Επιθεση απο σκυλο στην βολτα.


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Α ναι, εκτος της μηνυσης μπορεις να διεκδικήσεις και αποζημιωση από πολιτικά δικαστηρια και μιλάμε για μεγαλυτερη παραγραφή...
 


silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Α ναι, εκτος της μηνυσης μπορεις να διεκδικήσεις και αποζημιωση από πολιτικά δικαστηρια και μιλάμε για μεγαλυτερη παραγραφή...
Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος....
 




l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.633
7.742
Εχω παθει φοβια μην βρω και αλλο τραυμα πανω του.Παρ'ολο που ειναι η 3η φορα που εχει δαγκωθει,οταν βλεπει πιτ,ροτ κλπ λυσσαει και μετα λυσσανε και αυτα.Ειναι ομως δεμενα.
Θα σου πω κάτι και δεν θέλω να το πάρεις στραβά. Αλλά θα σου μιλήσω ειλικρινά.
Όταν ήταν κουτάβι ο δικός μου, 3 μηνών, έκανα την βλακεία και τον άφησα σε περιφραγμένο χώρο με σκύλους όπου με διαβεβαίωσαν ότι είναι φιλικοί. Σε 10 δεύτερα τον είχε αρπάξει καναδέζικος λύκος και τον είχε κάνει του αλατιού.
Από εκείνη την ημέρα δεν έχει ξαναδαγκωθεί ο σκύλος μου. Γιατί αναγνώρισα την μ@λ@κί@ μου κατευθείαν και σταμάτησα να συχνάζω σε μέρη με πολλά σκυλιά και ανεξέλεγκτους ιδιοκτήτες. Επέλεξα δύο άτομα, αυστηρά, με σκύλους στην ηλικία του δικού μου και με αυτούς μεγάλωσε. Αργότερα πότε πότε τον πήγαινα σε μέρη που συχνάζουν σκυλιά, αφού μεγάλωσε, αλλά όταν μου επιβεβαιώθηκαν απλά οι αρνητικές μου εντυπώσεις για την ασχετοσύνη πολλών εκ των ιδιοκτητών το έκοψα. Τώρα τον πάω απλά μεγάλες βόλτες. Πιο κουραστικό για μένα και πολύ πιο ασφαλές για τον σκύλο μου. Μείνε μακρυά από μεγάλες παρέες σκύλων , επέλεξε συγκεκριμένα άτομα και σκύλους και άσε τα πάρκα και τις πλατείες. Είναι μικρόσωμο σκυλάκι και θα βρεθείς και μπροστά από άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις. Τρεις φορές είναι πολλές για να έχει δεχτεί επίθεση ο σκύλος σου κάτι κάνεις λάθος.
 


ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Τρεις φορές είναι πολλές για να έχει δεχτεί επίθεση ο σκύλος σου κάτι κάνεις λάθος.
Μηπως ηθελες να γραψεις κατι αλλο(πχ δαγκωθει); Αν εννοεις αυτο που εγραψες, και 10 φορες να εχει δεχθει επιθεση δεν σημαινει οτι κατι κανει λαθος αλλα οτι ισως ειχε την ατυχια να πεσει σε επιθετικα-χωρις κοινωνικοποιηση-χωρις ελεγχο κλπ σκυλια. Δεν νομιζω οτι θα πρεπει να μετατρεπουμε ετσι ελαφρα τη καρδια το θυμα σε θυτη.
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.633
7.742
Καθόλου δεν μετατρέπω το θύμα σε θύτη. Αν θέλεις να το δεις έτσι δικό σου θέμα, έχω γράψει πολύ πριν ότι θεωρώ τον σκύλο που επιτέθηκε δεσποζόμενο και τον ιδιοκτήτη υπεύθυνο για ότι συνέβη.
Ο λόγος που έγραψα το προηγούμενο ποστ είναι γιατί πρόκειται για ένα μικρόσωμο σκύλο και δεν θα είναι πάντα τυχερός αν θα συνεχίζει ο ιδιοκτήτης του να τον πηγαίνει σε μέρη που συχνάζουν πολλοί σκύλοι. Καλύτερα να επιλέξει πιο ασφαλή τρόπο εκτόνωσης παρά να περιμένει ο κόσμος να γίνει υπεύθυνος γιατί το τελευταίο θα αργήσει πολύ.
 


Staffordshire

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2011
350
3
Δεν θα διαβάσω όλα τα σχόλια όσων έχουν γράψει, θα μείνω σε αυτά που έχεις γράψει εσύ και όλη την ιστορία.

Αποκαλείς κάποιον ανώριμο και ανεγκέφαλο χωρίς να βρίσκεται εδώ, μεγάλο λάθος αυτά που λες και να λες ότι θα παίξεις ξύλο μαζί του. Όπως λες το παιδί έχει πάρει τα σκυλιά και τα φροντίζει κάτι που ελάχιστοι θα κάνανε επομένως όλα αυτά που λες πέφτουν στο κενό.

Το παιδί λες ότι τα αγριεύει; Πως τα αγριεύει δηλαδή; Έχεις εσύ δει να τα χτυπάει ή να τα βάζει με άλλα σκυλιά να τσακώνονται; Μπορεί να τα γράφεις από θυμό όλα αυτά όπως και τους χαρακτηρισμούς που είναι λογικό αλλά με αυτό τον τρόπο δεν καταφέρνεις κάτι.

Τα σκυλιά δεν είναι του παιδιού αλλά είναι υπό την προστασία του και δεν μπορεί να κάνεις και πολλά με την μήνυση όντως, θα χρειαστεί μάρτυρες που δεν θα έρθουν σίγουρα στην αρχή μπορεί να σου λένε ναι θα έρθουν αλλά μετά θα δεις πως είναι. Τι θες εσύ τώρα χρηματική αποζημίωση ή να προσέχει περισσότερο το παιδί με τα σκυλιά να μην γίνει κάτι χειρότερο;

Αν δεν θες να μπεις σε περιπέτειες με μηνύσεις ή πιάνεις το παλικάρι και τα λέτε σοβαρά να του πεις τι σκοπεύεις να κάνεις εάν και εφόσον δεν ψάχνεις χρηματική αποζημίωση και μιλάτε και να του πεις να είναι προσεχτικότερος στην βόλτα και να μην αφήνει τα σκυλιά του ελεύθερα και να κυκλοφορεί με φίμωτρο αλλιώς θα κινηθείς νομικά εάν βλέπεις ότι δεν συμμορφώνεται προχώρα στην νομική διαδικασία, τότε ναι ο ιδιοκτήτης τους είναι επικίνδυνος για τους υπόλοιπους και θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις τους άλλους χαρακτηρισμούς και το συντομότερο είναι να πάρουν τα σκυλιά από την προστασία του και να πάνε προσωρινά αλλού μέχρι να βρεθούν σωστοί ιδιοκτήτες.

ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ αυτό που έκανες την ώρα που το πιτμπουλ έπιασε το δικό σου από το στόμα, θα μπορούσες να είχες χάσει τα δάχτυλα σου για πλάκα αλλά δεν θα αναλύσουμε τώρα εδώ πως θα μπορούσες εύκολα να διώξεις το πιτμπουλ.

Σε κάποια φάση γράφεις
[FONT=Verdana, Geneva, sans-serif]Πριν λιγους μηνες ο Γερμανικος Ποιμενικος δαγκωσε τον σκυλο μου και του εκανε 1 τρυπα στον αυχενα.Ειχα και εγω ομως ευθυνη γιατι ηταν και τα 2 σκυλια λυτα
[/FONT]

[FONT=Verdana, Geneva, sans-serif]Στην περίπτωση αυτή έχετε και οι δύο ευθύνη και μην προσπαθείς να ρίξεις το φταίξιμο σου αλλού.
[/FONT]

Αν θέλεις άκουσε την συμβουλή μου και συζητάμε μετά τα υπόλοιπα.







 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.860
russellkind τράβηξε φωτό, από τα τραύματα και των δυό σας και κράτα αρχείο με τα έξοδα σε φάρμακα και γιατρούς. Και κάτσε με την ησυχία σου, να αποφασίσεις αν θέλεις να κάνεις μύνηση ή όχι. Ασε τις βλακείες που σου λένε οι αστυνομικοί. Δεν ισχύουν. Η εισαγγελική παραγγελία, είναι μια καλή, εύκολη και ανέξοδη αρχή. Μπορείς μάλιστα να συντάξεις ένα ωραίο δικό σου κείμενο, περιγράφοντας το περιστατικό με ουσιώδη ειλικρινή στοιχεία και όχι διανθισμένο με περιττά καλλιτεχνικά πράγματα, επισύναψε τις αποδείξεις και τις φωτό [πάντα κρατάς αντίγραφα και για σένα] και προώθησέ το στον εισαγγελέα και μετά στο τμήμα. Οι αστυνομικοί, είναι υποχρεωμένοι να τον βρουν και να τον καλέσουν σε απολογία. Αν μη τι άλλο, θα ταραχτεί και θα υπάρχει το προηγούμενο, της επίσημης διαμαρτυρίας κατά του. Κάτι που μετράει και σε επικείμενη μύνηση. Μην προβληματίζεσαι για το μέλλον των σκύλων του. Αυτή πρέπει να ειναι δική του στενοχώρεια. Οχι δική σου.

Οπως τα περιγράφεις πάντως τα πράγματα γενικώς, ο σκύλος σου έχει κάποια συμπεριφορικά θέματα. Ισως έπρεπε απ'όταν ήταν μικρός, να αφήνεις να τον διορθώνουν με σωστό τρόπο, ενήλικα, μεγαλόσωμα αρσενικά και όχι παίρνοντάς τον συνεχώς; αγκαλιά, να του δημιουργήσεις το αίσθημα ότι είναι υπεράνω αυτών. Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω; Αυτό και τώρα πρέπει να αρχίσεις να το κάνεις. Πρέπει να καταλάβει ποιά ακριβώς είναι η θέση του, στην αλυσίδα. Συμφωνώ με την kyveli, ότι δεν υπάρχει λόγος, να παίρνεις το ρίσκο τέτοιων επιθέσεων. Διάλεγε πιο ασφαλής διαδρομές για την βόλτα σας. Οι σκυλοσυναναστροφές, δεν είναι υποχρεωτικές. Η γνώμη μου είναι, εκτός του περιστατικού, να ασχοληθείς με το ξεμπλοκάρισμα του σκύλου σου.
 


epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
65
Aθήνα
Με την δεύτερη παράγραφο της mareco συμφωνώ απολύτως!

Βλέποντας τις συμβουλές που δίνονται από πολλούς (αναφέρομαι φυσικά μονο στο συγκεκριμένο συμβάν) για την λύση της νομικής οδού, (μάλιστα προτάθηκε και η διεκδίκηση αποζημίωσης) και υποτεθείσθω ότι είχα ένα ισορροπημενο μεγαλόσωμο ενήλικο αρσενικό, μάλλον θα έπρεπε να κουβαλάω και υπεύθυνες δηλώσεις ότι δεν θα με σύρουν στα δικαστήρια αν κατα την κοινωνικοποίηση του άλλου σκύλου συμβεί κάτι.
Αν και κάθε περιπτωση είναι διαφορετική, κοιταξτε προσεκτικά τον κύριο ο οποίος στην αρχή του βίντεο κραταει στην αγκαλιά του ένα μικρόσωμο σκυλί.
Το αφήνει κάτω, περνάει, φοβάται το παίρνει ξανά αγκαλιά, πηδάει ο ΓΠ και στο 0:50 του τραβάει κλωτσια.
Εαν τον είχε δαγκώσει ο σκυλος σίγουρα θα έτρεχε την ιδιοκτήτρια του ΓΠ στα δικαστήρια ισχυριζόμενος ότι δέχθηκε απρόκλητη επίθεση.
[video=youtube;sg0Yl7fQZmU]http://www.youtube.com/watch?v=sg0Yl7fQZmU&feature=related[/video]
Επειτα διαβάστε τα σχόλια από κάτω...για το ποιόν θεωρούν φταίχτη.
 


silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Όπως ανέφερες, κάθε υπόθεση είναι διαφορετική. Αν ο σκύλος σου αποδεδειγμένα δεν είχε καλές σχέσεις με άλλα σκυλιά(όπως εδώ), τον άφηνες χωρίς λουρί(όπως εδώ) και προξενούσε ζημιά σε κάποιον άλλο δεσποζόμενο σκύλο σε λουρί(όπως εδώ), ποιανού ευθύνη είναι?
 


epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
65
Aθήνα
Που έγραψα ότι τον ιδιοκτητη του πιτ μπούλ, τον θεωρώ χωρίς ευθύνες; (τουλάχιστον οπως έχει περιγραφεί, διότι δεν γνωρίζουμε και την αποψη της άλλης πλευράς)

Αλλά και στο βίντεο που παρέθεσα, ο ΓΠ χωρίς λουρι είναι, ενώ ο άλλος που εδέχθη την «επίθεση» είναι με λουρί.
Τωρα για το ότι ένας σκύλος «αποδεδειγμένα» δεν έχει καλές σχέσεις με άλλα σκυλιά όλα είναι σχετικά από το ποιός και με τι κριτήρια βγαζει αυτό το συμπέρασμα.
Εάν πχ το έβγαζε ο κύριος του βίντεο είμαι πεπεισμένος ότι τον ΓΠ θα τον έβγαζε επιθετικό και σε άλλα σκυλιά.
 
Last edited:


silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Με την δεύτερη παράγραφο της mareco συμφωνώ απολύτως!

Βλέποντας τις συμβουλές που δίνονται από πολλούς (αναφέρομαι φυσικά μονο στο συγκεκριμένο συμβάν) για την λύση της νομικής οδού, (μάλιστα προτάθηκε και η διεκδίκηση αποζημίωσης) και υποτεθείσθω ότι είχα ένα ισορροπημενο μεγαλόσωμο ενήλικο αρσενικό, μάλλον θα έπρεπε να κουβαλάω και υπεύθυνες δηλώσεις ότι δεν θα με σύρουν στα δικαστήρια αν κατα την κοινωνικοποίηση του άλλου σκύλου συμβεί κάτι.
Θα μπορούσε να υποθέσει κάποιος, ότι γίνεται κάποια αποποίηση ευθυνών
 


ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Αλλά και στο βίντεο που παρέθεσα, ο ΓΠ χωρίς λουρι είναι, ενώ ο άλλος που εδέχθη την «επίθεση» είναι με λουρί.Τωρα για το ότι ένας σκύλος «αποδεδειγμένα» δεν έχει καλές σχέσεις με άλλα σκυλιά όλα είναι σχετικά από το ποιός και με τι κριτήρια βγαζει αυτό το συμπέρασμα.Εάν πχ το έβγαζε ο κύριος του βίντεο είμαι πεπεισμένος ότι τον ΓΠ θα τον έβγαζε επιθετικό και σε άλλα σκυλιά.
Με δεδομενο οτι υπαρχουν χιλιαδες βιντεο στο διαδικτυο καταννοουμε οτι θα μπορουσαμε να βαλουμε ολοι κι απο ενα που να δειχνει κατι διαφορετικο απο το προηγουμενο; Το βιντεο αυτο που εβαλες τι σκοπο εχει; Η καλυτερα τι σχεση εχει με το συμβαν που αναφερεται στο πρωτο ποστ;

Στο βιντεο ο ΓΠ δεν εκανε τιποτα! Στην περιπτωση του μελους διαβασε τι εκανε το λυτο σκυλι και πως κατεληξε η συμπλοκη. Καμια σχεση, μην τα κανουμε δυσκολα και τα μπερδευουμε και δημιουργουμε συγχιση αποψεων ρε παιδια οταν μιλαμε για συγκεκριμενα περιστατικα...

Να αφηνω εγω στα παρκα ελευθερο τον δικο μου και οταν θα πηγαινει να πιασει κανεναν αρσενικο να λεω στον ιδιοκτητη αστα να πιαστουνε και αν υποταχθει ο δικος σου, ΟΛΑ ΟΚ!!! Τι, δεν τον εχεις μαθει απο μικρο να υποτασσεται σε μεγαλυτερα και δυνατοτερα σκυλια??

Τα σκυλια πρεπει να ειναι ΔΕΜΕΝΑ. Μπορει να μην συμβει ποτε τιποτα! (ΑΝ)συμβει ομως κατι, την κυρια ευθυνη την εχει το λυτό και ο ανευθυνος ιδιοκτητης. Αν το λυτό ειναι και το επιτιθέμενο και αυτο που δαγκωνει και κανει και ζημια, ειναι ακομα πιο ξεκαθαρο...

Υ.Γ. Και μην κρινετε καποιοι με βαση την συμπεριφορα στειρωμενων αρσενικων που ισως εχετε ή γνωριζετε, ειναι τουλαχιστον αφελές. Ενα αρσενικο Τζακ και μονο με τον τροπο που περπαταει και πηδαει και τρεχει, προκαλει. Αυτη ειναι η πραγματικοτητα. Δεν σημαινει ομως οτι θα πρεπει να εχουν την δυνατοτητα και τον ''αέρα'' λυτα-μεγαλυτερα-δυνατοτερα σκυλια να τα ''νουθετούν'' καταλλήλως ενω αυτα εχουν βγει βολτα δεμενα με τον ιδιοκτητη τους...
 
Last edited:


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Η λύση σε όλα αυτά είναι αυτό που πολύ σωστά είπε η Κυβέλη. Αυτό έχω καταλάβει και γω απο τις μέχρι τώρα εμπειρίες μου στο σκυλοπάρκο. Τελικά δεν κερδίζει τίποτα ο σκύλος, κυρίως μεγαλώνοντας από σκυλοπάρκο με πολλά σκυλιά που γίνεται χαμός. Μόνο κακές συνήθειες μπορεί να αποκτήσει. Τελευταία, τον λύνω μόνο όταν είναι ένα δυο σκυλιά που ξέρω ότι τα πάνε καλά και γίνεται σωστό παιχνίδι μεταξύ τους. Με περισσότερα σκυλιά, ακόμα κι αν γνωρίζονται και έχουν καλή χημεία, εύκολα μπορεί να γίνει φασαρία. Ακόμα και ασήμαντη να είναι, δεν υπάρχει λόγος να γίνει.

Α, να πω ότι πολλές φορές, επειδή πάνω κάτω είναι ίδια η ώρα που μαζεύεται ο σκυλοκόσμος, έρχονται σαν σε ραντεβού και κάποια απ τα αδέσποτα της περιοχής για να παίξουν. Είναι κύριοι, όμως, όλοι τους.
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.633
7.742
Ευχαριστώ που κάποιοι κατάλαβαν ότι ουδεμία πρόθεση είχα να μετατρέψω σε θύτη τον άνθρωπο. Από κακές εμπειρίες έμαθα και εγώ. Και είδα αυτό που λεει η betty ότι σε αυτούς τους χώρους δεν κοινωνικοποιείται σωστά ο σκύλος, άσε οι κίνδυνοι.

Επιπλέον για το τζακ της ιστορίας μας επειδή είναι και 7 κιλά σκυλάκι η επίθεση που δέχτηκε θα μπορούσε να ήταν μοιραία. Οπότε μακρυά από χώρους που ξέρουμε ότι διάφοροι ξύπνιοι αφήνουν τους σκύλους χωρίς λουρί.
 


russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Δεν θα διαβάσω όλα τα σχόλια όσων έχουν γράψει, θα μείνω σε αυτά που έχεις γράψει εσύ και όλη την ιστορία.

Αποκαλείς κάποιον ανώριμο και ανεγκέφαλο χωρίς να βρίσκεται εδώ, μεγάλο λάθος αυτά που λες και να λες ότι θα παίξεις ξύλο μαζί του. Όπως λες το παιδί έχει πάρει τα σκυλιά και τα φροντίζει κάτι που ελάχιστοι θα κάνανε επομένως όλα αυτά που λες πέφτουν στο κενό.

Το παιδί λες ότι τα αγριεύει; Πως τα αγριεύει δηλαδή; Έχεις εσύ δει να τα χτυπάει ή να τα βάζει με άλλα σκυλιά να τσακώνονται; Μπορεί να τα γράφεις από θυμό όλα αυτά όπως και τους χαρακτηρισμούς που είναι λογικό αλλά με αυτό τον τρόπο δεν καταφέρνεις κάτι.

Τα σκυλιά δεν είναι του παιδιού αλλά είναι υπό την προστασία του και δεν μπορεί να κάνεις και πολλά με την μήνυση όντως, θα χρειαστεί μάρτυρες που δεν θα έρθουν σίγουρα στην αρχή μπορεί να σου λένε ναι θα έρθουν αλλά μετά θα δεις πως είναι. Τι θες εσύ τώρα χρηματική αποζημίωση ή να προσέχει περισσότερο το παιδί με τα σκυλιά να μην γίνει κάτι χειρότερο;

Αν δεν θες να μπεις σε περιπέτειες με μηνύσεις ή πιάνεις το παλικάρι και τα λέτε σοβαρά να του πεις τι σκοπεύεις να κάνεις εάν και εφόσον δεν ψάχνεις χρηματική αποζημίωση και μιλάτε και να του πεις να είναι προσεχτικότερος στην βόλτα και να μην αφήνει τα σκυλιά του ελεύθερα και να κυκλοφορεί με φίμωτρο αλλιώς θα κινηθείς νομικά εάν βλέπεις ότι δεν συμμορφώνεται προχώρα στην νομική διαδικασία, τότε ναι ο ιδιοκτήτης τους είναι επικίνδυνος για τους υπόλοιπους και θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις τους άλλους χαρακτηρισμούς και το συντομότερο είναι να πάρουν τα σκυλιά από την προστασία του και να πάνε προσωρινά αλλού μέχρι να βρεθούν σωστοί ιδιοκτήτες.

ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ αυτό που έκανες την ώρα που το πιτμπουλ έπιασε το δικό σου από το στόμα, θα μπορούσες να είχες χάσει τα δάχτυλα σου για πλάκα αλλά δεν θα αναλύσουμε τώρα εδώ πως θα μπορούσες εύκολα να διώξεις το πιτμπουλ.

Σε κάποια φάση γράφεις


Στην περίπτωση αυτή έχετε και οι δύο ευθύνη και μην προσπαθείς να ρίξεις το φταίξιμο σου αλλού.


Αν θέλεις άκουσε την συμβουλή μου και συζητάμε μετά τα υπόλοιπα.









Καταρχην τον εχω βρισει μπροστα του,δεν περιμενα να μπω στο φορουμ για να τον βρισω.Δευτερον τον γνωριζω χρονια και τον τροπο με τον οποιο φερεται στα σκυλια του.Ναι,ανωριμος ειναι.
Ναι,τον εχω δει αρκετες φορες να λεει στα σκυλια του-Ποιος ειναι αγορι μου?Παρτον!Παρτον!Ποιος ειναι?Και ο σκυλος να ειναι λυτος η και δεμενος και να λυσαει!Να του λεω τι κανεις ρε?Αγριευεις τα σκυλια ετσι,ειναι λαθος αυτο.Οταν τον πλησιαζει καποιος και ειναι τα σκυλια κοντα του αυτα αγριευουν,ειδικα το πιτ το θυληκο.Ο ποιμενικος αγριευει αν πλησιασει σκυλος,αγριεψε ακομα και σε 1 παιδακι.Ακομα αφηνει τα σκυλια να κυνηγουν γατες.
Να σου πω,με ξερεις και απο χθες μηπως και μου γραφεις-Τι θες εσυ τωρα χρηματικη αποζημιωση?Χωρις να εχω μιλησει εγω για χρηματα?Αυτο που θελω ειναι να ειμαι ασφαλης οταν βγαινω βολτα και για να γινει αυτο πρεπει ο σκυλος να φορα φιμωτρο η λουρι,κατι το οποιο ειναι πραγμα αγνωστο για αυτον


Αυτο που γραφεις για τους μαρτυρες μπορει να ισχυει και να ειναι το πιο πιθανο,αλλα μου κανει εντυπωση που εισαι σιγουρος.Ολη η γειτονια τον εχει στην μπουκα.Το θυληκο πιτ εχει δαγκωσει τουλαχιστον 5 ατομα,κατι το οποιο εχει παραδεχτει και ο ιδιος ο πιτσιρικας.Και κανεις δεν του εκανε το παραμικρο,ουτε καν συσταση.Και το κακο συνεχιζεται....

Την επομενη φορα θα γινει σε κανα 2 παιδακια 12 χρονων που βγαζουν σκυλακια στο παρκο βολτα.Τοτε θα λεγατε καποιοι στον πατερα του παιδιου οτι αντεδρασε λαθος που πηρε το παιδακι του αγκαλια?
 


russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Με δεδομενο οτι υπαρχουν χιλιαδες βιντεο στο διαδικτυο καταννοουμε οτι θα μπορουσαμε να βαλουμε ολοι κι απο ενα που να δειχνει κατι διαφορετικο απο το προηγουμενο; Το βιντεο αυτο που εβαλες τι σκοπο εχει; Η καλυτερα τι σχεση εχει με το συμβαν που αναφερεται στο πρωτο ποστ;

Στο βιντεο ο ΓΠ δεν εκανε τιποτα! Στην περιπτωση του μελους διαβασε τι εκανε το λυτο σκυλι και πως κατεληξε η συμπλοκη. Καμια σχεση, μην τα κανουμε δυσκολα και τα μπερδευουμε και δημιουργουμε συγχιση αποψεων ρε παιδια οταν μιλαμε για συγκεκριμενα περιστατικα...

Να αφηνω εγω στα παρκα ελευθερο τον δικο μου και οταν θα πηγαινει να πιασει κανεναν αρσενικο να λεω στον ιδιοκτητη αστα να πιαστουνε και αν υποταχθει ο δικος σου, ΟΛΑ ΟΚ!!! Τι, δεν τον εχεις μαθει απο μικρο να υποτασσεται σε μεγαλυτερα και δυνατοτερα σκυλια??

Τα σκυλια πρεπει να ειναι ΔΕΜΕΝΑ. Μπορει να μην συμβει ποτε τιποτα! (ΑΝ)συμβει ομως κατι, την κυρια ευθυνη την εχει το λυτό και ο ανευθυνος ιδιοκτητης. Αν το λυτό ειναι και το επιτιθέμενο και αυτο που δαγκωνει και κανει και ζημια, ειναι ακομα πιο ξεκαθαρο...

Υ.Γ. Και μην κρινετε καποιοι με βαση την συμπεριφορα στειρωμενων αρσενικων που ισως εχετε ή γνωριζετε, ειναι τουλαχιστον αφελές. Ενα αρσενικο Τζακ και μονο με τον τροπο που περπαταει και πηδαει και τρεχει, προκαλει. Αυτη ειναι η πραγματικοτητα. Δεν σημαινει ομως οτι θα πρεπει να εχουν την δυνατοτητα και τον ''αέρα'' λυτα-μεγαλυτερα-δυνατοτερα σκυλια να τα ''νουθετούν'' καταλλήλως ενω αυτα εχουν βγει βολτα δεμενα με τον ιδιοκτητη τους...

Αυτο ειναι 1 σωστο κειμενο.Οσοι εχουν Jack καταλαβαινουν καλυτερα.Ο σκυλος μου δεν ειναι στειρωμενος,παιζει ρολο και αυυτο.Αλλα δεν ειμαι υποχρεωμενος να τον στειρωσω.Μηπως να παρω και εγω 1 Πιτ μπουλ και να το αφηνω ελευθερο?Δεν νομιζω να κινδυνευει ιδιαιτερα,το πολυ πολυ να φαει κανα σκυλο.
Μην τρελαθουμε τελειως,ποσες φορες εχετε βγει βολτες με τα σκυλια σας,συναντατε αλλα σκυλια δεμενα στον δρομο με τον "ιδιοκτητη" τους και αγριευουν το 1 στο αλλο?Αλλα δεν γινεται κατι γιατι ειναι ΔΕΜΕΝΑ!Αν ηταν το 1 απο τα 2 λυτα,δεν αποφευγεται η συμπλοκη.
 


russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Τρεις φορές είναι πολλές για να έχει δεχτεί επίθεση ο σκύλος σου κάτι κάνεις λάθος.
Την 1η φορα που δαγκωθηκε ο σκυλος ηταν σε περιφραγμενο αλλα τεραστιο χωρο με ελαιωνες.Τον πηγαινα για μηνες εκει και ποτε δεν ειχε συμβει κατι.1 μερα εγινε το κακο γιατι καποιος αφησε 2 αδεσποτα σκυλια μεσα στον χωρο αυτον 1 αρσενικο και 1 θυληκοαπο 1 τρυπα στην περιφραξη που ειχε κοψει ο ιδιος.Ο δικος μου απομακρυνθηκε,τον φωναζα,δεν γυριζε.Οταν ετρεξα ηταν αργα.Εχω γραψει το συμβαν στο φορουμ.
Την 1η φορα πιστευω οτι ημουν ατυχος,ηταν η κακια στιγμη.Στο μερος αυτο για μηνες δεν υπηρχε ποτε σκυλος.Και δεν υπηρχε προσβαση απο πουθενα να μπει σκυλος.Μονο 1 πορτα συρματινη την οποια εκλεινα οταν εμπαινα.Ηταν το μονο μερος που μπορουσα να αφηνω τον σκυλο ελευθερο.
Απο την στιγμη που αφηνα τον σκυλο λυτο με αλλον αρσενικο καταλαβαινω οτι ειναι ρισκο αν γινει κατι.


Την 2η φορα που δαγκωθηκε ηταν απο τον Ποιμενικο που εχει ο πιτσιρικας.Τα ειχαμε και τα 2 λυτα σε γηπεδακι.Ποτε ο Ποιμενικος δεν ειχε πειραξει τον δικο μου,αδιαφορουσε.Οταν περνουσαμε απο το σπιτι του πιτσιρικα και πλησιαζε ο Ποιμενικος,ο δικος μου υποτασσοταν.Στον μονο σκυλο που εχει υποταχθει ανασκελα.Οταν ο πιτσιρικας εδειξε 1 κομματι ταπητα απο το γηπεδο και το κουνησε σαν παιχνιδι τοτε ο δικος μου ετρεξε κατα πανω του για το παιχνιδι.Πριν φτασει καν προσπαθησα να τον πιασω αλλα δεν τα καταφερα και ο Ποιμενικος τον εβαλε κατω.Τελικα καταφεραμε με δυσκολια να τα χωρισουμε.Εγω τραβουσα τον σκυλο, ο αδερφος μου του εριχνε κλωτσιες και ο πιτσιρικας εβαλε τα χερια του στο στομα του Ποιμενικου για να τον αφησει και του αφησε δαγκωνια.
Ηταν θαυμα που του εκανε μονο 1 τρυπα στον αυχενα και καποιες γρατζουνιες.Τα αλλα 2-3 δαγκωματα ηταν επιφανειακα.Εν το μεταξυ του ειχα πει ποτε να μην παιζει με τα σκυλια του με αντικειμενα η παιχνιδια οταν ειναι λυτα τα σκυλια.Και με το πιτ το θυληκο εχω αφησει τον δικο μου και δεν τον εχει πειραξει.Απο τοτε δεν εχω αφησει τον σκυλο λυτο με αλλον αρσενικο,ουτε με το θυληκο,μονο με μικροσωμα θυληκα.
Ναι,το μετανιωσα πολυ που αφησα λυτο τον σκυλο μου με τον Ποιμενικο και ορκιστικα να μην τον ξαναφησω με οποιοδηποτε αρσενικο,ακομα και με μικροσωμο.
Εκεινη την φορα ομως δεν του ζητησα ευθυνες,μονο του ειπα οτι ηταν λαθος που εκανε την κινηση αθελα του με το παιχνιδι.

Αυτην την φορα ομως ειχα τον σκυλο δεμενο οπως παντα στην βολτα.Οπως και να'χει σε 1 συμπλοκη αναμεσα σε 2 σκυλους βγαινει χαμενος αυτος που εχει τον πιο μικροσωμο,η τον πιο αδυναμο σωματικα.
 


russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Εν τω μεταξυ σημερα καταφερα και βρηκα γιατρο.Πηγα για ακομα 1 φορα στο ΙΚΑ στα επειγοντα και ο χειρουργος μου εγραψε αντιβιωση την οποια πληρωσα γιατι ειμαι ανασφαλιστος ακομα.
Ευτυχως δεν εχει παθει το ποδι μου καποια φλεγμονη,αλλα ειπε οτι πρεπει να με δει ορθοπαιδικος οταν του ειπα οτι πονω τα βραδια και γενικα δεν μπορω να περπατησω ευκολα,κουτσαινω.Παιρνω παυσιπονα.Εχω χαλασει μεχρι τωρα πανω απο 50 ευρω αλλα αυτο ειναι το τελευταιο που με νοιαζει.Που κανονικα θα επρεπε να μου τα πληρωσει ο πιτσιρικας.Εργαζομαι εδω και 3 μηνες και εχω συμπληρωσει 65 ενσημα.Για πληρη ασφαλιση απαιτουνται 50 ενσημα,ΑΛΛΑ πρεπει λενε να παρελθει το διαστημα 2 μηνων μετα την συμπληρωση των 50 ενσημων.Η εταιρια μου εχει "κολλησει" μονο τα 27.Στα τελη Οκτωβριου λεει το ΙΚΑ θα ειμαι ασφαλισμενος που η εταιρια θα εχει κολλησει και τα υπολοιπα ενσημα.
2-2,5 χρονια ημουν ανασφαλιστος και δεν ειχα παθει τιποτα.
Και που βρισκουμε τωρα ορθοπαιδικο εφοσον ειμαι ανασφαλιστος?Μηπως ξερει καποιος ανα σε καποια εφημερια νοσοκομειου υπαρχει ορθοπαιδικος?Και εκτος απ'ολα αυτα πηγαινω κανονικα στην δουλεια.
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.633
7.742
Αυτην την φορα ομως ειχα τον σκυλο δεμενο οπως παντα στην βολτα.Οπως και να'χει σε 1 συμπλοκη αναμεσα σε 2 σκυλους βγαινει χαμενος αυτος που εχει τον πιο μικροσωμο,η τον πιο αδυναμο σωματικα.
Το ίδιο λέμε. Άσε τα πάρκα τους ελαιώνες και τις πλατείες και πάρε τους δρόμους. Πάντα θα υπάρχουν πιθανότητες για προβλήματα αλλά μειώνεις τις πιθανότητες.

Περαστικά σου.
Στο ΚΑΤ θα υπάρχει σίγουρα ορθοπεδικός.
 
Last edited:


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.600
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3