east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
O Iskender ανεφερε το canileish που ειναι το εμβολιο.
Και το canileish κ το leishguard δεν χαρακτηριζονται ως εμβολια (το εμβολιο προσφαιρει πληρη προστασια για ικανο χρονικο διαστημα) αλλα συγκαταλεγονται στα μετρα προστασιας ακομα κ απο τις εταιριες, μιας κ η χρηση τους απλα μειωνει τον κινδυνο δεν ανοσοποιει τον οργανισμο.
 


yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Ειναι χαρακτηρισμενο ως εμβολιο ναι η οχι?
Μπορουν τα εμβολια να εγγυηθουν πληρη προστασια?
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Από την κτηνίατρο Βασιλική Α. Νταβλούρου

ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ, ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ/ΑΠΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ.

ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ (υπογραμμισμένα) ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ(πλάγια γράμματα).

1.Το εμβόλιο CaniLeish ενδείκνυται για χρήση σε σκύλους ηλικίας άνω των 6 μηνών για να εξασφαλίσει σημαντική μείωση του κινδύνου εμφάνισης ενεργού λοίμωξης ή κλινικής λε'ι'σμανίωσης.


Γίνεται σαφές λοιπόν από την ίδια την εταιρεία πως ΔΕΝ πρόκειται για κάποιο ΦΑΡΜΑΚΟ κατά της Λε'ι'σμανίωσης ούτε για μέτρο αποφυγής του τσιμπήματος από την σκνίπα. Πρόκειται για ένα ακόμα μέσο πρόληψης που έχει σαν στόχο να εμποδίσει μια ενδεχόμενη προσβολή του οργανισμού από το παράσιτο να καταλήξει σε νόσο. Είναι σαφέστατη η παραπάνω οδηγία: .....για να εξασφαλίσει την ΜΕΙΩΣΗ του κινδύνου εμφάνισης ΕΝΕΡΓΟΥ λοίμωξης ή κλινικής Λε'ι'σμανίωσης. Αυτό είναι κάτι που θα ήθελα να τονίσω ιδιαίτερα. Κάνοντας το εμβόλιο στα ζώα μας, ΔΕΝ σημαίνει πως οι σκνίπες ΔΕΝ θα τα τσιμπήσουν. ΔΕΝ σημαίνει πως όταν τα τσιμπήσουν ΔΕΝ θα τους μεταδώσουν το παράσιτο της Λε'ι'σμάνια. Σημαίνει απλώς πως το εμβόλιο θα έχει ενισχύσει τον οργανισμό τους κατά τέτοιο τρόπο ώστε ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ, το τσίμπημα να καταλήξει σε νόσο.

Η εύλογη απορία πολλών εδώ θα ήταν η εξής: Αφού ήδη γνωρίζουμε πως δεν νοσούν όλα τα ζώα που τα τσιμπούν οι σκνίπες και αρκετά παραμένουν για καιρό στο στάδιο του φορέα, ή άλλα εξουδετερώνουν μόνα τους το παράσιτο. Ποιός ο λόγος να γίνεται το εμβόλιο? Η απάντηση είναι απλή: είναι ένα επιπλέον μέτρο προστασίας.
 


yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Σε ρωτησα αν ειναι χαρακτηρισμενο ως εμβολιο,ολα τα αλλα ειναι γνωστα.
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Οσα εμβολια εχουν αποδεδειγμενη δραση στην ανοσοποιηση του οργανισμου, ειναι πλεον υποχρεωτικα, ποσο μαλλον οταν τειθενται θεματα δημοσιας υγειας (βλεπε εμβολιο λυσσας).

Τα "εμβολια" της Λεισμανιας ακομα βρισκονται στο σταδιο της αναπτυξης κ μεχρι τοτε θα περιλαμβανονται κ θα χαρακτηριζονται ως "επιπλεον μετρα προστασιας".
 


yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Βαλτο σε οσα εισαγωγικα θελεις,δεν αλλαζει κατι.
Απο την στιγμη που στοχευει στην ανοσοποιηση εχει τον μηχανισμο των εμβολιων και ως τετοιο μπορει να χαρακτηριστει.

Το αν ειναι αποτελεσματικο η οχι ειναι αλλη κουβεντα.
 
  • Like
Reactions: Gaara and Estranged


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Κατ αρχην το θεμα δεν ειναι τι βαζω εγω σε εισαγωγικα κ τι οχι, αλλα τι δεχεται η κτηνιατρικη κοινοτητα.

Σε ιδια ερωτηση που ειχα κανει, ειχα λαβει την εξης απαντηση, απλουστευμενη ωστε να την καταλαβω.

Ενα εμβολιο γινεται σε εναν οργανισμο, με σκοπο την δημιουργια μηχανισμων απο το ανοσοποιητικο (μνημης) ωστε σε πιθανη μολυνση αυτος να αντιδρασει, χρησιμοποιωντας τους μηχανισμους που ανεπτυξε.

Το συγκεκριμενο "εμβολιο" δεν στοχευει σε αυτο, αλλα στο να ενεργοποιησει εκ των πρωτερων καποιες ουσιες που ηδη υπαρχουν στο ανοσοποιητικο ωστε να εμφανιστουν σε αυξημενη συγκεντρωση.

Αυτο εχει να κανει με την φυση της νοσου.
Επισης ο οργανισμος με τον εμβολιασμο αυτου του τυπου δεν διατηρει κανενος ειδους μνημη αλλα προσπαθει να ιαθει, με αποτελεσμα μολις το καταφερει, (μικρο χρονικο διαστημα) να ειναι εξ ισου ευαλωτος σαν να μην εμβολιαστηκε ποτε.....

Εαν βρω στο αλλο πισι θα σου βαλω το ιατρικο αρθρο που εξηγει το παραπανω καλυτερα....

Ξαναλεω οτι για την αναλυση ολων αυτων ειδικοτεροι ειναι οι κτηνιατροι.....
 


matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.433
1.022
Η δραστική ουσία του leisguard είναι η δομπεριδόνη, που υπάρχει και σε ανθρώπινο σκεύασμα με την ονομασία cirloton.
Ασχετο με την ασθενεια αλλα σχετικο με την δραστικη. Η δομπεριδονη εχει ως παραπλευρη "παρενεργεια" την αυξηση παραγωγης γαλακτος. Οσοι απο εσας δινετε τετοια σκευασματα σε θυληκα σκυλια ας ειστε υποψιασμενοι αν κανουν ψευδοκυησεις την περιοδο της ληψης τους.
 
  • Like
Reactions: Aslan and LaCat


ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.434
Λαχανάκια Βρυξελλών
στην Leischmaniosis cutanea (δέρμα) έχουν ενδιαφέρον τα ονόματα : bouton d' Orient, oriental sora στην Leischmaniosis visceralis (εσωτ.όργανα) : doumdoum fever (όχι το άλλο το dumdum που γράφει πιο πάνω :giggle: έτσι λέει το βιβλίο μου αλλά είδα οτι είναι περιοχή της Καλκούτα (καλά πάω πατριώτη ? - ναι :giggle: ) , fievre epidemique d' Assam, maladie de Sahib, splenica infantum, Burdivan fever... μαύρος πυρετός.. πως λέμε μαύρο φίδι που σέφαγε ( το λευκό είναι καλο :confused: ), επίσης έχει και την cutanea americana (που δεν αναφέρει επάνω) :X3:
 


23 Οκτωβρίου 2015
13
16
55
καλησπερα και απο μενα Ο σκυλος μου εχει καλαζαρ 1/1600 και ξεκινησα θεραπεια με ζυλαπουρ και μιλτεφοραν εδω και 4 ημερες Καποιος φιλος μου ειπε οτι το σιροπι δεν κανει τιποτε παρα μονο οι ενεσεις.Εχει δει κανενας αποτελεσμα με 1600 δεικτη οσο αφορα την θεραπεια ζυλαπουρ με μιλτεφοραν;
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.123
10.076
Athens
Κατά τον δικό μου κτηνίατρο και κατά πως ακούω/διαβάζω γενικότερα, μιλτεφοράν κάνεις σε σκύλους με πρόβλημα σε νεφρά/συκώτι ή σε σκύλο που για κάποιο λόγο δεν μπορείς να του κάνεις ένεση. Εάν ο σκύλος δεν έχει πρόβλημα σε αυτά τα δύο και είναι σε καλή κατάσταση, πας σε ενέσεις glucantime.
 


23 Οκτωβρίου 2015
13
16
55
Σε ευχαριστω πολυ φιλε-η vrmode .Σημερα θα τον παω σε ενα αλλο κτηνιατρο να του παρει αιμα και να το παω εγω ο ιδιος στο παστερ.Δεν εχω εμπιστοσυνη στον προηγουμενο.Μου εδινε το μιλτεφοραν 200 ευρω και εγω το βρηκα στη Μυτιληνη απο την Αγροτικη στεγη 158 ευρω τα 60 ml.Θα σας κρατησω ολους ενημερους μεσα απο τα δικα μου βιωματα για να μην παθετε τα ιδια .
Ευτηχως που υπαρχει και το dogforum...
 
  • Like
Reactions: GRDANE




23 Οκτωβρίου 2015
13
16
55
Νεφρα συκωτι ειναι σε καλη κατασταση.Ετσι μου ειπε προφορικα ο γιατρος παω τωρα να παρω τις εξετασεις στα χερια μου να τις παω στον αλλον γιατρο και να του ξαναπαρει αιμα.Θα εξαντλησω ολα τα περιθωρια για να κανω το σκυλο μου καλα.(Ας ειναι καλα και οι φιλοι μου που τον αγαπουν πολυ και μου δανεισαν χρηματα για την θεραπεια)
 
  • Like
Reactions: ioanna a and GRDANE




23 Οκτωβρίου 2015
13
16
55
Ευχαριστω πολυ!!!!Οι εξετασεις ειναι μεσα στα φυσιολογικα ορια εχει: κρεατινινη 1.2 με φ.τ 0,5 εως 1,4 ---------ουρια 40,83 με φτ 21,40 εως 68,5 --------sgpt 31,72 με φτ 10 εως 94 ---------φασφαταση αλκαλικη 56 με φτ 0,0 εως 90
λεισμανια 1/1600 θετικο.
 


aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
αν τελικά κανετε glucantime θα πρεπει να παρακολουθείτε και τα νεφρά του. Συνήθως κάνουν βιοχηνικες πριν ξεκινήσουν (την ιδια μέρα) και κάνουν παλι μετά απο 3 μερες. Ρώτησε το γιατρό αν παράλληλα με την όποια θεραπεία αποφασίσετε να κάνετε μπορείτε να δώσεις και leisguard.
 


23 Οκτωβρίου 2015
13
16
55
Περιμενω να μιλησω και με τον αλλο γιατρο να δω τι θα μου πει.Παντως για το leisgard που ρωτησα(Τον κτηνιατρο που τον εχει ηδη αναλαβει)μου ειπε πως στην παρουσα φαση (επειδη ο δεικτης ειναι ψηλος) δεν προκειται να κανει τιποτα...
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.123
10.076
Athens
Οι ενέσεις glucantime έχουν χαμηλότερο κόστος από τη θεραπεία μιλτεφοράν. Βέβαια στις ενέσεις όπως έγραψε και η Αλίκη, κάνεις μια εξέταση νεφρά/συκώτι πριν την εκκίνηση και μετά μία εξάταση κάθε βδομάδα. Αφού πας σε δεύτερο γιατρό ρώτα και για glucantime. Επίσης να διευκρινίσεις/συζητήσεις ποιος θα κάνει τις ενέσεις (η ακριβής δοσολογία έχει μεγάλη σημασία)