Ακριβή

Member
11 Ιανουαρίου 2016
14
10
53
Καλή Χρονιά!

Υπάρχει κάποιο μέλους του forum που έχει ακολουθήσει τη θεραπεία για το καλαζάρ του κτηνιάτρου κ. Θεοδωρίδη;

Ευχαριστώ πολύ
Ακριβή
 


dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
844
2.851
Καλώς ήλθες !

Γράψε αν θέλεις σε ποια ακριβώς θεραπεία αναφέρεσαι .... Γιατί μπορεί να υπάρχει όντως μέλος που να την έχει ακολουθήσει, αλλά απλά να μην γνωρίζει ότι είναι και η θεραπεία που συστήνει ο συγκεκριμένος γιατρός.
 






Ακριβή

Member
11 Ιανουαρίου 2016
14
10
53
Καλησπέρα!
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Έχω ένα τσομπανοσκυλο που πριν 2 χρόνια διαγνώστηκε με καλαζάρ. Κάναμε θεραπεία με milteforan και συνεχίζουμε το zylapour. Δυστυχώς σε πρόσφατες εξετάσεις ο τίτλος είναι 1/800. Είχε πέσει στο 1/400 ένα χρόνο μετά τη θεραπεία. Είναι 9 χρονών και οι εξετάσεις του για νεφρά κλπ είναι οριακές.
Ένας φίλος μου πρότεινε να επισκεφθώ τον κ. Θεοδωρίδη υποστηρίζοντας ότι είναι ο γιατρός που έχει ασχοληθεί με το καλαζαρ πιο επισταμένα από οποιονδήποτε άλλον στην Ελλάδα. Δεν ξέρω ποιο σχήμα χρησιμοποιεί. Δεν μένω Αθήνα και είχα σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του για ραντεβού. Μου είπε πάντως ότι τα δύο γνωστά σχηματα δεν λειτουργούν και ότι υπαρχει άλλος τρόπος θεραπείας.
Ήθελα να μάθω εάν κάποιος τον έχει ήδη επισκεφθεί και έχει θεραπευτεί το σκυλί του.
Όταν έχω περισσότερες πληροφορίες θα σας ενημερωσω. Εάν κάποιος ξέρει περισσότερα ας μας ενημερώσει.
Ευχαριστω!
 


martzou

New Member
12 Ιανουαρίου 2016
1
1
34
Σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να υπάρχει όντως άλλη θεραπεία και να πιάνει! Μόλις χθες έχασα το γλυκό μου κοριτσάκι από καλαζάρ! Την ''κοίμησα'' γιατί τα νεφρά της ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση! Την πρώτη εβδομάδα που της έκανα εξετάσεις με αφορμή εμετούς και διαρροιες η κρεατινινη της ήταν 4,03. Μου είπε να ακολουθήσω μια αγωγή για μια εβδομάδα και να την ξανά πάω! Την επόμενη φορά η κρεατινινη 4,6. Συνέχισε μου λέει την αγωγή γιατί είναι λίγες οι μέρες για να δούμε αποτέλεσμα!ελα πάλι σε μια εβδομάδα! Ξανα παω! Κρεατινινη στο 6 και! Η θεραπεία που μου χε προτείνει πριν 6 μήνες που διαγνώστηκε η Μάρτζη μου με λυσμανιαση για το καλαζαρ ήταν μόνο το ζιλαπουρ! Ένα χάπι πρωί ένα βράδυ! Ξαφνικά μου λέει μιλτεφοραν άμεσα μόλις είδε την κρεατινινη στα ύψη 6 και κάτι! Παίρνω τηλ σβαρνα όλους τους κτηνιάτρους κ ολοι φώναζαν! Τι; Τωρα το μιλτεφοραν? Θα καταστρέψει τελείως τα νεφρά του! Ολοι μου πρότειναν οροθεραπεια ωστε να βοηθήσουμε τα νεφρά αυτός δεν μου χε αναφέρει τίποτα για ορούς! Την έτρεξα αμέσως σε αυτό που εφημερευε και της κάνουμε ορό, μέχρι το Σάββατο την πήγαινα κάθε μέρα! Ολοι οι κτηνίατροι είπαν πως δεν υπάρχει ελπίδα, ίσως μόνο 10% . Κυριακή δε μπορούσε το παιδί μου να περπατήσει! Την έτρεξα στο εφημερεύον! Όλα τελείωσαν! Τα νεφρά πείραξαν το νευρικό της σύστημα για αυτό δε μπορούσε να σταθεί στα πόδια του το κοριτσάκι μου! Πήρα την εύκολη απόφαση για εκείνη και τη δύσκολη για μένα! Το ''κοιμησαμε"" το παιδί μου! Έφυγε στην αγκαλιά μου!! Έκανε πολλά τραγικά λάθη ο γιατρός! Μην εμπιστεύεστε μόνο εναν γιατρό! Να παίρνετε πανω από δυο γνώμες! Τη μόνη συμβουλή που μπορώ να σου δώσω είναι αυτή! Πραγματικά ελπίζω να πάνε Όλα καλά για το σκυλάκι σου και να γιατρευτεί τελείως! Περιμένω νεα σου!!
 
  • Like
Reactions: Ακριβή


Ακριβή

Member
11 Ιανουαρίου 2016
14
10
53
Καλημέρα, νιώθω τη στεναχώρια σου... Δυστυχώς είναι πολύ ύπουλη ασθένεια. Και δυστυχώς πολλοί κτηνίατροι δεν είναι καταρτισμενοι... Καλά έκανες και την κοίμησες την ψυχούλα. Μας πονάει πολύ αλλά πολλές φορές δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή. Ελπίζω να βρεθεί σύντομα θεραπεια. Να' σαι καλά martzou!
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
@martzou κουράγιο, δύσκολες και ελεεινα επώδυνες καταστάσεις!

Δεν έχω γνώμη για τον γιατρό που ρωτάς @Ακριβή, οπότε δεν μπορώ "αμεσα" να βοηθήσω. Αλλά χτες που διάβασα το ποστ σου σκέφτηκα το εξής: πόσοι κτηνιατροι υπάρχουν στην Ελλάδα? ποια η λογική μόνο ένας να έχει διαφορετική αγωγή? οι υπόλοιποι δεν ξέρουν ή δεν βλέπουν αν λειτουργούν τα φάρμακα και οι αγωγές? Ολίγον ρητορικά τα ερωτηματα μου.... απλά μου προέκυψαν. (είμαι και φύσει καχύποπτη όταν εμφανίζονται από μηχανής Θεοί)
 


LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
@ghelly παρότι συμφωνώ απολύτως σε ότι λες νομίζω ότι ο συγκεκριμένος έχει επιστημονική παρουσία και στηρίζει την αντιμετώπιση σε μια εξατομικευμένη φροντίδα με συχνές εξετάσεις και κατά περίπτωση χορήγηση φαρμάκων.
Το λέω με μια επιφύλαξη γιατί τα σχετικά έψαχνα απλά ενημερωτικά όταν πήρα τη Λάρα οπότε ίσως να θυμάμαι λάθος. Εννοείται επίσης, ότι την επιστημονική του αξία δεν είμαι σε θέση να κρίνω αλλά είχα σχηματίσει την εντύπωση ότι δε στερείτε σοβαρότητας.

@Ακριβή εύχομαι όλα να πάνε καλά!
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα


http://www.manolis-theodoridis.com/veterin/?q=node/19


"Θεραπεύεται τώρα το Καλαζάρ – Άρθρο στα Νέα 1987


Το Καλαζάρ θεραπεύεται! Η Σπλαχνική Λεισμανίοση του σκύλου, που εδώ και δεκάδες χρόνια έχει σκοτώσει πάρα πολλά σκυλιά, τώρα μπορεί να καταπολεμηθεί.

Αυτή ήταν ίσως η πιο σημαντική ανακοίνωση στο Τέταρτο Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Συνέδριο.
Την ανακοίνωση έκανε στο Συνέδριο ο Μανώλης Θεοδωρίδης, κτηνίατρος και αντιπρόεδρος της Ένωσης Ζωοφίλων Ελλάδος, ο οποίος ασχολήθηκε για χρόνια με το θέμα και μαζί με την κτηνίατρο γυναίκα του κατάφεραν κατ’ αρχήν να εντοπίσουν την εξάπλωση της θανατηφόρας, για τους σκύλους, ασθένειας και τελικά να την θεραπεύσουν.
«Η πρωτοτυπία του θεραπευτικού μας σχήματος, μας είπε ο κ. Θεοδωρίδης μιλώντας για τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να θεραπεύσει τα σκυλάκια, συνίσταται στη χρησιμοποίηση γνωστών αντιμονιούχων φαρμάκων, σε πολλαπλάσιες δόσεις, τόσο με τη δραστική ουσία, όσο και με τη συχνότητα της χορήγησης ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του κάθε ζώου».
Όπως είναι γνωστό, η ασθένεια μεταδίδεται από σκύλο σε σκύλο μόνο με φλεβοτόμους, δηλαδή ορισμένα είδη σκνίπας, κυρίως κατά τους μήνες του καλοκαιρού."



Γράφει ο ιατρός στο site του μεταξύ άλλων:


http://www.manolis-theodoridis.com/veterin/?q=node/18

"Η θεραπεία

Από το 1969 έως το 1975 γίνονται προσπάθειες θεραπείας στην κλινική μου καταρχήν με FUADIN, LOMIDIN, AMPHOTERICIN, GLUCANTIME, βασιζόμενες σε πανεπιστημιακά συγγράματα χωρίς αποτέλεσμα. Από το 1975 εφαρμόζεται θεραπευτικό σχήματα που συνιστά η WELLCOME καθώς και ο Αμερικανός JAMES I. PLORDE.

Το 1977 με τη συνεργασία της συζύγου μου Ιριδος SCHWING Θεοδωρίδη, δοκιμάσαμε με επιτυχία νέο θεραπευτικό σχήμα που αποτελεί συνδυασμό βιταμινών με φάρμακα Χ.
Η αγωγή αυτή έφερε σημαντικά αποτελέσματα. Σε στατιστική 3 ετών από το 1982 έως το 1985, από 22 περιστατικά είχαμε 21 τάσεις (95%), οι οποίες έχουν διαπιστωθεί όχι μόνο κλινικά αλλά και εργαστηριακά με ανοσοφθορισμό στο Ινστιτούτο Παστέρ ή το Κτηνιατρικό Ινστιτούτο Ερευνών Αγ. Παρασκευής.


Η ως άνω εργασία μου ανακοινώθηκε σε πανελλήνιο κτηνιατρικό συνέδρειο το 1986 και φυσικά ως πρωτότυπη δημιούργησε πολύ θόρυβο. Χώρισε τους κτηνιάτρους σε δυο ομάδες. Η μια ομάδα αντλεί τις γνώσεις της ως προς τη θεραπεία από πανεπιστημιακά και μη συγγράμματα, αντίγραφα προπολεμικών αντιλήψεων. Οι συνάδελφοι αυτοί χωρίς να κάνουν την παραμικρή προσπάθεια θανατώνουν τους σκύλους. Η άλλη ομάδα προσπάθησε να μιμηθεί το δικό μας θεραπευτικό σχήμα, πολλές φορές και με την καθοδήγησή μας.
Στα χρόνια που πέρασαν, η δεύτερη ομάδα υπερισχύει της πρώτης. Η σύγκρουση των δυο απόψεων έφερε τους κατόχους των καλαζορόπληκτων σκύλων σε απόγνωση. Πιστεύω ότι με το άρθρο μου αυτό θα ενημερώσω τους ζωόφιλους αποτελεσματικά, έτσι που να ξεχωρίζουν το μύθο από την πραγματικότητα. Θεραπεία υπάρχει κι αυτό αποδεικνύεται από τα εκατοντάδες αποθεραπευθέντα σκυλιά που ζουν τελείως φυσιολογικά όπως και τα άλλα και φθάνουν σε βαθιά γεράματα στο ίδιο ποσοστό.

Ποσοστό θεραπείας
Εάν η νεφρική λειτουργία είναι καλή ή αποκατασταθεί με τη συμβολή του κτηνιάτρου. Εάν δέχεται ο σκύλος υψηλή θεραπευτική δόση, τότε η ασθένεια θεραπεύεται σε ποσοστό πάνω από 90%.

Παραμένουν φορείς οι σκύλοι;

Εάν παραμένουν φορείς, τότε η θεραπεία δεν είναι επιτυχής. Στην περίπτωση αυτή η εξέταση αντισωμάτων θα ήταν θετική πέραν των 8 μηνών. Τίτλος αντισωμάτων από 1:400 έως 1:600. Θετική: από 00 έως 1:200 αρνητική.

Για πρώτη φορά αναφέρεται στην εργασία μου σε πόσους μήνες μετά τη θεραπεία κατά μέσο όρο μειώνονται τα αντισώματα. Υπάρχει απόκλιση 4-8 μηνών, ανάλογα με την ανοσοποιητική αντίδραση του ζώου. Γι’ αυτόν το λόγο δεν πρέπει να θανατώνονται οι σκύλοι όταν 4-8 μήνες μετά τη θεραπεία εξακολουθούν να εμφανίζουν υψηλό τίτλο αντισωμάτων."
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Ναι το θυμάμαι το άρθρο αυτό, απλά μου ΄κάνει εντύπωση να ειναι ο μόνος σε όλους τους κτηνιατρους.
Δεν μπορεί οι υπόλοιποι να μην βλέπουν σε εξετάσεις κλπ αν το σχήμα της ως τωρα αγωγής δεν προχωρά και να εμμένουν.
Όπως είπα, δεν έχω γνώμη ουτε για τον επιστημονα ουτε για την αγωγή. Απλά εξεφρασα την απορία μου.
 
  • Like
Reactions: dnassib


Ακριβή

Member
11 Ιανουαρίου 2016
14
10
53
Καλησπέρα,

@ghelly
Τα ίδια αναρωτιέμαι κι εγώ γι αυτό ψάχνω περισσότερες πληροφορίες.

@Yorkaddict
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες

@LaCat
Ευχαριστώ για τις ευχές!

Μίλησα σήμερα με την κτηνίατρο μου στην οποία έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Της έχω ήδη πει ότι ψάχνω πληροφορίες για τη θεραπεία του συγκεκριμένου κτηνιάτρου. Μου είπε ότι όλοι οι κτηνίατροι, όχι μόνο στην Ελλάδα, χρησιμοποιούν πάνω κάτω τα ίδια σχήματα με μικρές διαφορές. Θα προσπαθήσει να έρθει σε επαφή με τον κύριο Μυλωνά, πανεπιστημιακός αιματολόγος και κατά την ίδια κορυφή αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα μήπως υπάρχει κάποια εξέλιξη στη θεραπεία που αυτή δεν γνωρίζει.

Μου ανέφερε ένα άλλο σχήμα (πέρα από τα 2 γνωστά) που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ανθρώπινης λεϊσμανίασης. Έχει παρουσιαστεί σχετική εργασία σε κτηνιατρικά συνέδρια για τη θεραπεία σκύλων. Τα ποσοστά επιτυχούς θεραπείας κυμαίνονται στα ίδια με τις θεραπείες με milteforan ή glucantime. Είναι πανάκριβα φάρμακα (πάνω από 2000 ευρώ η θεραπεία) γι αυτό και δεν προτιμούνται. Είναι κι αυτά νεφροτοξικά.

Αυτά προς το παρόν. Θα σας ενημερώσω εάν υπάρχει κάτι νεότερο.
 
  • Like
Reactions: Yorkaddict




east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Η θεραπεια βασισεται σε εναν πολυπλοκο συνδιασμο φαρμακων η αναλογια των οποιων διαφοροποιειται ανα καποιες μερες που ακολοθουν πληρης εξετασεις.
Βασιζεται ξεχωριστα στον καθε σκυλο κ την ανταποκριση του στην αγωγη.

Οι κυριοι λογοι που η μεθοδος ειναι γνωστη μεν αλλα δεν χρησιμοποιειται ειναι τα φαρμακα που εισαγονται κατα περιπτωση κ το πολυ μεγαλο κοστος.

Οπως ειπα κ στο πμ στην κοπελα, ο Θεοδωριδης εχει θεραπευσει δυο σκυλια απο καλαζααρ στην στενο μου περιβαλλον, το ενα μαλιστα την εποχη που οι λεξεις καλαζααρ κ θεραπεια ηταν ανεκδοτο να συνταχθουν στην ιδια προταση. Τα σκυλια πεθαναν απο γεραματα χωρις ποτε να ξαναεμφανισουν τιτλους κ χωρις να χορηγουνται σε αυτα αλλα φαρμακα περαν των λιγων μηνων που χρειαστηκαν για την θεραπεια.

Ειναι κατατοπιστικοτατος κτηνιατρος με πρωτοπορο ερευνα κ μεγαλη εμπειρια στο θεμα κ καλο ειναι καποιος που ενδιαφερεται να απευθυνθει στον ιδιο.
 


kosmaki

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2015
367
793
37
Να κάνω μία ... χαζή ερώτηση. Έχω διαβάσει αρκετά (όσο μου επιτρέπει ο χρόνος μου) διάφορα άρθρα στο ιντερνετ και όσα νήματα βρήκα εδώ σχετικά με το καλααζαρ. Ερωτώ λοιπόν (κι αν είναι πολύ απλοϊκή η ερώτηση, διορθώστε με): θεραπεύεται; Εννοώ, σε πολλά άρθρα διαβάζω ότι πρακτικά το ίδιο το σκυλί θα πρέπει να ανταποκριθεί στη θεραπεία και να αναπτύξει τα αντισώματα κατά κάποιο τρόπο μόνο του (με τη βοήθεια του πρωτοκόλλου που ακολουθείται). Ότι κατά βάση θα παραμείνει ασυμπτωματικός φορέας (που σε αυτή τη περίπτωση θα έχει μακροπρόθεσμα επιβάρυνση για την υγεία του). Δεν αναζητώ μασημένη τροφή, απλά δεν μπορώ να ξεκαθαρίσω το ζήτημα αυτο.
 
  • Like
Reactions: spyv and Kodagoshe


aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Δεν είναι καθόλου χαζή η ερώτηση σου @kosmaki....

Είναι καιρός που εχω και εγώ η ίδια αυτή την απορία... Να δω ενα σκυλο που σε βάθος χρόνου εχει μηδενισει τίτλο και έχει παραμείνει μηδενικος
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Καλημέρα!
Όπως είχα αναφέρει και στο άλλο θέμα, ο ΓΠ που είχα, σε βάθος 6-7 ετών, μηδένισε τίτλο αντισωμάτων.
Παρόλα αυτά κρατάω μια επιφύλαξη γιατί αλλάξαμε κτηνίατρο και δεν ορκίζομαι για την φερεγγυότητα του πρώτου.

Το σχήμα που ακολουθήσαμε ήταν glucantime και φυσικά ζυλαπούρ.
 
  • Like
Reactions: kosmaki and aliki_s


kosmaki

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2015
367
793
37
Καλημέρα!
Όπως είχα αναφέρει και στο άλλο θέμα, ο ΓΠ που είχα, σε βάθος 6-7 ετών, μηδένισε τίτλο αντισωμάτων.
Παρόλα αυτά κρατάω μια επιφύλαξη γιατί αλλάξαμε κτηνίατρο και δεν ορκίζομαι για την φερεγγυότητα του πρώτου.

Το σχήμα που ακολουθήσαμε ήταν glucantime και φυσικά ζυλαπούρ.
Με τι τίτλο ξεκινήσατε?
 




kosmaki

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2015
367
793
37
Δεν θυμάμαι καθόλου... Δυστυχώς
Πάνε πολλά χρόνια
Λογικό να μη θυμάσαι. Απλά προσπαθώ να κατανοήσω αν το γεγονός της εξάλειψης της νόσου είχε σχέση με τον ίδιο το σκυλο ή ηταν αποτέλεσμα της φαρμακευτικής αγωγής και του τίτλου. Σίγουρα όλα παίζουν ρόλο, αλλά δε μπορώ να βρω αν τελικά καταλυτικό σημείο είναι το dna του σκύλου (για να το πω απλά) ή τα φάρμακα που παίρνει.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.112
Μηνύματα
895.805
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf