Βασικά... Καλησπέρα σας!


Status
Κλειδωμένο θέμα

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για το ενδιαφέρον και τη συμπαράστασή σας. Όσους γράψατε εδώ αλλά και όσους επικοινωνήσατε μαζί μου με άλλον τρόπο. Όσους μου έδωσαν ευχές, συμβουλές, μου σύστησαν γιατρούς και μου πρόσφεραν εναλλακτικές. Και κυρίως, να σας ευχαριστήσω όλους για την κατανόηση. Πολύ σημαντικό πράγμα να καταλαβαίνουν τα συναισθήματά σου, το βάρος που νιώθεις. Οι άνθρωποι που γνωρίζω από εδώ μέσα, είτε προσωπικά είτε σκέτα ηλεκτρονικά, είτε συμμετέχουν είτε έχουν αποχωρήσει πια, είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε σε πρακτικά θέματα του σκύλου, είτε ταιριάζουν τα χνώτα μας είτε όχι, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Είναι μια όαση μέσα σε έναν κόσμο που 'καταλαβαίνω ότι πονάς, αλλά ευτυχώς δεν είναι άνθρωπος'... Σε έναν κόσμο που' μην κλαις για ένα σκύλο, σκέψου την κατάστασή σου'. Εδώ η λύπη μου δεν είναι παράλογη... Ναι δεν είναι άνθρωπος. Αλλά είναι οικογένειά μου. Όχι ΣΑΝ οικογένεια. Σκέτο οικογένεια.

Επίσης θέλω να ζητήσω συγγνώμη που δεν έχω απαντήσει. Απαντάω εδώ, για όλους. Δεν είναι από γράψιμο ή απαξίωση. Όπως είπα Δευτέρα βράδυ, ο χρόνος μας μαζί του είναι περιορισμένος. Οπότε ήταν ανάγκη να βάλουμε κάτω όλα τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας για να επιλέξουμε το επόμενο βήμα. Να αφήσουμε, όσο γίνεται, το συναίσθημα στην άκρη (δεν γίνεται, το ρημάδι μπαίνει στη μέση απρόσκλητο) και να αποφασίσουμε, με τον άντρα μου, σα ζευγάρι αυτό που δεν μπορεί να αποφασίσει ο Ρας, όπως δικαιούται. Κι επειδή στην οικογένειά μας εγώ κι ο Γ. έχουμε το ρόλο των κηδεμόνων έπρεπε να το ρίξουμε στο διάβασμα. Ταχύρρυθμα μαθήματα. Επιλογές; Διάφορες. Ποια είναι η σωστή; Ποια η λάθος; Όλες έχουν το σωστό μέσα τους και όλες έχουν και το λάθος. Κατανοώ για ποιον λόγο επέλεξαν διαφορετικό μονοπάτι από εμάς, όσοι το έκαναν, κι ο λόγος που το επέλεξαν είναι σωστός. Ελπίζω στην κατανόηση του σωστού και του μονοπατιού που επιλέξαμε εμείς. Η διαφορετικότητα δεν είναι λάθος. Έτσι κι αλλιώς, στη συγκεκριμένη αρρώστια, το μέλλον δεν δικαιώνει καμία επιλογή. Όποιο μονοπάτι και να πάρεις στο τέλος του υπάρχει η πρόωρη κατάληξη και οι τύψεις.

Από αύριο το πρωί, Τετάρτη, ξεκινάμε χορήγηση κορτιζόνης για μερική αναστολή των συμπτωμάτων. Με μια ημέρα καθυστέρησης σε μια αντίστροφη μέτρηση της οποίας δεν ξέρω να ορίσω την αρχή. Μιας αντίστροφης μέτρησης που λέει 30 ημέρες κατά μέσο όρο χωρίς καμία αγωγή, 60 μέρες (πάντα κατά μέσο όρο) με κορτιζόνη. Ο χρόνος αυξάνεται με την επιλογή κάποιου σχήματος χημειοθεραπείας αλλά είναι πολλοί οι λόγοι που μας έκαναν, εμάς, να μην διαλέξουμε τέτοιο μονοπάτι. Έπεσαν στο τραπέζι κι επιλογές εναλλακτικής ιατρικής, αλλά ο χρόνος πιέζει τόσο που δεν ξέρω αν υπάρχει καν το χρονικό περιθώριο ακόμα και αν ανοίξει κανείς προς τα εκεί τους ορίζοντές του.

Καλό ξημέρωμα!
@Orilis μόλις σήμερα διάβασα τι συμβαίνει.δεν έχω λόγια πολλά φιλία-αγκαλιές στον Ρας.δυσκολες μερες ευχομαι ψυχραιμία,κουράγιο σε εσάς.
 
  • Like
Reactions: Orilis


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.751
Ότι επιλέξατε είναι το καλύτερο για εσάς και τον σκύλο σας. Γιατί μόνο εσείς ξέρετε τις δικές σας ανάγκες σαν οικογένεια. Ταιριάζει και με την δική μου λογική της ποιότητας ζωής , αλλά αυτό είναι κάτι προσωπικό , η επιλογή και η ευθύνη είναι δική σας.
Αυτό που θα ήθελα είναι να φιλήσετε τον Ράς από όλους εμάς εδώ που τον αγαπάμε πολύ, που λατρεύουμε τις αφτάρες του και την ομορφιά του. Και να κάνετε πολύ κουράγιο και να μην κλαίτε. Απλώς να τον απολαμβάνετε όπως κάνει κι αυτός. Απολαμβάνει την ζωή και θα το κάνει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο γιατί είναι σκύλος.
Και κάτι για την τελευταία πρόταση της εναλλακτικής ιατρικής που ανέφερες. Ευτυχώς κατ εμέ που δεν προσανατολιστήκατε σε τέτοια μονοπάτια.
Ελπίζω ο μήνας να γίνει χρόνος και παραπάνω..Με όλη μου την αγάπη.
 


yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Επειδη εχω χασει 3 σκυλια απο αυτο και εχοντας ακολουθησει 3 διαφορετικους δρομους δεν ξερω να σου πω ποιο ηταν το σωστο και ποιο το λαθος.
Η αναγκη μου για την ποιοτικη παραταση με εκανε να το παλευω,τι εκανα για τα ιδια τα σκυλια δεν ξερω...
Ευχομαι να βρειτε τη δυναμη που εχετε αναγκη!

Ρας,αγορακι μου,χαιρομαι παρα πολυ που σε γνωρισα,δεν εισαι μονο κουκλος εισαι και πολυ καλο παιδι:love::love:
 


Iraki maria

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2015
368
791
37
Thessaloniki
Απο την δευτερα που το εμαθα εχω ενα κομπο στον λαιμο,ενα βαρος στην ψυχη μου.
Πιανω τον εαυτο μου να σκεφτομαι τον Ρας και την Orilis συνεχεια...:(.
Απολαυστε τον μεχρι το επαρκο,η αποφαση σας ειναι δικη σας και ο,τι καλυτερο θα μπορουσατε να κανετε για τον μικρο.
Μπορει να μην εχουμε γνωριστει αλλα η σκεψη μου ειναι σε εσας.
Μου φαινεται αδιανοητο...:cry:
 
  • Like
Reactions: Orilis


AGRIAN

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2015
590
1.968
Αθήνα
Αγαπητή @Orilis
Μόλις διάβασα κι εγώ αυτά που περνάς και καταλαβαίνω το γολγοθά σας.

Θα σου πώ μόνο οτι κάτι παρόμοιο πέρασα κι εγώ με το Γουέστι μας, τον Ματ, τον τελευταίο ενάμισυ χρόνο. Παρουσίασε μία μόνιμη διάρροια που οδήγησε σε αφυδάτωση και πτώση όλων των λειτουργιών του. Κάναμε όλων των ειδών τις εξετάσεις, πήγαμε σε πολλούς κτηνιάτρους, η τελική διάγνωση ήταν καρκίνος στο έντερο. Του έδιναν 3-6 μήνες ζωής max. Τον πηγαίναμε δύο φορές την εβδομάδα για ορό (λόγω αφυδάτωσης - από 9 κιλά έμεινε 5,5) και δοκίμασε πολλές διαφορετικές θεραπείες (πλην χημειοθεραπείας).
Παραδόξως αλλά ευτυχώς έχει ξεπεράσει κατά πολύ αυτό το όριο και μάλιστα έχει ανανήψει και τώρα είναι σχεδόν όπως πριν αλλά ψυχολογικά όλοι στην οικογένεια ήμασταν χάλια όλο αυτό το διάστημα και είχαμε προετοιμαστεί - όσο είναι δυνατόν - για το απευκταίο.
Δεν ξέρουμε πόσο θα ζήσει, ελπίζουμε πολύ, αλλά μήπως ξέρουμε και για μας τους ίδιους ;

Συνειδητοποιούμε ότι η ίδια η ζωή είναι ένα θαύμα και η κάθε ημέρα ένα δώρο.

Εύχομαι ολόψυχα κουράγιο, δύναμη κι ΕΛΠΙΔΑ. Κάθε τι είναι για καλό, ακόμη και η σκληρότερη δοκιμασία.

Υ.Γ. Το καλύτερο φάρμακο είναι η προσευχή. Ακόμη και για τους σκύλους. Αν έχετε κάποια γιαγιά από τις παλιές, πείτε της να κάνει καμια προσευχούλα για το σκύλο σας. Της δικιάς μας μάλλον έπιασαν τόπο.
 




Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
39
Οταν αδειαζει το σπιτι σου δεν βλεπεις ανθρωπο η ζωο... Οικογενεια ειναι οσοι μενουν μεσα οταν η πορτα κλεινει...
Κ ολες οι απωλειες πονανε αλλα στο πετσι σου να σε καινε νιωθεις αυτες που αφηνουν το σπιτι σου πιο αδειο οταν κλεινει η πορτα του...

Ετσι να τους πεις....

Ενοχη στο συναισθημα να μην δεχτεις ποτε απο κανεναν...

Κανετε το σωστο γιατι το κανετε με αγαπη κ καλη προθεση μονον...

(Συγνωμη που βρηκα λογια με διαφορα φασης...απο δω κ περα που εγω το χωνεψα...μεχρι να το χωνεψεις κ συ θα χω παντα κατι να σου πω...)
 




Elrandir

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2013
468
1.340
Είναι πάντα στενάχωρο και δύσκολο να χάνεις ένα φίλο, έναν σύντροφο, έναν συνοδοιπόρο.. Πόσο μάλλον, όταν τον νιώθεις να "σβήνει" νωρίτερα από ότι πρέπει.. Είτε αυτός λέγεται άνθρωπος, είτε σκύλος, είτε δεν ξέρω κι εγώ τι.

@Orilis κουράγιο ρε κορίτσι.. Να είσαι δυνατή για το Ρας, για το σύζυγό σου, μα και για σένα την ίδια. Απολαύστε τον όσο το δυνατόν περισσότερο και προσπαθήστε να μη δείχνετε τη στεναχώρια σας. Είναι δύσκολο, το ξέρω, μα μην το βάλετε κάτω. Μην σταματήσετε να ελπίζετε. Γίνονται και θαύματα πολλές φορές..
 


mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
@Orilis θα ήθελα να σου πω και το πιστεύω μέσα από την καρδιά μου και ας μην σας ξέρω πως ότι χρειαστείτε από Αθήνα για τον ρας είτε διανυκτέρευση αν νοσηλευτεί η ότι διποτε άλλο με ένα μήνυμα θα είμαι μαζί σας.
 


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.168
2.985
ΑΤΤΙΚΗ
ώρες ώρες-με αυτή την συναισθηματική ανταπόκριση- αυτο το φορουμ σε σκλαβώνει....:love:

Orilis, απόλαυσε τον και κανε τον να σε απολαύσει και αυτός...

η κορτιζόνη κάνει θαύματα και θα δεις ότι για κάποιο καιρό θα έχεις πάλι τον σκύλο σου έτσι όπως τον ήξερες....:) άρα....προγραμματίστε βόλτες και παιχνίδια..:love::love:
σας στέλνουμε όλη την θετική μας ενέργεια..
εύχομαι κουράγια και δύναμη...
 










Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Αυτο που ευχομαι ειναι να μπορεσετε να εχετε οσο το δυνατον περισσοτερο
χρονο μαζι του. να τον ευχαριστηθειται και να εχετε παντα στο μυαλο σας
οτι το αγορι σας ειναι ενα πολυ τυχερο πλασμα που εχει εσας! ♥
να εισαστε δυνατοι για αυτον!
καλη δυναμη παιδια!
 
  • Like
Reactions: Orilis


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Εχθές συμπληρώθηκε ένας μήνας που βγήκε το καταραμένο αποτέλεσμα της εξέτασης και σε τρεις μέρες από σήμερα θα κλείσουμε μήνα που το ξέρουμε κι εμείς... Ας κάνω ένα update, λοιπόν.

Ξεκινάω από τα αρνητικά: Εχθές κάναμε μια γενική αίματος, έτσι απλά για να δούμε πως εξελίσσεται το πράγμα, πέρα από αυτό που βλέπουμε. Έχουν ανέβει αρκετά τα λευκά αιμοσφαίρια κι έχουν πέσει τα ερυθρά, η αιμοσφαιρίνη κι ο αιματοκρίτης. Επίσης έχει χάσει δύο κιλά και κάτι ψιλά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Πάμε στα καλά τώρα! Το καμάρι μου έχει όρεξη για φαγητό όπως τον καλό παλιό καιρό. Και παραπάνω, μη σας πω. Ήταν που ήταν ζητιάνος, τώρα που τον κακομαθαινουμε έχει γίνει μεγάλος ζήτουλας. Μας αφήνει, ευτυχώς, ακόμα, να φάμε αξιοπρεπώς στο τραπέζι, όμως. Ίσως γιατί όταν τρώμε γεύμα-γεύμα δεν του δίνουμε να τσιμπήσει. Οποιαδήποτε άλλη στιγμή τρώμε κανένα σνακ όμως, του δίνουμε κι αντίστοιχα κι αυτός μετράει τις μπουκιές μας.

Η ακράτεια έχει, κατά γενική ομολογία, υποχωρήσει και τις ελάχιστες φορές που βρίσκουμε καμιά σταγόνα απο'δω κι απο'κει κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε. Εντάξει, έχουμε γεμίσει το σπίτι πάνες, αλλά αυτά είναι ασημαντες λεπτομέρειες. Πάνα στη μαξιλάρα του, πάνα στο κρεββατάκι του στο υπνοδωμάτιο, πάνα και στον καναπέ. Ευτυχώς δεν είναι σεμεδάκια!
Σαν να έχει περιοριστεί η πολυδιψία κι η πολυουρία. Όχι θεαματικά, αλλά κάνει διαφορά το 4 από το 6 εξόδους για κατούρημα. Προχθές, δε, έκανε κάτι που μας άφησε με ανοιχτό το στόμα: καιρό πριν αρρωστήσει λέγαμε ότι βλακεία που δεν τον έχουμε μάθει ότι το κατούρημα στο μπαλκόνι επιτρέπεται. Ε, πριν από δύο μέρες, πήγε στην μπαλκονόπορτα και ζήτησε να βγει στο μπαλκόνι. Είχε λιακαδα, φανταστηκαμε θέλει να βγει έξω να φωτοσυνθέσει, που του αρέσει. Αμ δε! Κατούρησε ο κύριος κι άκουσε, εννοείται, πολλά μπράβο! Εφτά χρόνια για να του μάθουμε κάτι εφαρμόζουμε ένα σκασμό εκπαιδευτικά τρικ. Θετικά, κλασσικά, αρνητικά, αεροπλανικά, ζόρικα που κάνουν στην Ινδία κ.ο.κ. Ε τελικά βλακεία μας! Τόσα χρόνια χρειαζόταν απλά να πούμε μπροστά του τι θέλουμε. Εκπαίδευση δια της συζητήσεως!

Η βραδυνη μας βόλτα είναι πλέον η μόνη που μπορεί να θεωρηθεί βόλτα κι όχι έξοδος απλά για τουαλέτα. Είναι η στιγμή της ημέρας που ξαναγίνεται χαζοέφηβος, με την τρέλα του για τα μπαλάκια (σπάσε ακόμα όσα θέλεις, θησαυρέ μου) είτε σε επαναφορά είτε σαν μασουλητήρια. Ετοιμοπόλεμος για καυγά μόλις συναντήσουμε κυριαρχικό σκύλο (ένα περίεργο πράγμα, πλέον τον κόβω μόνο για τα μάτια του κόσμου, του λέω με λόγια σταμάτα βρε και η χροιά της φωνής μου λέει "γιούργια πασά μου!". Έτσι κι αλλιώς στο λουρί είναι, δεν πρόκειται να φτάσει το άλλο σκυλί. Το πολύ πολύ να μας δουλεύει από μέσα του ο απέναντι που δεν ακούει εντολές ο σκύλος. Ε, και; Τώρα έχει free pass στην συμπεριφορά, φτάνει να μην πειραξουμε άλλον. Δεν μας νοιαζουν πια οι καλοί τρόποι κλπ κλπ. Α! Φλέρταρε και θηλυκό που πετύχαμε σε οίστρο. Μη χάσει, ο ερωτύλος! Επειδή όλα αυτά εκτυλίσσονται το βράδυ, ο φωτισμός δεν βοηθάει για φωτογραφίες. Οπότε έχε βολέψει ο καιρός έχουμε κάνει και κυριακάτικη μίνι εξόρμηση στας εξοχάς.

Στο σπίτι, γενικότερα είναι κουρασμένος, αλλά κεφάτος και δείχνει χαρούμενος. Σύμφωνα με τους κτηνιάτρους, δεν πονάει, και μπορώ να πω οτι το βλέπουμε αυτό. Πριν την αγωγή με την κορτιζόνη, δεν ήμαστε και τόσο σίγουροι, κι ας μας το έλεγαν οι κτηνίατροι, καθώς φαινόταν πολύ καταβεβλημενος. Κι εννοείται ότι έχει γίνει σκατοχαδιάρης! Με την πρώτη ευκαιρία, τσουπ, γυρίζει κοιλίτσα για τριψιμο. :love:
 

Attachments



Spyros-Akita

Well-Known Member
13 Αυγούστου 2016
356
783
25
Εύχομαι κουράγιο και ελπίδα μέσα από την καρδιά μου...!!! Μακάρι να πάνε όλα όσο το δυνατόν καλύτερα για τον μικρό....!!!!!!
 
  • Like
Reactions: Orilis


Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
39
Δυνατο μου αγορι.... με το κεφαλι ψηλα...ετσι του πρέπει...κ σεις με χαμόγελα...
Στην αγκαλια σας με τη κοιλιά γυρισμενη σε πολλους πολλους μηνες απο τωρα ευχομαι να ξεκουραστει...
 
  • Like
Reactions: Orilis


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.168
2.985
ΑΤΤΙΚΗ
πράγματι η κορτιζόνη ''ανασταίνει'' τα σκυλιά με λέμφωμα...
απολαύστε τις μέρες σας όσο μπορείτε περισσότερο....

είναι γλύκας:love:
 
  • Like
Reactions: Orilis


Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.112
Μηνύματα
895.793
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf