Να γινω Κτηνίατρος;


Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
ακολουθησε αυτο που ειναι πραγματικα το ονειρο σου ,βρες τροπους για να πετυχεις το στοχο σου ,αλλιως θα φτασεις στην ηλικια μου (42) και θα εισαι ανικανοποιητη
παρομοια με εσενα ειμουν και εγω ,ηθελα την κτηνιατρικη αλλα δεν αντεχα τις πανελληνιες ,εκανα διαφορετικα πραγματα αλλα ποτε δεν γεμισα τη ψυχη μου ,η αγαπη αυτη για τα ζωα με οδηγησε στην εκτροφη που ηρθε στη ζωη μου χρονια αργοτερα, ομως η κτηνιατρικη λειπει και η καρδια μου ψαχνει τροπους να ικανοποιησει την αγαπη αυτη ,διαβαζω συνεχεια κτηνιατρικα ,παθολογια,ανατομικο κλπ και η φαρμακολογια ειναι παντα στο γραφειο μου ,μιλαω ατελειωτα με τη γιατρο μου η οποια μου στεκετε εξηγοντας διαφορα με εχει αφησει να παρακολουθησω και επεμβασεις ,ομως αυτο ειναι παυσινο ,δεν ειμαι κτηνιατρος και ακομα και τωρα ονειρευομαι ,ενα μικρο ιατρειο στην επαρχεια ,μετα σκυλια μου και την εκτροφη μου ζωντανη ,και να τρεχω για τα ζωα των κτηνοτροφων
μαλιστα οταν ακουσα πριν λιγο καιρο οτι υπαρχει περπτωση να καταργηθουν οι πανελληνιες και η εισαγωγη στο πανεπηστιμιο να ειναι με αλλα κριτηρια ,πεταξα απο τη χαρα μου και σκεφτηκα οτι ισως εχω λιγο χρονο ακομα να προλαβω το ονειρο

για αυτο σου λεω ,αν πραγματικα θελεις να γινεις κτηνιατρος ,μην γινεις σαν και εμενα ,παλεψε τωρα που μπορεις ,παλεψε τωρα που εχεις ολα τα χρονια μπροστα σου ,μην μασας απο τιποτα ,οι εξετασεις ειναι απλα ενα σκαλοπατι που πρεπει να ανεβεις για να πιασεις αυτο που αγαπας
 


stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Krina ποτέ δεν είναι αργά. Εγώ σπούδαζα κατά διαστήματα όλο και κάτι παραπάνω. Συνολικά έτη σπουδών 10. Ακόμη και τώρα το σκέφτομαι για κάτι παραπάνω..
 


cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
τι τάξη πας? εννοείται πως μπορείς να δηλώσεις κτηνιατρική! δεν χρειάζεται να αλλάξεις κατεύθυνση κι αν όντως όπως λες είσαι πολύ καλή μαθήτρια θα περάσεις Αθήνα χωρίς μεγάλη δυσκολία! στην 3η λυκείου έχεις 2 μαθήματα "επιλογής" το ένα είναι σχέδιο,υπολογιστές κλπ. και το άλλο βιολογία,ΑΟΘ,ιστορία,ξένες γλώσσες κ.α τα οποία δίνεις και στις πανελλήνιες! απ' τη στιγμή που είσαι θεωρητική μπορείς να πάρεις μάθημα επιλογής βιολογία (η οποία είναι πανεύκολη) και να πας απο 3ο πεδίο!(εννοείται πως δεν χάνεις μόρια λόγω του οτι είναι "άλλης" κατεύθυνσης όπως πχ γίνεται αν επιλέξεις μαθηματικά..) όσο για το επάγγελμα είναι πολύ καλή επιλογή αν τα καταφέρνεις και γενικά είσαι ψύχραιμη με αίματα,πληγές κλπ! αν δεν κάνω λάθος είναι περίπου 17.500 μόρια αν δεις όμως και δεν τα πιάνεις τα μόρια μπορείς να επιλέξεις "παρα ιατρικά"και απο 'κει να δώσεις κατατακτήριες και να σε στείλουν στην κτηνιατρική (αν θα σε πάρουν κι αυτοί με την σειρά τους..)αλλιώς υπάρχει και η επιλογή του εξωτερικού! το 'χω ψάξει πολύ το θέμα γιατί με ενδιαφέρει και 'μένα!αν μπορώ να βοηθήσω σε οτιδήποτε άλλο ευχαρίστως!http://www.dogforum.gr/v2/images/smilies/wink.gif
 


stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Κτηνιατρική υπάρχει Θεσσαλονίκη & Καρδίτσα όπως γνωρίζω, άρα λιγότερες σχολές λιγότεροι εισαχθέντες. Για τις κατατακτήριες πρέπει να έχεις τελειώσεις πρώτα την 1η σχολή και μετά να δώσεις εξετάσεις αν είναι αναλόγου προσανατολισμού και να μπεις στην δεύτερη. Πχ ο φιλόλογος δεν μπορεί να δώσει κατατακτήριες για γιατρός και αυτό γιατί μπαίνεις στο 2ο εξάμηνο της 2ης σχολής άρα πρέπει να έχεις κατοχυρώσει κάποια μαθήματα συναφή του 1ου εξαμήνου. Εκτός αν έχουν αλλάξει τα πράγματα.
 


cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
οχι δεν χρειάζεται να έχεις τελειώσει την 1η σχολή μπορείς και απ' το 1ο εξάμηνο απ όσο μου είχαν πει! εννοείται πως δεν μπορείς να δώσεις κατατακτήριες απ' όπου να 'ναι γι αυτό και της είπα να δηλώσει παρα ιατρικά!! επειδή είναι συγγενές πανεπιστήμια μεταξύ τους μπορούν και να την στείλουν αλλά επειδή όπως σωστά είπες υπάρχουν μόνο 2 κτηνιατρικές είναι πιο δύσκολο να μπει γιατί αυτοί παίρνουν γύρω στα 4-5 άτομα!!
 


nightmare

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2010
213
0
60
Hrάκλειο
Denisέχω αρχίσει ήδη να σκέφτομαι για την Βουδαπέστη. Διάβασα αρκετά χθες το βράδυ για το πανεπιστήμιο και μου έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις.
Βρήκα στο ιντερνετ και εντυπώσεις αυτών που φοίτησαν εκεί.


lunadark σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου.
Πριν φύγω για εξωτερικό σίγουρα θα είμαι 100% σίγουρη για την επιλογή μου.
Για τις χώρες θα το ψάξω αρκετά.


Veronica Το έχω σκεφτεί άπειρες φορές για την ψυχολογία.
Είναι κατά την γνώμη μου η κατ’ εξοχήν επιστήμη. Στην Ελλάδα βέβαια δεν είναι διαδεδομένη όσο θα έπρεπε… ,
Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες (βλ. UCAS, λίστα αξιολόγησης πανεπιστημίων).
Ψυχολογία ζώων; Τι ωραίο!


marilena83 Να αλλάξω κατεύθυνση; Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ αυτό. Σωστά, μπορώ να αρχίσω να κάνω μαθήματα από το καλοκαίρι, να καλύψω κενά, να είμαι προετοιμασμένη και αν πετύχω εδώ έχει καλώς, αν όχι δεν πειράζει.
Είχα σκεφτεί να αρχίσω μαθήματα το χειμώνα για να μάθω πολύ καλά χημεία και βιολογία. Όντως έχω αρχίσει ήδη να γλυκοκοιτάζω την αλλάγη κατεύθυνσης!!! Να ΄σαι καλά που μου έδωσες ιδέες!!


stamatia Νομίζω πως ο καθένας μας έχει ένα επάγγελμα που του ταιριάζει. Μέχρι τώρα δεν έχω βρει κάτι που να το ΘΕΛΩ όσο το να γίνω κτηνίατρος.
Έχω συζητήσει με τους γονείς μου και είναι θετικοί στο να φύγω, όσον αφορά τα οικονομικά είναι εντάξει λένε, έχω βρει τις απαιτήσεις των πανεπιστημίων και έχω διάεσηνα φύγω έξω γιατί η Ελλάδα δεν έχει μέλλον.

Berna το έχω σκεφτεί και αυτό…

Αχ βρε Krina αυτά σκέφτομαι και εγώ, ότι δηλαδή αν δεν προσπαθήσω τώρα να πετύχω αυτό που θέλω να κάνω μετά μια ζωή θα νιώθω ότι κάτι θα μου λείπει. Γι’ αυτό θέλω να το προσπαθήσω και να το πετύχω. Η αγάπη μου για τα ζώα δεν περιγράφεται και θέλω να κάνω κάτι σχετικό με αυτά.
Τον τελευταίο καιρό έχω αρχίσει να διαβάζω τα πάντα γι’ αυτά.
Μπαίνω μέσα σε forums σαν κι αυτό και πραγματικά δεν αφήνω τίποτα αδίαβαστο. Έχω γεμίσει την βιβλιοθήκη μου με βιβλία για τα ζώα, για εκπαίδευση, για συμπεριφορά για ασθένειες. Χθες παρήγγειλα κι άλλο βιβλίο από το internet, ‘’ Τι σκέφτεται ο σκύλος μου’’ ,λέγεται, είναι της Bailey.


cathy93 Πάω Β λυκείου, έχω σκεφτεί να ανοίξω 3ο πεδίο και να πάρω βιολογία γιατί αυτό είναι που χρειάζεται η κτηνιατρική.
Δεν είχα σκεφτεί να επιλέξω παρά ιατρικά, αλλά είναι όμως, νομίζω, αδύνατο να με στείλουν κτηνιατρική. Έχω κάποιους ενδιασμούς…
 


Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Μη ξεχνάς ότι η Ιατρική είναι λειτούργημα...

Επίσης στη Κτηνιατρική μη ξεχνας ότι δεν μπορείς να επικοινωνλήσεις με τα ζώα, όπως με τουςε ανθρωπους.

Αν μπορεις να ανταποκριθεις σε ολους τους τομεις...Λενε στο χωριό μου, ΒΒοουυυυυυυυρρρρρ !! Και καλή αρχή.!
 


nightmare

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2010
213
0
60
Hrάκλειο
Ξέρω ότι έχει ένα σωρό απαιτήσεις αυτός ο κλάδος... Πιστεύω πως μπορώ να ανταποκριθώ στις όλες απαιτήσεις του...
Ευχαριστώ για τις ευχές σου.
 


nightmare

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2010
213
0
60
Hrάκλειο
Όπως και πριν έχω βρει και τα απαιτούμενα0 δικαιολογητικά που χρειάζονται για την Βουδαπέστη, όμως.

Αυτά είναι:


  • Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο απολυτηρίου Λυκείου (σε περίπτωση που ο υποψήφιος είναι ακόμα μαθητής, θα πρέπει να προσκομίσει απλό φωτοαντίγραφο ελέγχου επιδόσεως Α’ και Β’ Λυκείου και τυχόν τριμήνων Γ’ Λυκείου και υποχρεούται να καταθέσει το απολυτήριο το συντομώτερο δυνατόν).

  • Επίσημη μετάφραση του απολυτηρίου στα αγγλικά (Αθήνα: Υπουργείο Εξωτερικών, Μεταφραστικό Τμήμα, Επαρχία: Δικηγόρο η Νομαρχία).

  • Βιογραφικό σημείωμα στα Αγγλικά, το οποίο συντάσσει ο ίδιος ο υποψήφιος και κατά προτίμηση να είναι χειρόγραφο.

  • Επικυρωμένο πιστοποιητικό γνώσης της Αγγλικής γλώσσας επιπέδου Lower (Βρετανικό Συμβούλιο, πλατεία Κολωνακίου).

  • Δύο συστατικές επιστολές στα αγγλικά, από καθηγητές δέσμης σχολείου ή φροντιστηρίου (Βιολογία και Φυσική ή Χημεία).

  • Πιστοποιητικό παθολόγου ή καρδιολόγου για γενική κατάσταση υγείας στα Αγγλικά.

  • Εξέταση αίματος για A.I.D.S. στα αγγλικά.

  • 6 Φωτογραφίες διαβατηρίου με το όνομα του υποψηφίου γραμμένο στο πίσω μέρος.

  • Φωτοτιπία του διαβατίρου
 


Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Θεωρητική γιατί διάλεξες; Ποιο ήταν το κριτήριο; Μόνο η αγγλική; Αγγλικά πόσο καλά ξέρεις τωρα; Αλλες γλώσσες;
Ναι, η ψυχολογία είναι παρεξηγημένη επιστήμη στην Ελλάδα, επειδή είμαστε εύθικτοι και τη συνδυάζουμε με την ψυχιατρική και το Δαφνί. Ξεχνάμε ότι ο άνθρωπος είναι ψυχοσωματική ύπαρξη και ότι η μέλετη του μέσα μας βοηθάει τη μελέτη του έξω μας και αντίστροφα.
Αν μείνεις στην Ελλάδα, δεν υπάρχει κάτι που να μπορείς να σπουδάσεις σχετικά με τα ζώα χωρίς να μπεις στο μονοπάτι των μαθηματικών και της χημείας.
Στο εξωτερικό μπορείς να κάνεις πιο πολλά πράγματα. Δε μιλάω μόνο για Αγγλία όμως. Υπάρχουν και πιο οικονομικές επιλογές και στη δυτική Ευρώπη και στα Βαλκάνια (μόνο που ίσως στις γείτονες χώρες να μην υπαρχει η ιδια ερευνητικη δραστηριοτητα-δεν το γνωρίζω). Μη νομίζεις ότι τα έξοδα είναι περισσότερα από εκείνα που θα έκανες αν σπούδαζες σε μια αλλη πολη.
Οι δικοί σου τί λένε; Ειναι σημαντικό να εχεις την υποστήριξή τους και να σε καμαρώνουν για την επιλογή σου.

Εχουμε κάτι κοινό και σε ρωταω τόσα. Μη με παρεξηγήσεις. Αν θέλεις μιλάμε και με πμ. :)
 


Labrador Retriever

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2010
875
0
28
Πειραιας
Όπως και πριν έχω βρει και τα απαιτούμενα0 δικαιολογητικά που χρειάζονται για την Βουδαπέστη, όμως.

Αυτά είναι:


  • Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο απολυτηρίου Λυκείου (σε περίπτωση που ο υποψήφιος είναι ακόμα μαθητής, θα πρέπει να προσκομίσει απλό φωτοαντίγραφο ελέγχου επιδόσεως Α’ και Β’ Λυκείου και τυχόν τριμήνων Γ’ Λυκείου και υποχρεούται να καταθέσει το απολυτήριο το συντομώτερο δυνατόν).

  • Επίσημη μετάφραση του απολυτηρίου στα αγγλικά (Αθήνα: Υπουργείο Εξωτερικών, Μεταφραστικό Τμήμα, Επαρχία: Δικηγόρο η Νομαρχία).

  • Βιογραφικό σημείωμα στα Αγγλικά, το οποίο συντάσσει ο ίδιος ο υποψήφιος και κατά προτίμηση να είναι χειρόγραφο.

  • Επικυρωμένο πιστοποιητικό γνώσης της Αγγλικής γλώσσας επιπέδου Lower (Βρετανικό Συμβούλιο, πλατεία Κολωνακίου).

  • Δύο συστατικές επιστολές στα αγγλικά, από καθηγητές δέσμης σχολείου ή φροντιστηρίου (Βιολογία και Φυσική ή Χημεία).

  • Πιστοποιητικό παθολόγου ή καρδιολόγου για γενική κατάσταση υγείας στα Αγγλικά.

  • Εξέταση αίματος για A.I.D.S. στα αγγλικά.

  • 6 Φωτογραφίες διαβατηρίου με το όνομα του υποψηφίου γραμμένο στο πίσω μέρος.

  • Φωτοτιπία του διαβατίρου
Τι;;;:eek::eek:Σοβαρα;;Και τοτε εγω γιατι προχωραω και στο proficiency;;:confused::confused:
Λογικα οπου και να πας το απαραιτητο ειναι το lower ετσι;:shock:Εγω νομιζα οτι χωρις proficiency δεν μπορεις να πας Αγγλια για σπουδες.Αλλα ειναι και το αλλο.Στο πανεπιστημιο θα μιλατε αγγλικα ετσι;Καποιες πορολογιες που ειναι στα αγγλικα,πως τις καταλαβαινει καποιος;Ας που μεχρι και εγω,που δινω φετος proficiency(μακαρι να περασω :p),δεν μπορω να καταλαβω πολλα πραγματα,με αυτο το θεμα τι γινετε;;:confused:
Οπου και να πας παντος,ευχομαι τα ακλυτερα!!!
Ευχομαι αν κανεις το ονειρο σου πραγματικοτητα!!:DΚαι εγω για κτηνιατρος θα παω μαλλον!!:D
Καλη τυχη!!!
 


Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Το βρετανικό proficiency είναι απαραίτητο για σας, αλλά συνηθέστερα ζητούν να πετύχετε υψηλή βαθμολογία στην εξέταση IELTS. Ακομα και αγγλική φιλολογία να τελειώσεις, θα το ζητήσουν.
Όσο καλύτερα μιλας μια γλώσσα, τόσο καλύτερα σε δεχόνται οι ντόπιοι και τόσο καλύτερα δουλεύεις κι εσύ, αφού δεν τρως τον χρόνο σου χαμένος στη μετάφραση.
 


μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
Μια σύντομη αλλά πραγματική ιστορία προς εμψύχωση των νέων φίλων μας.
Το 1980 ένας αναγνώστης στην ηλικία σας είχε στείλει μια επιστολή (δεν υπήρχε net, xixi) στο περιοδικό 4Τροχοί.
Είχε κάποιες απορίες, οι οποίες εκτός από το ότι έκαναν εντύπωση στους συντάκτες του περιοδικού, δεν μπόρεσαν να απαντηθούν!

Τα χρόνια πέρασαν.....

Ο πιτσιρικάς μεγάλωσε...

Μέχρι πρόσφατα ήταν υπεύθυνος αεροδυναμικής της Ferrari.............
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.646
19.878
οχι δεν χρειάζεται να έχεις τελειώσει την 1η σχολή μπορείς και απ' το 1ο εξάμηνο απ όσο μου είχαν πει! εννοείται πως δεν μπορείς να δώσεις κατατακτήριες απ' όπου να 'ναι γι αυτό και της είπα να δηλώσει παρα ιατρικά!! επειδή είναι συγγενές πανεπιστήμια μεταξύ τους μπορούν και να την στείλουν αλλά επειδή όπως σωστά είπες υπάρχουν μόνο 2 κτηνιατρικές είναι πιο δύσκολο να μπει γιατί αυτοί παίρνουν γύρω στα 4-5 άτομα!!
Κατερίνα, είσαι σίγουρη γι' αυτό;
Εχει περάσει ένας αιώνας βέβαια, από τότε που έδινα εγώ, αλλά και τότε ίσχυε, ότι πρέπει να έχεις τελειώσει την πρώτη σχολή για να δώσεις κατατακτήριες. Και είναι και λογικό θα έλεγα. Εχει αλλάξει αυτό;
 


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Εχει περάσει ένας αιώνας βέβαια, από τότε που έδινα εγώ, αλλά και τότε ίσχυε, ότι πρέπει να έχεις τελειώσει την πρώτη σχολή για να δώσεις κατατακτήριες. Και είναι και λογικό θα έλεγα. Εχει αλλάξει αυτό;
Εμένα, έχουν περάσει 2 αιώνες, αλλά δεν νομίζω ότι έχει αλλάξει...
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.123
10.077
Athens
Κάντε ένα τηλέφωνο στο Υπουργείο Παιδείας δια βίου μάθησης (πςςςςςς!) και Θρησκευμάτων
 


Labrador Retriever

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2010
875
0
28
Πειραιας
Το βρετανικό proficiency είναι απαραίτητο για σας, αλλά συνηθέστερα ζητούν να πετύχετε υψηλή βαθμολογία στην εξέταση IELTS. Ακομα και αγγλική φιλολογία να τελειώσεις, θα το ζητήσουν.
Όσο καλύτερα μιλας μια γλώσσα, τόσο καλύτερα σε δεχόνται οι ντόπιοι και τόσο καλύτερα δουλεύεις κι εσύ, αφού δεν τρως τον χρόνο σου χαμένος στη μετάφραση.
Βρετανικο;;:shock::shock:Λιγο δυσκολο...
Το αμερικανικο(Michigan ή ESB)δεν κανουν;:confused:
Και κατι αλλο...τι ειναι το IELTS;;;
 


nightmare

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2010
213
0
60
Hrάκλειο
Θεωρητική γιατί διάλεξες; Ποιο ήταν το κριτήριο; Μόνο η αγγλική; Αγγλικά πόσο καλά ξέρεις τωρα; Αλλες γλώσσες;
Ναι, η ψυχολογία είναι παρεξηγημένη επιστήμη στην Ελλάδα, επειδή είμαστε εύθικτοι και τη συνδυάζουμε με την ψυχιατρική και το Δαφνί. Ξεχνάμε ότι ο άνθρωπος είναι ψυχοσωματική ύπαρξη και ότι η μέλετη του μέσα μας βοηθάει τη μελέτη του έξω μας και αντίστροφα.
Αν μείνεις στην Ελλάδα, δεν υπάρχει κάτι που να μπορείς να σπουδάσεις σχετικά με τα ζώα χωρίς να μπεις στο μονοπάτι των μαθηματικών και της χημείας.
Στο εξωτερικό μπορείς να κάνεις πιο πολλά πράγματα. Δε μιλάω μόνο για Αγγλία όμως. Υπάρχουν και πιο οικονομικές επιλογές και στη δυτική Ευρώπη και στα Βαλκάνια (μόνο που ίσως στις γείτονες χώρες να μην υπαρχει η ιδια ερευνητικη δραστηριοτητα-δεν το γνωρίζω). Μη νομίζεις ότι τα έξοδα είναι περισσότερα από εκείνα που θα έκανες αν σπούδαζες σε μια αλλη πολη.
Οι δικοί σου τί λένε; Ειναι σημαντικό να εχεις την υποστήριξή τους και να σε καμαρώνουν για την επιλογή σου.

Εχουμε κάτι κοινό και σε ρωταω τόσα. Μη με παρεξηγήσεις. Αν θέλεις μιλάμε και με πμ. :)
Θεωρητική διάλλεξα γιατί τα πάω καλύτερα με αυτά τα μαθήματα. Επίσης με είχε επιρεάσει και η μαμά μου για την αγγλική φιλολογία, είναι και αυτή καθηγήτρια αγγλικών.
Με τα μαθηματικά δεν τα πάω καλά. Βιολογία μου αρέσει τρελά τώρα στη β λυκειου (είναι μάθημα γενικής) αλλά φοβόμουν μήπως δυσκολέψει στην τρίτη και αποτύχω παντού στις πανελλήνιες.

Αγγλικά έχω lower αυτή τη στιγμή αλλά συνεχίζω και για proficiency. Άλλες γλώσσες κάτι λίγα γερμανικά...

Για εξωτερικό εκτός από Αγγλία σκέφτομαι και για την Βουδαπέστη, να ΄ναι καλά ο φίλος denis που μου το πρότεινε.
Οι δικοί μου είναι θετικοί στο να πάω εξωτερικό, έχω την υποστήριξη τους.

Αλήθεια, τι κοινό έχουμε;!; :D
 


nightmare

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2010
213
0
60
Hrάκλειο


marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Κάποια στιγμή που το χα ψάξει για κατατακτήριες από βιολογία σε ιατρική ή φαρμακευτική (σε δουλειά να βρισκόμαστε) έπρεπε να είχες πτυχίο. Τώρα αν έχεις τελειώσει κάποια άσχετη σχολή (είχα βρει δικηγόρο που ήθελε να δώσει για ιατρική!!!), δίνεις πάλι κατατακτήριες αλλά διαγωνίζεσαι με άλλης κατηγορίας απόφοιτους (είναι λίγο δύσκολο να το εξηγήσω αναλυτικά) και μπαίνεις κανονικά στο πρώτο εξάμηνο της σχολής (ενώ πχ αν έχεις τελειώσει οδοντιατρική μπαίνεις στο δεύτερο έτος). Εν πάσει περιπτώσει κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει να δώσεις κατατακτήριες: είναι πολύ δύσκολες εξετάσεις (πιο δύσκολες από πανελλήνιες), χάνεις χρόνο άνευ λόγου και υπάρχει το ενδεχόμενο να σου αλλάξουν το σύστημα πριν τελειώσεις την πρώτη σχολή και να μην μπορείς να μπεις μετά κτηνιατρική (αυτό το κάνανε φέτος στην ιατρική Αθήνας: δεν δίνεις εξετάσεις-μπαίνεις με βαθμό πτυχίου=μέσον).

Λαμπραντόρ (βαριέμαι να το γράφω ολόκληρο :p) το IELTS είναι άλλος ένας τρόπος να δίνουμε κι άλλα χρήματα για πιστοποιήσεις γνώσεων αγγλικής: δίνεις αυτές τις εξετάσεις και ανάλογα με το βαθμό που παίρνεις μπαίνεις και σε ανάλογο παν/μιο (το κάθε παν/μιο έχει μια βάση). Βέβαια το εν λόγω πτυχίο έχει ημερομηνία λήξης, το δίνεις ακριβώς πριν φύγεις έξω (νομίζω τον τελευταίο χρόνο), αν κάτι αλλάξει και θες να φύγεις πιο μετά πρέπει να το ξαναδώσεις. Α και όχι σε κάποια παν/μια δεν μετράει το Proficiency, θέλουν και αυτό!:mad: