Ερεθισμός στο μαστό.




Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Η αγελάδα μου κάθεται εδώ και 2 ώρες σερί μέσα στο crate και δε λέει να φάει όλη μέρα. Είναι νηστική 24 ώρες.

Τώρα την έβγαλα σηκωτή από μέσα μήπως και συγκινηθεί από τη μυρωδιά του φαγητού, αλλά τίποτα. Πήγε στον καναπέ για ύπνο. :confused:

Γενικά είναι αρκετά πεσμένη αυτές τις μέρες και όλο τρίβεται για χάδια (περισσότερο από το συνηθισμένο).

Αν τη πάω βόλτα, λέτε να συνέλθει καθόλου; Να ζωντανέψει λιγουλάκι;
 






Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Βγήκαμε μία μικρή βόλτα στο τετράγωνο τελικά.
Καλό μας έκανε!
Έξω βρήκαμε και έναν αδέσποτο φίλο μας και παίξανε και τώρα μόλις μπήκαμε πήγε στο φαγητό της και το τσάκισε! Της ήρθε και όρεξη για παιχνίδια και μου φέρνει τον κόμπο της :D
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.123
10.078
Athens
Η αφαγία είναι καλή στην περίπτωση της ψευδοκύησης - η μείωση νερού και τροφής γενικά και βέβαια η αύξηση της άσκησης. Κάποιοι δεν ταίζουν και για 2 μέρες συνεχόμενα. Η λογική είναι μειώνουμε στον οργανισμό τα αποθέματα για να παράξει γάλα.
Η ανορεξία και το πέσιμο πάντως μπορεί να οφείλεται και στο φάρμακο. Το galastop (αν δίνεις αυτό) είναι πολύ βαρύ χημικό - και η δικιά μου όταν το πήρε ήταν πεσμένη και ανόρεχτη.
 
  • Like
Reactions: Lavernne


Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Δεν δίνω φάρμακο, γιατί το Σάββατο θα μπούμε για στείρωση και θα περιμένουμε μέχρι Δευτέρα να δούμε αν θα κοπεί από μόνο του. Αν όχι, θα δώσουμε μετά.
Γάλα δεν εκκρίνει , εκτός και αν ασκηθεί πίεση στους μαστούς.

Επίσης, η μικρή (λόγω ζέστης) εδώ και περίπου 2 βδομάδες έχει σταματήσει να τρώει το πρωί, οπότε και η ημερήσια δόση της έχει πέσει στα 250 γρ από 400 γρ. (χάσαμε και 1 κιλό :D )

Η πρωινή της βόλτα διαρκεί 45 λεπτά, μετά είναι στην αυλή μαζί με τον πατέρα μου και παίζει με τον αδέσποτο περίπου ένα 2ωρο στο σύνολο και η απογευματινή της μπορεί να διαρκέσει από 30 λεπτά μέχρι 1.5 ώρα ανάλογα με τη ζέστη. Τελευταία βόλτα βγαίνει 12.30 για κανένα 10λεπτο.
Πλέον θα τη βγάζω άλλη μία κατά τις 22.30 για λίγη ώρα μέχρι το Σάββατο.
 


d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
Καλημέρα. Γράφω εδώ, επειδή πρόκειται για ένα σχετικά πρόσφατο και συγγενικού περιεχομένου νήμα.

Μετά την πρώτη περίοδο της Μούζης, που ήταν στα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου, μεγάλωσαν τα βυζάκια της και κρέμασαν σαν να ετοιμάζονταν για θηλασμό.. Επειδή γνώριζα για τη ψευδοκύηση φοβήθηκα ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει. Όσες φορές όμως τα πίεσα δεν έβγαλαν γάλα. Έτσι δε βιάστηκα να την πάω στο γιατρό.

Οι γνωστοί στο άλσος μου τη λένε συνέχεια ότι το παρακάνω και παραανησυχώ, και ότι από μόνος μου θα φέρω το κακό κάποια στιγμή. Για το συγκεκριμένο μου είπαν ότι είναι ένα σύμπτωμα της περιόδου που θα υποχωρήσει. Έμεινα εκεί. Μάλιστα, ένας "φίλος" στο άλσος μου είχε πει ότι η δικιά του κατεβάζει γάλα 11 χρόνια τώρα μετά από κάθε περίοδο και ότι αρκείται στο να την "αρμέγει" για να την ανακουφίζει, αποφεύγοντας τα "κακά" φάρμακα. Σοκ και δέος!

Εγώ για τις γυναίκες ήξερα ότι όσο θηλάζουν, τόσο γάλα παράγουν, οπότε το θεώρησα πολύ ηλίθιο αυτό που άκουσα. Στο γιατρό την πήγα χθες που είδα το γάλα. Μου έδωσε το galastop και θα το ξεκινούσα κανονικά από σήμερα, αν δεν άκουγα την καταστροφολογία της πρωινής μας βόλτας. Μια κυρία έκανε κάποια ένεση (η γιατρός δηλαδή) στο Jack Russel της για την αντιμετώπιση του ίδιου προβλήματος μετά την πρώτη περίοδο, και η περίοδος της κόπηκε άπαξ δια παντός, ενώ παρουσίασε ένα σωρό προβλήματα που είχε μέχρι να πεθάνει σε νεαρή σχετικά ηλικία.

Εναλλακτική θεραπεία που η ίδια άκουσε από τρίτον και του είχε προτείνει η κτηνίατρός του ήταν να αφήσει το σκυλί χωρίς καθόλου φαγητό για μια μέρα.. Υποτίθεται ότι με το σοκ που βιώνει ο οργανισμός του σκυλιού το πρόβλημα ξεπερνιέται από μόνο του.. Το τελευταίο ομολογώ ότι δε στερείται τελείως λογικής, στον τρόπο που μπορώ εγώ να το θεωρήσω τουλάχιστον, αλλά και κατά πόσο αξιόπιστο και επιστημονικά εγγυημένο είναι, αμφιβάλλω. Έχει κανένας ανάλογη εμπειρία για να μου πει αν αυτό το "σοκ" δουλεύει, ή ακόμα και αν είναι από μόνο του αρκετό;

Η δράση του φαρμάκου με βάση τα όσα διάβασα είναι ξεκάθαρη στο κεφάλι μου, αλλά επειδή η Μούζη έχει παρουσιάσει ευαισθησίες και αλλεργίες σε ουσίες στο παρελθόν, αν και εφόσον η νηστεία κάνει δουλειά, θα τη θεωρούσα πιο αθώα από το galastop που κρατάω στα χέρια μου ήδη, και θα την προτιμούσα. Πάντα γράφω πολλά και ίσως σας ζαλίζω. Συγγνώμη.
 
  • Like
Reactions: Lavernne


Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Καλημέρα!

Εμείς φτάσαμε στο παρά πέντε να πάρουμε γαλαστοπ, αλλά μιας και είχαμε προγραμματισμένη στείρωση περιμέναμε να δούμε αν θα κοπεί από Μόνο του το γάλα. Όντως, κόπηκε και δε χρειάστηκε να δώσουμε.

Μείωση τροφής και εμείς κάναμε, αλλά δε μειώθηκε καθόλου το γάλα. Και πολύ περπάτημα είχαμε ξεκινήσει για να ασκείται και να κουράζεται, αλλά πάλι τίποτα.

Ευτυχώς μας βοήθησε η στείρωση και δε χρειαστήκαμε το φάρμακο.


Εγώ, προσωπικά, γιατροσόφια από άλλους ιδιοκτήτες δεν τα παίρνω καθόλου σοβαρά. Διασταυρώνω απόψεις με 2 κτηνιάτρους που εμπιστεύομαι και πράττω αναλόγως.
 
  • Like
Reactions: d-friend


Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
38
Το " σοκ" λειτουργεί απλα οχι σε ολα κ οχι με τον ιδιο τροπο...τι θελω να πω...ξερω για σκυλια που καναν νηστεια 1-2 μερες με ελαχιστο νερο κ πραγματι είχαν τα επιθυμητα αποτελέσματα, εγω εχω κανει στην Ηρα μεχρι κ 3 μερες παντελώς αποχη απο φαι με μονο λιγο νερο με καθημερινές απανωτες κομπρεσες με αλουμινονερο κ η διαφορα που ειδα ηταν απειροελαχιστη (μετα την 3η μερα δεν μπορουσα να μην τα ταιζω καθολου, απλα της εδινα πολυ λιγοτερο απο το κανονικό της)...δεν ξερω εαν εχει να κανει κατι με το μεγεθος τους αλλα σε αλλα πιανει κ σε αλλα οχι, στην περιπτωση σου ομως θα το δοκίμαζα, μπορει νασαι απτους/ις τυχερούς/ες!
 
  • Like
Reactions: d-friend


d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
Το " σοκ" λειτουργεί απλά όχι σε όλα κ όχι με τον ίδιο τρόπο... στην περίπτωση σου όμως θα το δοκίμαζα, μπορεί να ‘σαι απ’ τους/ις τυχερούς/ες!
Επειδή η Μούζη είναι το πρώτο μου σκυλί, και δε θα ήθελα να κάνω καμιά κοτσάνα, και να τη στείλω αδιάβαστη σαν το pug του άλλου νήματος, έστω ότι της εφαρμόζω τη νηστεία.. Πόσο χρόνο χωρίς φαί, και πως υπολογίζουμε το νερό για να μην πάθει αφυδάτωση; Τι εστί αλουνινόνερο;

υπόψιν: ζυγίζει 7,7 κιλά, και στι 7 του μήνα θα γίνει ενός χρόνου. Η ποσότητα της τροφής που καταναλώνει είναι 7/8 της κούπας ημερησίως. Μήπως τώρα που έχουμε και καύσωνα να μην της ελάττωνα το νερό; Ο χώρος κλιματίζεται. Τα αποτελέσματα πότε θα αρχίσουν να φαίνονται; Πόσο καιρό μετά να πάρω απόφαση ότι δε γίνεται δουλειά με τη νηστεία και να το ρίξω στο galastop;
 


Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
38
Κοιταξε να δεις πως γινεται κόβεις το φαι(1-2-3 μερες μερικοι το τραβανε κ παραπανω ή το κανουν διακεκομενα) ελαχιστοποιεις το νερο (μερικοι το κοβουν κ αυτο) κ το γυμναζεις...τωρα θα μου πεις μεστον καυσωνα αιντε το φαι παει κ ερχεται αλλα το νερο κ η εκγυμναση οσο ναναι ειναι επιφοβα!
Ο μπουσουλας ομως ειναι αυτος...απο κει κ περα νομιζω οποιος αποφασισει να ακολουθήσει αυτη την μέθοδο πράττει αναλογως...
Το αλουμινονερο το πουλάνε στα φαρμακεία...δεν ειναι κατι, καταπραυντικα λειτουργεί για το πρηξιμο κ την εξαψη που εχουν τα τσιτσακια τους:oops:
Εγω τοχω κανει δυο φορες, εδωσα μια βδομαδα περιθωριο, παραπανω δεν αισθανομουν ανετα να το τραβηξω, σου επαναλαμβανω οτι δεν ειδα αισθητη διαφορα, ισως αμα δεν ημουν τοσο "ευαισθητη" οσων αφορα την Ηρα κ το τραβαγα παραπανω να εβλεπα...
 
Last edited:


d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
Ευχαριστώ. Μίλησα μόλις και με τον Δημήτρη, το τρίτο πρόσωπο που ανέφερα. Η γιατρός του του είχε πει:

Την πρώτη μέρα, καθόλου νερό και φαϊ, και για τις επόμενες τρεις μέρες μειωμένα και τα δύο.
Επίσης πρότεινε πάγο στα βυζάκια της για ανακούφιση και υποχώρηση του πρηξίματος..

Από την τέταρτη μέρα θα δω διαφορά λέει..
Άντε να δούμε..
Κάτι που τα κάνει όλα δυσκολότερα είναι ότι φιλοξενώ για τρεις ακόμα ημέρες και τον Όλιβερ, τον 6 μηνών σκυλάκο ενός φιλικού ζευγαριού.

Παίζουν όλη μέρα μαζί, βγαίνουν βόλτες μαζί, τρώνε και πίνουν ταυτόχρονα.. Θα βασανιστεί η καημένη καταλαβαίνοντας ότι ο άλλος τρώει και πίνει κανονικά κι εκείνη να είναι στη στέρηση.. Μακάρι να μπορούσε να καταλάβει, ότι τα κάνω όλα για το καλό της, αλλά προς το παρόν αρκεί μάλλον που το καταλαβαίνω εγώ.

Το άλλο που σκέφτομαι είναι ότι τη διατηρώ αδύνατη και θα μου ρέψει. Λέω σήμερα να την παραταΐσω και να ξεκινήσω από αύριο τη στέρηση. Έτσι και το σοκ θα της έρθει πιο δραματικά, και λίγο λίπος για κάψιμο στην περίοδο της νηστείας θα αποκτήσει..
 


Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
38
Να σου πω...το φαι δεν με απασχολει προσωπικα να το κοψω, για 2-3 μερες δεν παθαινει τιποτα (ειδικά η Ηρα που εχει κ αποθέματα :rolleyes:) άλλωστε κανει καλο ετσι κ αλλιως μια φορα την εβδομαδα να κάνουν νηστεια αλλα το νερο ειδικα τωρα με τοση ζεστη θα αισθανομουν πολύ αβολα ακομη κ για μια μερα να το κοψω εντελως, προτιμω να της δινω εστω απο λιγο προκειμενου να αποφυγω ακομη κ την υποψια μιας αφυδάτωσης, το σκεπτικο είναι οτι κοβουμε φαι νερό ωστε να μην εχουν κατι να μετατρεψουν σε γαλα κ αυτοματως να τους κοπει, τα παγακια δεν τα προτιμώ γιατι οσο ναναι απτην μια θαναι ενα σοκ κ απτην αλλη αμα το παρατραβηξεις κινδυνευει κ απο εγκαυμα οποτε αλουμινονερο (κ αμα θες να την δροσιζεις μην της ριχνεις νερο, αλλα οινόπνευμα).Αμα ειναι να "πιασει" τοτε ναι,4η μέρα θα δεις διαφορα....καλη τυχη ευχομαι κ μακαρι να σου "κατσει" να αποφυγεις τα γαλαστοπ κλπ λακακιες!
 




ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Πρόσεξε πολύ τώρα που θα της κόψεις το φαΐ ενώ το άλλο σκυλι θα τρώει..... μην έχεις καμια σύρραξη για το μπωλ....
 


Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Αν έχεις πρόβλημα στο τάισμα, θα μπορούσες να ταίζεις το δεύτερο σκύλο σε άλλο δωμάτιο. :)
Εκτός και αν είναι βολική η μικρή σου και δεν έχει τέτοια θέματα.
 


d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
Ευτυχώς σε ότι αφορά το δικό μου σκυλί, αν δεν ακούσει τη φράση "Μούζη τρως" ούτε που διανοείται να ανοίξει το στόμα της..
Με το φαγητό μετά την πρωινή βόλτα, όλα πήγαν μια χαρά..

Όσο να 'ναι βέβαια μια ανασφάλεια την έχω.. Είναι κι εκείνη η παροιμία που έλεγε η γιαγιά μου που μου έχει στοιχειώσει το νου.. "πάνω που μάθαμε το γάιδαρό μας να μην τρώει, εκείνος ψώφισε"
Μακριά από μας..
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Αν δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας, δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι. Η ανασφάλεια μας είναι καθαρά δικό μας "πρόβλημα" επειδή έχουμε δέσιμο μαζί τους... Σκέψου τι ανασφάλεια (στα όρια bullying) προκαλεί το να ζητιανεύουν τα σκυλια. Σε κοιτούν με το puppy βλέμμα, σαν κακοποιημένα και στα όρια της λιποθυμίας από πείνα ώστε δεν μπορείς να φας εσύ τη μπουκιά σου:p
 


kosmaki

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2015
367
793
37
Όπως εγραψα και σε άλλο θέμα, η Ντόντο μου υποφέρει απο ψευδοκύηση. Διαπιστωμένο και απο το γιατρό εχθές, έχει κατεβάσει και γάλα :cry: ο γιατρός δεν θέλησε να μας δώσει χάπι, γιατί είναι Λεει μεγάλο σοκ για τον οργανισμό της και να περιμένουμε μια βδομάδα αν δεν ξεπρηστει τότε θα της δώσει. Ξεκίνησα κι εγώ σήμερα με διάφορες συμβουλές που διάβασα εδώ: σήμερα της έβαλα το 1/4 της ποσότητας φαγητού που τρώει και της μετράω το νερό. Επίσης έμεινε ο σύντροφος μου σπίτι και την είχε ολη μερα μαζί του έξω (το πρωί βόλτα για κάνα 2ωρο, μετα το μεσημέρι μαζι του για καφέ και το βράδυ το καθιερωμένο μισάωρο για περίπατο/ανάγκες). Αλλά ρε παιδιά.... Όσο είναι σπίτι είναι όλη την ώρα στο καναπέ και κοιμάται! Χάδια θέλει(κλαψουριζει κιολας) αλλά κατά τα άλλα τίποτα! Ούτε στην κουζίνα δε με ακολουθεί! Να ανησυχώ? Δεν ήταν έτσι το παιδί... Ήταν κατσικακι:notworthy: το στήθος της και η κοιλίτσα της είναι ίδια με χθες που τα δε ο γιατρός, δεν θέλω να της τα πειράζω συνέχεια, διάβασα δε κάνει.
Έχει κανείς να μου προτείνει κάτι? Να τη ξυπνάω να την πειράζω ή να την αφήσω στη σαπίλα της?:(
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.112
Μηνύματα
895.792
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf