Νέο μέλος [Husky]


eleutheriaria

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2012
300
1
Στα λόγια όλα μα όλα είναι εύκολα!
Σου λέμε εδώ δύο πράγματα προς ενημέρωση σου και εσύ απλά θέλεις να ισχυριστείς τη γνώμη σου.
Όλοι αγαπάμε τους σκύλους, δεν σου λέμε τίποτα για κακό.
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Χωρίς να σε ξέρω απλά κρίνοντας από τα γραφόμενα σου, οι περισσότερες απαντήσεις σου είναι στυλ "ξεφορτωθείτε με".
Λες ενα δυο πράγματα ίσα να δείξεις "σωστη" ως προς τα της γέννας και όταν ρωτουν λεπτομέρειες τα παιδιά αντιφάσκεις.
Να σε ρωτησω κατι όμως?
Αν η σκύλα βγάλει προγναθισμό, δυσπλαστρία, εκτροπιο/εντροπιο, προβληματα υγείας, πώς θες να την ζευγαρώσεις? Για να βγάλεις κουτάβια με υψηλότατα ποσοστά πιθανών προβληματων υγείας κληρονομημένα από την δική σου επιπολαιότητα?
Και εστω ότι δεν βγάζει τίποτα, εχεις ιδεα τι ψάξιμο πρεπει να ρίξεις προ επιβασης? Να δεις τι υπολείπεται στη σκύλα σου από α΄ποψη νεύρων ή ταπεραμεντου και να ψάχνεις αρσενικό που να καλύπτει αυτό το κενό για να "διορθώσεις" την ελλειψη στα κουτάβια. Και ξέρεις ότι αυτό μπορεί να ειναι μονόδρομος και να σε οδηγήσει σε ταξιδι στο εξωτερικό να βρεις τετοιον αρσενικό?
Αφού δεν είσαι Ωνάσης, όλα αυτά πώς θα τα κάνεις?
Και αφού εχεις την πολυτέλεια να δίνεις κουτάβια "κατω κόστους" γιατι δεν κάνεις λίγη υπομονη να παρεις από εκτροφέα μια υγιή σκύλα, να πας σε εκθεσεις να δουν αν ειναι καταλληλη αναπαραγωγής και τότε μαζί με τον εκτροφέα να κάνεις όσες γέννες θες (σχήμα λόγου το όσες θες).
 


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Σαν αγαθός που είμαι μου ακούγετε λίγο τρελό να αγαπάει κάποιος τόσο τα Husky, να θέλει ότι αντιπροσωπεύουν, και στο τέλος να μη πέρνει Husky αλλά κατι που μοιάζει με απομίμηση του. Αν πράγματι δεν σε ενδιαφέρει το Husky τότε ποιός ο λόγος να πάρεις καθαρόαιμο?
 


aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
τα κανω εμβολια και ολα το σχετικα χαρτουρες κλπ
Ε άμα τα κάνεις και εμβόλια τότε το σκυλί σου είναι κατάλληλο προς αναπαραγωγή!
Πραγματικά απορώ με το σκεπτικό κάποιων ανθρώπων οι οποίοι θέλουν και καθαρόαιμο αλλά σαφώς να μη το πληρώσουν γιατι που να δίνεις τώρα 1000-2000 (ενημερωτικά αν το είχες ψάξει θα έβλεπες ότι οι τιμές δεν είναι αυτές που ακούγονται) για ένα σκύλο! Έχουμε και οικονομική κρίση.

Το ερώτημα μου είναι όταν δε θες να κάνεις την ηθική ΚΑΙ σωστή για μενα κίνηση και να παρεις από εκτροφέα ή από ένα καταφύγιο αλλά από πετ σοπ ή από ιδιώτη, τι θα γίνει αν ου μη γένοιτο το σκυλάκι παρουσιάσει δυσπλασία ή κάποιο άλλο σοβαρό πρόβλημα υγείας και χρειαστούν όντως 1000-2000 για κάποιο χειρουργείο ή θεραπεία? Τουλάχιστον από τους εκτροφείς ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες για κάτι κληρονομικό, φυσικά δεν αποκλείονται γιατί σε ένα ζωντανό οργανισμό δε μπορείς να αποκλείσεις τίποτα.
 


h4wk

Well-Known Member
21 Ιουνίου 2012
50
1
http://www.dogforum.gr/v3/εκτροφή.αναπαραγωγή.επιλογή-15/θέλω.κουτάβι.ράτσας.αλλά-1352/ <- αυτό νομίζω είναι το πιο ενδιαφέρων και κατατοπιστηκό θέμα που έχει να κάνει με το κόστος της γέννας και νομίζω στο πόσταρε και η mareco απλά το ξαναβάζω για έμφαση :)

Από κεί και πέρα έχε με στα υπ'όψιν για ένα καθαρόαιμο husky 200Ε :)

Εγώ καταλαβαίνω τι λές και είναι λογικά αυτά που λες.Οτι εσύ θα είσαι οκ με το πώς θα αποκτήσεις το σκυλάκι αλλά απο κει και πέρα γιατί να πουλήσεις τα κουταβάκια 1000ε+.
Απλά κατά πάσα πιθανότητα αν έρθει εκείνη η στιγμή θα καταλάβεις γιατί τα καθαρόαιμα είναι τόσο ακριβά.Αν όχι, εγώ εδώ θα είμαι :cool:
 


Anesidora

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2012
504
5
Το δικό μου χάσκι ήταν ημίαιμο, αλλά στον χαρακτήρα ήταν 100% αντιπροσωπευτικό δείγμα της φυλής. Από προσωπική εμπειρία πρέπει πάντα να το βγάζεις με λουρί. Ακόμα και στα 15 του χρόνια ήθελε να το σκάσει για να περιπλανηθεί μόνος του!
 


Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
Το δικό μου χάσκι ήταν ημίαιμο, αλλά στον χαρακτήρα ήταν 100% αντιπροσωπευτικό δείγμα της φυλής. Από προσωπική εμπειρία πρέπει πάντα να το βγάζεις με λουρί. Ακόμα και στα 15 του χρόνια ήθελε να το σκάσει για να περιπλανηθεί μόνος του!

Εφοσον το δικο σου χασκι ηταν ημιαιμο, αυτο σημαινει πως ο χαρακτηρας του ΔΕΝ ηταν 100% αντιπροσωπευτικο δειγμα της φυλης...
Αληθεια απο που το συμπερανες αυτο ομως...;
Ειχες παλιοτερα καθαροαιμο ας πουμε και ξερεις..;
Το οτι πρεπει ΠΑΝΤΑ το χασκι να ειναι με λουρι το θεωρω αυτονοητο αλλα ΟΧΙ επειδη θελει να το σκασει...
Επειδη θελει,αγαπαει, ΛΑΤΡΕΥΕΙ το τρεξιμο...Ξεχνουν τα παντα οταν τρεχουν, ακομα και τους ιδιοκτητες... :rolleyes:
Ετσι ειναι ομως η φυση τους...
Οποτε ΝΑΙ, ειναι λογικο οταν θα το εχει καποιος χωρις λουρι και καποια στιγμη σταματησει να τρεχει, θα εχει ηδη βρεθει μερικα χιλιομετρα μακρια απο τον ''καημενο'' που τον ελυσε, νομιζωντας οτι θα ξαναγυρισει.


Επισης,ShinigamiEye, αν σε ενδιαφερει η φυλη και πραγματικα θελεις να ασχοληθεις και να βοηθησεις, καντο σωστα.
Απευθυνσου σε ΕΚΤΡΟΦΕΙΑ, Βρες Σιβηρικα με πολυ καλη μορφολογια που μπορουν να σταθουν σε shows, ασχολησου με τα shows, ΡΩΤΑ, ΨΑΞΕ, ΜΑΘΕ, και γενικα κανε οτι ΠΡΕΠΕΙ, για να το κανεις σωστα.
Οταν και Αν ερθει ο καιρος αργοτερα να κανεις μια γεννα, τοτε ελα εδω στο ιδιο ποστ και πες μου οτι θα δινεις τα κουταβια σου 200 ευρω.
Κουταβια ΟΜΩΣ που για να γεννηθουν,εχουν προηγηθει πολλα....

Τρεχεις σε οσες εκθεσεις μπορεις (ανεξαρτητως πολης-χωρας)
Πληρωνεις διαμονη...Πληρωνεις συμμετοχες (χ οσα σκυλια εχεις)
Πληρωνεις εισιτηρια Η βενζινες-διοδια (αν ταξιδευεις με αυτοκινητο)
Και ΑΝ παρεις τιτλους και ΠΟΙΟΥΣ τιτλους θα παρεις...
Αλλιως ξανα απο την αρχη....
Η αν εχεις εστω μια καλη θηλυκια, ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ επιβαση... κανα 2 χιλιαρικακια, χαλαρα. (αναλογα και τον αρσενικο, εχω ακουσει και παραπανω)


200 ευρω ειπαμε;
;)
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.116
Μηνύματα
895.844
Μέλη
19.925
Νεότερο μέλος
vicky1981