Βοήθεια στο ψάξιμο για Japanese Akita








haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Από ποια χώρα ήρθε το σκυλάκι σου; Παίζει μεγάλο ρόλο.

Για Σερβία ξέρω πως κανένα κουτάβι δεν μπορεί να βγει από τη χώρα αν δεν έχει κάνει το εμβόλιο λύσσας και τεστ αντισωμάτων.
Berna, το δεύτερο έφερα από Δανία αεροπορικως. Αλλά το πρώτο οδικώς από Τσεχία οπότε πέρασα και τη Σερβία και με ακριβώς ίδια χαρτιά - το κουτάβι έκλεινε 3 μήνες στις 15.08., εγώ πέρασα στις 13.08. και δεν είχε εμβόλιο λύσσας παρά μόνο το χαρτί με το εμβόλιο τις μητέρας. Με τσέκαραν στα σύνορα και είχα κανένα πρόβλημα.
 






Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.701
3.853
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Berna, το δεύτερο έφερα από Δανία αεροπορικως. Αλλά το πρώτο οδικώς από Τσεχία οπότε πέρασα και τη Σερβία και με ακριβώς ίδια χαρτιά - το κουτάβι έκλεινε 3 μήνες στις 15.08., εγώ πέρασα στις 13.08. και δεν είχε εμβόλιο λύσσας παρά μόνο το χαρτί με το εμβόλιο τις μητέρας. Με τσέκαραν στα σύνορα και είχα κανένα πρόβλημα.
Αν δεν κάνω λάθος και οι δύο χώρες είναι στην Ε.Ε.

Η Σερβία δεν είναι. Στη δεύτερη περίπτωση το κουτάβι δεν προερχόταν από Σερβία, οπότε ήταν σε transit. Είναι μέγαλη η διαφορά.

Αυτό που έγραψα αφορά κουτάβια και σκυλιά από Σερβία συγκεκριμένα, με χαρτιά από Σερβία.
 


haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Αν δεν κάνω λάθος και οι δύο χώρες είναι στην Ε.Ε.

Η Σερβία δεν είναι. Στη δεύτερη περίπτωση το κουτάβι δεν προερχόταν από Σερβία, οπότε ήταν σε transit. Είναι μέγαλη η διαφορά.

Αυτό που έγραψα αφορά κουτάβια και σκυλιά από Σερβία συγκεκριμένα, με χαρτιά από Σερβία.
Α, μάλιστα, ε τότε ισχύουν άλλοι νόμοι :)
 




Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Βοήθησε με να καταλάβω, τι εννοείς ακριβώς όταν λες "πιστοποιητικό μεταβίβασης" και "εγγύηση"?? Σκυλί πήρα, όχι αυτοκίνητο :p :p :p
XAXA :) Σωστα, δεν αντιλέγω ! Ακουγεται περίεργα και, τονίζω εξ αρχής ότι, δεν αναφέρομαι στο δικό σου σκυλο που by the way φαινεται αριστος και όπως μας λες ειναι υγιέστατος και να τον χαιρεστε!
Απλως το ιστορικό της αγοράς που τόσο αναλυτικα (και σε ευχαριστουμε γι αυτο) περιέγραψες είναι ευκαιρία και αφορμη να συζητησουμε και αυτο το θέμα. Τι εννοω λοιπόν:
Ενας επαγγελματίας διαθέτει προς πωληση ένα σκύλο. Δεν είναι ή δε θα πρεπε να είναι στις συμβατικές υποχρεώσεις του να δώσει κάποια απόδειξη ή ένα έγγραφο που να πιστοποιεί ότι ο σκύλος πέρασε από τα δικά του στα δικά σου χέρια;
Ως προς την εγγυηση: ναι δεν ειναι αυτοκινητο, σαφως :) . Σκεψου ομως τι έλεγξες πριν πάρεις την απόφαση. Μία από τις προυποθέσεις δεν ήταν να είναι υγιές τουλάχιστον οταν το πηρες; Και μια δεύτερη δεν ήταν να είναι απαλλαγμένο από κληρονομικά νοσήματα που μεταβιβάζονται απο "προβληματικους" προγόνους ; Αυτος δεν είναι και ο σημαντικότερος (πέρα από τη μορφολογια και το χαρακτηρα) λόγος που επιλέγουμε εκτροφέα αντί για πετ κλπ? Πως το εξασφαλίζουμε αυτο; με διαφορους τρόπους πχ ζητουμε γενικες και ειδικες εξετάσεις υγείας στους γεννήτορες κλπ. Πόσες φορες δεν ακούσαμε ή ρωτήσαμε έναν εκτροφέα αν το κουτάβι είναι υγιές και η απάντηση που λαβαμε ήταν σχεδόν καρμπόν : " ο σκύλος μου ειναι υγιέστατος, σου το εγγυώμαι" ! Ε, αυτη η προφορική εγγυηση δε θα πρεπε να φαινεται καπως-καπου; Οχι επειδη ντε και καλα θα το επιστρεψεις το σκυλι, εννοειται, δεν ειναι ραδιοφωνο, το εχουμε εν τω μεταξυ αγαπησει και δεθεί μαζι του. Θα μπορούσε όμως να έχει τη μορφή αποζημίωσης σε περιπτωση που συμβει το α ή το β.. Για παραδειγμα, έρχεται η στιγμή >(γιατι δυστυχως στην ηλικία που τα παιρνουμε δε μπορεί να γίνει έγκυρη διάγνωση) που κάνει το τεστ για δυσπλασία και βγαινει θετικο, και σου λέει ο κτηνίατρος, είναι γενετικα προκαθορισμένη. ή σου εμφανίζει ατροφία αμφιβληστροειδή ή υποθυρεοειδισμό , όλες κληρονομικές κατα βαση παθήσεις των Ακιτα. Τι γίνεται τότε; Δεν είναι υπεύθυνος ο εκτροφέας που σου πουλησε αυτο το κουταβι; Τι θα πεις ; Ε, τι να κανουμε, ήμασταν άτυχοι, αυτο μας έλαχε?
Η εγγυηση λοιπον δεν εχει την εννοια της εγγυησης των αυτοκινητων και λοιπων αντικειμενων αλλα υποχρεώνει τον εκτροφέα να προσέξει πολυ περισσότερο τι κουταβι θα δώσει, να ελέγξει εξονυχιστικά τους γονείς, να εξασφαλισει οτι δε θα παρεις ενα σκυλο βεβαρημένο γενετικά . Εξάλλου αυτος δεν ειναι ο βασικος λογος που τον προτιμάμε;
Για ολα τα παραπάνω δεν υποστηρίζω σθεναρά ότι ισχύουν γιατί δε γνωρίζω σε βαθος τα γραφειοκρατικά του θέματος, απλώς διερωτώμαι και περιμένω να μας απαντήσουν και οι πιο έμπειροι.
 


yositosi

Active Member
21 Οκτωβρίου 2013
35
0
Και με βάση τα όσα αναφέρεις μπορώ να σου απαντήσω ότι ως τώρα δεν άκουσα από κανέναν και για κανέναν να παίζει το σενάριο "γραπτής εγγύησης"! Τα εκτροφεία επενδύουν κάποια σεβαστά ποσά σε σκυλιά τα οποία από τη μια θα τους προβάλουν μέσω των επιτυχιών τους σε διάφορες εκθέσεις, και από την άλλη θα τους δώσουν ένα υψηλό return με τα κουτάβια που θα δώσουν είτε ως επιβήτορες είτε ως σκύλες.

Από την άλλη, τα σωστά εκτροφεία κάνουν ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΕΣ διασταυρώσεις! Αν εμείς καιγόμαστε μια φορά για την υγεία του μικρού, σκέψου ότι και αυτοι ρισκαρουν τη φήμη τους (και επομένως να καταστραφούν) αν κάνουν διασταύρωση "προβληματική"! Αν μη τι άλλο, αυτά που λες ισχύουν για τον κάθε τυχάρπαστο που βγάζει μια αγγελία. Τα εκτροφεία δεν γεννοβολάνε διαρκώς! Είναι επίσημα ανακοινωμένα ζευγαρώματα (δημοσίως)... σε προκαθορισμένες περιόδους και όχι να πας και να παρεις ένα σκυλί από το ράφι. Αυτά και μονο δίνουν μια ένδειξη του ότι αν μη τι άλλο δεν έγινε κάτι στο ποδι απλά για να κοπανάει η "βιομηχανία" κουτάβια.

Και για να το θέσουμε και διαφορετικά αν μιλήσεις με έναν εκτροφέα θα σου πει ότι μπορεί να σου εγγυηθεί ότι το σκυλί που θα παραλάβεις, τη στιγμή που θα το παραλάβεις θα είναι υγιές! Πέρα από αυτό ουτε μάγος θα είναι να ξέρει, ούτε ο Θεός ο ίδιος. Στην τελική πολλά προβλήματα μπορούν να προκύψουν λόγω λανθασμένης ανάθρεψης/διατροφής/έκθεσης του σκύλου! Επίσης, δεν υφίσταται (αυτό τσεκαρισμένο) σενάριο 100% εγγυημένης μη δυσπλασίας! Ακόμα και από καθαρούς γονείς πάλι έχεις πιθανότητα, απλά μικρή, πολύ μικρή... ενώ όσο ανεβαίνει στο ιστορικό του σκύλου η ύπαρξη δυσπλασιών... τόσο γεωμετρικά απογειώνονται οι πιθανότητες να έχει και το κουτάβι! Παρόλα αυτά μιλάμε για κάτι το οποίο μπορεί να φανεί μονο πολύ αργότερα και επομένως ποιός να σου εγγυηθεί και τι?!

Αλλά και πάλι θα επαναλάβω! Ενας εκτροφέας πραγματικά θα πρέπει να είναι αφάνταστα ανεύθυνος (άρα δεν θα είχε γίνει γνωστός ως τώρα) για να ρισκάρει να καταστραφεί το όνομα του για να βγάλει μερικά χιλιάρικα από μια γέννα, γιατί ως γνωστό το internet είναι άβυσσος... και η τρίχα γίνεται τριχιά... και αν γίνει η στραβή τότε πολύ απλα καταστράφηκε! Για αυτούς και μόνο τους λόγους εγώ πιστεύω ότι τα εκτροφεία είναι μονόδρομος, και απο εκεί και πέρα ο καθένας μιλάει, ψάχνει και βλέπει ποιός τον κερδίζει περισσότερο είτε Έλληνας, είτε ξένος (ανάλογα με τις επιλογές που θα έχει φυσικά).

Σημείωση: Αυτό με τους τίτλους, τα χαρτιά κτλ κτλ κτλ δεν το κατάλαβα ξανα. Το σκυλί ο εκτροφέας το δηλώνει με το όνομα του εκτροφείου του. Αρα δεν μπορεί μετά να κρυφτεί ότι δεν ήταν δικό του. Το σκυλί όμως του βγάζει χαρτιά στο όνομα του μελλοντικού ιδιοκτήτη! Τι άλλο δηλαδή χρειάζεται???!!?! Δεν είναι σπίτι... ούτε και αυτοκίνητο όπως προανέφερα... για να γίνει μεταβίβαση (μην το ακούσει και κανείς αυτό και τα φορολογήσουν και τα κουτάβια :p :p :p )
 


Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
λογικα τα όσα λες , και δεν ξερω ποια ειναι η πρακτικη στα εκτροφεια αλλα ο προβληματισμος μου συνεχιζεται. δεν ξερω τον επισημο ορο και αν υπαρχει, ισως το γραπτη εγγυηση ειναι λανθασμενος, πρακτικα εννοω με καποιο τροπο να παρεχεται διασφάλιση της υγείας ή της "ποιοτητας" (οχι μονο της καθαροαιμίας) του ζωου . η εμπιστοσύνη στο χαρακτηρα και η αναγκη για υστεροφημία του εκτροφεα δεν αρκουν, ουτε οι προφορικες διαβεβαιωσεις, ειναι λόγια, τα γραπτα μενουν, τα λόγια έπεα πτερόεντα..
και στην τελικη, γιατί να είναι λάθος να ζητησω εγγυηση εαν καπου στην πορεία αυτα που μου υποσχέθηκε δεν υφίστανται? το θεωρεις κακο; πχ παιρνω σκυλο για show, τον πληρωνω αδρα και στην πορεία μου βγαινει με ελαττώματα . ποιος φταιει; εγω; εκεινος; κανενας;

εννοειται οτι δεν συζητω για επιστροφη του σκύλου αλλα για επιστροφη μερους χρηματων ή ολου του ποσου. περα απο αυτο, εχω την εντυπωση και διορθωστε με αν κανω λαθος, υπαρχουν εκτροφεις που δεχονται πισω σκυλους, οχι πως εγω θα το εκανα αλλα νομιζω συμβαινει. Αυτο πως ερμηνευεται;
 


yositosi

Active Member
21 Οκτωβρίου 2013
35
0
Με αυτή τη λογική λέω εγώ τώρα... θα μπορούσες να ζητήσεις και να σου δώσουν και τον τίτλο από πριν αν πηγάινεις και πληρώνεις "αδρά" για έναν show quality σκύλο!!! Δεν το λέω εριστικά, αλλά πιστευω ότι στη βάση του σκεπτικού ήδη το έχουμε χάσει σαν προσέγγιση ;)

Το παραπάνω εντελώς καλοπροαίρετα, απλά δεν μπορεί να επεξεργαστεί ο νους μου τη λογική "αγοράζω ένα σκυλί και θέλω να πάρω πίσω τα λεφτά μου αν κάτι πάει στραβά"! Και αυτό σου το λέω υπό το πρίσμα ότι το δέσιμο που έχω φάει με τον μικρό σε 4 μόλις μέρες... και το άγχος που έβγαλα χθες πρωί γιατί πολύ απλα ήταν κακόκεφος και δεν έκανε τον κλασικό του χαλασμό... και μέχρι να τον δω και παλι κατσίκι που δεν μπορουσα να ηρεμήσω... φίλε απλά άστο!!! Ψυχούλα είναι το σκυλί! Όπως όταν κάνεις ένα παιδί εύχεσαι να είναι υγιές και κάνεις ότι περνάει από το χέρι σου να είναι υγιές αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πάλι δεν θα υπάρχει ένα ρίσκο καθότι μιλάμε για έναν ΖΩΝΤΑΝΟ οργανισμό! Ετσι και όταν θα πας να πάρεις έναν σκύλο απλά θα κοιτάξεις να βεβαιωθείς ότι το έψαξες όσο πιο καλά μπορούσες και όχι να δεις που θα ρίξεις την ευθύνη, ή αν θα πάρεις τα λεφτά σου πισω... γιατί φοβάμαι ότι με αυτό τον τρόπο απαιτείς κάτι που κανείς δεν μπορει να σου εγγυηθεί... και πολύ απλα το παίζεις να καταλήξεις σε κάποιον που θα σου πει παπά γιατί πολύ απλα αυτός θελεις να ακούσεις, θα σου δώσει χαρτιά, παπύρους μην σου πω με σφραγίδες, εγγυήσεις και υπογραφές.... αλλά... αλλά... αλλά μετά!

Αν από την άλλη, εντελώς κυνικά μιλώντας, αν ένας άνθρωπος βάλει μέσα στο σπιτι του, και στη ζωή του μια ψυχούλα... και γίνει η στραβή με την υγεία... τότε έχει το μυαλό να σκέφτεται να παρει τα λεφτά του πίσω, τότε πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερα και για αυτόν αλλά και για το οποιοδήποτε σκυλί να μην έχει σκύλο αυτός ο άνθρωπος!! Αν μη τι άλλο και ακόμα πιο κυνικά να το δούμε, πολύς κόσμος περιμένει στην "αναμονή" για να πάρει σκυλί από ένα "επώνυμο" εκτροφείο. Είπαμε αλλά μάλλον δεν μπηκε σαν βάση στην όλη συζήτηση. Σε εκτροφείο δεν πας να αγοράσεις σκυλί απο το κλουβί/ράφι. Υπάρχει μια ολόκληρη διαδικασία, και εκτός αν σου καθήσει καλό timing μπορει να περιμένεις αρκετό καιρό (και δεν μιλάμε για μέρες αλλά για μήνες) για να πάρεις σκυλί ;)

Τεσπά, ζητάω ταπεινά συγγνώμη, μιας και κάνουμε μια συζήτηση της οποίας το νόημα εκ των πραγμάτων δεν μπορώ να καταλάβω με τον τρόπο που λειτουργεί το δικό μου σκεπτικό.
 


George.Akita

Well-Known Member
18 Φεβρουαρίου 2011
73
5
Greece
GhostDoc κατι που ακομα δεν εχεις καταλαβει σημασια δεν εχει αν ενας εκτροφεας θα σου γραψει κατι σε ενα "χαρτι" ετσι ωστε αν καποια στιγμη το σκυλι σου εχει προβλημα υγειας γιατι 99% κανενας εκτροφεας δεν δινει τετια εγγυηση ειτε Ελληνας ειτε καποιας αλλη χωρας . Σημασια εχει ο ανθρωπος που επιλεγεις να διαλεξεις το παιδι σου να γνωριζεις πως κανει σωστη εκτροφη και πανω απο ολα αγαπαει τα σκυλια του σαν δικα του ετσι ωστε αν συμβει κατι να ειναι εκει για να σε βοηθησει με οποιον τροπο γινεται . Αυτο πρεπει να γνωριζει ενας ανθρωπος γιατι ολοι οι εκτροφεις μπορουν να σου δειξουν εξετασεις δυσπλασιας - ματιων κτλ κτλ κτλ ... λιγοι ομως πραγματικα ειναι κοντα σε ολα τα παιδια που εχουν δωσει ενα απ'τα κουταβια τους και κρατανε και επαφη και ο Bobaν που πηρε ο φιλος μας απο εδω ειναι ενας απο αυτους .
 
Last edited:


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
και στην τελικη, γιατί να είναι λάθος να ζητησω εγγυηση εαν καπου στην πορεία αυτα που μου υποσχέθηκε δεν υφίστανται? το θεωρεις κακο; πχ παιρνω σκυλο για show, τον πληρωνω αδρα και στην πορεία μου βγαινει με ελαττώματα . ποιος φταιει; εγω; εκεινος; κανενας;
Δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί ούτε για την υγεία, αλλά ούτε για την μορφολογία. Απλά με τις επιλογές σου προσπαθείς να μειώσεις τις πιθανότητες κληρονομικών παθήσεων και αντίστοιχα να τις αυξήσεις όσον αφορά την μορφολογία. Η εκτροφή είναι σαν την μαγειρική. Αν βάλεις σκ@τά μέσα (παρντόν) σκ@τά θα πάρεις. Οσο καλύτερα τα "υλικά" - γονίδια, τόσο ανεβαίνουν και οι προσδοκίες σου - αυξάνοντας τις πιθανότητες. Οσο περισσότερες εκπτώσεις κάνεις στα υλικά - γονίδια, τόσο πιο αμφίβολο είναι το αποτέλεσμα.

Οσον αφορά το show dog που λες, δεν το παίρνεις σε ηλικία τέτοια που δεν έχει ακόμα αναπτυχθεί - έστω σε έναν βαθμό τουλάχιστον. Αλλιώς μιλάμε για show potential - μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες σου, μπορεί και όχι.
Συνεπώς "πληρώνεις αδρά" έναν σκύλο σχεδόν έτοιμο, που δεν περιμένεις εκπλήξεις - δάγκωμα πχ ή όρχεις ή οτιδήποτε μπορεί να βγει off. Πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις βέβαια όπως το χρώμα πχ που μπορεί να στην "κάνει" - αλλά αυτό αφορά συγκεκριμένες φυλές και αν γνωρίζεις κρατάς και μια πισινή ή το παίρνεις αρκετά μεγαλύτερο.
 


Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Τεσπά, ζητάω ταπεινά συγγνώμη, μιας και κάνουμε μια συζήτηση της οποίας το νόημα εκ των πραγμάτων δεν μπορώ να καταλάβω με τον τρόπο που λειτουργεί το δικό μου σκεπτικό.
- αντιθέτως, η συζητηση ειναι χρησιμότατη, για να μαθαίνει ο καθε ενδιαφερόμενος τι να περιμένει και τι όχι, τα δικαιωματα και τις υποχρεώσεις του απεναντι στον εκτροφέα.

GhostDoc κατι που ακομα δεν εχεις καταλαβει σημασια δεν εχει αν ενας εκτροφεας θα σου γραψει κατι σε ενα "χαρτι" ετσι ωστε αν καποια στιγμη το σκυλι σου εχει προβλημα υγειας γιατι 99% κανενας εκτροφεας δεν δινει τετια εγγυηση ειτε Ελληνας ειτε καποιας αλλη χωρας . Σημασια εχει ο ανθρωπος που επιλεγεις να διαλεξεις το παιδι σου να γνωριζεις πως κανει σωστη εκτροφη και πανω απο ολα αγαπαει τα σκυλια του σαν δικα του ετσι ωστε αν συμβει κατι να ειναι εκει για να σε βοηθησει με οποιον τροπο γινεται . Αυτο πρεπει να γνωριζει ενας ανθρωπος γιατι ολοι οι εκτροφεις μπορουν να σου δειξουν εξετασεις δυσπλασιας - ματιων κτλ κτλ κτλ ... λιγοι ομως πραγματικα ειναι κοντα σε ολα τα παιδια που εχουν δωσει ενα απ'τα κουταβια τους και κρατανε και επαφη και ο Bobaν που πηρε ο φιλος μας απο εδω ειναι ενας απο αυτους .
- όταν λες εκει πως το εννοεις; Απο το τηλέφωνο; Ο Μπομπαν είναι Σερβία, το παιδί Ελλάδα. Οσο και αν ποναει τα σκυλια και όσο καλος επαγγελματίας και αν είναι, εάν ο σκύλος παρουσιάσει πρόβλημα πχ υγείας ο ιδιοκτήτης είναι που θα τρεχει, θα πονάει περισσότερο, θα πληρώνει. Εάν ηταν Ελλάδα και κοντά, εκεί ναι, θα μπορούσε ίσως να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια.

Δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί ούτε για την υγεία, αλλά ούτε για την μορφολογία. Απλά με τις επιλογές σου προσπαθείς να μειώσεις τις πιθανότητες κληρονομικών παθήσεων και αντίστοιχα να τις αυξήσεις όσον αφορά την μορφολογία. Η εκτροφή είναι σαν την μαγειρική. Αν βάλεις σκ@τά μέσα (παρντόν) σκ@τά θα πάρεις. Οσο καλύτερα τα "υλικά" - γονίδια, τόσο ανεβαίνουν και οι προσδοκίες σου - αυξάνοντας τις πιθανότητες. Οσο περισσότερες εκπτώσεις κάνεις στα υλικά - γονίδια, τόσο πιο αμφίβολο είναι το αποτέλεσμα.

Οσον αφορά το show dog που λες, δεν το παίρνεις σε ηλικία τέτοια που δεν έχει ακόμα αναπτυχθεί - έστω σε έναν βαθμό τουλάχιστον. Αλλιώς μιλάμε για show potential - μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες σου, μπορεί και όχι.
Συνεπώς "πληρώνεις αδρά" έναν σκύλο σχεδόν έτοιμο, που δεν περιμένεις εκπλήξεις - δάγκωμα πχ ή όρχεις ή οτιδήποτε μπορεί να βγει off. Πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις βέβαια όπως το χρώμα πχ που μπορεί να στην "κάνει" - αλλά αυτό αφορά συγκεκριμένες φυλές και αν γνωρίζεις κρατάς και μια πισινή ή το παίρνεις αρκετά μεγαλύτερο.
απο οτι λοιπον βλεπω, παραμένει τζόγος η επιλογή αλλά με αυξημένες πιθανότητες επιτυχίας ή ανάποδα, μειωμενες πιθανότητες αποτυχίας . Το θέμα είναι ότι το ρίσκο το παιρνεις εσυ, δηλαδή, εσυ πληρώνεις κι εσυ ρισκάρεις, ο εκτροφεας μετα την απομακρυνση απο το ταμείο δε φέρει καμία ευθύνη νομικά τουλάχιστον. χμ όχι και τόσο δίκαιο αλλα ποιος είπε οτι η ζωη ειναι δίκαιη..

εβαλα εντονο στην προταση σου για να ρωτησω το εξης. Απο ποιο μέχρι ποιο χρονικο σημείο ένα σκυλι μπορεί να χαρακτηριστεί ως show potential και πότε κρίνεται οριστικά ως showdog ή pet quality?
 


yositosi

Active Member
21 Οκτωβρίου 2013
35
0
Δεν σε γνωρίζω, προσωπικά οπότε μπορώ να κρίνω μονο από το γραπτό λόγο, ο οποίος δυστυχώς κρύβει πολύ μεγάλους κινδύνους παρεξήγησης ή παρανόησης... οπότε με πάσα επιφύλαξη και με κανένα ίχνος επιθετικότητας απλά να σου πω κάποια πράγματα:

1. Αν πας με αυτή τη λογική που αναγράφεις στα τόσα σου post (ή που τουλάχιστον φαίνεται από τη γραπτή σου έκφραση) σε έναν εκτροφέα σοβαρό, δεν πιστεύω ότι υπάρχει πιθανότητα να σου δώσει σκυλί. Αντικειμενικά μιλώντας δείχνεις ότι "απαιτείς" να κάνεις μια αυστηρά και μονο εμπορική συναλλαγή με γραπτούς όρους! Δεν δείχνεις πουθενά την επιθυμία του να "υιοθετήσεις" (επί αντιτίμου φυσικά!!) μια ψυχή... Λίγο σκληρή προσέγγιση προσδίδει ο γραπτός σου λόγος. Από την άλλη τα εκτροφεία δεν τα πουλάνε στα ράφια (το λέω ξανά και ξανά) και επομένως υπάρχει κόσμος που είναι σε αναμονή και να είσαι σίγουρος ότι άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο το ψάχνουν λίγο (μιλάνε μαζί σου γενικά σε "κόβουν" πριν σου δώσουν ένα σκυλί...). Αυτό σου το λέω όχι προσβλητικά, αλλά ουσιαστικά γιατί αυτό συμβαίνει. Στην τελική, δεν μας παρακαλάει και κανένας να αγοράσουμε ντε και καλά το σκυλί τους! Αυτά μόνο οι κουταβέμποροι τα κάνουν γιατί πολύ απλα θέλουν να αδειάζει και να ξαναγεμίζει το "ράφι" με γοργούς ρυθμούς!!!

2. Ο Μπόμπαν, ή ο Ντράγκαν (από εκεί πάνω αυτούς γνωρίζω) ναι είναι σε άλλη χώρα. Πρακτικά επειδή είμαι από Βορρά... δίπλα μου είναι. Από Ελλάδα οι αξιότιμοι κύριοι Βαζάκας, Τράικος, από Θεσσαλονίκη είναι (δεν γνωρίζω για άλλους εκτροφείς οπότε μην παρεξηγηθώ). Αν είσαι από Αθήνα ή από πιο μακριά όπως από Κρήτη ας πούμε, ή αν πάρεις σκυλί από Κύπρο, όπου και εκεί υπάρχει εκτροφείο... πιστεύεις ότι αν εσύ έχεις "θέμα" θα μπορέσει κανείς να τρέξει να είναι δίπλα σου? Αν μη τι άλλο αν αρρωστήσει το παιδί σου, εσύ δεν τρέχεις? Περιμένεις από κάποιον άλλο να τρέξει??? Και πίστεψε με ΟΛΟΙ οι εκτροφείς που ανέφερα παραπάνω, αν εσύ χαρείς μια φορά αν το σκυλί σου είναι δυνατό και ωραίο και καλό... αυτοί θα χαρούν 10 φορές περισσότερο γιατί ειναι και λιγάκι το εγωιστικό της "δικαίωσης"! Αν μη τι άλλο εσύ στη δουλειά σου, αν ακούσεις από κάποιον ΤΡΙΤΟ να σου δίνουν τα εύσημα, δεν τονώνεσαι? Δεν παίρνεις παραπάνω κουράγιο και ενέργεια??? Γιατί οκ μην δουλευόμαστε, μια είναι η υλική ανταμοιβή και μια εξίσου σημαντική είναι και η ηθική (εκτός και αν μιλάμε για άνθρωπο κάφρο και μη επαγγελματία). Από την άλλη για να σου το θέσω και εντελώς ωμά, εγώ φτιάχτηκα όταν την επόμενη μέρα, 9 το πρωί με πηραν τηλέφωνο να μάθουν τι έγινε με τη διαρροια του μικρού γιατί στεναχωρέθηκαν που καθόμασταν 1.5 ώρα στην παγωνια στο παρκο και κρύωσαν τα μικρά... και φαγώθηκαν να μου πουν τι να τον ταίσω για να στανιάρει!! Αυτό εμένα προσωπικά μου έδειξε ενδιαφέρον ;)

3. Επιμένω στον όρο ΥΙΟΘΕΣΙΑ (έστω και επί πληρωμή για να μην πιαστούμε και από αυτό τον όρο). Αν λοιπόν ένα ζευγάρι, που δεν μπορεί να τεκνοποιήσει, υιοθετήσει μια ψυχούλα... παίρνει γραπτές εγγυήσεις? Ζητάει χαρτιά, περγαμηνές και money back guarantee??? Συγγνώμη κιόλας αλλα το όλο σκεπτικό μου θυμίζει τις "ξεφτίλες" (κατ'εμέ) των Αμερικανών όπου πάνε σε γιατρό για να τους σώσει... τους σώζει... και καπάκια του κάνουν μήνυση για να βγάλουν λεφτά! Μου θυμίζει το ακόμα πιο χυδαίο των τουριστριων που κάνουν ασφαλίσεις για τις διακοπές τους... για να βγαίνουν και να κατηγορούν άπαντες για δήθεν βιασμούς μπας και βγάλουν λεφτά... Καμία σχέση οι παραλληλισμοι΄αλλά το ίδιο μου βγαίνει.

Και επειδή βλέπω ξανά και ξανά την αναφορά των όρων "ρίσκο"... "show quality"... κτλ κτλ! Ανθρωπος που θέλει να παρει τον επόμενο Champion... αν δεν είναι γνώστης, αν δεν έχει ενεργή συμμετοχή στον εν λόγω κύκλο πολύ απλα δεν παίζει να μην πέσει θύμα του marketing! Δεν ειναι αναζήτηση μέσω του internet... Πολύ απλά δεν είναι μια αγορά από το ebay! Πηγαίνεις σε εκθέσεις, μαθαίνεις, ρωτάς, βλέπεις... και αποκτάς ιδία άποψη!!!! Και ναι ο όρος "αναλαμβάνω ρίσκο" σημαίνει υπευθυνότητα, γιατί για ότι κάνει ο οποιοσδήποτε στη ζωή του είναι υπόλογος είτε για να καρπωθεί τα θετικά... είτε για να επωμιστεί τις αρνητικές συνέπειες των επιλογών του... αλλά από την άλλη αυτό είναι και η ουσία του να ζεις ;)

Στην τελική τα πράγματα δεν ειναι και πολύπλοκα σε ότι έχει να κάνει με τα εκτροφεία. Σωστός ο προβληματισμός, σωστές και οι αμφιβολίες, αλλα επ'ουδενί δεν λύνονται μέσω του internet. Μπαίνουμε στο fb, στέλνουμε ένα μήνυμα στους εκτροφείς και βλέπουμε πότε μπορούμε να τους δούμε. Στους Έλληνες μια εκδρομούλα στις εγκαταστάσεις τους (θεωρώ από όσο γνωρίζω ότι παραπάνω από χαρούμενοι θα είναι να μας δουν, και να μας μιλήσουν), ή τους βλέπουμε σε μια έκθεση (συχνά πυκνά γίνονται και αυτές), ενώ και για τους Σέρβους τουλάχιστον για τον Boban (Dida Kensha) αλλά και για τον Dragan (Hasaki) ξέρω ότι προσωπικά κατεβαίνουν να δώσουν τα σκυλιά τους, οπότε μπορούμε να παμε και εμείς, και να δούμε τα σκυλια που παραδίδουν αλλά και κυρίως να γνωριστούμε από κοντά! Για κάποιον που ψάχνει κάτι συγκεκριμένο και τόσο ιδιαίτερο πιστεύω ότι τα παραπάνω δεν ειναι και καμία τρελή και ιδιαίτερη θυσία. Μάλιστα, να σου πω ότι μαζί με εμάς που παραλάβαμε τα μικρά, είχε έρθει και ένα ακόμα ζευγάρι που σκοπευε να πάρει σκυλί από την επόμενη γέννα για να δει τι παιζει, για να κάνει τη γνωριμία και για να έχει μια καλύτερη εικόνα ;)

Και για να το πούμε και ακόμα πιο ωμά, το παιδί που εξυπηρετεί στις επικοινωνίες του Hasaki με Ελλάδα, μου εξήγησε παρα πολλά πράγματα... και παρά το ότι δεν πηρα το σκυλί από Hasaki ακόμα και ως σήμερα έχουμε επικοινωνία, με βοηθάει και μου εξηγεί (και το ίδιο κάνει και με άλλους, κατι το οποιο το γνωρίζω), και ακόμα και όταν πηρα από άλλο εκτροφείο με κάλεσε να παω να βρεθώ με τον Dragan καθότι ήταν στην πόλη μου ο άνθρωπος. Αντίστοιχα τα παιδιά με τα οποία μίλησα και με βοήθησαν να πάρω το σκυλί από τον Boban, το ίδιο με βοήθησαν. Αντίστοιχα και ο κύριος Τράικος μου μίλησε και μου εξήγησε κάποια πράγματα ακόμα και ΑΦΟΤΟΥ του είπα ότι έκλεισα σκυλί από Σερβία... και από όσο γνωρίζω από άλλους ιδιοκτήτες Ακίτα, και ο κύριος Βαζάκας είναι πάντοτε παραπάνω από πρόθυμος να βοηθήσει, και να εξηγήσει όσους γοητεύονται από την εν λόγω φυλή σκύλων! Αυτά μονο και μονο για να τονίσω ότι καλό και χρυσό μέσο το διαδίκτυο αλλά με τίποτα δεν μπορει να αντικαταστήσει την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ επαφή και επικοινωνία... παρά μόνο να την συμπληρώσει!
 
Last edited:


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
απο οτι λοιπον βλεπω, παραμένει τζόγος η επιλογή αλλά με αυξημένες πιθανότητες επιτυχίας ή ανάποδα, μειωμενες πιθανότητες αποτυχίας . Το θέμα είναι ότι το ρίσκο το παιρνεις εσυ, δηλαδή, εσυ πληρώνεις κι εσυ ρισκάρεις, ο εκτροφεας μετα την απομακρυνση απο το ταμείο δε φέρει καμία ευθύνη νομικά τουλάχιστον. χμ όχι και τόσο δίκαιο αλλα ποιος είπε οτι η ζωη ειναι δίκαιη..
Ρίσκο όσον αφορά την μορφολογία δεν παίρνεις, αν επιλέξεις σκύλο ήδη ανεπτυγμένο. Εκτός αν μιλάμε για φυλές με συγκεκριμένες απαιτήσεις όσον αφορά το χρώμα τους και την εξέλιξή του, όπου εκεί μόνο αν έχεις βαθειά γνώση των προγόνων, μπορείς ως ένα βαθμό να προβλέψεις την εξέλιξη. Που και πάλι μπορεί να στην κάνει.
Οσον αφορά την υγεία, εκεί δυστυχώς μόνο με εξετάσεις - ειδικές έτσι, όχι γενικές αίματος πχ - μπορείς ως ένα βαθμό και σε συγκεκριμένες παθήσεις, να μειώσεις τις πιθανότητες. Κι επειδή μιλάμε για γονίδια, πάντα μα πάντα υπάρχει ρίσκο.
Το ποσοστό του ρίσκου μειώνεις, μελετώντας τις επιλογές σου. Οσο καλύτερα διαβασμένος είσαι, τόσο το καλύτερο γιατί πέρα από εξετάσεις, γνωρίζεις και τους προγόνους και το τι έχουν δώσει - συνολικά και όχι μόνο αυτά που φαίνονται προς τα έξω, όλη την τοκετοομάδα δλδ. Υγεία και μορφολογία

εβαλα εντονο στην προταση σου για να ρωτησω το εξης. Απο ποιο μέχρι ποιο χρονικο σημείο ένα σκυλι μπορεί να χαρακτηριστεί ως show potential και πότε κρίνεται οριστικά ως showdog ή pet quality?
Ανάλογα τη φυλή αλλά και την εμπειρία του καθενός.
Show potential μπορεί να χαρακτηρίσεις κουτάβι πολύ νωρίς. Οι παλιοί εκτροφείς λέγανε πως ό,τι βλέπεις στον 3ο μηνα, αυτό θα δεις και στον ενήλικο σκύλο. Αναφερόμενοι στη σωματοδομή. Βέβαια από κει και μέχρι την πλήρη ανάπτυξη περνάνε διάφορα στάδια - αγχωτικά - οπότε περιμένεις να τελειώσει, μέχρι να δεις το σχεδόν τελικό κορμάκι. Πιστεύω πάνω κάτω κοντά 9-10 μήνών, έχεις μια καλύτερη εικόνα και μπορείς πλέον με κάποια σχετική ασφάλεια να χαρακτηρίσεις έναν σκύλο show quality - ανάλογα τη φυλή πάλι και τις ιδιατερότητές της. Συνυπολογίζεις σε όλα αυτά και την σωστή διατροφή που είναι ζωτικής σημασίας για την σωστή ανάπτυξη.
 


Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Ρίσκο όσον αφορά την μορφολογία δεν παίρνεις, αν επιλέξεις σκύλο ήδη ανεπτυγμένο. Εκτός αν μιλάμε για φυλές με συγκεκριμένες απαιτήσεις όσον αφορά το χρώμα τους και την εξέλιξή του, όπου εκεί μόνο αν έχεις βαθειά γνώση των προγόνων, μπορείς ως ένα βαθμό να προβλέψεις την εξέλιξη. Που και πάλι μπορεί να στην κάνει.
Οσον αφορά την υγεία, εκεί δυστυχώς μόνο με εξετάσεις - ειδικές έτσι, όχι γενικές αίματος πχ - μπορείς ως ένα βαθμό και σε συγκεκριμένες παθήσεις, να μειώσεις τις πιθανότητες. Κι επειδή μιλάμε για γονίδια, πάντα μα πάντα υπάρχει ρίσκο.
Το ποσοστό του ρίσκου μειώνεις, μελετώντας τις επιλογές σου. Οσο καλύτερα διαβασμένος είσαι, τόσο το καλύτερο γιατί πέρα από εξετάσεις, γνωρίζεις και τους προγόνους και το τι έχουν δώσει - συνολικά και όχι μόνο αυτά που φαίνονται προς τα έξω, όλη την τοκετοομάδα δλδ. Υγεία και μορφολογία



Ανάλογα τη φυλή αλλά και την εμπειρία του καθενός.
Show potential μπορεί να χαρακτηρίσεις κουτάβι πολύ νωρίς. Οι παλιοί εκτροφείς λέγανε πως ό,τι βλέπεις στον 3ο μηνα, αυτό θα δεις και στον ενήλικο σκύλο. Αναφερόμενοι στη σωματοδομή. Βέβαια από κει και μέχρι την πλήρη ανάπτυξη περνάνε διάφορα στάδια - αγχωτικά - οπότε περιμένεις να τελειώσει, μέχρι να δεις το σχεδόν τελικό κορμάκι. Πιστεύω πάνω κάτω κοντά 9-10 μήνών, έχεις μια καλύτερη εικόνα και μπορείς πλέον με κάποια σχετική ασφάλεια να χαρακτηρίσεις έναν σκύλο show quality - ανάλογα τη φυλή πάλι και τις ιδιατερότητές της. Συνυπολογίζεις σε όλα αυτά και την σωστή διατροφή που είναι ζωτικής σημασίας για την σωστή ανάπτυξη.
- ευχαριστω για τις απαντησεις, οπως παντα κατατοπιστικές . Προσπαθώ απλά να ξεδιαλύνω το συσχετισμο τιμης και εκτροφικης-εκθεσιακής αξίας. Ειναι ξεκαθαρο οτι ενα ετοιμο εκθεσιακο σκυλι εχει τη στανταρ τιμη που οριζει ο εκτροφέας, ειναι αυτο που ειναι και τέλος. Εφόσον ομως κατά κανόνα τα σκυλιά δίνονται πολυ πριν χαρακτηριστούν (τελεσιδικα) ως show, που ακριβως αντιστοιχεί το έξτρα κόστος ενος show potential? Δηλ τι πληρώνεις εξτρα, την πιθανότητα να εξελιχθεί σε εκθεσιακό; Την προγνωση του εκτροφέα; Που μπορεί να πέσει έξω μπορεί και όχι;

Δεν σε γνωρίζω, προσωπικά οπότε μπορώ να κρίνω μονο από το γραπτό λόγο, ο οποίος δυστυχώς κρύβει πολύ μεγάλους κινδύνους παρεξήγησης ή παρανόησης... οπότε με πάσα επιφύλαξη και με κανένα ίχνος επιθετικότητας απλά να σου πω κάποια πράγματα:



Στην τελική τα πράγματα δεν ειναι και πολύπλοκα σε ότι έχει να κάνει με τα εκτροφεία. Σωστός ο προβληματισμός, σωστές και οι αμφιβολίες, αλλα επ'ουδενί δεν λύνονται μέσω του internet. Μπαίνουμε στο fb, στέλνουμε ένα μήνυμα στους εκτροφείς και βλέπουμε πότε μπορούμε να τους δούμε. Στους Έλληνες μια εκδρομούλα στις εγκαταστάσεις τους (θεωρώ από όσο γνωρίζω ότι παραπάνω από χαρούμενοι θα είναι να μας δουν, και να μας μιλήσουν), ή τους βλέπουμε σε μια έκθεση (συχνά πυκνά γίνονται και αυτές), ενώ και για τους Σέρβους τουλάχιστον για τον Boban (Dida Kensha) αλλά και για τον Dragan (Hasaki) ξέρω ότι προσωπικά κατεβαίνουν να δώσουν τα σκυλιά τους, οπότε μπορούμε να παμε και εμείς, και να δούμε τα σκυλια που παραδίδουν αλλά και κυρίως να γνωριστούμε από κοντά! Για κάποιον που ψάχνει κάτι συγκεκριμένο και τόσο ιδιαίτερο πιστεύω ότι τα παραπάνω δεν ειναι και καμία τρελή και ιδιαίτερη θυσία. Μάλιστα, να σου πω ότι μαζί με εμάς που παραλάβαμε τα μικρά, είχε έρθει και ένα ακόμα ζευγάρι που σκοπευε να πάρει σκυλί από την επόμενη γέννα για να δει τι παιζει, για να κάνει τη γνωριμία και για να έχει μια καλύτερη εικόνα ;)

Και για να το πούμε και ακόμα πιο ωμά, το παιδί που εξυπηρετεί στις επικοινωνίες του Hasaki με Ελλάδα, μου εξήγησε παρα πολλά πράγματα... και παρά το ότι δεν πηρα το σκυλί από Hasaki ακόμα και ως σήμερα έχουμε επικοινωνία, με βοηθάει και μου εξηγεί (και το ίδιο κάνει και με άλλους, κατι το οποιο το γνωρίζω), και ακόμα και όταν πηρα από άλλο εκτροφείο με κάλεσε να παω να βρεθώ με τον Dragan καθότι ήταν στην πόλη μου ο άνθρωπος. Αντίστοιχα τα παιδιά με τα οποία μίλησα και με βοήθησαν να πάρω το σκυλί από τον Boban, το ίδιο με βοήθησαν. Αντίστοιχα και ο κύριος Τράικος μου μίλησε και μου εξήγησε κάποια πράγματα ακόμα και ΑΦΟΤΟΥ του είπα ότι έκλεισα σκυλί από Σερβία... και από όσο γνωρίζω από άλλους ιδιοκτήτες Ακίτα, και ο κύριος Βαζάκας είναι πάντοτε παραπάνω από πρόθυμος να βοηθήσει, και να εξηγήσει όσους γοητεύονται από την εν λόγω φυλή σκύλων! Αυτά μονο και μονο για να τονίσω ότι καλό και χρυσό μέσο το διαδίκτυο αλλά με τίποτα δεν μπορει να αντικαταστήσει την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ επαφή και επικοινωνία... παρά μόνο να την συμπληρώσει!
- Εντελως φιλικά να σου απαντησω περιληπτικα (αναλυτικα θα χρειαζόμουν ένα δισέλιδο στην καλύτερη :) ) οτι ναι συμφωνω σε πολλα . Υπερβάλλεις όμως σε διάφορα και οι παραλληλισμοι σου (παιδια, Αμερικάνοι, τουρίστριες κλπ) είναι άστοχοι και πιστευω το αντιλαμβανεσαι χωρις να χρειάζεται να το αναλύσω. Απλα καμία σχεση ο σκύλος με τα παραπανω.
- Πέρα απ αυτο, επειδη οντως στο γραπτο λογο δε μπορεις να απεικονίσεις με ακρίβεια την πραγματικότητα, που ειναι πολυ πλατυτερη απο τις λέξεις, ισως γι αυτο έχεις πέσει έξω στην ερμηνεια και τα συμπερασματα γυρω απ τον τροπο που λειτουργώ, το πόσο έχω ψαξει ως τωρα (δε φανταζεσαι ποσο ), τα σταδια αναζητησης, επαφων, μελετης κλπ που προανεφερες τα έχω ήδη περασει και βεβαιως , οπως τόνισα, δεν εχω εμπεριστατωμένη άποψη επι των ζητηματος που αφορα την εγγυηση κλπ, απλως έθεσα εναν προβληματισμό, ούτε επιμενω ούτε έχω διαμορφωσει ολοκληρωμενη γνώμη. Και φυσικα μπορει να αναθεωρησω, αυτο ειναι το νοημα της αναζητησης. Το ιδιο δεν κανουμε όλοι;
Κι εσυ αν θυμασαι, στην αρχη της συζητησης πχ ειχες σχηματισει αρνητικη εντυπωση για το εκτροφειο Χασακι, πχ μεταξυ αλλων εγραφες " Όταν ρώτησα για παραπάνω στοιχεία, όπως υγείας, κτλ κτλ κτλ η απάντηση που έλαβα ήταν παρα πολύ γενική στο στυλ "τα σκυλιά που ζευγαρώνουμε είναι πολύ υγιή, και τα κουτάβια είναι υγιέστατα" χωρίς το παραμικρό παραπάνω. Και εκεί είναι που κάπου άρχισα να το χάνω! Για να πω την αμαρτία μου ένιωσα σαν να ψωνίζω από τη λαική αγορά..." . Στο τελος απο οτι φανηκε, μαλλον αναθεωρησες αποψη για το εκτροφειο.

Φαινεται επισης απο τα λογια σου οτι ανησυχουσες για το θεμα υγειας , το ιδιο κανω κι εγω , δε διαφερουμε , απλως εσυ αρκεστηκες στις προφορικες διαβεβαιωσεις , εγω αναρωτηθηκα εαν πρεπει να φαινονται και γραπτα.

Αυτο που με χαροποιησε ιδιαιτερα ειναι οτι οι εκτροφεις και οι διαμεσολαβητες συνεχιζουν να επικοινωνουν και να ενδιαφερονται για τα σκυλια, πολυ θετικο , μπραβο τους.
 


yositosi

Active Member
21 Οκτωβρίου 2013
35
0
Πράγματι με τον Dragan όταν μίλησα απευθείας... χάθηκε η μπάλα! Δεν πήγε το μυαλό μου καν ότι στο Αγγλικό δεν το έχει καθόλου και εξ'ου ότι είχε γίνει. Φυσικά σε αυτό έφταιγα και εγώ καθότι είδα κάπου εδώ μέσα κάποιο άτομο (από ότι κατάλαβα συνήθης "ύποπτος")... που ανέφερε ότι βρήκε σκυλί του Hasaki με 600 ευρώ και μετά μου εξηγήθηκε, αλλά και το είδα πλεον και εγώ ότι το εν λόγω άτομο βάφτιζε το σκυλί σαν Hasaki επειδή ένας εκ των 2 γονέων προερχόταν από σκυλί που το πήρε κάποιος από Hasaki. Κοινώς ένα μπάχαλο, το οποίο όμως μου έλυσε εν συνεχεία το παιδί με το οποίο μιίλησα από Ελλάδα.

Επιπρόσθετα, υπάρχει και παιδί από την πόλη μου με πολύ ωραίο σκυλί από τον Ντράγκαν... οπότε... καλύφθηκα.

Για τον Boban, τα Αγγλικά μια απο τα ίδια! Το απόλυτο χάος καθότι ο άνθρωπος δεν γνωρίζει καλά Αγγλικά... και εκεί πάλι η όλη βοήθεια από τα παιδιά που τυγχάνει να έχουν και αυτοί σκύλο, όπου και παλι είχα ιδία εικόνα και άποψη.

Πρακτικές καλύψεις δεν είχα απο πουθενά! Μιλώντας FACE-TO-FACE βλέπεις αν αισθάνεσαι πιο άνετα και πιο ασφαλής! Κάνεις ερωτήσεις και βλέπεις τι απαντήσεις λαμβάνεις. Τα ζυγίζεις και παίρνεις ΠΑΝΤΑ τα ρίσκα σου! Από πλευράς μου το μόνο που μπόρεσα επί του πρακτικού να κάνω ήταν να δω αν υπάρχει συνοχή στην επικοινωνία που είχα, αν έχω να κάνω με σοβαρούς ανθρώπους (αυτό μου έδειξαν), και φυσικά να δω αν υπάρχουν και άλλα σκυλιά στην περιοχή μου όπου θα μπορέσω να δω τι έιναι αλλά και να πάρω πληροφορίες από τους ιδιοκτήτες. Και το τονίζω για το "σκυλιά που υπάρχουν" και τα οποία μου προέκυψαν και ΟΧΙ σκυλιά όπου με καθοδήγησαν (γιατί εκεί σκέφτεσαι μην είναι το "ιδανικό σενάριο" περιπτώσεις). Εφόσον δεν είδα κάτι το ανησυχητικό το προχώρησα.

Αντικειμενικά μιλώντας μπορούμε να γράφουμε αμέτρητες σελίδες εδώ μέσα... χωρίς να βγει άκρη γιατί δεν υπάρχει κάποια άκρη να βγει. Αισθάνομαι ότι προσπαθούμε να τετραγωνίσουμε τον κύκλο... να δώσουμε μια απάντηση σε ένα ερώτημα που δεν υφίσταται καν χωρίς να έχουν γίνει τα προφανή.

Και έρχομαι και λέω εγώ... εφόσον ψάχνεις για Ακίτα (ή για οποιαδήποτε ράτσα)...

1. έψαξες να βρεις κόσμο που να έχει τέτοιο σκυλί στην περιοχή σου? Μίλησες μαζί τους για να δεις, τι πήραν... και από που... και ποιές οι εντυπώσεις τους? Μάζεψες αυτά τα "πρώτα στοιχεία" και μετά να τα φιλτράρεις?

2. έψαξες να βρεις εκτροφεία και να κάνεις μια κρούση να δεις τι έχουν να σου πουν? Οι απορίες που θα σου λύσουν θα είναι ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ! Εκεί βλέπεις τι σου λένε, πως σου το λένε... πόσο εύκολα σου απαντάνε στις απορίες σου... και πάλι στο τέλος φιλτράρεις.

Αφότου πάρεις το feedback, μετά τσεκάρεις και με το "απρόσωπο νετ" να παρεις απόψεις (που εμείς σαν ο κάθε πικραμένος ο καθένας μας λέει την ιστορία του). Αν τώρα κάποιος πιστεύεί ότι μόνο μεσω του νετ και των διαφόρων φόρουμ (και ΔΕΝ αναφέρομαι προσωπικά σε εσένα φυσικά καθότι δεν γνωρίζω τι έχεις κάνει ως τώρα, και σε τι φάση βρίσκεσαι), χωρίς να έχει κάνει τα παραπάνω στοιχειωδώς, τότε επέτρεψε μου να εκφέρω την άποψη ότι δεν ψάχνει πραγματικά για σκυλί αλλά απλα για να λέει ότι έχει με κάτι να ασχολείται στον υπολογιστή να περνάει η ώρα του.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.609
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3