Η εμπειρία μου από το PET DESIGN


MaritaMark

Member
2 Φεβρουαρίου 2016
5
0
32
Γεια σας παιδιά!Θελω τη γνωμη σας για κατι! Εχω ενα γιορκι μαυρο, την Κουκι! Πριν απο περίπου δυο μήνες την πήγαμε στο pet design να την περιποιηθουν (να προσθέσω οτι εχει ένα μήνα αναμονή). Δεύτερη φορά λοιπόν πήραμε τηλέφωνο ένα μην πριν για να κλείσουμε το ραντεβού και τι μας είπαν; Εχουμε σημειώσει οτι η Κουκι δεν είχε καλη συμπεριφορά και δεν είμαστε σίγουροι αν θελουμε να της δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία!!σε ποιον στο σκυλί!! Είπαμε ας το κλείσουμε το ραντεβού δεν μπορεί να το εννοούν. Σήμερα λοιπόν η μητέρα μου πήρε τηλέφωνο για να το ακυρώσει γιατι το σκυλάκι εχει περίοδο και τι είπαν πάλι; Εχουμε σημειώσει οτι η κουκί δεν ειχε καλη συμπεριφορά και δεν μπορούμε να της δώσουμε δεύτερη ευκαιρία καλυτερα θα ήταν να την πάτε σε αλλο κομμωτήριο! Μιλαμε για ένα σκυλί!τι θα πρέπει να το κάνουμε να το μαλώσουμε που φοβάται να του κόβουν τα νυχάκια; Ειναι ή δεν ειναι η δουλειά τους αυτή; Απαράδεκτη συμπεριφορά δεν μπορώ να καταλάβω πως τους εμπιστεύονται τα σκυλιά τους εφόσον φαίνεται ξεκάθαρα οτι δεν τα αγαπάνε!!!
Να κλείσω με το οτι είδα στο σάιτ τους οτι ειναι μέλος του βρετανικού συλλόγου κομμωτών σκύλων και θα παραπονεθώ και εκεί.

Τωρα σοβαρα θα επρεπε να αφηνουμε τετοιους ανθρωπους να ακουμπανε τα σκυλακια μας?
 

Attachments



Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Νομιζω εναποκειται στην διακριτικη τους ευχερεια το αν θελουν να εξυπηρετησουν τον οποιονδηποτε,ειναι ιδιωτικη επιχειρηση που σου αρνειται εξυπηρετηση,τι ακριβως μπορεις να κανεις ; Επισης,οποιος ασχολειται (κυριως επαγγελματικα) με (τετραποδα) ζωα,δεν σημαινει απαραιτητα οτι τα αγαπαει κιολας.
 






mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.648
19.879
Κι εγώ δεν θεωρώ υποχρέωσή τους, να δίνουν μάχη με ένα σκυλάκι, για να του κόψουν νύχια ή οτιδήποτε, με κίνδυνο ακόμη και να δαγκωθούν. Κάτι που είναι και πολύ σύνηθες, νομίζω ιδιαίτερα στα μικρόσωμα. Για...κάποιον περίεργο λόγο.
Είναι περισσότερο, υποχρέωση του ιδιοκτήτη, να εξοικειώσει τον σκύλο του, με αυτά τα θέματα. Δεν είναι εκπαιδευτές οι άνθρωποι. Την δουλειά τους θέλουν να κάνουν, αναίμακτα και με ηρεμία. Αυτό, δεν τους κάνει μη φιλόζωους.
 


Elrandir

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2013
468
1.340
Μεταξύ μας και με όλο το σεβασμό, θα θεωρούσα απαράδεκτη την πολιτική groomer να ναρκώνει το ζώο. Δεν θεωρώ όμως κακό το να μη ξαναδεχτεί κάποιο ζώο για grooming. Τι εννοώ;

Περιγράφεις ότι στο μικρό δεν του αρέσουν να του κόβεις τα νύχια.. Φοβάται.. Από φόβο, μπορεί να αρχίσει να δαγκώνει (αν δεν φορά φίμωτρο - και ναι δεν έχει καμία υποχρέωση ο άλλος να καταλήγει δαγκωμένος), να αρχίσει να χτυπιέται (με κίνδυνο τραυματισμού του).. Θα προτιμούσες να μην σου έλεγαν κάτι τέτοιο και να έπαιρνες το σκύλο "πετσοκομμένο"; Γιατί και αυτά έχουν συμβεί..

Κατ' εμέ είναι υποχρεωμένος ο εκάστοτε ιδιοκτήτης σκύλου να μαθαίνει στο σκύλο του να ανέχεται κάποια πράγματα. Είτε αφορά την επίσκεψη στο γιατρό, είτε την περιποίηση από groomer, είτε οτιδήποτε άλλο..

Edit: Αυτό το πράγμα που τα γράφω σχεδόν πάντα με χρονοκαθυστέρηση και καταλήγω να λέω τα ίδια με 2-3 που πόσταραν νωρίτερα, πολύ με τρελαίνει. :D:LOL:
@mareco & @yasemin sorry τώρα τα είδα. :p
 


MaritaMark

Member
2 Φεβρουαρίου 2016
5
0
32
Νομιζω εναποκειται στην διακριτικη τους ευχερεια το αν θελουν να εξυπηρετησουν τον οποιονδηποτε,ειναι ιδιωτικη επιχειρηση που σου αρνειται εξυπηρετηση,τι ακριβως μπορεις να κανεις ; Επισης,οποιος ασχολειται (κυριως επαγγελματικα) με (τετραποδα) ζωα,δεν σημαινει απαραιτητα οτι τα αγαπαει κιολας.
Το θεμα ειναι οτι παντου στο σαιτ τους διαφημιζουν οτι αγαπανε τα σκυλακια! ποσο υποκρισια
 


haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Νομίζω ότι ο τίτλος είναι άκυρος. Για ποιον λόγο να μη πάω εγώ εκεί το σκυλάκι μου που είναι πλήρως εξοικειωμένο με όλα τα του grooming ? Μήπως καλύτερα να σκεφτείς κάποια εκπαίδευση στο σκυλάκι σου πρώτα? (που παρεμπιπτόντως ποτέ δεν θα το υποψιαζόμουν ότι είναι yorkie :) )
 




MaritaMark

Member
2 Φεβρουαρίου 2016
5
0
32
Φιμωτρο φοράτε στην κουκι σας;

επίσης τι ειναι τι μαυρο γιόρκι; κουτάβι εννοούμε;
Εμεις επισημαινουμε καθε φορα οτι αν χρειαστει φιμωτρο μπουρνε φυσικα να το βαλουνε! αλλα καθημερινα δεν της φοραμε ειναι πολυ ησυχη.
Ειναι το σκυλακι στην φωτογραφια!! ειναι μαυρο γιορκσαιρ οχι δεν ειναι κουταβι ειναι 3 χρονων :)
 


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Το θεμα ειναι οτι παντου στο σαιτ τους διαφημιζουν οτι αγαπανε τα σκυλακια! ποσο υποκρισια
Αγαπάω τα σκυλάκια δε σημαίνει θα ανεχτώ να με δαγκώσουν, ετσι; :)


δεν ήξερα ότι υπάρχουν μαυρα! o_O
 




canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
Να πως, καμιά φορά, μια απόπειρα δυσφήμισης μπορεί να αποφέρει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα... :D

Δεν γνωρίζω τους ανθρώπους που έχουν την παραπάνω επιχείρηση και δεν γνωρίζω αν θα κρατούσαν την ίδια στάση ακόμα και αν δεν είχαν δουλειά (δεν ξέρω καν αν έχουν, απλά παίρνω ως έχουν τα λόγια του μέλους @MaritaMark ) αλλά την θεωρώ άκρως εκπαιδευτική και πιθανόν ορθή.

Οι ιδιοκτήτες σκύλων οφείλουν να έχουν σκύλους που να μπορούν να δεχθούν κτηνιατρική φροντίδα (αλλά και άλλες φροντίδες) χωρίς ο επαγγελματίας ή το προσωπικό του (ή ακόμα και οι άλλοι πελάτες) να διατρέχουν κίνδυνο να δαγκωθούν, να τραυματιστούν ή ακόμα και να δημιουργείτε μια κατάσταση που μπορεί να έχει αρνητικά αποτελέσματα γενικότερα.

Επίσης, σημαντικό πως δεν χρησιμοποιούν την νάρκωση σαν επιλογή από το να χάσουν άλλο ένα πελάτη.

Για τα νυχάκια προτείνω... βόλτες σε χώμα, δρόμο, γρασίδι και φυσικά τρέξιμο. Ένα ζώο που βγαίνει καθημερινά και τρέχει, παίζει και πηδά σε "φυσικό" έδαφος σπάνια έχει ανάγκη κοψίματος των νυχιών.

Επίσης (tip of the day), εγώ όταν πρέπει να "κόψω" νυχάκια χρησιμοποιώ αυτή την μέθοδο και αυτό τον τρόπο:

 












Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Πολύ καλά σας είπαν και μπράβο για την ειλικρίνειά τους.

Και παρεμπιπτόντως, συμπαθέστατο το σκυλάκι σας, αλλά γιόρκι δεν είναι.
Δικαίωμά σας βέβαια να το αποκαλείτε και τεριε της Μαδαγασκάρης ή του Τζιμπουτί.
 


Pitsinaki

Well-Known Member
23 Απριλίου 2014
449
1.015
Παλαιό Φάληρο
Δεν θα συμφωνήσω μαζί σου για την συγκεκριμένη επιχείρηση. Πήγαινα την Νέλλυ και δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα, ίσα ίσα που την κανακεύανε και απολάμβανε την περιποίηση και το μπάνιο. Ο λόγος που έχω σταματήσει να πηγαίνω είναι γιατί μου είναι δύσκολο να προγραμματίζω χρονικά ένα μήνα πριν το μπάνιο του σκύλου. Από την στιγμή που διαφημίζονται σε φιλοζωικά site δεν είναι παράλογο να έχουν γεμάτα ραντεβού, προφανώς τους προτιμάει και αρκετός κόσμος.

Παρουσία σου έχει την ίδια συμπεριφορά το σκυλί; Μήπως θα ήταν καλή ιδέα να το κοιτάξεις με έναν εκπαιδευτή;
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.807
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf