Κατατόπιση για τροφή κουταβιών!


michaela

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
56
0
Καβάλα
Παιδια λιγη..(ψεμματα πολυ) ..βοηθεια..λοιπον τα κουταβακια ειναι 2 μηνων...ψαχνω κι διαβαζω πολυ...και υπαρχει μια θεωρια που λεει οτι αν δεν εχεις την αναλογη πειρα για μαγειρευτο...ωστε να ειναι ολες οι δοσολογιες σωστες και να ειναι πληρης καλυτερα σε κουταβι να δινουμε ξηρα..τι λετε για αυτο?...παρολα αυτα θα θελα μια προτεινομενη διατροφη σε μαγειρευτο...αν το χει ψαξει καποιος για κουταβι...please...και γω το ψαχνω αλλα εχω μπερδευτει αρκετα..επισης θελω γνωμες για καλη τροφη σε ξηρα για κουταβι...λενε οτι της οριτζεν επειδη εχει μεγαλο ποσοστο πρωτεινης δεν ειναι καταλληλη για μικρα...οσοι εχετε ψαχτει δωστε τα φωτα σας...ευχαριστω και παλι...
 


omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Belcando puppy πολυ καλη τροφη με 45 ευρω το 15κιλο πολυ καλυτερη απο πολλα ονοματα.
 




michaela

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
56
0
Καβάλα
εχω διαβασει ηδη πολλα...αλλα δεν βρηκα για κουταβια αυτο που με ενδιαφερει..
 


omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Για την Μπελκαντο εννοεις σωθηκε???την εχεις δοκιμασει???εγω την εχω δοκιμασει εχω μεγαλωσει 30 σκυλια με αυτην και δεν ειχα ποτε το παραμικρο προβλημα οπως ακουμε απο πολλες τροφες εδω μεσα(διαροιες,εμμετους και τετοια),αν καποιος εχει δοκιμασει αλλη σε 30 σκυλια ας την προτεινη αλλα αυτην την ιστορια με τα περιεχομενα και τις ετικετες σαν βαση για την ποιοτητα τα ακουω βερεσε,η Μπελκαντο και σουπερ πρεμιουμ ειναι και χολιστικ τι αλλο? και τα περιεχομενα τα βλεπω σε αποτελεσμα στα δικα μου σκυλια,και ειναι σκυλια με απαιτησεις αν φανταστεις οτι ειναι 7 μηνων 50+ κιλα.
Θεωρια και διαφημηση δεν πρεπει να μας επηρεαζουν
 


blackpit35

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
374
0
Kalamata
Θα ήταν καλό να αναφέρεις την ράτσα των σκυλιών, και επίσης να ξέρεις κάτι! Το θέμα με την κατάλληλη ξηρά τροφή είναι πολύ σχετικό, δλδ κάποια τροφή που το δικό μου το κουτάβι το "πιάνει" καλά, στο δικό σου μπορεί να μην είναι το ίδιο καλή. Όταν πήρα το δικό μου το κουταβάκι έτρωγε την royal canin medium puppy 32, εγώ θέλοντας θεωρητικά κάποια καλύτερη τροφή, την άλλαξα σε Artemis fresh mix medium/large breed puppy. Η συγκεκριμένη έχει καλύτερες κριτικές από την royal και πίστεψα ότι θα είναι καλύτερη για τον σκύλο μου. Δεν είχε όμως την ίδια γνώμη και το σκυλάκι μου, δλδ ενώ την έτρωγε (καλά αυτό δεν είναι μέτρο σύγκρισης διότι το δικό μου τρώει απλά τα πάντα με απίστευτη όρεξη), είχε πολλά αέρια και τα κόπρανα του ήταν πιο μαλακά, γενικώς δεν τον έπιασε καλά, με αποτέλεσμα να του ξαναδώσω royal. Όποια τροφή και να του δώσεις να μην κάνεις το λάθος και την αλλάξεις για κάποια άλλη, εάν σε γενικές γραμμές είσαι ευχαριστημένη. Θέλει προσοχή στα κουταβάκια και όχι πολλές αλλαγές στην τροφή τους.
 


omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Αυτο με τις αλλαγες στην τροφη ειναι μυθος τελικα και δεν ισχυει,εγω ταιζω τα παντα ξηρα μαγειρεμενα ωμα,λαχανικα,πλαταρια,ψωμια γιαουρτια,δεν εχω ποτε μα ποτε διαροιες.
 




omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Τοτε εχεις απολυτο δικιο,αλλα σε κουταβια καλα ειναι να δινουμε ξηρα στην αρχη γιατι ειναι πολυ δυσκολο να πετυχουμε συνταγη με ωμο η μαγειρευτο ειδικα αν ο σκυλος ειναι απαιτητικος.
 


michaela

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
56
0
Καβάλα
και γω σκεφτομαι για artemis η akana..η δεν ξερω τι αλλο..μπορει οντως να ειναι ετσι και να μην εχουν ιδιαιτερη σημασια οι κριτικες...εμενα στην τροφη το βασικο που με ενδιαφερει ειναι να μην ειναι χημειο...σιγουρα ολες ειναι ..αν αναλογιστουμε την ημερομηνια ληξεως..οποτε ψαχνω για το λιγοτερο κακο...τα κουταβακια μου ειναι ημιαιμα..και επειδη τα βρηκα στον δρομο..δεν εχω ιδεα τι θα γινουν..μαλλον κατι μεγαλουτσικο....
 


blackpit35

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
374
0
Kalamata
Άρχισε τότε με acana ή artemis και αναλόγως συνεχίζεις. Χημείο είναι σίγουρα όλες οι ξηρές, αλλά οι περισσότεροι αναγκαστικά συμβιβαζόμαστε, κυρίως λόγω έλλειψης χρόνου. Προσωπικά εάν είχα περισσότερο χρόνο θα του έδινα σίγουρα μαγειρευτό, αλλά έτσι όπως είναι τα πράγματα, συμβιβάζομαι με την ξηρά, και 1-2 φορές του μαγειρεύω. Να μην το ξεχάσω, εάν είναι πολύ μικρά τα σκυλάκια, την ξηρά στην αρχή να την μουλιάζεις ελαφρώς.
 


michaela

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
56
0
Καβάλα
ναι την μουλιαζω με γαλα(σκονη για κουταβια)..ομως νομιζω οτι πρεπει να το κοψω μια που λενε οτι το παραπανω ασβεστιο απο οσο πρεπει δεν κανει καλο..και αυτα πλεον εχουν περασει το σταδιο που θα πρεπε να πινουν γαλατακι της μανας..ειναι πανω απο 2 μηνων..λοιπον χτες διαβαζα ποσες ωρες για τις τροφες ..για τα συστατικα..εμαθα να διαβαζω σωστα τις ετικετες και κυριως καταλαβα πως λειτουργει η βιομηχανια τους...πχ ενα υποπτο συστατικο (Ε) οπως αυτο που συντηρει τα ψαρια και ο κοσμος πλεον το προσεχει..δεν ειναι υποχρεωμενοι να το αναγραφουν μια που το βαζουν απο πριν αυτοι που κανουν το ψαρι και οχι η ιδια η εκαστοτε εταιρια..και ενα σωρο αλλα τετοια..κεφαλι εκανα..σιγουρα θα συνδιαζω την τροφη που διαλεξα με μαγειρευτο..χτες τους εδωσα κοτοπουλο με ρυζι...και δεν προλαβε να πεσει στο μπολακι τους...σημερα λοιπον συνεχιζεται η μελετη για μαγειρευτα... πολυ καλυτερα...