Κλωνοποιήθηκε ο σκύλος που βρήκε τον τελευταίο επιζώντα της 11ης Σεπτεμβρίου




kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1024726&lngDtrID=252

Την γνώμη σας.

Υπάρχει περίπτωση 5 κλωνοποιημένα κουταβάκια να διαμορφώσουν ίδιο χαρακτήρα ή ικανότητες εκπαίδευσης;

Μπορεί η κλωνοποίηση σκύλων να γίνει νόμιμη μέθοδος αναπαραγωγής;
Ο χαρακτήρας και η ικανότητα εκπαίδευσης εξαρτάται, εκτός απο το γενετικό υλικό, και από το περιβάλλον και τις εμπειρίες που θα ζήσουν αυτοί οι σκύλοι. Είναι εκ των πραγμάτων αδύνατον να αναπαραχθούν ακριβώς οι συνθήκες ζωής του αρχικού σκύλου...... οπότε, όχι, τα πέντε κουτάβια δε θα είναι ίδια σε χαρακτήρα με το μπαμπά ούτε μεταξύ τους.

Μπορεί να γίνει νόμιμη μέθοδος αναπαραγωγής, αλλά κατα τη γνωμη μου δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος. Ειναι πολύ ακριβή μέθοδος και δεν επιτυγχάνεται το επιθυμητό αποτέλεσμα, για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω.

Ο μόνος λόγος να γίνεται κάτι τέτοιο είναι για ερευνητικούς σκοπούς (πχ να μελετήθει κατα πόσο ορισμένα χαρακτηριστικά εξαρτωνται απο το περιβάλλον ή το γεννετικό υλικο).
 
Last edited:


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Διάφοροι βλαμένοι πλούσιοι το κάνουν ήδη. Εννοείται ότι οι συνθήκες υπό τις οποίες μεγαλώνει ο κλώνος θα παίξουνε τεράστιο ρόλο στο πώς θα εξελιχθεί. Η μόνη αξία που βλέπω στην όλη επιχείρηση είναι το ότι θα μπορούν ενδεχομένως να μελετήσουν πώς διαμορφώνεται ο χαρακτήρας ενός σκύλου, αλλιώς δε βλέπω γιατί δεν κάθονται να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των αδέσποτων που έχουν.

Επίσης είναι προφανές ότι πρόκειται για εγχείρημα ιδιωτικής εταιρείας που ελπίζει ότι με τη διαφήμιση θα μπορέσουν να βρουν κορόιδα που θα έχουν λαλήσει τόσο ώστε να θέλουν να κλωνοποιήσουν τον καημένο το Fido τους και μετά να αναπτύξουν βιομηχανία δισεκατομμυρίων.
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Η ικανότητα εκπαίδευσης θεωρητικά εξαρτάται από το γεννητικό υλικό και τον εκπαιδευτη..
Αν είναι ίδια θεωρητικά μπορεί να έχει τις ίδιες ικανότητες..
Αλλα όχι τον ίδιο χαρακτήρα..
Ο χαρακτήρας πέρα από το γεννητικό υλικό εξαρτάται από το περιβάλλον.., από την μαμά και τα αδερφάκια.., από τα βιώματα και τα ερεθισματα που εκ τον πραγμάτων δεν θα μπορέσουν να είναι τα ίδια..

Αν θεωρητικά βάζαμε μια παρόμοια μαμά με την πρώτη..και ίδια σε χαρακτήρα αδερφάκια του ..
Αν οι κινήσεις μας ήταν ίδιες καρέ καρέ και αναπαραγαμε τις ιδιες συνθηκες..και διασφαλίζαμε πως θα είχα ίδια βιώματα.., έστω και στημένα..
Τότε ίσως αυτό το σκυλί να έβγαινα ίδιο και σε χαρακτήρα..
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Kαι κάτι ακόμα: Το γενετικό υλικό αποτελείται από το πυρηνικό DNA και το μιτοχονδριακό DNA. Στην κλωνοποίηση οπως γίνεται συνήθως, μόνο το πυρηνικό DNA προέρχεται απο το σκύλο που θέλουμε να κλωνοποιήσουμε. Το μιτοχονδριακό DNA προερχεται από την εκάστοτε μητέρα και ΔΕΝ είναι ίδιο.
 


Gizmo

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2009
563
1
Ηρακλειο Κρητης
Διάφοροι βλαμένοι πλούσιοι το κάνουν ήδη. Εννοείται ότι οι συνθήκες υπό τις οποίες μεγαλώνει ο κλώνος θα παίξουνε τεράστιο ρόλο στο πώς θα εξελιχθεί.
Πολυ "Τhe Island" μου ακουγεται !!! Ειδικα αμα ξεφυγει απο τα ζωα!!!
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Το πιο απλό εν τέλει είναι να ζευγαρώσει κανείς ξανά τους υπέροχους γονείς που βγάλαν το υπέροχο και νυν μακαρίτικο κουτάβι και να το εκπαιδεύσουνε σωστά. Ελλείψει δε γονέων, θα μπορούσαν να ζευγαρώσουν αδερφάκια, ξαδερφάκια και παιδάκια εφόσον αυτή τη δουλειά κάνουν. Σιγά τώρα μην είναι μόνο ένας καταπληκτικός σκύλος και κανένας άλλος στον κόσμο!
 


ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
εσυ δεν ελεγες οτι δεν πιστευεις στην καθαροαιμια και οτι ολα αυτα ( καθαρόαιμα, εκτροφη συμφωνα με το προτυπο) σου κάτι απο Αρεια φυλή ή κανω λάθος :confused:
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.116
Μηνύματα
895.852
Μέλη
19.925
Νεότερο μέλος
vicky1981