Η Άσκηση του Κουταβιού Ανάλογα με την Ηλικία




zoudaki

Member
4 Φεβρουαρίου 2012
10
0
Athens-Greece
Ολα ωραια ολα καλα με τα κουταβια...απο την ενηλικιωση τους και μετα τι γινεται????πως διαμορφωνεται ο χρονος βολτας-ασκησης??παλι βλεποντας τις αντοχες του σκυλου και κανοντας ή υπαρχει παλι ενα μοτιβο που ειναι καλο να ακολουθειται??
 






Elpidaki

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2012
205
0
Πειραιάς
Με το Λιζάκι πάμε κάθε μέρα σχεδόν στον όμιλο που έχω το άλογό μου. Όταν λοιπόν δεν έχει κόσμο, της πετάω φρίσμπι και μπαλάκια μέσα στο στίβο κι εκείνη τρέχει σαν το διάολο, κάνει σούζες, στροφές περίεργες και τα φέρνει πίσω. Χώνει και τη μούρη της μέσα στην άμμο και γίνεται σα γουρούνι. Το αγαπημένο της βέβαια είναι να πηδάει εμπόδια. Της κάνει κακό αυτό; Να μην την αφήνω; Τα μόνα σκαλιά που ανεβαίνει είναι μια σκάλα στην πολυκατοικία. Είναι 7μιση μηνών.
 


panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.001
423
52
Β.Α Αττική
Για να είμαι σίγουρος.
Κουτάβι τριών μηνών, επί πέντε;
Δεκαπέντε λεπτά άσκησης, προς τρεις βόλτες (επαναλήψεις);
Πέντε λεπτά έκαστη σωστά;
Και να αποφεύγονται οι σκάλες;
 




vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
τα φώτα σας:)
ο δικός μου είναι λίγο παρακάτω απο 8 μηνών και αναμένεται να γίνει μεγαλόσωμος(κάπου στα 35-40 κιλά)
Η βόλτα που τον αφήνω χωρίς λουρί είναι μια φορά την ημέρα και τον αφήνω για μια με μιαμιση ώρα περίπου με άλλα σκυλιά. Όμως ο δικός μου σύνολο πάνω απο 40 λεπτά δεν τρέχει σε καμία περίπτωση, μάλλον αρκετά παρακάτω θα έλεγα(της τάξης των 15-20 λεπτών). Περπατάει, μυρίζει κλπ αλλά δε μπορώ να πω οτι κάνει καμια φοβερή άσκηση που θα του καταπονέσει τα κόκαλα.Στη βόλτα μέχρι να φτάσουμε και όταν φύγουμε βέβαια με τραβάει δεν ξέρω αν παίζει ρόλο.
Πρέπει να μειώσω την ώρα της βόλτας;
 


vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
ξέχασα να πω, οι άλλες 2 βόλτες είναι περίπου 20 λεπτά
 


elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Παιδια η δικιά μου ειναι πολυ κυρία! Ψιλοτεμπελα θα έλεγα! Ειναι 1.5 χρονων!Βέβαια τώρα ειναι σε οίστρο.. Αυτοί που την είχαν δεν είχαν χρόνο καθόλου και το σκυλι δεν ξέρει απο βόλτες... Μετα απο μια βδομάδα έχει αρχίσει και μαθαίνει... Την πάω το πρωι μια μικρή βόλτα για να κάνει κακά! Όταν την είχαν οι άλλοι τα έκανε σε εφημεριδα στο μπαλκόνι! Και την πάω και κατα τις 8 μια βόλτα περίπου 30 λεπτά και όταν γυρίζουμε έχει ξεθεωθει! Στο ενδιάμεσο παίζει με τον αδερφό μου με φρισμπι και διάφορα αλλα σε ένα μεγάλο μπαλκόνι... Ελεύθερη δεν την αφήνω ακόμη γιατι τριγύρω παραμονευουν οι γαμπροι! Τι προτείνετε;
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.641
7.750
Προτείνω να μην την αφήσεις ποτέ ελεύθερη γιατί εκτός από γαμπροί παραμονεύουν και φόλες. Και γενικά δεν υπάρχει κανένας λόγος να είναι ελεύθερος ο σκύλος θα βγαίνει βόλτα μαζί σου πάντα με λουρί.
Δεν ξέρω αν είναι υπέρβαρη,αν είναι σιγά σιγά αυξάνοντας τις βόλτες της θα την βοηθήσεις να χάσει το περιττό της βάρος και σε λίγο θα απολαμβάνει μεγαλύτερες βόλτες. Τώρα με την ζέστη άλλωστε λογικό είναι να κουράζεται γρήγορα.
Ο σκύλος που ζει;
 


elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Απ ότι ξέρω πριν έρθει σε μένα ζούσε σε ένα μπαλκόνι στην Αθήνα και δεν πήγαινε συχνά βόλτες! Τώρα που την έχω εδω ζει μέσα και έξω... Δηλαδή το βράδυ κοιμάται μέσα...το πρωι μέχρι τη 1 περίπου την έχω έξω σε μια μεγάλη βεράντα ...το μεσημέρι λόγω ζέστης μεσα και μετα μέχρι τις 12 έξω... Αν τυχει και φυγουμε ολοι απο το σπιτι μενει μεσα αλλα δεν πειραζει τιποτα!Κάνω κάτι λάθος; Ποιο μέρος ειναι το καλύτερο;
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.641
7.750
Δεν υπάρχει λόγος να την έχεις στην βεράντα. Και εφόσον είναι και ήσυχη δεν έχεις και να φοβηθείς τίποτα αν παραμένει μέσα στο σπίτι.
Επίσης μέχρι τις 12 έξω κινδυνεύει από σκνίπες που μεταφέρουν το καλαζάρ. Θα σου πρότεινα το ζώο να είναι μέσα έξω, με ανοιχτή τη μπαλκονόπορτα και να αράζει όπου θέλει.
Να σου ζήσει και βάλε μας και καμία φωτογραφία! :)
 


elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Με ανοιχτή την μπαλκονοπορτα κάθεται στη βεράντα γιατι συνήθως ειναι εκεί ο μικρός 8 χρόνων και παίζει με κανένα φίλο του.. Πριν βγούμε έξω κατα τις 7 της βάζω σπρέι για αυτο το λογο
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα


Ακτινογραφία ενός κουταβιού 2 εβδομάδων.
Παρατηρήστε την απόσταση που έχουν τα κόκαλα μεταξύ τους και πόσο πρέπει να αυξηθεί το μήκος τους για να δημιουργηθεί η άρθρωση.

Κι εδώ φαίνονται οι αυξητικές πλάκες, σε ένα κουτάβι και σε έναν ενήλικο σκύλο


Φανταστείτε πόσο επηρεάζει η αλόγιστη άσκηση έναν σκύλο που αναπτύσσεται, μέχρι να κλείσουν δηλαδή οι αυξητικές πλάκες.

https://puppyculture.com/phone/appropriate-exercise.html