Βασικά... Καλησπέρα σας!


Status
Κλειδωμένο θέμα

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Καλησπέρα, είμαι κι εγώ μια σκυλομαμά εδώ και ένα χρόνο περίπου και μόλις ανακάλυψα το forum σας και το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον! Ο μικρός μου συγκάτοικος ("μικρός", λέμε τώρα...) λέγεται Ρας και είναι ημιαιμότατος. Heinz 57 όπως τον είπε μια συμπαθέστατη Βρετανίδα και πιό μέσα δεν θα μπορούσε να έχει πέσει, μπορεί να αποτελείται όντως από 57 ή και περισσότερες ράτσες. Είναι πανέξυπνος και κατά την ταπεινή μου γνώμη πανέμορφος!
Η ιστορία του, μέσες άκρες έχει ως εξής. Γνωστός γνωστού χάριζε λαμπραντοράκια γιατί η σκυλίτσα του γέννησε πολλά, 9, και ούτε λίγο ούτε πολύ θα τα έπνιγε αν δεν έβρισκε που να τα δώσει... Την ψιλιάστηκα φυσικά ότι δεν θα είναι λαμπραντόρ γιατί τότε αν δεν έβρισκε που να τα δώσει απλά θα τα πούλαγε. Από μικρό παιδί ήθελα να αποκτήσω σκύλο αλλά θεωρόντας ότι είναι πολύ μεγάλη ευθύνη δεν είχα αποτολμήσει ποτέ στο παρελθόν κάποια κίνηση, ίσως επειδή δεν ήμουν και έτοιμη. Όμως στο άκουσμα του "θα τα πνίξει" κάτι έγινε... Και ετοιμάστηκα!
Εννοείται ότι έκανα όση έρευνα μπορούσα να κάνω, τόσο μέσω διαδυκτύου, όσο και μέσω γνωστών, αλλά τελικώς η θεωρία απέχει πολύύύύ από την πράξη αλλά και κάθε περίπτωση διαφέρει με τις άλλες, οπότε χρειάστηκα να απευθυνθώ σε εκπαιδεύτρια.
από τότε ζούμε αρμονικά αφού είναι υπάκουος αλλά κι εγώ καταλαβαίνω πάνω κάτω τις ανάγκες του. Είναι πολύ φιλικός με τους ανθρώπους ανεξαρτήτως ηλικίας (από παιδιά μέχρι γέρους) και φυλής.
Το μόνο μας πρόβλημα είναι όταν συναντάμε στην βόλτα μας άλλα αρσενικά σκυλιά. Τότε ο Ρας γίνεται τέρας... Έχω πρόσπαθήσει με το καλό αλλά και με το άγριο αλλά δεν έχω καταφέρει και πολλά πράγματα... Ευτυχώς τα πράγματα πάνε καλά με τα αρσενικά που γνωρίζει από όταν ήταν ο ίδιος κουτάβι αλλά αυτό δεν είναι αρκετό νομίζω...
Αυτά από μας, ευχαριστώ! :)
 


Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλως ήρθες!
Να χαίρεσαι το σκυλάκο σου!
Περιμένουμε και φωτογραφίες να θαυμάσουμε κι εμεις :)

Έχεις μιλήσει με την εκπαιδευτριά σου για το πρόβλημα στις βόλτες? Αφού έχετε κάνει εκπαίδευση, ίσως μπορεί πολύ εύκολα να σας βοηθήσει να διορθωθήτε :)

Ο γνωστός γνωστού ελπίζω τουλάχιστον να στειρωσε τη σκυλίτσα του μετά από αυτή την τραγική ιστορία...πες ναι σε παρακλω πες ναι :D
 


msantas

Well-Known Member
16 Ιανουαρίου 2011
170
0
37
Π.Φάληρο
Βασικά καλησπέρα και σε σένα.
Καλώς ήρθες να χαίρεσαι το τέρας
σου εεεεεεεε τον Ρας σου ήθελα να
πω!!!!:p

Photo όμως asap παρακαλώ!!!!!:cool:
 


aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Καλως ήρθες! :)
Θελω κι εγω να δω φωτο απο το σκυλακι με τις 57 ρατσες :p
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Η εκπαίδευση τελείωσε όταν ο Ρας ήταν ακόμα κουτάβι και καθώς η γυναίκα είναι πολυάσχολη δεν θα ήθελα να την ενοχλήσω. Επιπλέον αυτήν την εποχή δεν μπορώ να στηρίξω οικονομικά ένα καινούριο γύρο εκπαίδευσης. Ψάχνοντας για λύση σκέφτηκα και την στείρωση, την οποία και θα κάνω μόλις μαζέψω τα χρήματα, αλλά για εντελώς διαφορετικούς λόγους και όχι για την επιθετικότητά του, αφου εχω δει κυριαρχικότατο και επιθετικότατο αρσενικό που ήταν στειρωμένο από κουτάβι, αλλά και "άρτιο" που έιναι κυριολεκτικά αρνάκι!
Όσον αφορα τον γνωστο του γνωστού, δεν έχω ξαναμάθει νέα του και δεν ρωτάω γιατι με βλέπω να ζω με αγέλη αγγελοτεράτων στο μικρό μου διαράκι...
Όσο για τις φωτογραφίες, έχω αρχίσει ένα άλμπουμ το οποίο και θα εμπλουτίσω σιγά σιγά :)
 




lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.506
748
Ξεσσαλονικη!!!
κυριες κ κυριοι ,σας μεταδιδουμε ενα προγραμμα πολυ σπεσιαλ,με πολλα αχ κ βαχ:!!!χεχεχεχε
στην περιπτωση μας το προγραμμα εχει πολλα γουβ κ γαβ!!! :p
καλως ηρθατε!
 


tsaki

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2011
329
0
42
αλεξανδρουπολη, Εβρος
Γνωστός γνωστού χάριζε λαμπραντοράκια γιατί η σκυλίτσα του γέννησε πολλά, 9, και ούτε λίγο ούτε πολύ θα τα έπνιγε αν δεν έβρισκε που να τα δώσει...
....
ωραιος ο Τυπος και φιλοζωος! Απορω γιατι κατι τετοια κτηνη παιρνουν σκυλια, αφου ειναι ζωα οι ιδιοι...
τες πα! να σου ζησει ο Σκυλαρος! και καλως ηρθες!
 




kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
κυριες κ κυριοι ,σας μεταδιδουμε ενα προγραμμα πολυ σπεσιαλ,με πολλα αχ κ βαχ:!!!χεχεχεχε
στην περιπτωση μας το προγραμμα εχει πολλα γουβ κ γαβ!!! :p
καλως ηρθατε!
αχ Ρας!! πολυ κολοπαιδο ο κυριακος!!

Μπασταρδα!! η αδυναμια μου!!
εξπυνα και ομορφα! αλλο ενα χαρακτηριστικο δειγμα ο κουκλος σου!
να σου ζησει!! Μπραβο που τον εσωσες!
Μια συζητηση η βολτα με τον εκπαιδευτη του περι του προβληματος σου που δεν ειναι πρωτοτυπο στα αρσενικα.. δεν νομιζω να κοστιζε, οτι σου ελεγε καλο θα ηταν ...
ειναι αυτα τα αγορακια ειναι.. μπορει και να μην εξαληφθει εντελως ποτε, ακομα και μετα την στειρωση.. δεν ειναι 100% λυση παντα στο προβλημα..
καλο θα ηταν υπακουει και ν απαραμενει ψυχραιμος.. δλδ μη σε τραβαει και σου βγαζει την ψυχη καθε φορα...
αλλα ειναι κουκλος! ποσα κιλα ειναι?
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Είναι 27 κιλά κανονικά αν και τώρα τελευταία έχει χάσει κάνα δύο κιλά γιατί αλλάξαμε τροφή από puppy σε adult και κάνουμε κόνξες για να φάμε. Θα πειραματιστώ να δω ποιά τροφή από αυτές που με ικανοποιούν τα συστατικά της ικανοποιούν τον οισοφάγο του. Κάποια στιγμη φοβήθικα μη μου έγινε ανορεξικός αλλά για λιχουδιές κάνει σαν τρελλός οπότε δεν παίζει...
Δυο στάνταρ σκυλιά που συναντάμε στην βόλτα μας-το ένα μόνιμα δεμένο και το άλλο μόνιμα σε κήπο- τώρα τελευταία έχει αρχίσει να μην τους απαντάει αλλά σηκώνει ακόμα τρίχα και καμια φορά νιώθω στο λουρί το αθόρυβο κατα τ'άλλα γρύλισμα. Ίσως είναι ένα πρώτο βήμα. Πάντως κάθε φορά που προσπερνάμε αθόρυβα έχει αγκαλιές, χάδια και μεζέ, αλλά έχει τύχει και φορά που κόντεψε να σπάσει το σαμαράκι του από τη μανία του και αναγκάστηκα να τον πιάσω από το κολάρο, σχεδόν τον έπνιξε η μανία του να ορμήσει...
 


kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
ωραιος σκυλος!!!
το χεις το σκεπτικο.. οταν εμενα μου εκανε τραβηγματα αποτομα με αλλα σκυλια , βασικα προσπαθοουσα να ειμα ηρεμη και να μην υστεριαζω (γιατι το εκανα) τον εβαζα να κατσει, και ειτε παρεμενε καθιστος να ερθει ξανα σε κατασταση ηρεμιας μεχρι να περασει ο αλλος σκυλος.. ειτε μετα το κατσε και λιγα δευτερολεπτα ελεγα παμε απο την αντιθετη μερια.. καλο ηταν αυτο, καναμε και κυκλους και μεγαλωνει και η βολτα.
 




stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Καλώς ήρθες και κατά δική μου ταπεινή γνώμη το σκυλί των πολλών φυλών είναι πανέμορφο.
 


Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Είναι πολύ πολύ ομορφος ο σκυλάκος σου! Δε μου θυμίζει καθόλου λαμπραντορ πάντως, δεν έμοιασε στη μαμα του χααχαχαχ

την εκπαιδευτρια μπορείς να την πάρεις ένα τηλ. να σου πει 2-3 πράγματα συμβουλές για να διορθώσεις, ε δε νομίζω να σε χρεώσει! Δοκίμασε :)
έχουμε και κάποια θέματα εδώ στο φόρουμ όπως αυτά
μαθαίνοντας να μην τραβάει το λουρί
Σωστό περπάτημα σε λουρί

ελπίζω να σε βοηθήσουν!

Η στείρωση δεν φέρνει πάντα ηρεμία, το σκυλάκι σου είναι πάνω στην εφηβεία του ακομα :D
συζήτα και με τον κτηνίατρο! Δε νομίζω ότι χρειάζεται να τον στειρώσεις από τώρα, αρκεί να προσέχεις ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ πολυ μην σου ξεφύγει και ζευγαρωσει!
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Χαχαχαχα όχι μόνο δεν έμοιασε στη μαμά του, αλλά κατα πάσα πιθανότητα ούτε καν στο μπαμπά του! Εξαπατημένη δεν ένοιωσα γιατί με το που άκουσα την γράση "θα τα πνίξει" το έπιασα το όλο νόημα αλλά ψήθηκα κιόλας. Απλά με κάνει να γελάω το πόσο απλοϊκά σκεφτονται κάποιοι. Του στιλ, να της πω λαμπραντοράκι, που ειναι δημοφιλές, να ψηθεί", αντε να του δώσεις να καταλάβει ότι ψηθηκα αλλά για άλλο λόγο!
Λάρα-κουκλάρα σε ευχαριστώ πολύ για τα link, τα οποία ειναι πολύ χρησιμα αλλά το πρόβλημά μας δεν είναι στην βόλτα ως πρός το γενικότερο τράβηγμα. Δεν είναι μεν για επίδειξη το περπάτημά μας, αλλά είναι αξιοπρεπέστατο και καθόλου κουραστικό. Το πρόβλημα είναι καθαρά στην επαφή με τα περισότερα άλλα αρσενικά.
Να διευκρινίσω ότι όσο ήταν κούταβος από κοινωνικοποίηση, άλλο τίποτα! Σκυλιά, γατιά, μωρά, παιδιά, νέους, γέρους, άσπρους, μαύρους, παπάδες, και άλλα πολλά ακόμα είχε ο μπαξές και όλα μια χαρά (εντάξει, με τις γάτες τα πάμε καλύτερα εάν είναι μικρες κι ανυπεράσπιστες, όπου τις γλύφει και κάθεται στο έδαφος για να τα ζεστάνει στην αγκαλιά του, γιατί στις μεγάλες γαυγίζουμε, πάμε,στεκόμαστε μπροστά τους και αναρωτιώμαστε γιατί, μα γιατί δεν έρχεται να παίξει????). Κάπου εδώ θα πρέπει να διευκρινήσω ότι όταν ήταν περίπου εξι μηνών πηγαίναμε για απογευματινή άσκηση σε ένα μέρος που μαζεύομαστε πολλοί με τα σκυλιά μας και τα πηγαίναμε με όλους καλά μέχρι που μου τον γράπωσαν δύο γερμανικοί ποιμενικοί και ο μικρούλης μου τα είδε όλα. Εκείνη την φορά φοβήθηκε πολύ αλλά από τότε σιγά σιγα άρχισε να σκέφτεται ότι δεν είναι όλα τα αρσενικά φίλοι του, κατόπιν πήραν μπρος και οι ορμόνες.... Τώρα για τη στέιρωση: ηλικιακά και οργανικά είναι έτοιμος για στείρωση, εγώ δεν είμαι έτοιμη. Είμαι όμως τυχερή που δεν έχει σημάδια υπερσεξουαλικότητας. Όσο για το ενδεχόμενο να ζευγαρώσει, το προσέχω πολύ. Με το πολύ εννοώ ότι τον ελευθερώνω μόνο σε περιφραγμένο χώρο ενώ όταν πάμε τις βόλτες μας τον έχω πάντα με λουρί και αν είναι να πλησιάσουμε θηληκό πάντα ρωτάω αν είναι στις μέρες της και εννοείται πως αν είναι απλά δεν πλησιάζουμε.


Πραγματικά σας ευχαριστώ πολύ όλους και για τον χρόνο σας, και για τα καλά σας λόγια αλλά φυσικά και για τις συμβουλές :D
 


Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
μέχρι που μου τον γράπωσαν δύο γερμανικοί ποιμενικοί και ο μικρούλης μου τα είδε όλα.
νομίζω ότι εδώ εντοπίζουμε το πρόβλημα!
Είχε άσχημη εμπειρία και απ`ότι διαβάζω πάλι καλά την αντιμετώπισε αφού θα μπορούσε από κει και πέρα να φοβάται και να είναι επιθετικός με όλα τα σκυλιά. προφανώς έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά στην κοινωνικοποίηση.
Ειλικρινά δεν έχω ιδέα πως να ξεπεράσεις αυτό το "πρόβλημα", ίσως άλλα μέλη να έχουν μερικές συμβουλές όμως! Μπορεί να είναι απλά αυτό που λες - εφηβεία και ορμόνες - και με υπομονή να το ξεπεράσει :)
 


Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Καλως ήλθατε και εσύ και ο Ράς ! Είναι απίστευτη φατσούλα - σε κερδίζει αμέσως ! :):):) Δυστυχώς οι κακές εμπειρίες αφήνουν "σημάδια". Έξι μηνών κουταβάκι να τον βουτήξουν δύο γερμανικοί ; Μιλάμε για τραυματική εμπειρία, όχι αστεία. Πάλι καλά να λέμε που βλέπει σκυλί και δεν αρχίζει να τρέμει (ξέρω τέτοια περίπτωση) ...
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Η εκπαιδεύτριά μας ήταν καταπληκτική! Τόσο σαν άνθρωπος όσο και σαν εκπαιδεύτρια και υπήρξε πολύ αναλυτική και με σαφείς οδηγίες και εξήγησε την σημασία της κοινωνικοποίησης, οπότε δωθηκε σημασία σε αυτόν τον τομέα. Σήμερα πάντως δεν γρυλίσαμε ούτε στο ένα στανταράκι, ούτε στο άλλο... Μακάρι!
 




Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.595
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3