Διατροφικοί προβληματισμοί, ευαίσθητο πεπτικό


zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Καλησπέρα σας!
Εδώ και κάμποσο καιρό προσπαθώ να βρω μια διατροφική άκρη με τον μικρό, ο οποίος από την αρχή παρουσίασε διαταραχές και προβλήματα. Τα συμπτώματα ήταν, πρωινός εμετός-λίγα αφρώδη υγρά και διάρροιες με μπόλικη βλέννα. Το αποτέλεσμα, μετά από διάφορες ήπιες δοκιμές με ξηρές (κάποιους κωδικούς από naturea, acana, orijen, μια κλινική με ψάρι κ την hypoallergenic) είναι να ανέχεται καλά μόνο την κλινική gastrointestinal της royal canin με συμπλήρωμα μαγειρεμένο κοτόπουλο μπας και εισπράξει λίγη παραπάνω διατροφική αξία στα γεύματά του.

Διάγνωση επίσημη για τα θέματα του πεπτικού δεν έχουμε, είναι κάτι μεταξύ δυσανεξίας και αλλεργίας, χωρίς να έχει καλοπροσδιοριστεί ποιό συστατικό είναι αυτό που τον πειράζει. Οταν του κάναμε υπέρηχο, είχε προτείνει ο υπερηχολόγος βιοψία προκειμένου να φανεί αν πάσχει από σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, πράγμα που απέκλεισα ως κάτι άγρια παρεμβατικό για 7 μηνών κουτάβι τότε...

Το θέμα μου είναι ότι, όπως πολλοί, δεν έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση τη royal και σκέφτομαι μήπως δοκιμάσω κ κάποιους άλλους κωδικούς, όπως την πάπια της naturea, ή κάποια κλινική άλλης εταιρίας με λιγότερα καλαμπόκια και ό,τι άλλο ψιλο-κάπως περιέχει η gastro.

Να συμπληρώσω ότι εξακολουθώ να κάνω κάποιες δοκιμές, ενώ συνεχίζει αυτήν την τροφή, εναλλάσσω πχ το κοτόπουλο με κιμά μοσχαρίσιο ή συκωτάκια πουλερικών, δλδ προσπαθώ μόνη μου να δω τι ανέχεται και τι όχι γιατί η αλήθεια είναι ότι θα προτιμούσα να μην είναι δέσμιος εφ' όρου να τρώει gastrointestinal και κοτόπουλο μόνο.

Η γιατρός μας θέλει να ακολουθήσουμε κ τη μέθοδο αποκλεισμού με την anallergenic αλλά και πάλι δε με τρελαίνει η ιδέα βλέποντας τα συστατικά. Οπως και το γεγονός ότι έτσι κι αλλιώς ο γυφτάκος, μου κάνει τη ζωή πιο δύσκολη γιατί όλο και κάτι θα τσιμπήσει από κάτω και ο τρόπος που το αποβάλλει είναι συνήθως θεαματικός, άσχετα αν το πάτωμα το έχουμε πλέον πιο καθαρό κι από τα μούτρα μας!
Θα με ενδιέφερε η γνώμη σας πάνω στο θέμα.
 


GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.815
5.047
patra
grdane.blogspot.com
οι δοκιμες σου με συκωτακια πουλιων, κιμα απο μοσχαρι ,
εχουν αποδωσει?
τι αποτελεσματα ειχαν?
αν τα πατε καλα με κοτοπουλο μοσχαρι και συκωτακια δεν βλεπω τον λογο να το ψαχνεις με ξηρα τροφη
μιλαμε για μαλτεζακι αρα ποσο να τρωει ... οικονομικα ερχεται... κι ευκολο ν αμαγειρεψεις λιγα γραμμαρια εστω και καθημερινα...
αν ειναι θεμα αλλεργιας διστακτικα μεν δοκιμασε και το αρνακι δε... μετα θα εχεις κομπλε διατροφη...
 


zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Χμμμ...δε μας πάει ακριβώς έτσι...
Τα συκωτάκια σίγουρα δεν τα σηκώνει σε συνεχόμενη βάση. Επίσης και με το κοτόπουλο σκέτο έχουμε θεματάκια...Δεν το επεξεργάζεται σωστά πάντα. Κι όταν λέω κοτόπουλο, εννοώ βρασμένο χωρίς την πέτσα.
Χαρά μου θα ήταν να του μαγείρευα αλλά δε δείχνει συμβατός ιδιαίτερα με (κατά τα άλλα) απλά υλικά. Βαλτου λίγο κολοκύθι ή καρότο ας πούμε κ την άλλη μέρα θα υπάρχουν βλέννες πχ. Γενικά αυτό που με εκπλήσσει είναι το πως είναι δυνατόν να κλωτσάει τόσο με "φυσικές τροφές". Λίγο κοτόπουλο σε συνδυασμό με την κλινική ας πούμε μας πάει καλά. Με τον κιμά+gastro (το αναγκαίο κακό μας προς το παρόν) πήγε καλά για 2 μέρες, την τρίτη πάλι διάρροιες-βλέννες και μας θυμήθηκε και ο πρωινός εμετούλης. Γιαυτό έχω χάσει κάπου τη μπάλα. Θα ήταν πιο εύκολο να εντόπιζα την ενοχή σε κάποια πρωτείνη ή σε λογής σιτηρά και να τα απέκλεια αλλά έχω χαωθεί γενικότερα και πάντα στο πλαίσιο του τι καλύτερο μπορώ να κάνω για τον φιλαράκο μου:unsure:
 


zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Επίσης αν είναι θέμα αλλεργίας, δεν θα έπρεπε να έχουμε και δερματικές επιπτώσεις ή στο τρίχωμα;
 






zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Πόσα γεύματα κάνει την ημέρα;
Συνήθως 3, σίγουρα όχι κάτω από 2. Γενικά το πιάτο του δεν είναι ποτέ παραγεμισμένο δεδομένου ότι μπορεί να φάει πολύ απότομα και γενικώς ρεύεται με το παραμικρό, μετά το φαί, αφού πιει νερό και μερικές φορές αν παραενθουσιάζεται

@stamatia όχι ιδιαίτερα...έχουμε ζήσει τόσο έντονες γαστρεντερικές αγριότητες, που τη φοβάμαι να πω την αλήθεια
 


stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Κοίτα αντιλαμβάνομαι ότι αν έχεις περάσει γαστρεντερικά προβλήματα προσπαθείς να βρεις και να μείνεις σταθερός σε κάποια τροφή. Εγώ πάντως εφόσον δεν υπάρχει κάποια τροφή που την τρώει και του κάθεται οκ.....θα έκανα απόπειρα σταδιακά για barf. Βέβαια τα παιδιά που ταίζουν ωμό μπορούν να σε διαφωτίσουν καλύτερα.
 


zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Οταν η διατροφή αποτελείται κυρίως από την κλινική, τα πάμε γενικά καλά. Αρα κάτι στα συστατικά της βοηθάει το σύστημά του. Το θέμα είναι ότι έχει πολλά συστατικά που δε μου γυαλίζουν στο μάτι. Πριν σκεφτώ για barf λοιπόν, θέλω να καταλάβω τι είναι αυτό που βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού του, μήπως το έδινα ως συμπλήρωμα σε μια καλύτερης ποιότητας τροφή ή έστω αν υπάρχουν κλινικές ανώτερες από τη συγκεκριμένη. Λεφτά έχω πετάξει έτσι κι αλλιώς σε διάφορες τροφές που έχουν πάει χαμένες, κάποιες δοκιμές με παίρνει να κάνω ακόμα. Υπάρχει πάντα και η πιθανότητα να μην απαλλαγούμε ποτέ από κλινική...και όπως είπες, υπάρχει και η barf. Oταν όμως είσαι σε συχνή επαφή με το γιατρό σου γιατί τον πάει αίμα απο μπρος κ απο πίσω ή γιατί γενικά πάλι κάτι στραβά πήγε και ο γιατρός είναι διστακτικός πολύ με τη barf, καταλαβαίνεις ότι η επιφύλαξη είναι ακόμα μεγαλύτερη
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.123
10.078
Athens
Επίσης αν είναι θέμα αλλεργίας, δεν θα έπρεπε να έχουμε και δερματικές επιπτώσεις ή στο τρίχωμα;
Όχι. Είχα σκύλο με άψογο τρίχωμα που έλιωνε από τις διάρροιες.
Στη θέση σου θα δοκίμαζα barf (σπιτική) με σταδιακή μετάβαση και παρατήρηση ώστε να εντοπίσεις τι ενοχλεί και να μπορέσεις να το αποκλείσεις από τη διατροφή:
  • Ξέχνα σε πρώτη φάση τα εντόσθια, τα καρότα και τα άλλα λαχανικά.
  • Ξεκίνα με ένα είδος κρέατος (κοτόπουλο) και όχι πολύ κόκαλλο γιατί αυτή τη στιγμή έχει ευερέθιστο έντερο. Συνέχισε με αυτό μια εβδομάδα και δες αν έχει πρόβλημα.
  • Μετά πρόσθεσε λίγο καρότο (ωμό πολτοποημένο), για καμια βδομάδα. Αν δεν έχει πρόβλημα το κρατάς και αυτό.
  • Μετά πρόσθεσε μήλο πολτοποιημένο.
  • Στη συνέχεια δοκίμασε άλλο κρέας π.χ. μοσχάρι.
Μόνο με αυτό τον τρόπο θα καταφέρεις να δεις αν και τι τον πειράζει.Καθόλου δημητριακά σε αυτή τη φάση, γιατί συνήθως αποτελούν τη Νο1 αιτία σε διατροφικές αλλεργίε.
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.112
Μηνύματα
895.793
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf