Μπορώ να αποκτήσω σκύλο ?


genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
Οπότε μάλλον θα ήθελα έναν σκύλο να με παρακινεί λίγο περισσότερο για δραστηριότητα.
Εγώ θα έλεγα αντίθετα, ότι κάθε άνθρωπος, αν υπάρχει επιλογή, πρέπει να διαλέξει το σκύλο που ταιριάζει στο είδος της ζωής που κάνει και στο χαρακτήρα του. Αυτό που στην αρχή θα είναι παρακίνηση για νέες δραστηριότητες, γρήγορα θα γίνει αγγαρεία.
 
  • Like
Reactions: mariakala


spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.557
5.969
Πειραιάς
αφηστε πικρα αυτο αγαπημενη ρατσα αλλα υψηλο κοστος σε σωστο τροπο αποκτησης αλλα και γιατρους για αυτο υπομονη αλλα η ρατσα ειναι πολυ ομορφη και περα απο τον κτηνιατρο παει ακριβως με αυτα που μας περιγραψες
βρε @grakes ..., βαλε και κανενα σημειο στιξης... μου βγηκαν τα ματια.
 


mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.021
1.314
A ιδέα... μπορείς να συζητήσεις με την φιλοζωική και να τους πεις αυτά που σε προβληματίζουν... και ίσως αντί να προχωρούσες κατευθείαν σε υιοθεσία να φιλοξενούσες ένα σκυλάκι... ούτως η άλλως ψάχνουν για φιλοξενία... και μετά να το υιοθετούσες!

είχες ποτε σκύλο?

υπάρχει περίπτωση όπως λέει και το μέλος πιο πάνω λόγω του ότι έχεις συνηθίσει σε αυτό τον τρόπο ζωής να μην μπορείς να "ανταπεξελθεις" και αν σε κουράσει πολύ αυτό σε τέτοια περίπτωση αν θες ΜΟΝΟ παρέα προτείνω γάτα
 


Lemonidas

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
100
47
Συνεχίζοντας αυτό που έγραψαν οι από πάνω ρίχνω την εξής ιδέα:

Υπάρχουν κάποιοι ορειβατικοί σύλλογοι που οργανώνουν περιπάτους στο βουνό. Επειδή θα έχεις παρέα εκεί σίγουρα θα παρακινηθείς να πηγαίνεις στους περιπάτους τακτικά. Ό,τι κάνουμε με παρέα το παρατάμε πιο δύσκολα. Έχοντας ξεκολλήσει πλέον απ΄τον καναπέ θα είσαι πιο έτοιμος να ασχοληθείς με τους περιπάτους του σκύλου.

Θέλει η σκέψη η απόφαση να αποκτήσεις σκύλο γιατί δεσμεύεσαι για πολλά χρόνια. Προτείνω πάντως να το δεις με θετικό τρόπο.
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.119
10.068
Athens
Πάντως ισχύει και το αντίστροφο... Χωρίς σκύλο δεν θα παιρνες τους δρόμους βραδιάτικα για να βρεθείς με άλλους βλαμμένους σκυλάδες για dogwalk στο οακα που λέει ο λόγος. Στον καναπέ θα σάπιζες με κανα σαβουροσήριαλ... :LOL:
 


Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
38
Εγω παλι ψηφίζω ενηλικο αδεσποτάκι αλλα μεσαιο προς μεγαλο το μεγεθος...τα μικρα ειναξ πιο σβουρες οσο κ αν ο κοσμος θεωρεί το αντιθετο...
Σημειωτέον στις φιλοζωικες υπαρχουν κ πολλες παρατημενες/κακοποιημενες φυλές!
Στη θεση σου θα προσανατολιζομουν σε ενα πιτμπουλακι 3-4 χρονων
 
  • Like
Reactions: Orilis


kosto-stavr

Member
4 Οκτωβρίου 2016
6
6
59
Να ΄ μαι και πάλι !

Λοιπόν κάτι η παρακίνηση σας, κάτι το διάβασμα του Forum - και όχι μόνο – το αποφάσισα και προχώρησα στην απόκτηση εκλεκτής παρέας για την επομένη 12ετια.


Για να προλάβω τυχών απορίες, σας λέω :

Στους καιρούς που ζούμε δυστυχώς δεν μπορούσα να διαθέσω τα χρήματα που – αιτιολογημένα κατά την γνώμη μου – ζητά ένα εκτροφέας.

Από τις διάφορες συζητήσεις κατανοώ ότι ακόμη και η ύπαρξη ενός πιστοποιημένου γενεαλογικού δένδρου, δεν απαλείφει τελικά την πιθανότητα εμφάνισης κληρονομικών ασθενειών, απλώς την μειώνει κατά πολύ.

Διαβάζοντας τις ιστορίες παθόντων, διαπίστωσα ότι όντως ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος και σε αυτό το πεδίο, πολλά ψέματα λέγονται για κουτάβια και γονείς, παραπλάνηση εσκεμμένη ή όχι υπάρχει και κυκλοφορούν μέχρι και πλαστά pedigree.

Τελικά όλα ανάγονται στην ύπαρξη ή όχι σχέσης εμπιστοσύνης, γι΄ αυτό και γω βασίστηκα σε αυτή προκειμένου να προχωρήσω.

Απευθύνθηκα σε άτομο εμπιστοσύνης μου σχετικό μεν με το «κύκλωμα» (ζωοτροφές) άλλα όχι άμεσα εμπλεκόμενο με αυτό – η αγοραπωλησία ζώων δεν είναι μέρος της δουλειάς του.

Ο άνθρωπος αυτός αξιοποίησε τις γνωριμίες του ώστε να μου βρει κουτάβι συμφώνα με τις επιθυμίες μου, δηλαδή όσο το δυνατόν περισσότερο υγιές, θηλυκό και σκουρόχρωμο.


Και το όνομα αυτής «Μπουμπού» !



Η Μπουμπου λοιπόν ήρθε οδικώς από την Ουγγαρία στην Αθήνα – μέσω Θεσσαλονίκης - συντροφιά ενός κοινώς λεγόμενου επαγγελματία «σκυλέμπορου», ο οποίος ανέλαβε προσωπικά να την διαλέξει για λογαριασμό του γνωστού μου και αφού είχε δει αρκετές γέννες κατά τα λεγόμενα του – τα οποία και δεν έχω λόγο να μην πιστέψω.

Μου την παρέδωσε δε στα χέρια μου εδώ στην Αθήνα το προηγούμενο σαββατοκύριακο, όπου είχαν έρθει – και αυτός και ο γνωστός μου - με αφορμή την συμμετοχή του στην τριήμερη έκθεση.

Τα παραπάνω ίσως να ακούγονται λίγο απολογητικά άλλα θα ήθελα να έχω εξηγηθεί προτού παρεξηγηθεί …

Το κουτάβι σύμφωνα με το διαβατήριο του έχει γεννηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, ζυγίζει περί το 1,6 κιλό και ο κτηνίατρος που το είδε το βρίσκει υγιέστατο.

Ήρθε έχοντας κάνει το πρώτο του εμβόλιο και από δευτέρα θα κάνει το δεύτερο της..

Όπως προείπα σκοπός μου ήταν η απόκτηση ενός υγιούς κουταβιού και με τα μέχρι στιγμής δεδομένα φαίνεται να είμαστε οκ !

Έχω σκοπό να προσέξω όλα όσα έχουν ειπωθεί περί Γαλλικών (σκάλες, πηδήματα, τραβήγματα κ.λ.π.) οπότε σας ρωτώ : έχει νόημα σε αυτήν την φάση να ξοδέψω και άλλα χρήματα για ακτινογραφίες ή και ότι άλλο απαιτείται ?

Θα μάθω κάτι που θα μπορώ ίσως έγκαιρα να διορθώσω ή απλώς θα έχω αποκομίσει μια εικόνα της κατάστασης ?


Σε ότι αφορά την ψυχική του ισορροπία, καταλαβαίνω ότι το μεγάλωμα με την μαμά του με την βιομηχανοποιημένη παράγωγη / αποκοπή, επιδρούν διαφορετικά.


Λοιπόν, το κουτάβι μέχρι στιγμής μενει ολη την εβδομάδα κυρίως περιορισμένη στο πάρκο της εντος του σπιτιού (σαλόνι) έχοντας στην διάθεση της άφθονο νερό, το ανάλογο φαγητό, ένα μικρό σπιτάκι από μαλακό υλικό (κλειστό ολόγυρα) μια πάνα σε σταθερή βάση και μερικά παιχνίδια.

Στο σπιτάκι της μπήκε και βολεύτηκε με την μια εξαρχης και χρησιμοποιεί την πάνα 6 στις 10 φόρες. Την αποφεύγει (μάλιστα κλαψουρίζοντας) και έχουμε μικροατυχήματα εντος του παρκου όταν λόγο της απουσίας μου την έχει πολλαπλώς λερώσει.


Όταν εξαφανίζομαι από το οπτικό της πεδίο δεν δείχνει να ταράζεται ιδιαίτερα ακόμη και στην περίπτωση που εξαφανίζομαι για αρκετό διάστημα (όταν φεύγω από το σπίτι, ή πάω για ύπνο).


Σε ότι αφορά στην συμπεριφορά της, από την πρώτη στιγμή που γνωριστήκαμε δεν δείχνει κανένα σημάδι φόβου – δυσαρέσκειας είτε όταν την πλησιάζω / ακουμπώ εγώ, είτε οποιοσδήποτε άλλος.

Επίσης δεν δείχνει φόβο – νευρικότητα ούτε και από άλλα ερεθίσματα του τύπου ξαφνικοί θόρυβοι, κουδούνια, τηλέφωνα, τηλεόραση. Μάλλον περιέργεια δείχνει.

Γενικώς από την δεύτερη ήμερα δείχνει και είναι ευδιάθετη, ανταποκρίνεται σε κάλεσμα και με ακολουθει παραπόδας όπου και αν πάω μέσα στο σπίτι (σε γατίσιο βαθμό – κινδυνεύοντας να την πατήσω) και σταματώντας όπου σταματώ εγώ,

Έχει δε μεγάλη όρεξη για παιχνίδι και ιδιαίτερα κυνηγά τις παντόφλες μου ή τα γαντζάκια της φόρμας μου καθώς περπατώ.

Γενικά δείχνει – κατά την γνώμη μου – μια συμπεριφορά ώριμη και δεν κλαψουρίζει αναίτια.

Φροντίζω να την εκτονώνω με τακτικο παιχνίδι – όχι πολύ βίαιο γιατί γλιστράει αρκετά – και στην συνέχεια ξεκούραση στο πάρκο της.

Αυτό τις καθημερινές το κάνω πρωί πρωί και στην συνέχεια μένει μόνη της ακούγοντας απαλή μουσική, μέχρι το απόγευμα που επιστρέφω.

Όταν επιστρέφω την βρίσκω χαλαρή να με παρακολουθεί, δεν κάνει σαν τρελή / στερημένη / ταλαιπωρημένη και γκρινιάζει μόνο όταν καθυστερώ αρκετά να τις δώσω την σημασία που θέλει – γιατί εσκεμμένα το καθυστερώ.

Έκτος από το παιχνίδι της αρέσει πολύ και η επαφή, της αρέσει να την τρίβω με τις ώρες - βγάζοντας μάλιστα μικρούς ήχους ευχαρίστησης (πάλι θυμίζοντας γάτα).

Αν την αφήσω στην αγκαλιά μου ξεραίνεται με την μια, αλλά προς το παρόν την αφήνω να το κάνει με μετρό.

Όσοι έχετε εμπειρία, τα παραπάνω σας φαίνονται και σας δείγματα ενός ισορροπημένου κουταβιού?


Άντε να πω και τα αρνητικά ….


Είχα ξεχάσει πόσο βρομούσαν τα πρώτα κακά των παιδιών μου.

Ε, ένα κουταβάκι 1,6 κιλό μου το θύμισε με την μια.

Μόνο που αυτό δεν φορά πάνα, οπότε κατά το παιχνίδι του δεν το προλαβαίνω ...

Όσο για να το αφήσω χωρίς επίβλεψη … ούτε λόγος !

Αλήθεια πότε περίπου τα κακά του θα σφίξουν για να είναι πιο «διαχειρίσημα»?

Επίσης οι 10 - 12 εκκενώσεις την ήμερα, τώρα που έχει αλλάξει τροφή και συνεχίζει αποπαρασίτωση είναι φυσιολογικές ?



Αυτά τα λίγα, σας ευχαριστώ και πάλι για την συνεισφορά σας στο ξεκαθάρισμα των «θελω» μου και sorry για το «σεντόνι» που μου βγήκε …
 




kosto-stavr

Member
4 Οκτωβρίου 2016
6
6
59
Αν το θέτετε σε αυτο το πλαισιο, τοτε Classic, Ανερυθρίαστα και Ευχαριστώ για τα Καλά σας Λόγια!
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Από τη στιγμή που ήσουν ενήμερος, η πράξη σου ήταν καθαρά εγωιστική. Μια επανάληψη όμως του φρικτού πράγματος στο οποίο συνέβαλες είναι η παρακάτω :

Γιατί σημαντικό δεν είναι μόνο να είναι υγιές το κουτάβι που είναι στα χέρια μας, αλλά να συμβάλλουμε, όσο μπορούμε να είναι υγιείς και καλοζωισμένοι όσο το δυνατόν περισσότεροι σκύλοι, εξαλείφοντας αυτά τα κολαστήρια.
 


M_and_M

Well-Known Member
10 Μαρτίου 2014
232
501
Athens
Αυτά τα λίγα, σας ευχαριστώ και πάλι για την συνεισφορά σας στο ξεκαθάρισμα των «θελω» μου και sorry για το «σεντόνι» που μου βγήκε …
Ευτυχώς που ενημερωθήκατε δηλαδή και δεν αποκτήσατε σκύλο με το λάθος τρόπο και από τη λάθος πηγή... Κρίμα όντως.
 


Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
39
Ας πω για αρχή οτι ευχομαι καλή ζωη κ υγεία στο μωρο...

Το οτι διαλεξατε το καλυτερο απο τον επαγγελματία σκυλεμπορα κ το λέμε κιόλας ετσι....Κ ντροπη κ αίσχος θα συμπλήρωνα...ανερυθριαστα κ εγώ!!!!!
 


Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.847
ΑΘΗΝΑ
Σε ότι αφορά την ψυχική του ισορροπία, καταλαβαίνω ότι το μεγάλωμα με την μαμά του με την βιομηχανοποιημένη παράγωγη / αποκοπή, επιδρούν διαφορετικά.
καλή φάση κε Kosto-stavr μου...να έχετε ψάξει, να έχει ενημερωθεί, να έχετε "καταλαβει", αλλά να ακολουθήσετε τελικά αυτον τον τροπο αποκτησης σκυλου...
Εσας να σας βγει καλο το κουταβι (που να σας βγει δηλαδή) και η ολη διαδικασια πισω απο αυτο, στα παπάκια σας!

μου θυμίζει κάτι σαν αυτό:
tsouchtero-prostimo-gia-paranomi-stathmefsi-se-choro-anapiron.jpg
εμεις να παρκαρουμε την τζιπαρα μας και οι αλλοι ας κοψουν το λαιμο τους...

Καλη συμβιωση με τη μικρη...τουλαχιστον μην παροτρείνετε και αλλους να παρουν σκυλο με τον ιδιο τροπο...
 


kosto-stavr

Member
4 Οκτωβρίου 2016
6
6
59
Ειλικρινά με εκπλήσσετε !

Αναγνωρίζοντας την συνεισφορά σας, ένοιωσα υποχρεωμένος να σας ενημερώσω για τις επιλογές μου.

Δεν καταλαβαίνω προς τι η προσπάθεια δημιουργίας τύψεων ?

Γιατί θεωρείτε ότι το κουτάβι ΔΕΝ έχει προέλθει από γονείς υγιείς και καλοζωισμένους ?

Τα όσα ανέφερα πιο πάνω σας παραπέμπουν σε κουτάβι μεγαλωμένο σε κολαστήριο ?

Το εγωιστικό που ακριβώς κολλάει ?

Εάν διέθετα χρήματα για αγορά κουταβιού από εγχώριο εκτροφέα θεωρείτε ότι θα έπαυε να είναι εγωιστική πράξη ?

Και αν δεν το αγόρασα ΚΑΝ αλλά μου το χάρισαν σε ανταπόδοση χάρης, τότε σε τι ακριβώς θα μετατραπώ στα μάτια σας ?


PS

Συμφωνώ απόλυτα με το απάνθρωπο των PuppyMills και θα ήθελα να καταργηθούν.
Αλλά δεν νομίζω ότι οι κρίσεις και επικρίσεις επί συνforumιτών, είναι ο καταλληλότερος τρόπος για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.
Ειδικά δε, όταν αυτές βασίζονται σε εικασίες και σε ότι κατάλαβε όποιος κατάλαβε.


Γνώμη μου πάντα και το σταματώ εδώ .….
 


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.808
Τραγικο ...
Το κουταβι σας ειναι ή απο Puppy Mill ή απο εκτροφεα της πισω αυλης ιδιωτη στην Ουγγαρια (χωρις εξετασεις βεβαια προγονων κλπ) ή απο πολυ κακο εκτροφεα που απλα ζευγαρωνει για να πουλαει.
Στην ερωτηση σας "Γιατί θεωρείτε ότι το κουτάβι ΔΕΝ έχει προέλθει από γονείς υγιείς και καλοζωισμένους ?" θα σας απαντουσα οτι ΕΣΕΙΣ ΘΕΩΡΕΙΤΕ οτι εχει προελθει απο υγιεις γονεις, ενω θα πρεπε να το γνωριζετε γιατι ηταν δικη σας ευθυνη να το πραξετε.
Ο εαυτος σας θα πρεπε να σας εκπλησσει οχι εμεις.
 


Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
39
Πραγματικα τι να σου πω άνθρωπε μου...οκ να δικαιολογεις τον εαυτο σου εαν αυτο σε βοηθαει να κοιμηθείς το βραδυ....αλλα μην χάσουμε κ τα λογικα μας...εσυ ειπες ουγγαρια εσυ ειπες επαγγελματια κουταβεμπορα εσυ ειπες δεν εμεινε με τη μανα...δικα μας συμπερασματα η φτηνη -οικονομικα κ ηθικα- αγορά σου;
Εσυ αν θες κανε εκπτώσεις στην ηθικη κ στη κυνοφιλια που σε διακατέχει(??). Εγω κ μερικοι αλλοι (ευτυχως για το ανθρωπινο ειδος) σε αυτά καθως κ στο να παίζουν με τη νοημοσυνη μας, αρνουμαστε!!
Ανερυθριαστα κ παλι (αυτο το "πραττω χωρις ντροπή" σε περιτυλιγμα Ζουραρη πραγματικα με σοκαρε...)
 


genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
Γιατί θεωρείτε ότι το κουτάβι ΔΕΝ έχει προέλθει από γονείς υγιείς και καλοζωισμένους ?

Τα όσα ανέφερα πιο πάνω σας παραπέμπουν σε κουτάβι μεγαλωμένο σε κολαστήριο ?

Το εγωιστικό που ακριβώς κολλάει ?

Εάν διέθετα χρήματα για αγορά κουταβιού από εγχώριο εκτροφέα θεωρείτε ότι θα έπαυε να είναι εγωιστική πράξη ?

Συμφωνώ απόλυτα με το απάνθρωπο των PuppyMills και θα ήθελα να καταργηθούν.
Οποιος δε συμφωνεί με τα puppy mills, δεν αγοράζει απο εκεί.
Ναι το κουτάβι σου έχει γεννηθεί σε άθλιες συνθηκες. Αλλιώς δε θα πωλούταν έτσι.
Ναι, η μάνα του ζει ακόμη σε άθλιες συνθήκες, επειδή υπάρχουν αγοραστές πρόθυμοι να συντηρήσουν το μαρτύριο της.
Οχι, δεν προσπαθεί κανείς να σου δημιουργήσει τύψεις. Έχεις χρήματα και πληρώνεις και κάνεις το κέφι σου, και οι τύψεις δε χωράνε. Την οργή μας και την αηδία μας προσπαθούμε να εκφράσουμε, και ευτυχώς αυτό δε χρειάζεται και χρήματα.
 


Miniature Schnauzer

Well-Known Member
30 Ιουνίου 2016
429
619
Έμπορος είναι και αυτός. Καμία διαφορά. Το έφερε απο την πηγή των puppyμιλλάδων και δεν είδες τους γονείς και είναι πολύ μικρό και κανονικά δεν θα έπρεπε να βγαίνει βόλτες και ούτε να είναι έτσι τα περιτώματα του.

Υ.Γ. Είναι κρίμα να έχεις ενειμερωθεί τόσο καλά και στο τέλος να στρίβεις στο λάθος.:unsure:
 


Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.847
ΑΘΗΝΑ
Ειλικρινά με εκπλήσσετε !

Αναγνωρίζοντας την συνεισφορά σας, ένοιωσα υποχρεωμένος να σας ενημερώσω για τις επιλογές μου. Φαντάσου να μην είχαμε συνεισφέρει κιόλας...

Δεν καταλαβαίνω προς τι η προσπάθεια δημιουργίας τύψεων ? Μαλλόν εσύ προσπαθείς να νιώσεις καλύτερα με την απόφαση που πήρες , εξ' ου και όλος ο πρόλογος
Στους καιρούς που ζούμε δυστυχώς δεν μπορούσα να διαθέσω τα χρήματα που – αιτιολογημένα κατά την γνώμη μου – ζητά ένα εκτροφέας.
Από τις διάφορες συζητήσεις κατανοώ ότι ακόμη και η ύπαρξη ενός πιστοποιημένου γενεαλογικού δένδρου, δεν απαλείφει τελικά την πιθανότητα εμφάνισης κληρονομικών ασθενειών, απλώς την μειώνει κατά πολύ.
Διαβάζοντας τις ιστορίες παθόντων, διαπίστωσα ότι όντως ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος και σε αυτό το πεδίο, πολλά ψέματα λέγονται για κουτάβια και γονείς, παραπλάνηση εσκεμμένη ή όχι υπάρχει και κυκλοφορούν μέχρι και πλαστά pedigree
.


Γιατί θεωρείτε ότι το κουτάβι ΔΕΝ έχει προέλθει από γονείς υγιείς και καλοζωισμένους ?
Μπορείς να αποδείξεις εσύ ότι το συγκεκριμένο κουτάβι έχει προέλθει από υγιείς και καλοζωισμένους γονείς; Τους έχεις δει; Έχεις δει το "εκτροφείο"; Το περιβάλλον που ζουν, τις τροφές που τους ταϊζουν;

Τα όσα ανέφερα πιο πάνω σας παραπέμπουν σε κουτάβι μεγαλωμένο σε κολαστήριο ?
Το ίδιο με παραπάνω, όταν λες:
Η Μπουμπου λοιπόν ήρθε οδικώς από την Ουγγαρία στην Αθήνα – μέσω Θεσσαλονίκης - συντροφιά ενός κοινώς λεγόμενου επαγγελματία «σκυλέμπορου», ο οποίος ανέλαβε προσωπικά να την διαλέξει για λογαριασμό του γνωστού μου και αφού είχε δει αρκετές γέννες κατά τα λεγόμενα του – τα οποία και δεν έχω λόγο να μην πιστέψω.
Δηλαδή ο σκυλέμπορος (ο γνωστος του γνωστου...) σου έφερε ένα κουτάβι από κάπου,που δεν ξέρεις την παραμικρή πληροφορία...εσύ πιστεύεις, ότι οι αρκετές γέννες που είδε ήταν σε σοβαρά εκτροφεία της Ουγγαρίας...Δεν θα είχε και pedigree το σκυλί;


Το εγωιστικό που ακριβώς κολλάει ?
No comment

Εάν διέθετα χρήματα για αγορά κουταβιού από εγχώριο εκτροφέα θεωρείτε ότι θα έπαυε να είναι εγωιστική πράξη ?
Ποιος μίλησε για την χώρα προέλευσης του κουταβιού; για τον τρόπο μιλάμε!

Και αν δεν το αγόρασα ΚΑΝ αλλά μου το χάρισαν σε ανταπόδοση χάρης, τότε σε τι ακριβώς θα μετατραπώ στα μάτια σας ?
Αφού μιλάμε για παπιμιλάδικο κουτάβι, μην τσιμπάς...το κόστος τέτοιων κουταβιών δεν είναι κανένα τεράστιο ποσό. Είτε στο χάρισαν, είτε το αγόρασες, στα μάτια μας δεν αλλάζεις...
Αν μιλούσαμε για κουτάβι από σοβαρό εκτροφείο με το ανάλογο κόστος,το οποίο θα στο χάριζαν, μάλλον θα σου χρωστούσαν τεράστια χάρη, για τα δεδομένα της εποχής.

PS

Συμφωνώ απόλυτα με το απάνθρωπο των PuppyMills και θα ήθελα να καταργηθούν.
Ένα δάκρυ κύλησε...
Αλλά δεν νομίζω ότι οι κρίσεις και επικρίσεις επί συνforumιτών, είναι ο καταλληλότερος τρόπος για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.
Ειδικά δε, όταν αυτές βασίζονται σε εικασίες και σε ότι κατάλαβε όποιος κατάλαβε.


Γνώμη μου πάντα και το σταματώ εδώ .….
Τα σχόλια μου μέσα στο quote...
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Δεν καταλαβαίνω προς τι η προσπάθεια δημιουργίας τύψεων ?
Καμία προσπάθεια δημιουργίας τύψεων. Θα ήταν ανώφελο άλλωστε. Μόνος σας το είπατε: ανερυθρίαστα. Επειδή όμως το θέμα δεν είναι ςποκλειστικότητά σας, αλλά το διαβάζουν κι άλλα μάτια, κάποια από αυτά ενδεχομένως να ψάχνουμε για σκύλο, οπότε οφείλουμε την ενημέρωση.

Γιατί θεωρείτε ότι το κουτάβι ΔΕΝ έχει προέλθει από γονείς υγιείς και καλοζωισμένους ?
Αν κι αυτό θα έπρεπε να το ψάξετε εσείς κι όχι να σας απαντηθεί έτσι απλά η απάντηση είναι η εξής: από καλοζωισμένους γονείς και με τις απαραίτητες εξετάσεις κληρωνομούμενων ασθενειών, όποιες από αυτές υπάρχουν, γίνονται μόνο από σοβαρούς κι υπεύθυνους εκτροφείς. Ούτε από αυτούς που δηλώνουν εκτροφείς χωρίς στην πράξη να φροντίζουν τη υγεία ή την ποιότητα ζωής των σκυλιών τους (byb ή αλλιώς back yard breeders). Ούτε φυσικά οι παπυμιλλάδες. Στα υπόψιν, η επωνυμία εκτροφείου και η έκδοση pedigree δεν αναιρούν από μόνα τους την ιδιότητα του byb ή του παπιμιλλά. Άλλα πολλά έξτρα είναι που την αναιρούν και κάνουν τον σοβαρό κι υπεύθυνο εκτροφέα. Και μαντέψτε: ένας σοβαρός κι υπεύθυνους εκτροφέας δεν θα έδινε κουτάβι του χωρίς να ξέρει ποιος το παίρνει και που πάει. Δεν θα λειτουργούσε ποτέ με μεσάζοντα.
Τα όσα ανέφερα πιο πάνω σας παραπέμπουν σε κουτάβι μεγαλωμένο σε κολαστήριο ?
Ναι, αναφέρατε μεσάζοντα, 'επαγγελματία "σκυλέμπορα"', όπως μόνος σας τον αποκαλέσατε. Και μαντέψτε από που προμηθευονται κουτάβια αυτοί. Απλά μαντέψτε! Επίσης, μόνος σας είπατε για 'την ψυχική του ισορροπία, καταλαβαίνω ότι το μεγάλωμα με την μαμά του με την βιομηχανοποιημένη παράγωγη / αποκοπή, επιδρούν διαφορετικά', δεν τα είπαμε εμείς...
Αλλά και αυτά να μην είχατε πει παραπάνω, το ότι το κουτάβι γεννήθηκε σε κολαστήριο απαντήθηκε στο αμέσως προηγούμενο quote.

Το εγωιστικό που ακριβώς κολλάει ?
Μια πράξη που έχει ωφέλεια προς αυτόν που την κάνει, αλλά συνολικά έχει δυσμενεις συνέπειες, στο σύνολο, πως χαρακτηρίζεται; Εγωιστική δεν χαρακτηρίζεται;

Εάν διέθετα χρήματα για αγορά κουταβιού από εγχώριο εκτροφέα θεωρείτε ότι θα έπαυε να είναι εγωιστική πράξη ?
Μα δεν είναι το πρόβλημα στον εγχώρια ή τον αλλοδαπό. Το πρόβλημα είναι ότι δεν απευθυνθήκατε σε εκτροφέα. Ο σωστός κι υπεύθυνος εκτροφέας κοιτάζει το καλό των σκύλων του, των κουταβιών του, αλλά και ολόκληρης της φυλής που λατρεύει, πάνω από τα δικά του τα σκυλιά.


Και αν δεν το αγόρασα ΚΑΝ αλλά μου το χάρισαν σε ανταπόδοση χάρης, τότε σε τι ακριβώς θα μετατραπώ στα μάτια σας ?
Καμία απολύτως διαφορά δεν μου κάνει. Όσο ανεύθυνο κι εγωιστικό είναι να πάρει κανείς σκύλο απο λάθος πηγή, άλλο τόσο είναι και να δεχτεί δώρο ένα κατοικίδιο. Α! Και μπορεί να το ξαναειπα παραπάνω αλλά το ξαναλέω: ένας σωστός κι υπεύθυνος εκτροφέας δεν θα έδινε κουτάβι του σε μεσάζοντα, αλλά θα ήθελε να ξέρει ο ίδιος το άτομο στο οποίο πάει το κουτάβι του. Κι ο δωροθέτης, μεσάζοντας είναι, κι ας μην είναι 'επαγγελματίας "σκυλέμπορας"'

Edit: συγγνώμη, δεν είδα ότι οση ώρα έγραφα, με πρόλαβε ο Haris Drazen
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.112
Μηνύματα
895.752
Μέλη
19.921
Νεότερο μέλος
Αργυρώ Π