεση έχουν λάθος απόψεις παγιωμένες πλέον εδώ και χρόνια για το σωστό και το λάθος σε σχέση με τα πάντα που αφορούν τον σκύλο.
Έχω πλέον καταλήξει ότι αν αρχίσουμε τις Political correct διαλέξεις σε σχέση με τη μητρότητα της σκύλας, τη στείρωση, τα καθαρόαιμα με pedigree κου λου που κου λου που τον έχουμε χάσει το παιχνίδι πριν καν ξεκινήσει.
Αφορμή για όλο αυτό ήταν μια συζήτηση με το ταίρι ενός πολύ δικού μου ανθρώπου που πρόσφατα πήρε ένα μπόξερ από γέννα ξαδέλφης. Στην Αμαλιάδα. Σε σπίτι με κήπο που δεν μένει μόνιμα αλλά πάει συχνά. . Που πάει κάθε μέρα αυτή που της έδωσε το σκύλο και το ταίζει. Που της έδωσε και τον αδελφό της για να μην είναι μόνη η μποξερίνα..Που είχε πρόβλημα η περίφραξη και μέχρι να φτιαχτεί τα είχαν δεμένα.
Πόσα λάθη διαβάζετε στις παρακάτω προτάσεις; Κάποιοι μπορεί να έχετε ήδη καλέσει την αστυνομία..Με ρώτησε λοιπόν ως γνώστη, τρομάρα μου, ποιά είναι η άποψη μου για τον οίστρο της θηλυκιάς. Με είχε ρωτήσει και πριν πάρει τα μποξεράκια , της είχα πει κατηγορηματικά όχι αλλά φυσικά τα πήρε. Παίρνω βαθιές ανάσες και το πρώτο που λέω είναι. Μην ακούσεις τον κτηνίατρο αν σου πει να ζευγαρώσει μια φορά πριν τη στείρωση.
Είμαι κατηγορηματικά κατά του ζευγαρώματος μου απαντάει και πάει η καρδιά μου στη θέση της. Τέλως πάντων οι εναλλακτικές ήταν δέσιμο του αρσενικού στον πρώτο οίστρο με την θηλυκιά να γυρνοβολάει στο κτήμα ελεύθερη και να σέρνει...και φαντάζομαι ένα τσούρμο αρσενικά απέξω ή ένα χάπι που δεν το γνωρίζω για το πρώτο οίστρο (εγώ ήξερα για ένεση) ή ένεση για παύση οίστρου. Εγώ προσωπικά αυτά δεν τα γνωρίζω ούτε και θα τα εμπιστευόμουν αλλά το χειρότερο θα ήταν το δέσιμο οπότε της είπα για μια φορά να κάνει αυτό που της πρότεινε ο κτηνίατρος και μετά στείρωση κατευθείαν...Γενικά την ενημέρωσα ότι εφόσον οι σκύλοι ζουν ολομόναχοι πράγμα καθόλου σωστο για τη σωστή τους διαβίωση δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι και δεμένοι. Είναι επικίνδυνο για τη ζωή τους. Επίσης της έστειλα αναλυτικές οδηγίες για την προστασία των σκύλων από τη σκνίπα...

Όλο αυτό το γράφω γιατί κανονικά αν μιλούσα όπως ένοιωθα θα κατέβαζα θεούς και δαίμονες και δεν θα πρόσφερα τίποτα παρά μόνο την εκτόνωση τη δική μου. Πρέπει να μιλήσουμε τη γλώσσα τους και με βήματα αργά και μαζεμένα να τους περάσουμε το σωστό. Και δεν μιλάω για τους κάφρους αλλά για αυτούς που δεν έμαθαν ποτέ κάτι πιο σωστό και νομίζουν ότι είναι οκ κάποια πράγματα που για όποιον ξέρει τον σκύλο λίγο περισσότερο είναι απαράδεκτα.
 


ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
Η σύγχρονη κυνοφιλια τα τελευτεα χρονια στην Ελλαδα εχει
σηκώσει τον πήχη πολυ ψηλά κατα μεγαλο βαθμό στην σωστή του
θέση. Αλλα ο πήχης ειναι τόσο ψηλά που ο μέσος Έλληνα μονο
απο κατω μπορει να τον περάσει. Ας τον περάσει και ας ειναι
και απο κατω. Το θεμα της προσέγγισης ειδικά απο το φορουμ
χολαινει. Οσο τους αντιμετωπίζουμε σαν εξωγήινους τόσο θα
μας βλέπουν σαν αστροναύτες.
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Άσε με και το Σάββατο συζητούσαμε με ένα φίλο που "αγαπάει τα σκυλιά αλλά δεν είναι για να ζουν μέσα στο σπίτι" και ο δικός του "ήταν βασιλιάς, τον δέναμε μόνο τη νύχτα κι όλη την υπόλοιπη μέρα γυρνούσε στο κτήμα" και πόσο στενοχωρήθηκε που "πέθανε πριν από τέσσερα χρόνια, τόσο γερό σκυλί που δεν χρειάστηκε ποτέ κτηνίατρο". Καλέ, εμβόλια, προληπτικές εξετάσεις ρωτάω εγώ, καλέ δεν τα χρειαζόταν, γερός σκύλος λέμε. Όσο για βόλτα, τι να λέμε, τόσα στρέμματα είναι το κτήμα, τι να την κάνει... Εγώ κι ο Γιώργος, λέει, είμαστε υπερβολικοί λέει γιατί δεν έχουμε παιδιά κι όταν θα κάνουμε παιδιά, θα καταλάβουμε πόσο δίκιο έχει, λέει.

Ξέρω, ξέρω, πως είναι δυνατόν να υπάρχει φιλία με τόσο μεγάλη διαφορά νοοτροπίας; εκεί είναι το θέμα. Αυτός ο άνθρωπος, κατά τα άλλα, έχει μια πολύ όμορφη στάση ζωής και είναι κοινωνικά ευαίσθητος και σκεπτόμενος.
 


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
@Orilis ίσως και να χει δίκιο, που ξέρεις; Δε λεώ για σένα και το Γιώργο αλλα για όλους μας. Ισως να ειμαστε υπερβολικοί.

Στο φόρουμ ειναι πιο δύσκολη αυτή η κουβέντα γιατί είναι πολύς κόσμος, πολλοί θέλουν να πουν κάτι οπότε μετά μπορεί να φανεί σαν επίθεση ή κατήχηση.
Θεωρώ ότι η άποψη, που γραφτηκε κάπου αλλού, για τους 8 στους 10 (αρα εμείς ειμαστε στους 2 στους 10) αν και σωστή, οδηγεί τον άλλο να πιστεύει ότι πατρονάρεται. Σε κανενα δεν αρεσει αυτό.

Πιστεύω οτι και στις δυο περιπτώσεις πρέπει, και τις περισσότερες φορές έτσι γίνεται, η απόψη να παρουσιάζεται ως μια διαφορετική πληροφορία που 'άκουσε τη, επεξεργάσου την και δες αν σου κάνει'. Κάπως έτσι το παιξε και ο απόστολος Παύλος (μέρες που ναι) και σε κακό δεν του βγήκε. :)
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.123
10.077
Athens
Εγώ πάντως παιδιά τα τελευταία 1-2 χρόνια παθαίνω συχνά το σύνδρομο της "βουβαμάρας" και του "συγκαταβατικού χαμόγελου". Μάλλον κουράστηκα να μιλάω πλέον και να με θεωρούν γραφική ή τερμάτισαν οι αντοχές μου.

Η παραπάνω τακτική που αναφέρετε πάντως δουλεύει στάνταρ. Την έχω δοκιμάσει σε πελάτες μου - αξιοσημείωτο ποσοστό επιτυχίας σε προβληματικές περιπτώσεις :LOL:. Δηλαδή ρίχνεις την ιδέα στο τραπέζι αλλά στο τέλος το φέρνεις σαν να ήταν του αλλουνού. Και στο τέλος του ρίχνεις και ένα "μπράβο πολύ καλή ιδέα!" και είναι όλοι ευτυχισμένοι. Ναι, κάπως έτσι μάλλον θα πρέπει να είναι ο χειρισμός...

Π.χ.: "Ρε συ μήπως να την στείρωνες να γλιτώσεις κι από τη μπίχλα με τα αίματα στα χαλιά? Πάντως ενός γνωστού μου κόντεψε να πεθάνει από πυομήτρα - στο τσακ την πρόλαβαν. Δεν το ψάχνεις μπας και γλιτώσεις τέτοια μπλεξίματα?"

Ή το άλλο που είπα τις προάλλες σε κάποιον που έλεγε ότι θα ζευγάρωνε τη σκύλα:
"Θέλει προσοχή τώρα γιατί μας αρμέγουν τα λεφτά από παντού... Γνωστός ενός φίλου μου έκανε μια γέννα, κάποιος τρελός τον κάρφωσε και του ρθε πρόστιμο 1 χιλιάρικο ανά κουτάβι κι ο άνθρωπος ψάχνεται! Τώρα που μαζεύουν λεφτά από παντού κηνυγάνε ακόμη και κάτι τέτοια - εγώ πάντως δεν θα έμπλεκα σε τέτοιες ιστορίες..."
 




Γαβ Γαβ

Well-Known Member
21 Απριλίου 2016
82
195
122
Ο κάθε άνθρωπος φροντίζει κ φέρεται σε άλλες ψυχές... όπως ακριβώς κ στον εαυτό του... είτε αυτό είναι εμφανές... είτε πιο πολύπλοκο κ κρυμμένο...
Δεν μπορεί να υπάρξει λοιπόν κάποιος σταθερός κ απόλυτος κανόνας φροντίδας που είναι εφικτό να ακολουθηθεί απ' όλους... απλά γιατί έτσι πρέπει...
Εδώ παιδιά κάνουν οι άνθρωποι κ πάλι δεν μπορούν να τα φροντίσουν με διαφορετικό τρόπο από ότι φροντίζουν τον εαυτό τους... Τους μεταφέρουν αυτό που υπάρχει ήδη μέσα τους...
Δεν ωφελεί η σύγκριση ή η κριτική... Έτσι είναι οι άνθρωποι... κ δεν μπορούμε να τους αλλάξουμε. Ισως, μόνο αν αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι.. κ σε αυτή την περίπτωση.. δεν χρειάζονται λόγια...
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.641
7.750
Ο κάθε άνθρωπος φροντίζει κ φέρεται σε άλλες ψυχές... όπως ακριβώς κ στον εαυτό του... είτε αυτό είναι εμφανές... είτε πιο πολύπλοκο κ κρυμμένο...
Αλήθεια ισχύει αυτό; Τρομερά ενδιαφέρον...Δηλαδή αυτοί που κακοποιούν ζώα και ανθρώπους;
 


Γαβ Γαβ

Well-Known Member
21 Απριλίου 2016
82
195
122
Αλήθεια ισχύει αυτό; Τρομερά ενδιαφέρον...Δηλαδή αυτοί που κακοποιούν ζώα και ανθρώπους;
Αυτοί που κακοποιούν ανθρώπους κ ζώα, έχουν υποστεί οι ίδιοι κακοποίηση... όταν ακόμα ήταν αδύναμοι να αντιδράσουν... κ δεν κατάφεραν στη ζωή τους να το επεξεργαστουν ή να το αντιμετωπίσουν... Όσο πιο κακός είναι ένας άνθρωπος... τόσο πιο πληγωμένος είναι μέσα του...
Ολα αυτά, δεν δίνουν άφεση αμαρτιών, μάλλον... Ο κάθε άνθρωπος οφείλει να αναλαμβάνει την ευθύνη του εαυτού κ να προχωράει προς την ελευθερία του...
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.641
7.750
Ολα αυτά, δεν δίνουν άφεση αμαρτιών, μάλλον... Ο κάθε άνθρωπος οφείλει να αναλαμβάνει την ευθύνη του εαυτού κ να προχωράει προς την ελευθερία του...
Συμφωνώ απόλυτα. Στην αντίθετη περίπτωση κανείς δεν θα είχε την ευθύνη των πράξεων του, όλοι θα είχαν το άλλοθι του τραυματικού παρελθόντος.
 
  • Like
Reactions: sis