Μπορω να εχω σκυλο ;


Steliosk

New Member
22 Οκτωβρίου 2016
2
0
51
Καλησπέρα σε όλους . Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο φόρουμ γι'αυτο δεν γνωρίζω αν τα γενικά θέματα είναι η κατάλληλη κατηγορία (συγχωρέστε με αν όχι). Ανακάλυψα το φόρουμ πριν λίγες μέρες και έμεινα έκπληκτος απ'την οργάνωση και την σαφήνεια πολλών απαντήσεων όποτε αποφάσισα να σας θέσω το δικό μου ερώτημα.

Είμαστε μια τετραμελής οικογένεια με ενα παιδί στα 10 και άλλο 17. Ζούμε στην πόλη σε διαμέρισμα 130 τ.μ. οποτε δεν έχουμε αυλή, ωστόσο η περιοχή όπου μένουμε είναι πολύ ήσυχη και διαθέτει ανοιχτωσια και πολλά πάρκα. Ο μικρός εδώ και καιρό μας έχει πάρει τα αυτιά να πάρουμε ζωάκι ,είτε σκύλο , είτε γάτα και σκεφτήκαμε πως θα ήταν ωραίο να αποκτήσουμε όλοι μια συντροφιά ... Όμως το μόνο κώλυμα μου είναι πως το καημένο το ζωντανό θα πρέπει να μένει πολλές ώρες μόνο του (από τις 8 το πρωί μέχρι τις 3εις το μεσημέρι) , οποτε δεν ξέρω αν θα ήταν σωστό να το καταδικάζω σε τόσες ώρες μοναξιάς τη μέρα και χωρίς να γνωρίζω τι κάνει ... Αν θεωρείτε πως μπορούμε να έχουμε σκύλο ,υπάρχει κάποια ρατσα την οποία μπορείτε να μου προτείνετε ;
 


archodea

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2009
870
770
Πειραιάς
Γνωρίζετε καλύτερα από τ καθένα, έχοντας υπόψη σας τη δέσμευση κ ευθύνη που χρειάζεται να έχετε, αν μπορείτε ν έχετε ένα σκύλο στην οικογένεια σας.
 


Steliosk

New Member
22 Οκτωβρίου 2016
2
0
51
Γνωρίζετε καλύτερα από τ καθένα, έχοντας υπόψη σας τη δέσμευση κ ευθύνη που χρειάζεται να έχετε, αν μπορείτε ν έχετε ένα σκύλο στην οικογένεια σας.
Ευχαριστώ για την απάντηση ,απλώς δεν ήμουν ποτέ ιδιοκτήτης κάποιου σκύλου και δεν γνωρίζω αν μπορεί να μείνει μόνος του τόσες ώρες .
 


archodea

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2009
870
770
Πειραιάς
Το να μείνει μόνο του ούτε θ πάθει κάτι, για τη δική του ασφάλεια καλό είναι ν είναι περιορισμένος. Στο πρόγραμμα είναι κ οι σκανταλιές όσο μένει μόνος του τ οποίο οριοθετείται με πολλά παιχνίδια κ κόκκαλα που τ κρατούν απασχολημένο. Σίγουρο είναι ότι πρέπει ν κάνετε αλλαγές κ παραχωρήσεις στο νέο μέλος
 


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
Καλησπέρα σας,

Βεβαίως μπορείτε να έχετε σκύλο... Αν ήταν κάτι δύσκολο δεν θα είχαν τόσοι πολλοί! :D

Καταλαβαίνεται πως το παραπάνω σχόλιο έχει αρκετή δόση χιούμορ, μα και αρκετή δόση αλήθειας. Αυτό που μπορώ να σας πω με σιγουριά είναι πως περισσότερο πρέπει να απασχολούν εσάς και τον κάθε άνθρωπο που θέλει να αποκτήσει σκύλο, οι ώρες που θα είναι μαζί με τον σκύλο παρά αυτές που θα είναι χώρια.

Αυτό το λέω διότι οι ώρες που θα είσαστε μαζί, οι ώρες και ο τρόπος που θα χρησιμοποιείται τον χρόνο σας με τον σκύλο θα δώσουν το αποτέλεσμα για όλο το φάσμα της συμβίωσης σας, μαζί ή χώρια.

Θα ήθελα, επίσης, να προτείνω να "εμπλέξετε" όλοι την οικογένεια στην διαδικασία επιλογής, στους προβληματισμούς, τα συν και τα πλην, τα κριτήρια, τα ερωτήματα, κλπ. Οι ηλικίες επιτρέπουν κάθε εμπλοκή και ανάληψη ευθυνών σε σχέση με το κατοικίδιο που θα προστεθεί στην οικογένεια σαν μέλος, με ιδιαίτερες ανάγκες και ρόλο.

Ο μικρός, που μοιάζει να είναι και ο "πρωταγωνιστής" της ιστορίας θα πρέπει να κερδίσει την υπόθεση κατοικίδιο. Να ψάξει για πληροφορίες, να μάθει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις που έχει ένας σκύλος, να δει τι αυτός μπορεί να αναλάβει και πολλά άλλα. Να έρθει με αυτά που έμαθε (και με την βοήθεια σας φυσικά) και να τα συζητήσετε όλοι.

Να "μπουν στο τραπέζι" και θέματα όπως "Αδέσποτα σκυλάκια και πως εμείς θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε με την επιλογή μας", να δούμε το κόστος και πως ίσως ο κάθε ένας θα μπορούσε να "κόψει" από τα έξοδα του για να φτιαχτεί ένας κουμπαράς για τα πρώτα και τα "έκτακτα" έξοδα του σκύλου και άλλα πολλά που έχετε ήδη σκεφτεί και άλλα που θα σκεφτείτε.

Να επιλέξετε η απόκτηση του σκύλου, όταν και αν θα γίνει να συνδυάζεται με κάποια άδεια ή με περίοδο διακοπών όπου κάποια μέλη της οικογένειας θα μπορούν, τόσο χρονικά όσο και από πλευράς γνώσεων και διάθεσης, να ασχοληθούν με το κουταβάκι και να βάλουν κάποιες "βάσεις".

Αφήστε τα τετραγωνικά, τις ώρες απουσίας και τις φυλές για λίγο (ή για περισσότερο) στην άκρη.

Καλή συνέχεια και για οτιδήποτε εδώ είμαστε και όλο και κάποιος θα βοηθήσει με μια άποψη.
 


genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
Ως γονιός και σκυλογονιός, αυτό που θα πω είναι ότι ο σκύλος ανήκει στους γονείς. Δηλαδή, αν εσείς θέλετε ένα σκύλο, σας αρέσει η ιδέα, δεν έχετε θέμα με τα έξοδα και τη φροντίδα, όλα καλά. Αν είναι σα "χαρη" στο μικρό, ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ :)
Από εκεί και πέρα, προσωπικά είμαι πάντα υπέρ της υιοθεσίας αδέσποτου, ειδικά κιόλας αφού δεν έχετε κάποια ράτσα που σας έχει "κολλήσει". Και δεδομένου ότι είναι το πρώτο σας σκυλί, θα πρότεινα μία βόλτα από φιλοζωικές και υιοθεσία ενός ενήλικου, όπου ξέρετε τι παίρνετε και γλιτώνετε και τις δυσκολίες ενός κουταβιού.
 


Johnkokk

Well-Known Member
2 Ιουνίου 2015
266
786
51
Εαν έχετε σκοπό να είστε υπεύθυνοι σκυλογονείς, να έχετε υπόψιν σας οτι θα είναι σαν να βάζετε ενα μικρό παιδί στην οικογένειά σας, με οτι αυτό συνεπάγεται (ευθύνες, αγωνίες, δεσμεύσεις).
Εαν δεν έχετε τέτοιο σκοπό, τότε είναι το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου.Τον παίρνετε και δεν ασχολείστε :sneaky: Αλλωστε τόσος κόσμος παίρνει σκυλί κι ακολουθεί την τελευταία μέθοδο.

Οπως είναι προφανές, εφόσον ανήκετε στην πρώτη κατηγορία (όπως ελπίζω), τότε θέλει πολλή σκέψη και κυρίως κατανόηση, οτι το σκυλί θα το μεγαλώσετε βασικά εσείς (οι γονείς εννοώ).

Εαν το σκεφτείτε πολλές φορές και είστε σύμφωνοι, τότε καλώς να ορίσετε στην οικογένεια των σκυλογονιών.Πολλές χαρές, πολλές αγωνίες, αρκετά εως πολλά έξοδα (ανάλογα και το μέγεθος), κλπ, κλπ
 
  • Like
Reactions: Haris Drazen


Ntorina19

Active Member
6 Ιανουαρίου 2017
29
11
28
Ως γονιός και σκυλογονιός, αυτό που θα πω είναι ότι ο σκύλος ανήκει στους γονείς. Δηλαδή, αν εσείς θέλετε ένα σκύλο, σας αρέσει η ιδέα, δεν έχετε θέμα με τα έξοδα και τη φροντίδα, όλα καλά. Αν είναι σα "χαρη" στο μικρό, ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ :)
Διαφωνώ λιγάκι με αυτο.....Εγώ είμαι 14 και οι γονείς μου μου πείραν έναν σκύλο το καλοκαίρι γιατί πραγματικά λατρεύω τα ζώα και έχω γεμίσει τη βιβλιοθήκη μου με βιβλία και εγκυκλοπαίδειες.....Αυτός ο σκύλος είναι καθαρά δική μου ευθύνη γιατί σε εκείνους δεν τους πολυαρεσουν τα ζώα και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα.....Μόνο τα έξοδα είναι καθαρά δικα τουςβασικά εγώ πιστεύω πως τα παιδιά κάτω των 12 θα μπορούσαν να έχουν σκύλο αλλά με τη βοήθεια των γονέων όσο αναφορά τη φροντίδα κτλπ....Εκτός και αν είναι αρκετά ώριμα και οι γονείς τους πιστεύουν πως είναι έτοιμα να αναλάβουν τέτοια ευθύνη.....Γιατί αν ο σκύλος πάει σαν δώρο σε ένα παιδί εκείνο κάποια στιγμή θα τον βαρεθει και ο σκύλος θα φύγει από το σπίτι και θα κάνει παρέα στους άλλους παρατημένους,αδέσποτους σκύλους <δώρα>.....​
 
  • Like
Reactions: myEnzo


Ntorina19

Active Member
6 Ιανουαρίου 2017
29
11
28
Συγγνώμη απλώς είμαι νεο μέλος και σε ξέρω πως δουλεύουν όλα αυτά....
 


ΤLilith

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2016
153
362
Αθήνα
Αγαπητέ Στέλιο..... αν ρωτάτε για το χώρο που διαθέτετε και για τος ώρες απουσίας της οικογένειας απ το σπίτι κι εγώ πιστεύω οτι μπορείτε να έχετε ένα σκύλο κι ακόμη πιο"εύκολα" μια γατούλα.
Το ερώτημα όμως, αν ήμουν στη θέση σας θα παρέμενε.
Θα μπορείτε να διαθέσετε μετά α τις ώρες απουσίας, το χρόνο που χρειάζετε για να παίξετε ή για να βγείτε βόλτα? Θα μπορείτε να ανταπεξέλθετε οικονομικά (είναι πολλοί εκείνοι που δεν σκέφτονται οτι ένα σκυλί έχει τα έξοδα του. Εμβόλια, γιατροί, εξοπλισμό, φάρμακα, τροφές, τσιπάκια, ενδεχωμένως στείρωση κ. α.) Θα μπορείτε να συμβιβασείτε με τα γαβγίσματα του, τις σκανδαλιές του, τις ζημιές του, τα (κάποιες φορές) λερώματα του μέσα στο σπίτι? Έχετε σκεφτεί τι θα γίνεται με το ζωάκι όταν θα θέλετε να απουσιάσετε όλη η οικογένεια απ το σπίτι για διακοπές π. χ.? Αν αρρωστήσει?????

Αυτά και άλλα πολλά είναι αυτά που πρέπει να σκεφτείτε, να συζητήσετε και στο τέλος να αποφασίσετε σαν οικογένεια. Αν λυθούν κι αποφασιστούν αυτά, πιστέψτε με, ο χώρος του διαμερίσματος κι ο χρόνος απουσίας δεν είναι πρόβλημα.

Ίσως ένα μικρόσωμο σκυλάκι να ήταν καλύτερη λύση (αν και όχι απαραίτητα) αλλά σίγουρα κι εγώ θα πρότεινα αδεσποτάκι. Τους έχω μια αδυναμία
Κι απο προσωπική πείρα θα σας πω οτι όταν έρθει με το καλό η ώρα, θα σας διαλέξει εκείνο.... :D:love:

Η απάντηση όμως σε όλα τα παραπάνω μπορεί να δωθεί μόνο απο εσάς και την οικογένεια.

Εύχομαι να αποφασίσετε το καλύτερο για όλους. Το μόνο που θα σας πω για το τέλος είναι, οτι όσες ζημιές κι αν κάνει, όσο κι αν παγώσετε στο κρύο για να μάθει τα βασικά ή για να παίξει, όσο κι αν ξενυχτήσετε μαζί του γιατί έχει ανησυχία ή γιατί αρρώστησε.... όσα κι αν νιώσετε οτι σας φέρνουν σε απόγνωση.... τόσα κι άλλα τόσα θετικά κι όμορφα θα σας δώσει το βλέμα του, το "φιλί" του κι η παρέα του!!!
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.112
Μηνύματα
895.753
Μέλη
19.921
Νεότερο μέλος
Αργυρώ Π