Επιληπτική κρίση-υπατική ανεπάρκεια;


saras

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2011
224
447
Athens
Μετά από ένα εφιαλτικό δεκαήμερο και μάλιστα 15αύγουστο όπου σχεδόν όλοι οι κτηνίατροι (και ο δικός της φυσικά) έλειπαν, θα προσπαθήσω περιληπτικά να καταγράψω την εμπειρία μας. Ο σκύλος πριν ένα μήνα παρουσίασε επιληπτική κρίση. Πριν από αυτό δεν είχε κανένα πρόβλημα εκτός φυσικά απο την οσεοαρθρίτιδα την οποία την ελέγχουμε περιοδικά με previcox. Ο γιατρός της μας είπε ότι επειδή είναι υπερήλικη (ναι το ξέρουμε 16 μισό η μεγαλοκοπέλα) η κρίση οφείλεται ή σε εγκεφαλικά που περνάει ή σε καρκίνο-όγκο στον εγκέφαλο. Φυσικά τη διάγνωση την έβγαλε λόγω ηλικίας χωρίς καν να εξετάσει τον σκύλο. Μου συνταγογραφεί λοιπόν gardenal και αν δεν αρκεί και epilease και μου λέει με βεβαιότητα ότι οι κρίσεις θα αυξηθούν. Αποφασίζω να μη δώσω τίποτα πριν πάω σε άλλο γιατρό και πριν κάνουμε αιματολογικές-βιοχημικές εξετάσεις. Ενώ περίμενα να περάσουν οι γιορτές την πιάνει κρίση, στον πανικό μου της δίνω το gardenal σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού και αρχίζει ο εφιάλτης. Ο σκύλος πέφτει σχεδόν σε κώμα με το πρώτο χάπι, δε μπορεί να σταθεί, δεν ανασηκώνει το κεφάλι χωρίς τη βοήθειά μου και ο γιατρός σε τηλεφωνική επικοινωνία να επιμένει ότι ο οργανισμός της θα συνηθίσει το χάπι! Δύο μέρες κόλασης και εγώ να σκέφτομαι την ευθανασία για να μη ταλαιπωρείται ο σκύλος μου. Τελικά παρακούω τον κτηνίατρο, κόβω από μόνη μου τα χάπια, ο σκύλος ανακάμπτει, έρχεται άλλος κτηνίατρος σπίτι, κάνουμε εξετάσεις, έχει ουρία ανεβασμένη και αλκαλική φωσφατάση αλλά την παλεύουμε με hepatic royal και συνεχίζουμε χωρίς κανένα προηγούμενο σύμπτωμα. Ναι το ξέρω ότι ο σκύλος μου είναι μεγάλος, ναι το ξέρω ότι το πρόβλημα μπορεί να εξελειχθεί αλλά ο σκύλος μου τρώει και παίζει και σκέφτομαι και να τον βγάλω μια μικρή βόλτα και όσο σκέφτομαι ότι παρ'ολίγο να τον "στείλω" και εγώ και ο κτηνιάτρος τρελαίνομαι..Διαβάζω τα θέματα για νεφρική ανεπάρκεια, για νεφρική εγκεφαλοπάθεια, για πρόβλημα στο συκώτι αλλά πιστεύω και σε αυτό που είχε γράψει το μέλος I.Kyveli ότι δεν "παραιτούμαστε " λόγω ηλικίας. Είμαστε καλύτερα και συνεχίζουμε σε πείσμα όλων αυτών που με παρότρυναν με βάση μόνο την ηλικία του σκύλου να επισπεύσω το τέλος. Επισυνάπτω και τις εξετάσεις, ελπίζω να φαίνονται...
 

Attachments



dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
844
2.851
Θηρίο, μπράβο της! Και σε σένα .... Βάλε και καμιά φωτογραφία να την δούμε ...
 




cygor

Well-Known Member
15 Νοεμβρίου 2015
623
1.496
41
απο προσωπικη εμπειρια μπορω να πω οτι ο σκυλος μου (ενα θυληκο τζακ ρασελ) οντως τις πρωτες μερες ηταν χωμα με τη ληψη gardenal, μετα συνηλθε σε σημειο να μην την επηρεαζει καθολου το χαπι στο θεμα ζωντανιας και ενεργειας (οκ αν θυμαμαι ειχαμε μειωσει και τη δοση ), δυστυχως ομως η κατασταση χειροτερεψε και μεσα σε δυο χρονια ο σκυλος δεν αντεξε, απωλεια μυικου ελεγχου, δεν υπηρχε ελπιδα να επανελθει οποτε και την κοιμησαμε και δεν ειχε φτασει καν 5 ετων..
ολα τα οργανα λειτουργουσαν φυσιολογικα, οι τιμες στο αιμα αψογες..
η αποφαση για τη ληψη του χαπιου εγινε οταν οι κρισεις πλεον ειχαν γινει σχεδον καθημερινες
 
  • Like
Reactions: mareco


__nantia__

Member
2 Απριλίου 2023
8
0
37
Υπάρχει κάποιος με ίδιο περιστατικό 14,5 ο σκυλος μου με καρκίνο στο συκωτι 10,8 εκατοστα με τις τελευταίες μέρες να μην τρώει μόνο νερό και για πρώτη φορά μου έκανε επιλιπτικη κρίση μετά απο κει δεν ξανασηκωθηκε και όλοι γιατροί δεν μπορούσαν να εξηγήσουν την επιλιπτικη κρίση έχει βιώσει κανεις το ίδιο?
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.112
Μηνύματα
895.793
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf