Γεια σας και παλι


ShinigamiEye

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2012
137
55
Θεσσαλονικη
Γεια σας παιδια εμαι ςδω και καιρο γραμμένη στο φορουμ οι παλιοί μπορει και να με θυμάστε, τοτε που χα κόλλημα με τα χασκι. Καθώς λοιπόν πέρασαν χρονια και επιτέλους τελειώνω με τις σπουδές μου και εφοσον θα μείνω σε δικο μου χώρο σκέφτομαι να αποκτήσω ενα τετράποδο σύντροφο. Εδω αρχίζουν τα δυσκολα! Αρχικά σκεφτομουν να υιοθετήσω καποιο απο μια φιλοζωική καθως σεν εχω ιδιαιτερες απαιτήσεις απο το σκυλο. Μετα σκεφτόμουν για καποιο μεγαλύτερο σε ηλικία για να αποφύγω την κουταβοηλικια που γενικα ξερω οτι ειναι δύσκολη υπόθεση και απ οσο θυμαμαι λεγεται οτι καποιος άπειρος καλο ειναι να υιοθετεί καποιο σκυλάκι μεγαλύτερης ηλικίας γιατι ειναι πιο εύκολο. Μετα βέβαια σκέφτομαι οτι αν δεμ το μεγαλώσεις εσυ το κουτάβι δεν θα εχεις να θυμάσαι την παιδικη του ηλικία και μπορει να μην προσαρμοστεί οσο καλα θες εσυ. Μετα σκέφτομαι οτι αν παρω κάποιας φυλής δεν εχω πολυ χώρο στο σπίτι μου οποτε κάποιο μικρόσωμο. Έπειτα πιστεύω πως θα μπορούσα να εχω καποιο μεγαλύτερο σε μέγεθος σκυλο καθως πλεον δεν θα ειμαι φοιτήτρια και θα εχω αρκετό χρονο. Γενικα,ειμαι ακομα σε σκέψη για τα παντα. Θα ηθελα απλα να μου πείτε κάποιες συμβουλές αν πιστεύετε οτι με το τελος των σπουδων ειναι η κατάλληλη περίοδος για απόκτηση σκύλου, καποια συμβουλή για το μέγεθος του σκύλου και σν θα μπορούσα σε ενα σχετικο μικρό σπιτι να ζήσει άνετα.
 


JohnM

Active Member
6 Ιουλίου 2016
41
188
Καλησπέρα!

Ήμουν ακριβώς στην ίδια φάση μέχρι πριν κάνα μήνα που μάζεψα τη Λούνα από τους δρομους.

Αφού θέλεις σκύλο και ειδικά από φιλοζωική εγώ πιστεύω πώς έχεις κάνει το μεγαλύτερο βήμα. Τώρα πρέπει όμως να σκεφτείς πράγματα όπως το οικονομικό και το μέλλον γενικότερα. Π.χ. αν είναι να πιάσεις δουλειά θα μπορείς να τα βγάζεις πέρα και με το σκύλο; Αν χρειαστεί να αλλάξεις πόλη για εργασία θα μπορείς να το πάρεις μαζι σου; Αλλιώς αν είναι να μένει στο πατρικό σου καλό είναι να μιλήσεις με τους γονείς σου για το αν θέλουν κι αυτοί.
 
  • Like
Reactions: Haris Drazen


ShinigamiEye

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2012
137
55
Θεσσαλονικη
Καλησπέρα και ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!

Σε αλλη πολη σίγουρα δεν θα φυγβ γιστι θα κανω μεταπτυχιακό εδω. Επισης μεχρι να βρω καποια δουλειά στην ειδικότητα μου θα δουλεύω στο μαγαζί της μητέρας μου. Οπως και να ζει απο θεμα οικονομικό δεν θα εχω πρόβλημα. Σκέφτομαι πολυ την λύση της Φιλοζωικής αλλα υπάρχουν και πολλα αλλα που με κρατάνε πισω... Εδω θέλω πολυ την βοήθεια σας.
 




ShinigamiEye

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2012
137
55
Θεσσαλονικη
Αυτο δεν πρόκειται να γινει γιατι ο αρραβωνιαστικος μου δουλεύει εδω και δεν θελει να,φύγει με τιποτα . Αλλα αν συμβεί συτο απο παμε εμείς έρχεται και ο σκύλος και τα δυο γατιά μας και ο παπαγάλος μας!
 
  • Like
Reactions: sea-mol


archodea

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2009
870
770
Πειραιάς
Σίγουρα αν η επιλογή σου είναι να σώσεις κάποια ψυχούλα από φιλοζωική ή τ δρόμο θα είναι διπλή η χαρά της νέας σου συντροφιάς. Όταν κάτι τ αποφασίσεις συνηδειτοποιημένα θεωρώντας ότι γνωρίζεις τις απαιτήσεις, μη το φοβάσαι. Δύσκολα μπορεί ο οποιασδήποτε ν σου εγγυηθεί για τ μέλλον. Ξεκινάς μ τ ότι αγαπάς τη συντροφιά του σκύλου σου κ είσαι έτοιμη ν παλέψεις για αυτό, εφόσον εξαρτάται από εσένα σε όλα
 


ShinigamiEye

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2012
137
55
Θεσσαλονικη
Ναι ειναι ωραιο να ξέρεις οτι εχεις σώσει μια ψυχούλα! Και μαλλον θα σου ειναι και ο ίδιος ο σκύλος ευγνώμων. Απο κει και περα αν υπαρχει καποιος που εχει και καθαραοαιμο και σκύλο που τον εχει σωσει θα ήθελα ναε διαφωτίσει λίγο ως προς τα αρνητικά και τα θετικά της κάθε επιλογής!
 


Kodagoshe

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2016
468
412
Athens
Καλως ηρθες και μπραβο για την σκεψη σου να υιοθετησεις αδεσποτακι!

Ο @JohnM με καλυψε στο πρωτο κομματι το οποιο αφορα τις δικες σου δυνατοτητες στο κεφαλαιο: σκυλος. Πρωτο και καλυτερο ερχεται το οικονομικο - σου παρεχουν χρηματικη καλυψη οι γονεις σου; Αν ναι, θα πρεπει να το συζητησεις μαζι τους για το αν θελουν και μπορουν να αναλαβουν τα εξοδα και ενος ζωου. Αν οχι, σημαινει πως πρεπει να εξασφαλισεις εργασια για να μπορεσεις να αναλαβεις ζωακι ανεξαρτητα, βασιζομενη σε δικο σου εισοδημα. Και συνεχιζουμε με το νεαρο της ηλικιας σου...δεδομενο πως εισαι ακομη σε μια ασταθη κατασταση στη ζωη σου . Αρχικα - πριν απο μεγεθος/ηλικια/μαλλιαρο/κοντοτριχο κλπ - πρεπει να σκεφτεις το δικο σου μελλον και αν αυτο θα σου επιτρεψει (μακροπροθεσμα ή βραχυπροθεσμα) να παρεις εναν τετραποδο φιλο. Εχεις ηδη βρει δουλεια; Ποσες ωρες απο την ημερα θα σε απασχολει; Και οντως, αν πρεπει να αλλαξεις πολη εχεις στο μυαλο σου τι θα γινει με το σκυλακι; Θα μπορεσεις να το παρεις μαζι σου ή θα δεχτουν οι γονεις σου ή καποιον συγγενης να το φιλοξενησει; Ειναι πολυ σημαντικο κομματι αυτο οποτε δωσε εμφαση. Αναμφιβολα δεν θες να σε βρουν απροετοιμαστη κατι τετοια και να σε πιασει αγχος για το τι θα κανεις. Σε καθε περιπτωση, μια και εισαι μικρη και υποθετω πως οι γονεις σου παιζουν ακομα βασικο ρολο στη ζωη σου, θα πρεπει να το συζητησεις και μαζι τους ωστε να αναλυσετε τις απαιτησεις και το τι μπορειτε να προσφερετε εσεις για να τις ικανοποιησετε.
Μην πελαγωσεις με ολα αυτα, δεν στα λεω φυσικα για να σε τρομαξω ουτε να σε αποθαρρυνω απλα και μονο για να μην ''την πατησεις'' με παρορμητικες κινησεις και το μετανιωσεις. Συζητηστε αυτα και μας λες παλι οποτε λαβετε τις αποφασεις σας! Σε διαβεβαιωνω για ενα πραγμα: αφου εχεις τη θεληση και την ορεξη, αργα ή γρηγορα θα αποκτησεις φιλο και θα τον φροντιζεις οσο του χρειαζεται (σε αντιθεση με αυτους που παιρνουν σκυλο για δωρο/καψα κλπ και μετα τον πετανε). Δεν χρειαζεται να εχεις για συμβουλους το ''αν'' και το ''μηπως'' γιατι ποτε δεν θα κανει τιποτα...απλα καλο θα ειναι να εξασφαλισεις μια σχετικη σταθεροτητα στη ζωη σου. Το οτιδηποτε μπορει να συμβει οποιαδηποτε στιγμη...

Οσο αφορα το κομματι που αναφερθηκες και ειχες αποριες...
Προσωπικα αν με ρωτησεις (ως μανιακη αδεσποτολατρισσα :D ) θα σου προτεινω καθετα ημιαιμο. Και εχω τους λογους μου (οι αδεσποτογονεις με κατανοουν απολυτα πιστευω). Κλασσικα, σε απασχολει το ερωτημα: κουταβι ή ενηλικο. Εγω θα σου πω ενηλικο. Πολλοι, οπως περασε και απο το δικο σου το μυαλο, θελουν κουταβια για να τα προσαρμοσουν απο μικρα στις συνηθειες τους, να απολαυσουν τα χρονο και παιχνιδι μαζι τους, να τα μεγαλωσουν οι ιδιοι με τον τροπο τους κλπ. Να ξερεις οτι το κουταβι θα σε κουρασει και θα απορροφησει πολυ απο τον χρονο σου (σφουγγαρισμα τα τσισα του τον πρωτο καιρο, εκπαιδευση τουαλετας/λουριου στη βολτα/συμπεριφορας στο σπιτι κλπ ) κατι το οποιο δεν νομιζω πως ειναι ιδιαιτερα ευχαριστο για μια νεαρη κοπελα που χρειαζεται χρονο για μελετη, βολτες, χαλαρωση - εν ολιγοις, εντονη ζωη. Θα πρεπει να αφιερωθεις συν το οτι θα ξοδεψεις καμποσα χρηματα για την καλυψη των πρωτων εξοδων (εμβολια, παιχνιδια, πανες κτλ κτλ). Φυσικα, να ξερεις οτι το κουταβι ως μωρο, χρειαζεται συνεχως αισθηση ασφαλειας και προστασιας οποτε καταλαβαινεις πως ειναι αναγκαια η παρουσια και αφοσιωση σου διπλη απο θα ειναι με ενα ενηλικο.
Σχετικα με τα ενηλικα...σου το προτεινω γιατι θα απαιτησει λιγοτερο χρονο και θα ειναι ευκολοτερο να υπαρξει συνεργασια μεταξυ σας. Το κουταβι ειναι ακομη ανωριμο ωστε να αναπτυχθει στενη σχεση συννενοησης και εμπιστοσυνης μεταξυ σας οποτε αυτο σημαινει μεγαλυτερη δεσμευση για εσενα. Το ενηλικο ειναι πιο υπακουο σε εντολες και οδηγιες, κατανοει με μεγαλυτερη ευκολια πραγματα και μπορει να προσαρμοστει χωρις να χρειαζεται να εισαι απο πανω του 24/7. Θα αποφυγεις ολο το ''βασανιστικο πακετο'' ονοματι κουταβοηλικια και θα εισαι πιο ανετη, συνδυαζοντας την προσωπικη σου ζωη με εναν τετραποδο σκυλακο τον οποιο εμπιστευεσαι οταν λειπεις απο το σπιτι και μπορεις να συνεργαστεις οσο αφορα την εκπαιδευση του σε ορισμενες συνηθειες χωρις να αντιμετωπιζεις (πιθανοτατα) την επιμονη, αντιδραση και ανωριμοτητα ενος κουταβιου. Keep in mind οτι η φραση ''υιοθετω αδεσποτο'' περιλαμβανει μια τεραστια γκαμα επιλογων, τοσο απο το σκυλακι εξω απο το σπιτι σου οσο και απο το καταφυγιο της περιοχης. Ακουω συχνα πως ''ενα ενηλικο αδεσποτο εχει διαμορφωσει ηδη τον χαρακτηρα του οποτε ειναι δυσκολο να το χειριστεις''. Θα σου πω οτι αυτο δεν ισχυει κατα κανονα. Το να εχει διαμορφωσει συνηθειες ενα σκυλι μπορει να ειναι μαλιστα βολικο για εσενα (πχ εχει μαθει να κατουραει μονο σε χορτα οποτε δεν θα χρειαζεται να το εκπαιδευσεις για τουαλετα) αλλά και ανεπιθυμητες να ειναι, με τον χρονο σου και την ωριμοτητα που προσφερει ενα ενηλικο, μπορεις να το μαθεις εσυ οπως θες. Στην χωρα των 3εκατ. αδεσποτων, με μια βολτα σε μια φιλοζωικη μπορεις να πληροφορηθεις για χιλιαδες περιστατικα και για σκυλακια που περιμενει το καθενα τον ανθρωπο που θα τα υιοθετησει (μικρα, μεγαλα, υγιη, αρρωστα, κακοποιημενα και μη, γερικα/κουταβια/ενηλικα κλπ κλπ). . Εσυ, ως αρχαρια, θα ηταν συνετο να επικοινωνησεις με επισημη φιλοζωικη και να ζητησεις να υιοθετησεις καποιο σκυλακι το οποιο πχ εχει φιλοξενηθει σε σπιτι και ετσι θα μπορεσεις να αντλησεις στοιχεια για τον χαρακτηρα του και τις συνηθειες του απο εκεινους που το φιλοξενουσαν. Ή μπορεις ακομη να βρεις δεκαδες κακομοιρα τα οποια ζουσαν σε σπιτι και λογω αναχωρησης των κηδεμονων για το εξωτερικο μενουν χωρις οικογενεια. Οποτε κατα πασα πιθανοτητα το ζωο γνωριζει το λιγοτερο τα βασικα της κατοικησης στο σπιτι. Υπαρχουν χιλιδες δυο εναλλακτικες: εκατονταδες αδεσποτα το καθενα με την ιστορια του, ''για ολα τα γουστα'' που λεμε.
Φυσικα, πρεπει να αποφασισεις και η ιδια αν θες υψηλο ή χαμηλο ενεργητικο επιπεδο στη ζωη σου. Το μεγεθος δεν παιζει παντοτε καθοριστικο ρολο. Ισως υιοθετησεις ενα 5κιλο που ειναι δαιμονας και ενα 4οκιλο που ειναι ρουχλας. Ειναι θεμα προσωπικοτητας, κατι για το οποιο ευκολα πληροφορεισαι απο την ζωοφιλικη οργανωση που το φροντιζει (ειδικα αν φιλοξενειται σε σπιτι για καιρο). Δηλαδη, παιζει σημαντικο ρολο και το δικο σου το lifestyle και το pace of life σου. Ετσι θα ερθεις πιο κοντα στο σκυλι που επιθυμεις απο αποψη χαρακτηρα...ειναι σημαντικο να τα βρισκετε με τις συνηθειες και το χρονο σας! Σχετικα με το πρακτικο κομματι, ενα μεγαλο σκυλι σημαινει περισσοτερα εξοδα απο αποψη συντηρησης (τροφη, φαρμακα κλπ), αυτονοητο αυτο. Ποσο μαλλον αν μιλαμε για ενα ενεργητικο μεγαλοσωμο, το οποιο θα καταναλωνει αρκετο χρονο για ασκηση καθημερινα κααααιιι (πολυ SOS αυτο) θα αφηνει περισσοτερη τριχουλα με τα περα δωθε στο σπιτι οταν ειναι η ωρα του για βολτα και τιναζεται, ξετιναζεται και ειναι στην τσιτα :p
Για ευνοητους λογους, ενα μικροσωμο νορμαλ ενεργειας θα ειναι πιο βολικο αν θες περισσοτερο χρονο για σενα. Ευκολη μεταφορα, βολτες λογικης διαρκειας, λιγοτερη τριχα, λιγοτερη τροφη & μεγαλυτερη ανεση του ζωου στο σπιτι. Αν πιστευεις πως δεν θα εχεις τον χρονο και την ορεξη να προσφερεις σε ενα μεγαλο σκυλι μεγαλες βολτες για εκτονωση ωστε να γυρναει σπιτι ψοφιο και να μην χρειαζεται να μασουλαει επιπλα ή να ειναι φουλ στα νευρα επειδη δεν βγαινει αρκετα εξω, τοτε καλυτερα αστο...θα ειναι καταστροφικο για το ιδιο και για εσενα.

Σκεψου τα ολα αυτα και δωσε οτι αλλες λεπτομερειες θες για εσενα οι οποιες πιστευεις οτι θα χρησιμεψουν. Για οποια αλλη απορια, εδω ειμαστε..
 


ShinigamiEye

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2012
137
55
Θεσσαλονικη
Πω πω! Σε ευχαριστώ παρα παρα πολυ για τον χρονο λαι τις πληροφορίες σου! Και εγω πιστευω πως καποιο ενηλικο θα ηταν μαλλον η ιδανική λυση για μενα, καθως δεν ειναι πολυ ενεργητικός τύπος προτιμώ ενα,φιλαράκι για χαλαρές βόλτες και πολυ χαλάρωση μαζί. Δηλαδη μ αρεσει να περνάμε και να κανουμε πράγματα μεσα στο σπίτι. Απο οικονομικο θεμα οπως ειπα θα δουλεύω στο μαγαζί της μανας μου και οτι βοήθεια θελω οι δικοι μου ειναι εδω. Παντα με στηρίζουν. Απλα τα συζητούσαμε πολυ με τον δικό μου μόλις μετακομίσουμε μαζι. Και αυτος θελει ενα σκυλάκι. Βεβαια αυτος θέλει κανις γιατί ο πρώτος του σκύλος ηταν κανις,αλλα πιστεύω οτι και για καποιο αλλο αδεσποτακι δεν θα,ειχε θεμα. Γενικα δεν λείπω πολλες ωρες απο το σπιτι. Απογεύματα κυρίως απο 7 μέχρι 12. Ειμαι περισσοτερο άνθρωπος του σπιτιού και προτιμώ και οι φιλοι μου να έρχονται στο σπίτι μου η να μαζευόμαστε σε σπίτια. Με την δουλειά βεβαια θα χρειάζεται να λείπω και κάποιες ώρες το πρωί δεν θα,ειναι φουλ οχτάωρο. Μαλλον κανα 5ωρο. Τις υπόλοιπες ωρες στο σπίτι γιατί εξάλλου θα πρέπει να διαβάζω κι ολας. Και όπως προανέφερα αν,χρειαστεί να,φύγω όπου παω εγω πάει και ο σκύλος!
 
  • Like
Reactions: Kodagoshe


Kodagoshe

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2016
468
412
Athens
Δεν κανει τιποτα!
Ωραια, τοτε μεσω της φιλοζωικης θα βρεις δεκαδες σκυλακια του τυπου σου, μικρα και μεγαλα, να εισαι σιγουρη... και οπως προειπα, προτιμησε καποιο που εχει φιλοξενηθει σε σπιτι ωστε να εχει ηδη προσαρμοστει σχετικα στη ζωη του σπιτιου και εσυ, ως αρχαρια, να αποφυγεις το ολο πακετο της εκπαιδευσης.
Καλη τυχη και οτι θες εδω ειμαστε!
 
  • Like
Reactions: ShinigamiEye


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.598
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3