Θέμα με γείτονα και σκυλάκι 2 περίπου μηνών


Klaus

Member
22 Μαϊου 2016
5
4
Γειά σε όλους, είμαι παλιό μέλος εδώ στο φόρουμ απλά νόμιζα ότι είχε κλείσει εδώ και πολύ καιρό και μόλις χθες που μπήκα κατά τύχη το βρήκα πάλι ενεργό και προσβάσιμο , απλα δεν θυμόμουν τα στοιχεία που είχα τότε και για αυτό ξανά άνοιξα λογαριασμό εξ αρχής, νομίζω δεν υπάρχει πρόβλημα, όπως και να έχει καλός σας βρήκα και πάλι, κλείνει η παρένθεση...

Και τώρα στο θέμα που είναι σημαντικό για εμένα.

Έχω ενα γείτονα που πρόσφατα απέκτησε ένα σκυλάκι φάτσα, λογικά από γέννα ιδιώτη, το μικρό παίζει δεν παίζει να είναι 2 μηνών, από εκεί και πέρα από την μερα που το πήρε έως και πριν λιγη ώρα που του έγινε παρατήρηση από εμένα το σκυλάκι ήταν μέρα νύχτα έξω στο μπαλκόνι χωρίς να μπορώ να ξέρω εαν είχε νερο και φαγητό, το έχει βάλει πάνω σε μια πολυθρόνα που έχει με ενα σεντόνι από κάτω, και αυτό το καημένο κλαίει συνέχεια και γαυγιζει για να μπει μέσα παρέα με το αφεντικό του.

Μιλάμε για ένα μικρό σκυλάκι δύο μηνών τώρα, χθες έβρεχε και το είχε όλη την μέρα και το βράδυ στο μπαλκόνι του χωρίς να του καίγεται καρφί που διαμαρτυροταν το μικρό και μαζί με αυτο και όλη η γειτονιά, δεν ήθελα να καλέσω την αστυνομία χθες το βράδυ(ξημερώματα) και να καταγγειλω το γεγονός με την ελπίδα ότι σήμερα μπορεί κάτι να άλλαζε, όχι όμως δεν άλλαξε τίποτα, ισα ίσα αυτός ήταν μέσα με την οικογένεια του και έβλεπε τηλεόραση και το μικρό ήταν ανεβασμένο στη πολυθρόνα κοιτώντας μέσα από το τζάμι και γαυγιζοντας μήπως του κάνουν την χάρη να το πάρουν στη παρέα τους, αυτό ήταν δεν χρειάστηκα κάτι παραπάνω, ήμουν έξω στο μπαλκόνι μου περιμένοντας να βγει για να τον αρπαξω...

Περιττό να σας πω ότι όλοι η γειτονιά μου πριν λίγη ώρα ήταν έξω στα μπαλκόνια και φώναζαν(απορώ πως δεν τους άκουσε ο κύριος με το σκυλάκι) , με το που βγήκα εγώ σαν να είχαμε δώσει ραντεβού ένα πράμα, τεσπα. με ξερουν όλοι οι γείτονες μου ότι έχω τρέλα με τα σκυλιά και ότι είμαι πολύ τριχας σε πολλά τέτοια θέματα, και με άφησαν να βγαλω εγώ το φίδι από την τρύπα ας πούμε, τους καθησύχασα τους πιο πολλούς και μπήκαν πάλι μεσα, όλα αυτά από το μπαλκόνι τώρα, ούτε ελληνική ταινία να είμασταν...

Anyway επειδή είμαι μπαμπάς σκύλου πολλά χρόνια και πονάω αφάνταστα με τέτοια περιστατικά τον φώναξα και βγήκε, δεν θα κάτσω να γράψω ακριβώς τι ειπώθηκε μιας που μόνο εγώ τον "εκραζα" για την συμπεριφορά αυτή του προς τη φάτσα που είχε πεταμενη στο μπαλκόνι του και δεν τον ένοιαζε, με σκοπό να του δώσω να καταλάβει κάποια πράγματα, τουλάχιστον τα βασικά ρε παιδι μου.
Αυτός το μόνο που έκανε ήταν να κουνάει το κεφάλι του και να με κοιτάει σαν εξωγήινο.

Μου είπε 3-4 φορές συγνώμη (να την χεσω την συγνώμη κύριε) και ότι δεν θα ξανα συμβεί και πήρε τη φατσα μεσα μαζι με την οικογένεια του. YES το πρώτο βήμα νομίζω έγινε! (εντωμεταξυ εγώ χαίρομαι που μπήκε μέσα στο σπίτι το μικρό σαν να ήταν δικό μου )


Το θέμα μου είναι ότι αν ξανά συμβεί κάτι τέτοιο με τον ίδιο τι μπορώ να κάνω; Θα κάνω κάνω ονομαστική καταγγελία στην αστυνομία αυτό είναι το μόνο σίγουρο, υπάρχει κάτι άλλο περαν αυτού ; Σας παρακαλώ τα φώτα σας..... Χρειάζομαι βοηθάει πάνω σε αυτό από όλους σας!


****

Το σκυλί το πήρε μόνο και μόνο για το μικρο παιδί του για να έχει να παίζει τις ελεύθερες ώρες του, και έχει φάει Χ από την γυναίκα του και το εχουν έξω στο μπαλκόνι για να μην λερωνει με τρίχες κλπ το σπίτι τους, αν είναι δυνατόν, λες και είναι παιχνίδι ο σκύλος..

Τα σκυλιά δεν τα παίρνουμε για τα μπαλκόνια έξω, τα έχουμε μαζί μας μέσα στο σπίτι, είναι μέλη της οικογένειας μας, όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν κάποιοι τόσο πιο εύκολη θα γίνει η συμβίωση, και επιπλέον δεν θα υπάρχουν και τόσα πολλά κρούσματα δηλητηριασεων.

Αυτά από εμένα περιμένω με αγωνία τις απαντήσεις σας πάνω στο θέμα, επίσης να πω ότι χαίρομαι πολύ που σας ξανα βρήκα! Καλή σας ημέρα και καλή σας συνέχεια αδέλφια.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.643
19.876
Μπράβο σου που πράττεις και δεν αρκείσαι στο να μεταφέρεις αλλού το πρόβλημα.
Η καταγγελία είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις. Το μόνο που θα πρέπει να σκεφτείς, είναι σε περίπτωση που του αφαιρεθεί το σκυλί, με παρέμβαση εισαγγελέα, που θα μπορούσε να πάει. Αν δεν υπάρχει εξασφαλισμένη φιλοξενία, νομίζω ότι δεν θα προχωρήσουν σε καμμία ενέργεια δυστυχώς.
 


Klaus

Member
22 Μαϊου 2016
5
4
Μπράβο σου που πράττεις και δεν αρκείσαι στο να μεταφέρεις αλλού το πρόβλημα.
Η καταγγελία είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις. Το μόνο που θα πρέπει να σκεφτείς, είναι σε περίπτωση που του αφαιρεθεί το σκυλί, με παρέμβαση εισαγγελέα, που θα μπορούσε να πάει. Αν δεν υπάρχει εξασφαλισμένη φιλοξενία, νομίζω ότι δεν θα προχωρήσουν σε καμμία ενέργεια δυστυχώς.
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου!
Θα υπήρχε κάποια πιθανότητα εάν φιλοξενήσω το μικρό εγώ έως ότου του βρω κάποια οικογένεια για να το υιοθετήσει για να προχωρουσε του θέμα με την εισαγγελική παρέμβαση αν ω μη γενοιτο συνέχιζε το ίδιο βιολί ο γείτονας;
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.640
7.748
Ναι, αν μπορείς να το φιλοξενήσεις τότε οι διαδικασίες διευκολύνονται αφού το ζώο έχει κάπου να πάει. Πρόσεξε στο μεταξύ μη το πετάξει πουθενά για να γλυτώσεις εσένα και τους υπόλοιπους γείτονες.
 


HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα, το γράφω εδώ μιας και θα ήθελα τη γνώμη σας. Έχει έρθει προ μηνών κοπελίτσα (μάλλον φοιτήτρια) δυο ορόφους κάτω από μενα. Την είχα γνωρίσει την άνοιξη μαζί μ ένα μαλτεζοειδές κουτάβι και μου είχε αναφέρει ότι οι διπλανοί της, της είχαν κάνει παρατήρηση ότι γαβγίζει το σκυλάκι. Εγω δεν το είχα ακούσει ποτέ ως τότε. Τον τελευταίο καιρό όμως..ζούμε έναν εφιάλτη. Απο τη μεριά που είναι η κρεβατοκάμαρα "ενώνονται" ουσιαστικά 4-5 πολυκατοικίες και έχουμε ησυχία γενικά μιας και στο χώρο αυτό βλέπουν κατά βάση κρεβατοκάμαρες σπιτιών. Έχει μόνο δέντρα στην "ένωση" αυτή και συνεπώς αντηχεί δυνατά η όποια φασαρία. Έχει περίπου δυο μήνες που ο σκύλος της γαβγίζει ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ. Δεν ξέρω τι κάνει. Τον κλείνει μόνο του στο πίσω μέρος του σπιτιού με ανοιχτά τα μπαλκόνια και φεύγει υποθέτω. Μιλάμε ουρλιάζει σα λύκος και γαβγίζει συνεχώς. Σε σημείο να μην κοιμάσαι τη νύχτα ή να σε ξυπνάει ξημερώματα ουρλιάζοντας. Έχει κι ένα γάβγισμα τσιριχτό που σου τρυπάει τ αυτιά. Είμαι κατά 99% ότι είναι το σκυλάκι αυτό. Όταν κατεβαίνουμε κάτω έξω απο την πόρτα της σταματάει να γαβγίζει. Γενικότερα είμαι άνθρωπος που δεν έχω κάνει παρατήρηση ποτέ σε κανέναν, ακόμα κι όταν οι απέναντι φοιτητές βγήκαν μια καθημερινή με κιθάρες στο μπαλκόνι μέχρι το πρωί. Πόσο μάλλον όταν έχω υπάρξει "θύμα" και έχω τσακωθεί άπειρες φορές για δικό μου σκύλο που γαβγίζει. Αλλά αυτό το πράγμα δε μου έχει ξανατύχει..να γαβγίζει πάνω από 6-7 ώρες συνεχόμενα..τι να κάνω; Να τη βρω να της μιλήσω; Το Σάββατο το πρωί βγήκε μια στο μπαλκόνι της και ούρλιαζε..φοβάμαι μη με πάρει κι εμένα η μπάλα παρόλο που η δικιά μου δε γαβγίζει σχεδόν ποτέ. Τι θα κάνατε στη θέση μου;
 


Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Αν παραμονέψεις την κοπέλα να της πεις δυο λόγια καλότροπα και να της δώσεις μερικές συμβουλές τόσο σε σχέση με την αποβολή του άγχους αποχωρισμού, όσο και γενικότερες, παίζει;
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.643
19.876
Ναι βρε κορίτσι...καταρχάς αυτό που λέει το αγόρι από πάνω.
Γιατί δεν προσπαθείς όμορφα να την βρεις και να της μιλήσεις;
Και μετά την συνάντηση, αναλόγως της αντίδρασης.
Βλέποντας και κάνοντας!
 
  • Like
Reactions: l.Kyveli and Grifos


Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
38
Συγγνωμη ποσες ωρες πια λειπει?
Εδω λες δε μπορείτε να κοιμηθείτε ή ξυπνατε ξημερωματα...εκεινη που ειναι εκεινες τις ωρες?
Δλδ...οκ...φοιτητρια,υποχρεωσεις κλπ...μηπως ειναι κ λιγο γαϊδούρα ομως?
Για αρχη,ναι,προσπαθησε να της κανεις μια κουβεντα με το καλο,ισως να μην εχει παρει κ χαμπαρι για το τι ακριβως γινεται...αλλα σε δευτερη φαση...επειδή δε φταιτε τιποτα κ οι υπολοιποι (κ επειδη ναι,αμα ξεσηκωθουν με δαδια κ τσουγκρανες παίζει να παρει κ σενα η μπαλα) απευθυνθειτε ισως στον ιδιοκτητη του διαμερίσματος (να της κανει συστασεις) καλεστε ισως την αστυνομια εάν υπαρχει διαταραξη κοινης ησυχιας...
Αλλα αρχικά παλεψε το,μπας κ δε χρειαστει να φτασετε μεχρι εκει (το σκυλακι ειναι το μονο που δε φταιει αλλα το πρωτο που θα την πληρωσει-το ξερεις αυτο)
 


Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Λογικα ολες αυτες τις ωρες λειπει ετσι.. και να λειπει πολλες φορες κ το βραδυ δηλαδη;; Κ καλα τι το χει τοτε τα μαλτεζοειδες.. αυτα τα παιρνεις μαζι σου καλε.. ειδικα φοιτητης.. εγω το γιορκι που ειχα ουτε το ιδιο δεν θα το πιστευε αν του ελεγαν οτι θα πηγαινε σε ολα αυτα τα μερη που πηγε:ROFLMAO: δλδ ειδικα φοιτητρια ειναι πανευκολο.. που το λεω κ ενω ειχα σχολη που επρεπε να ημουν παρουσα 9ωρα.. γενικα συμφωνω με τους απο πανω και πες της κιολας οτι δεν απαγορευεται να το παιρνει κ μαζι:LOL:
 
  • Like
Reactions: mareco


Johnkokk

Well-Known Member
2 Ιουνίου 2015
266
786
51
Aν γαβγιζει τις ωρες που λείπει η κοπέλα μπορεί να έχει αγχος αποχωρισμού κι η κοπέλα να μην το γνωρίζει καν, αν δεν της το εχει πει κάποιος.
Οπότε προτείνω φιλικη προσέγγιση για αρχή και μετά βλέποντας και κάνοντας.
 


HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Ναι ίσως της μιλήσω. Ο λόγος που δεν το κάνω είναι μη γίνω ρόμπα γιατί δεν είμαι 100% σίγουρη ότι είναι αυτός ο σκύλος. Είμαι 99% όπως σας είπα, μιας και ενώνονται οι πολυκατοικίες. Κι όταν κατεβαίνεις κάτω στην πόρτα της δεν ακούς τίποτα διότι ο σκύλος εικάζω ότι είναι κλεισμένος σε πίσω δωμάτιο. Κι αν αυτή γυρίσει και μου πει "Δεν είναι ο σκύλος μου" ή αν αρπαχτεί και μου τη φυλάει μετά; Πέρασα πάρα πολύ δύσκολα σε αυτή την πολυκατοικία με τις ηλίθιες που μένουν δίπλα και τώρα πλέον έχω βρει την ηρεμία μου και δε θέλω πάλι προστριβές. Χθες πάλι άρχισε να ουρλιάζει σα λύκος κατά τις 3. Εντωμεταξύ είναι αυτό που λέτε. Το λυπάμαι το φουκαριάρικο..μόνο του τόσες ώρες να αντιδρά έτσι. Θα ψάξω να τη βρω με όοοοολη την ευγένεια που με διακρίνει (χαχα) να της μιλήσω να δω πως θα πάει..για το σκυλάκι πιο πολύ. Τι να πω..
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.643
19.876
Παίξτο λίγο πονηρά, βρε παιδί μου...

..." να σου πω βρε κοπελλιά <btw με λένε έτσι, εσένα πως; το σκυλάκι μου έτσι, το δικό σου πως; τι καλό και χαριτωμένο και γλυκούλη, και να σου ζήσει, να το χαίρεσαι κλπ κλπ κλπ> έχει αρχίσει και ακούγεται έντονα στην πολυκατοικία, πως γαβγίζει και ενοχλεί πάρα πολύ. Ολοι με σταματάνε και με ρωτάνε, γιατί ξέρουν πως εγώ έχω κάνει τα πάντα για να μην ενοχλεί και να μην μπορούν να με σχολιάσουν και να μου κάνουν παρατήρηση, και άρα δεν είναι το δικό μου, αλλά επειδή είμαι "σκυλού", ζητάνε την γνώμη μου. Αν το έχω ακούσει κι εγώ, και πως θα γίνει να σταματήσει να κάνει τόση φασαρία, για να μην αναγκαστούν να λάβουν μέτρα, γιατί δεν αντέχουν άλλο, και πως εγώ το έχω εκπαιδεύσει έτσι, ενώ εσύ όχι και...καταλαβαίνεις, ότι σκοπεύουν κάποια στιγμή, να κινηθούν αναλόγως. Τι λες κι εσύ; Είναι τελικά το δικό σου; Μπορώ να κάνω κάτι να σε βοηθήσω, να βρούμε μια λύση μη βρούμε κι οι δύο τον μπελά μας;

Κάπως έτσι...Βίρνα :D
 


Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
..." να σου πω βρε κοπελλιά <btw με λένε έτσι, εσένα πως; το σκυλάκι μου έτσι, το δικό σου πως; τι καλό και χαριτωμένο και γλυκούλη, και να σου ζήσει, να το χαίρεσαι κλπ κλπ κλπ
Εναλλακτικά, μου στέλνεις φωτό της κοπέλας και τη διεύθυνση σας κι έρχομαι να τη βολιδοσκοπήσω εγώ :D:D:D
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.112
Μηνύματα
895.752
Μέλη
19.921
Νεότερο μέλος
Αργυρώ Π