Ζώντας με ενα Καύκασο-Σαρπανινατς


marina78

Well-Known Member
29 Μαϊου 2015
160
251
Θεσσαλονίκης
Πριν περίπου ενα χρόνο μπήκα σε αυτό το forum,χωρίς να ψάξω τίποτα,για να μάθω περί του νέου μέλους της οικογένειας μου,τον Άτλα.
Περνώντας απο 40 κύματα,διαβάζοντας πολλά..... σήμερα ένιωσα την ανάγκη να πω για όσους ενδιαφέρονται για αυτά τα σκυλιά
(που ανοίγοντας στα προσωπικά μηνύματα είδα οτι ειναι πολλοί,επειτα απο το πρώτο θεμα που ειχα βγάλει με τον Άτλα και λόγω μερικών "..." ζήτησα απο την Διαχειρηση να το κλειδώσει)
την δίκη εμπειρία όντας ο Άτλας 13,5 μηνών! Μικρός ακόμη!
Είναι σκυλί υπάκουο και ακόμη εχει όρεξη για παιχνίδι!
Σε κάθε τι "ξένο" που πλησιάζει στην αυλή μας γαβγίζει εως ότου απομακρυνθεί η,για αυτον,απειλή.
Σε ξένους που έρχονται στο σπίτι,πηγαίνει κοντα τους τους μυρίζει και με το σώμα του "τους ακινητοποιεί" με μια σταση του τύπου "χάιδεψε με". Εκεινη τη στιγμή τον φωνάζω κοντα μου μένει δίπλα μου και ο "ξένος" για τον Άτλα ή μπαίνει σπιτι μου ή φεύγει.
Αυτο το εκανα δυο φορές το τεστ,γιατι κατα βάση οταν έρχεται κάποιος στο σπιτι τον εχω στην φωλιά του. (και φυσικα το εκανα με ανθρωπους γνωστές απο σκυλιά και οχι με ξερόλες ή άσχετους)
Με το φαγητό του δεν μπορώ να πω οτι ειναι οι υπερβολικές ποσότητες που εχω διαβάσει οτι θα έτρωγε! Τρώει ελάχιστα παραπάνω απο ενα λυκόσκυλο. Ο Κτηνιατρος ειναι απόλυτα ικανοποιημένος με το βάρος του,γιατι αυτα τα σκυλιά πρεπει να ειναι "αδύνατα" για να μην εχουν προβλήματα στις αρθρώσεις τους και για να ειναι οσο το δυνατόν ευέλικτα.
Με το θεμα της φροντίδας του τριχώματός του ομως.....ζόρικα!θέλει καθημερινό βούρτσισμα,καθημερινό ομως γιατι μετα γίνεται.......χάλια!
Αυτα απο μένα,την άσχετη! Δεν αντιμετωπίζω κανενα πρόβλημα με αυτα τα σκυλιά που εχουν την ρετσινιά.....της ξεροκεφαλιάς,της κυριαρχίας και πολλών πολλών ακομη κουσουριών για μερικούς....
image.jpeg
 


Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Και σας σκεφτόμουν... Δεν ήξερα οτι κλειδώθηκε το θέμα..
Μεγάλωσε το αρκουδάκι!

Ο άλλος ο σκυλάκος που είχατε υιοθετήσει; Πως τα πάνε;
 


epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
65
Aθήνα
Εγώ δεν καταλαβαίνω τι αποσκοπείς με αυτο το θέμα.
Απ τη μια δηλώνεις ότι ειναι ακόμα μικρός...(και είναι)
Απ την άλλη ότι «εγω η άσχετη μια χαρά τα καταφέρνω» (να αλλάζω πάνες κυρίως μεχρι τωρα)
Καταλαβαινω σωστά την κεντρική ιδέα;
Πάρτε συλληβδην αρσενικούς Σαρπλανινοκαυκάσιους και μην ακούτε τι λένε «μερικοί»;
Ή λόγω της αμβλύνοιάς μου παραννόησα;
 


marina78

Well-Known Member
29 Μαϊου 2015
160
251
Θεσσαλονίκης
Και σας σκεφτόμουν... Δεν ήξερα οτι κλειδώθηκε το θέμα..
Μεγάλωσε το αρκουδάκι!

Ο άλλος ο σκυλάκος που είχατε υιοθετήσει; Πως τα πάνε;
Ο Ερμακος δόθηκε σε άλλη οικογενεια γιατι δεν τα πηγαίνανε καλα με τον Άτλα. Τον βλέπουμε συχνά ομως και ειναι μια χαρά ευτυχισμένος.
 


christoss

Member
24 Μαρτίου 2016
24
7
38
Τα καυκασια που εχουν θεματα ειναι τα μαντροσκυλα που τα εχουν σε ενα κτημα η εργοστασιο παρατηνενα . Σκυλι που θα ασχοληθεις μαζι του θα γινει γατακι... ναι με τους ξενους εχουν θεμα και ναι οποιος ξενος περνα εξω απο την αυλη θα αλαζει πεζοδρομιο...

Επειδη περιμενω γενα για καυκασιο το τι εχω ακουσει απο τους γυρω μου αστα να πανε αλλα ολοι τους δεν εχουν καν δει απο κοντα καυκασιο φαντασου....
 
Last edited by a moderator:


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.112
Μηνύματα
895.752
Μέλη
19.921
Νεότερο μέλος
Αργυρώ Π