Κατάλληλη διατροφή για ουρόλιθους;


Κέλλυ

Member
29 Απριλίου 2010
20
0
καλησπέρα,

πριν 3 μήνες κάναμε ξαφνικά τομή για την απόφραξη της ουρήθρας από πέτρα. Η εγχείρηση πέτυχε κ η τομη έκλεισε, πλην όμως, ο Ολιβερ φαίνεται έκτοτε να δυσκολεύεται να ουρήσει χωρίς να παίρνει αντιβίωση.
Του δίνω σιρόπι 6ml Augmentin 457 πρωί βράδυ κ όλα μια χαρά, όταν σταματάω την αντιβίωση μετά από λίγες μέρες έχουμε ξανά τα ίδια προβλήματα.
Μου σύστησαν τροφή που να διασπά τους ουρόλιθους κ έτσι ως πρώτη λύση πήρα την PURINA- PRO PLAN - NF .

Γνωρίζει καποιος σχετικά? είτε για τη συγκεκριμένη τροφή είτε για κάποια άλλη??

δυστυχώς σήμερα που πήγα σε ένα άλλο κατάστημα για να αγοράσω την ίδια τροφή η υπάλληλος με ενημέρωσε ότι δεν είναι ακριβώς κατάλληλη γι αυτή τη χρήση.
 


yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Στην αρχη προτεινουν την s/d της Hills για τη διαλυση των ουρολιθων στρουβιτη.
Αν υπαρξει υποτροπη τηνc/d που μπορει να την παρει για μεγαλο χρονικο διαστημα.

Περαστικα στο σκυλακι σου.
 


stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
το προβλημα αυτο με τους ουρολιθους ειναι ιδιεταιρα εντονο στις γατες! εχει σοβαρο προβλημα μια φιλη μου με τη δικη της. ολοι οι κτηνιατροι που εχει παει της συστησαν καποια απο τη σειρα της s/d της Hills διοτι εχει μηδενικη περιεκτικοτητα στα αλατα ! επισης της ειχαν συστησει και να της δινει νερο το οποιο να εχει χαμηλη ή μηδενικη περιοεκτικοτητα σε αλλατα ! εχει στο σουπερ μαρκετ δεν θυμαμαι την ονομασια του!
το ξερω οτι η γατα δεν ειναι το ιδιο με ενα σκυλο απλα επειδη ειναι το ιδιο προβλημα γνωριζω πως αυτη η τροφη που αναφεραμε ειναι ειδικη για τετοιες περιπτωσεις! συμβουλευσου τον κτηνιατρο σου και παρε και καμια 2 αλλες γνωμες γιατρων να δεις!
περαστικα στο σκυλουνι σου !
 




blackpit35

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
374
0
Kalamata
Να σε ρωτήσω κάτι, ανάλυση του τύπου του λίθου κάνουν, και αν ναι σου είπαν την σύσταση του;
 


Κέλλυ

Member
29 Απριλίου 2010
20
0
Δυστυχώς είμαι ακόμη στην αναμονή των αποτελεσμάτων...
Μένω επαρχία κ τα είχε στείλει ο κτηνίατρος Αθήνα, κ περιμένουμεεεεεε......
θα σας πω, μόλις τα λάβω.
 


Maxie The Dalmatian

Active Member
21 Ιανουαρίου 2011
44
0
Περαστικά στο τετράποδο φιλαράκι σου!

Γιατί ράτσα πρόκειται? Μου φαίνεται πολύ περίεργο η δημιουργία ουρόλιθων σε ράτσα άλλη από Δαλματίας. Και αυτό γιατί τα σκυλιά Δαλματίας είναι η μοναδική φυλή σκύλου που δεν έχει το απαραίτητο ένζυμο έτσι ώστε να διασπαστεί το ουρικό οξύ (όπως και κάνουν τα περισσότερα σκυλιά).

Πως έγινε και έφτασε στην δημιουργία ουρόλιθων ο σκύλος σου? Προφανώς μεγάλη επίδραση έχει η διατροφή, οπότε πες μας τι του έδινες και σε τι ποσότητες. Από νερό? Έπινε αρκετό? και τέλος, γυμναζόταν αρκετά καθημερινά?