Η Ανάσταση πλησιάζει


bouboul

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
420
2
Εγω παντως κ οταν ηταν κουταβια, την ανασταση ριχναμε με τις καραμπινες κ τα βαρελωτα σκαγανε στον κηπο...... δεν επαθε κανενα καρδιακη προσβολη ουτε εγινε κροτοφοβικο!
συγχαρητήρια...άντε και με όλμους!

---------------------------

εγώ εχτές έκανα το λάθος και έριξα μερικές κροτίδες έξω από το σπίτι και έμεινε το σκυλί κανένα 20λεπτό κάτω από το τραπεζάκι του σαλονιού
δεν το περίμενα, αλλά ζούμε σε εξοχή και δεν είχε ξανά στενή επαφή με πάσχα
αν δεν είναι κυνηγόσκυλο δεν βρίσκω τον λόγο να το φέρνουμε το ζωντανό στα όρια του
 


ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
Αντιμετωπίζοντας την κροτοφοβία την περίοδο του Πάσχα
κροτοφοβία την περίοδο του Πάσχα To έθιμο των πυροτεχνημάτων κατά την περίοδο του Πάσχα όσο και εντυπωσιακό να είναι μπορεί να προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στα κατοικίδια. Στο κείμενο που ακολουθεί δίνονται χρήσιμες συμβουλές για την σωστή διαχείριση του άγχους που προκαλεί σε μερικά ζώα ο κρότος από τα βεγγαλικά.
Α) Αν και όχι συχνό τα ζώα μπορεί να τραυματιστούν σοβαρά αν προσεγγίσουν ένα βεγγαλικό στο έδαφος που είναι έτοιμο να "σκάσει".
Λύση: κρατήστε τα κατοικίδια σας μακριά από το χώρο όπου χρησιμοποιούνται βεγγαλικά και μην κατευθύνεται τις ρήψεις βεγγαλικών προς τα ζώα.
Αρκετά ζώα που φοβούνται στην προσπάθεια τους να φύγουν από την περιοχή εγκαταλείπουν σε κατάσταση πανικού το σπίτι ή το κουμάσι τους και βγαίνουν στο δρόμο. Μέσα σε λίγα λεπτά μπορεί να βρεθούν πολλά χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους και η ανεύρεση του ιδιοκτήτη τους να καθίσταται δύσκολή ιδιαίτερα αν δεν έχουν μικροτσιπ. Ο κίνδυνος να τραυματιστούν από αυτοκίνητα είναι πολύ μεγάλος.
Λύση : φροντίστε να είναι καλά ασφαλισμένος ο χώρος όπου βρίσκεται το κατοικίδιο σας. Σε περίπτωση απώλειας του ή αν βρείτε ένα χαμένο κατοικίδιο μπορείτε να μας ειδοποιήσετε. Θα καταγράψουμε τα στοιχεία του ζώου και τα δικά σας ούτως ώστε αν κάποιος ενδιαφερθεί να είναι ευκολότερη η εντόπιση του ζώου.
Τα κατοικίδια που εκδηλώνουν κροτοφοβία και πανικό παρουσιάζουν διάφορες συμπεριφορές. Η αναγνώριση των συμπτωμάτων του πανικού και η γνώση της αντιμετώπισης του βοηθά στο να ξεπεραστεί αυτή τη δυσάρεστη εμπειρία. Τις περισσότερες φορές ο τρόπος που αντιδρούμε είναι λανθασμένος και προκαλεί περισσότερο άγχος στο ζώο.
Ο πανικός εκδηλώνεται με τρέμουλο, λαχάνιασμα και σιελόρροια (του τρέχουν σάλια), ζητάνε την προσοχή μας και την αγκαλιά μας , κρύβονται (κάτω από έπιπλα , κρεβάτια).
Α) Μην αλλάζεται τον τρόπο που τους συμπεριφέρεστε. Πολλοί ιδιοκτήτες συνηθίζουν να τα παίρνουν αγκαλιά να τους μιλάνε με πιο μαλακή φωνή να τα χαϊδεύουνε περισσότερο. Αν αντιδράσουμε έτσι ο σκύλος μας νομίζει ότι καλά κάνει και συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο.
Β) Προσπαθήστε αν είναι δυνατό να μην αντιδράτε οι ίδιοι όταν "πέφτουν" βεγγαλικα. Αν πηδάτε ή φωνάζετε ο σκύλος σας καταλαβαίνει ότι υπάρχει λόγος να φοβάται και αυτός.
Γ) Προσπαθήστε να κρατήσετε τον ήχο των βεγγαλικών έξω από το σπίτι. Δυναμώστε το ράδιο ή την τηλεόραση, και κλείστε τα παράθυρα σας.
Δ) Μην αναγκάζεται το ζώο σας να παρευρίσκεται σε μέρη που δεν αισθάνεται άνετα και μην το μαλώνετε. Αν θέλει να κρυφτεί αφήστε το να κρυφτεί. Μην προσπαθείτε να το τραβήξετε έξω. Ο φόβος του μπορεί να εξελιχθεί σε επιθετικότητα αν τον αναγκάζεται κάνει κάτι που δεν θέλει.
Αντιμετωπίζοντας την σοβαρή κροτοφοβία και αγχώδη διαταραχή.
Αν το ζώο σας έχει ιστορικό σοβαρής κροτοφοβίας πολλές φορές βοηθάει η προμήθεια ηρεμιστικών που χορηγούνται για να κρατήσουν το ζώο σας ήρεμο. Μη χρησιμοποιείται ηρεμιστικά που δεν έχουν άδεια για κτηνιατρική χρήση. Μπορείτε να μας συμβουλευτείτε για ασφαλή χρήση ηρεμιστικών στα τηλέφωνά μας .
Καλό Πάσχα με υγεία
Γιώργος Μαραγκός / Μανώλης Βορρίσης κτηνίατροι
Γιώργος Μαραγκός - Κτηνιατρείου Σύρου

 


stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Εμείς πάντως είμαστε έτοιμοι ....στρώσαμε και καθαρό χαλάκι στο μπάνιο..και περιμένουμε με αγωνία :confused:
 


takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
Λίγο off αλλά πρέπει να υπενθυμιστεί...

Να μη ξεχνάμε ότι δεν πρέπει να ταΐσουμε τα αδέσποτα με τα ψημένα κόκαλα...

Ευτυχώς αυτή την ημέρα το κρέας είναι άφθονο και δεν θα μας λείψει αν δώσουμε λιγάκι και σε αυτά τα άμοιρα...
 


Liana01

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2012
297
0
Πειραιάς
Ερώτηση: Ο δικός μου κάθε φορά που ακούει κρότο- έχουν αρχίσει και σκάνε τώρα και κάποια της Ανάστασης- βγαίνει έξω στο μπαλκόνι τρέχοντας και γαβγίζει. Να τον θεωρήσω κροτοφοβικό ή όχι;; Και τί κάνω το βράδυ της Ανάστασης, όταν θα γίνεται ο κακός χαμός;; Τον αφήνω να τρέχει πανικόβλητος και να γαβγίζει ή προσπαθώ να τον ησυχάσω;;
 


Panos_Cheela

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2013
211
0
Ερώτηση: Ο δικός μου κάθε φορά που ακούει κρότο- έχουν αρχίσει και σκάνε τώρα και κάποια της Ανάστασης- βγαίνει έξω στο μπαλκόνι τρέχοντας και γαβγίζει. Να τον θεωρήσω κροτοφοβικό ή όχι;; Και τί κάνω το βράδυ της Ανάστασης, όταν θα γίνεται ο κακός χαμός;; Τον αφήνω να τρέχει πανικόβλητος και να γαβγίζει ή προσπαθώ να τον ησυχάσω;;
δεν ξερω αν ειναι κροτοφοβικος.

το βραδυ της αναστασης θα τον βαλεις στο πιο 'μεσα' δωματιο κ θα ανοιξεις κ δυνατα τιβι ή ραδιο.
αν μπορεις κ σε πιο ψηλο οροφο καλυτερα.
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.640
7.749
Λίγο off αλλά πρέπει να υπενθυμιστεί...

Να μη ξεχνάμε ότι δεν πρέπει να ταΐσουμε τα αδέσποτα με τα ψημένα κόκαλα...

Ευτυχώς αυτή την ημέρα το κρέας είναι άφθονο και δεν θα μας λείψει αν δώσουμε λιγάκι και σε αυτά τα άμοιρα...
Μπράβο βρε Τάκη <3
 


arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Εμείς φέτος Ανάσταση θα πάμε στο χωριό και στην εκκλησία είναι όλοι κι όλοι 30 άνθρωποι (από 50-90 χρονών) άρα δεν θα έχουμε πρόβλημα με τα μπαμ - μπουμ :)....
άσε που βαριέται να τρομάξει κιόλας, τις απόκριες έσκαγαν έξω οι κροτίδες και αυτός στο χαλί ροχάλιζε :D.
 


Robin

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2013
217
2
Δυτική Μακεδονία
Ο δικός μου είναι μικρός για να ξέρω αν είναι κροτοφοβικος.
Την ώρα της ανάστασης με συμβουλευετε να μείνω σπίτι μαζί του ή να τον αφήσω σπίτι με τη μάνα μου?
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.640
7.749
Μπορεί και να μείνει με την μαμά σου αρκεί την ώρα των βεγγαλικών να μην τον πανικοβάλει με κανέναν τρόπο. Να αδιαφορήσει δηλαδή σαν να μην συμβαίνει τίποτα.
Το πιο πιθανό είναι να μην είναι κροτοφοβικός αλλά αν ζείτε σε μονοκατοικία να μην υπάρχουν τρόποι διαφυγής καλού κακού!
 


KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
ντρέπομαι,θλίβομαι που το πάσχα έχει καταντήσει έτσι(πάντα έτσι το ήξερα αν και έχω ευαισθητοποιηθεί τελευταία περισσότερο) ,δηλαδή να σφάζονται πάρα πολλά αρνιά,κατσίκια κτλπ για να γλεντήσουμε οι άνθρωποι για κάτι που αν είναι αλήθεια όσον αφορά την πίστη μας κάνει περήφανους?

τέλος πάντων σχετικά με την ανάσταση φέτος είναι η πρώτη μας και θα έρθει μαζί μας εκκλησία.:p
 
Last edited:




johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Ω, ναι...

Και είχε και κάτι σαν "πρόβα τζενεράλε", χτες βράδυ στην περιοχή μου...
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Πλακα μου κάνετε???? Παίζετε με τον πόνο μου???
ζηστε με τον συνδεσμο των γαύρων κατω από το σπιτι σας, που εκτος του οτι πετάνε οι ιδιοι δυναμιτάκια και φωτοβολιδες, τους ριχνουν και μολοτωφ και μετά πειτε μου για Ανασταση....
 
  • Like
Reactions: GRDANE


robbina

Member
26 Νοεμβρίου 2008
8
0
Καλησπερα σε ολους και Καλο Πασχα.
Εχω ενα ημιαιμο βελγικο λυκοσκυλο (7.5 ετων), πρωην αδεσποτο , την υιοθετησα οταν ηταν 7-8 μηνων και εδω και 6 χρονια, πολυ απλα δεν παω στην ανασταση για να ειμαι μαζι της. Σεβομαι ΑΠΟΛΥΤΑ τον πανικο της , και προσπαθω να ειμαι αταραχη ωστε να μη της μεταφερω καθολου αγχος. Οι πρωτες της αντιδρασεις οταν ξεκινανε τα μπαμ-μπουμ (τα οποια περα απο τα βεγγαλικα ειναι το ιδιο και σε μια καταγιδα με κεραυνους), ειναι τα εξης: κανει τσισα και κακακια μεσα στο σπιτι, τρεμει , γουρλωνει τα ματακια της, η αναπνοη της γινεται πολυ γρηγορη, κλαιει και κολλαει επανω μου. Οι δικες μου αντιδρασεις ειναι : απολυτη ηρεμια στο βλεμα και τις κινησεις μου, εννοειται δεν την μαλωνω για τα τσισα και τα κακακια, δυνατη μουσικη (αν και δεν "πιανει"), και οτι θελω να της πω της το λεω με γελιο μπας και καταλαβει οτι ειναι κατι καλο (ουτε αυτο "πιανει", χαχαχα)
Το χειροτερο ειναι οτι η εκκλησια ειναι στον πισω δρομο και φανταστειτε τι χαμος γινεται.... καμπανες, πυροτεχνηματα, δυναμιτακια και πυροβολισμοι , ολα μαζι ταυτοχρονα!!! Και φυσικα δυναμιτακια και πυροβολισμους εχουμε και την επομενη μερα, μιας και μενω σε περιοχη οπου εχουν σαν εθιμο , καθε χαρα να την ταυτιζουν με "παρτυ" απο καραμπινες.
Σκεφτομαι αυτη την εβδομαδα, να επισκεφτω τον κτηνιατρο ωστε να ζητησω τη συμβουλη του για καποιο ηρεμιστικο, φοβαμαι οσο περνανε τα χρονια, οτι ισως να θελει μια υποστηριξη για τυχον προβληματα με την καρδουλα της.
 


MarilenaG

Well-Known Member
29 Μαρτίου 2014
121
48
και εμεις ειμαστε ακριβως διπλα στην εκκλησια και καθε χρονο γινεται πανικος. Φυσικα τα σκυλια ολα μεσα αλλα φοβουνται και κρυβονται στα κρεβατια τους..
 


Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.703
3.861
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ευτυχώς εδώ όταν επιζήσουμε την πρόβα τζενεράλε που αρχίζει αρχές Δεκεμβρίου, την Πρωτοχρονιά, και τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με το παλιό ημερολόγιο, και τις επόμενες μέρες για ό,τι απέμεινε από τα "όπλα" είμαστε ήσυχοι... :cool:
 






rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
111
Ανω Γλυφάδα
πρέπει να είναι καλή περίπτωση γιατί τα σκυλιά που κάνουν ειδικές αποστολές δεν τρομάζουν απο τις κουμπουριές, αλλά έλεγα μήπως είχε δοκιμάσει κάποιος.
 

Attachments