Βόλτα με 4 σκυλιά


dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
844
2.851
... αλλά μπορώ να σκεφτώ περιπτώσεις και προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες μπορεί να είναι χρήσιμο και ουσιαστικό.
Προσωπικά μιλώντας, θα απευθυνόμουν σε "επαγγελματία" μόνο σε περίπτωση μακροχρόνιου θέματος υγείας, δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια άλλη χρησιμότητά του ...
 


Elrandir

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2013
468
1.340
Στο Μπουένος Άϊρες δεν έχουν τέτοια προβλήματα :D ...
Από τη μια τους θαυμάζω, από την άλλη αγχώνομαι! Πολύ Cesar Millan μου κάνει.. Κι έτσι και αντιδράσει ένα είτε μέσα στην "ομάδα" του είτε σε κάποια άλλη "ομάδα" δεν θέλω να φανταστώ τι έχει να γίνει! :eek:
 
  • Like
Reactions: betty coltrane


nas

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
69
270
Εντυπωσιακο αλλα κατι δε μου παει καλα στην εικονα. Κατι εχουν κανει σε αυτα τα σκυλια. Χαλασμενα μου φαινονται :)
Για να σε ακολουθούν με αυτόν τον τρόπο ένας ή περισσότεροι σκύλοι, πρέπει πρώτον να τους το ζητήσεις στην γλώσσα τους και δεύτερον να σε εμπιστεύονται. Δεν γίνεται αλλιώς.

Δεν υπάρχει περίπτωση να σε εμπιστευτούν εάν προσπαθείς να τους επιβληθείς με νεύρα, με αυξανόμενη ένταση όταν δεν ακούν, με τιμωρία, με σωματική βία και γενικότερα όταν ξοδεύεις πολύ ενέργεια για να το καταφέρεις. Όλα αυτά φανερώνουν αδυναμία στα μάτια των σκύλων με αποτέλεσμα να νιώθουν ανασφάλεια.

Το ερώτημα είναι όμως πως καταφέρνεις να επιβληθείς με ηρεμία όταν δεν ακούν; Νομίζω πως κάτι έχω καταφέρει, μακάρι να μπορούσα να το περιγράψω σε ένα ποστ αλλά δεν είναι εύκολο. Κάποια στιγμή θα ανεβάσω βίντεο με τα δικά μου σκυλιά σε βόλτα για να έχουμε βάση για εποικοδομητική συζήτηση πάνω στις τεχνικές που χρησιμοποιώ. Δεν είναι 10 σκυλιά, είναι μόνο δύο αλλά και τα δύο έχουν δωθεί απ'τους προηγούμενους ιδιοκτήτες γιατί δεν τα έβγαζαν πέρα.
 


dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
844
2.851
Από τη μια τους θαυμάζω, από την άλλη αγχώνομαι! Πολύ Cesar Millan μου κάνει.. Κι έτσι και αντιδράσει ένα είτε μέσα στην "ομάδα" του είτε σε κάποια άλλη "ομάδα" δεν θέλω να φανταστώ τι έχει να γίνει! :eek:
Μάλλον κάτι σε Boca vs River θα μοιάζει ;) ...
 
  • Like
Reactions: Aslan




l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.641
7.750
Εγω δενω τους αλητηριους πανω στους σοβαρους,τα μικρα πανω στην yasemin και εγω μοιαζω με μουζαχεντιν ζωσμενο με εκρηκτικα:LOL:
χαχαχαααα το ήξερα ότι η λύση είναι περισσότεροι σκύλοι!!!
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.548
6.975
Προσωπικά μιλώντας, θα απευθυνόμουν σε "επαγγελματία" μόνο σε περίπτωση μακροχρόνιου θέματος υγείας, δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια άλλη χρησιμότητά του ...
Ίσα ίσα για έκτακτες περιπτώσεις είναι που βρίσκω μεγαλύτερη χρησιμότητα [βγάζω έξω εντελώς τις περιπτώσεις "βαριέμαι να το βγάλω βόλτα"]. Δύσκολο λοιπόν να κάνεις επάγγελμα από ελάχιστες περιπτώσεις με χρόνιο πρόβλημα υγείας (που λογικά θα είχαν ήδη σκύλο και μετά θα προέκυψε το πρόβλημα, γιατί αν είχες το πρόβλημα και πήρες σκύλο ενώ ξέρεις ότι δεν θα μπορείς τότε wtf? Ε πόσοι να'ναι πια αυτοί; )

Εγώ πάντως πολύ θα το θελα να το χρησιμοποιήσω σα service. Αλλά έναν σοβαρό dog walker, δλδ που να ξέρει από σκυλιά και μπορεί να το αποδείξει για να είμαι (σχετικά) ήσυχη, όχι έναν που ξύπνησε μια μέρα και είπε "α τι να κάνω, ας κάνω dog walking". Ώστε να ξέρει ότι πρέπει να με ακούσει σχετικά με τα requirements που έχω ως προς το σκύλο μου (π.χ. να μην πάει στην παραλία εδώ ας πούμε και σε σκυλοπάρκα, να ρωτήσει αν έχει κάποιες ιδιαιτερότητες, συμπεριφορικές or otherwise, που πρέπει να συμπεριφερθεί ο ίδιος κάπως στοχευμένα κτλ). Κι επίσης θα θελα να βγαίνει μόνος του, άντε με ένα σκύλο ακόμα. Πιθανόν δεν θα μπορούσα βέβαια γενικά να χρησιμοποιήσω τέτοιο service με το σκύλο που έχω. Δεν είναι κανα τέρας που τραβάει όλη την ώρα, ίσα ίσα πλέον, αλλά όταν δει σκυλί (που μπορεί να δει και πολλά μαζεμένα σε μία βόλτα) πολύ πιθανόν να δημιουργήσει θέμα και άντε να εξηγώ πώς αντιμετωπίζεται αυτό εύκολα και ποιόν να βρω να αναλάβει τέτοια ζαλούρα.

Παραδείγματα χρήσης που μπορώ να σκεφτώ τώρα: τις δύο φορές που ανέβασα "ικανοποιητικό" πυρετό όσο έχω τον Άρη ώστε να μη μπορώ να σταθώ στα πόδια μου για παραπάνω από 2 λεπτά και έμεινε κανα 20άωρο ακατούρητος μέχρι να πιάσει ένα καλό combo φαρμάκων και να αντέξω τόσο όσο να τον κατεβάσω. Φέτος που τελευταία στιγμή προέκυψε στους γονείς μου έκτακτο πρόβλημα να τον κρατήσουν όπως ήταν προσχεδιασμένο για ένα 4ημερο που είχα αγώνες, θα μπορούσε να είχε γυρίσει η μάνα μου στην πόλη να μένει μαζί του αλλά δε μπορεί να τον βγάλει λόγω θέματος με το πόδι της - για να βρω ξενοδοχείο αρχές σεμπτέμβρη, να τον μεταφέρω, να κοιτάξω τι φαί να του αφήσω, που ήταν σε φάση κολίτιδας, 1.5 μέρα πριν ούτε λόγος, απλά δεν πήγα (και ήταν κ πανελλήνιο, δεν ήταν του κώλου, και δεν πήγε και όλη η ομάδα γιατί δε μπορούσαν να βρουν άτομο τελευταία στιγμή). Κάποια πάρα πολύ φορτωμένα διαστήματα (συνήθως της τάξεως 2 - βία 7 ημερών) που έχω τρελές προθεσμίες να παραδώσω κάτι ή τίποτα ολήμερα meeting, θα με διευκόλυνε απίστευτα να μπορούσει να αναλάβει κάποιος τη μία από τις βόλτες της ημέρας - και θα μπορούσε και να βγει και βόλτες της προκοπής που συνήθως μικραίνουν τέτοιες μέρες.

Σημείωση: ο δικός μου σκύλος δεν κάνει τίποτα επ'ουδενί στο μπαλκόνι. 2 βόλτες τη μέρα μίνιμουμ είναι υπεραπαραίτητες, έκτακτο or no έκτακτο. Ξέρω, πολλοί από σας έχετε φίλους/οικογένεια που αναλαμβάνουν τέτοια αλλά εμένα ρε γμτ οι φίλοι μου οι κοντινοί απέχουν έτη φωτός από την έννοια σκύλος και οι γονείς μου είναι εκτός πόλης (η μαμά μένει ενίοτε αλλά είπαμε, δε μπορεί για βόλτα), οπότε μόνο να τον αφήσω για κάποια διαστήματα μπορώ. Ε και για τέτοια χαζά δε μπορώ να τρέχω τον πατέρα μου όχι πάρτον φέρτον (εχμ ναι.. δεν έχω και αμάξι.. :oops: ).