Να μπει μέσα στο σπίτι?




Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.847
ΑΘΗΝΑ
Η φύση του λύκου είναι στη φύση.
Η φύση του σκύλου είναι στην ΟΙΚΙΑ του ανθρώπου που μένει μαζί του (κατ-ΟΙΚΙ-διο) ;)
Η χρήση της λέξης "οικία" στην "κατοικίδιο" δεν σημαίνει εντός οικίας. Μην τα ερμηνεύουμε όπως μας βολεύουν.
Σύμφωνα με τον ορισμό, κατοικίδιο=
Άγριο ζώο που εξασκήθηκε έτσι ώστε να ζει κοντά σε ένα σπίτι χωρίς να φοβάται τους ανθρώπους.
Όπως επίσης κατοικίδια είναι και οι κότες, τα γουρούνια, οι αγελάδες...
Αυτά γιατί δεν τα βάζουμε μέσα στο σπίτι μας;;;;
 


elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
Εδώ http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/glossology/index.html
...τα λέει λίγο διαφορετικά
κατοικίδιος -α -ο [katikíδios] Ε6 : για ζώα εξημερωμένα που ζουν κοντά στον άνθρωπο, που μένουν σπίτι μαζί του: Ο σκύλος είναι κατοικίδιο ζώο.

[λόγ. < ελνστ. κατοικίδιος, αρχ. σημ.: `θεραπεία που μπορεί να γίνει στο σπίτι΄]

οικόσιτος -η -ο [ikósitos] Ε5 : (για ζώα ή πτηνά) που ζουν στα πλαίσια της ανθρώπινης κατοικίας.

[λόγ. < ελνστ. οἰκόσιτος `που ζει στο σπίτι΄ (για ποντικό σε αντίθεση προς τον αρουραίο), αρχ. σημ.: `που τρώει σπίτι του΄]

υπάρχει διαφορά.

ΥΓ. τα bold δικά μου.
 


Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.847
ΑΘΗΝΑ
Και πάλι δεν βλέπω την λέξη "εντός" να προσδιορίζει την φράση "που μένουν σπίτι μαζί του".
Προσωπικά δεν θα κολλήσω σε ορισμούς και γραμματικές αναλύσεις. Την άποψη μου την εξέφρασα παραπάνω. Για να βολευτούμε στα σημερινά δεδομένα, έχουμε αναγάγει τις λύσεις που έχουμε ανακαλύψει μόνοι μας, σε πανάκεια. Και αρκετά μέλη του forum δεν δέχονται καν τη παραμικρή απόκλιση από αυτά τα πρότυπα. Ε, τι να κάνουμε, εγώ διαφωνώ. Δεν προσπαθώ να σας πείσω...Όπως δεν θα πειστώ κι εγώ ότι το crate είναι ότι καλύτερο υπάρχει για τις ώρες που αφήνουμε μόνο του τον σκύλο μας στο σπίτι, ότι όλοι οι σκύλοι είναι προτιμότερο να είναι εντός οικίας.
 
Last edited:


EvanW

Member
21 Μαϊου 2016
6
2
26
Κατα τη γνώμη μου όλα κρίνονται απο τον κάθε σκύλο ξεχωριστά και απο το αφεντικό του. Το να γενικευουμε οτι πχ οι σκύλοι πρέπει να μένουν μέσα/έξω δεν οφελεί σε κάτι. Ο δικός μου, έχει αναπτύξει το αίσθημα του φύλακα στον χώρο του και δεν θα ήθελα να τον περιορίσω σε έναν ακόμα μικρότερο, ενώ βλέπω οτι έχει προσαρμοστεί και δεν παρουσιάζει κατι αρνητικό. Άλλη μια παράμετρος που με επηρέασε είναι η κινητικότητα του και η διάθεση του για συνεχές παιχνίδι-τρέξιμο που όσο νάναι θα περιοριστεί αν ζει μέσα στο σπίτι. Γενικότερα, το συμπέρασμα είναι οτι εγώ θα αφιερώσω περισσότερο χρόνο μαζί του έξω , χωρίς εκείνος να ''βγει απτα νερά του''
 


haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Δεν είμαι απόλυτη σε αυτό το θέμα εξάλλου και εμείς έχουμε 4 σκυλιά μέσα και ένα έξω αναγκαστικά. Σίγουρα πρέπει να εξετάζεται η κάθε περίπτωση ξεχωριστά απλά όταν το σκυλί μένει έξω (εκτός από γνωστούς κινδύνους) υπάρχει και το θέμα μειωμένης αλληλεπίδρασης με το κηδεμόνα του και συχνά πυκνά το σκυλί δεν εκπαιδεύεται, δεν πηγαίνει βόλτες και καταντάει μόνο να ταΐζεται χωρίς καμία άλλη επαφή με τον άνθρωπό του, ενώ όταν το έχεις μαζί σου μέσα στο σπίτι δεν μπορείς να ξεχάσεις τη βόλτα του ή το παιχνίδι του, και πρέπει να το μάθεις κάποια βασικά πράγματα για να συμβιώνετε αρμονικά.
Αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι η φύση του σκύλου είναι στη φύση, η φύση του είναι κοντά στον άνθρωπό του. Τα σκυλιά μου όταν ανοίγω την εξώπορτα δεν φεύγουν σαν τρελά στον κήπο (στη φύση) αλλά με περιμένουν όλα στο πλατύσκαλο για να κατέβω μαζί τους και να παίξουμε μαζί
ή όταν είμαστε στον κήπο και είναι ανοιχτή η αυλόπορτα κανένα δεν περνάει τη νοητή γραμμή (για να πάει στο ελαιώνα απέναντι - στη φύση) ώσπου να τους βάλω οδηγούς και πάμε μαζί βόλτα.
Οκ, δεν είναι όλα τα σκυλιά έτσι, κάποια έχουν τάσεις φυγής αλλά παραδόξως πάντα τα σκάνε αυτά που διαμένουν στην αυλή (ίσως θέλουν να βρουν κάτι καλύτερο? λέω τώρα...)
 


Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.847
ΑΘΗΝΑ
όταν το σκυλί μένει έξω (εκτός από γνωστούς κινδύνους) υπάρχει και το θέμα μειωμένης αλληλεπίδρασης με το κηδεμόνα του και συχνά πυκνά το σκυλί δεν εκπαιδεύεται, δεν πηγαίνει βόλτες και καταντάει μόνο να ταΐζεται χωρίς καμία άλλη επαφή με τον άνθρωπό του, ενώ όταν το έχεις μαζί σου μέσα στο σπίτι δεν μπορείς να ξεχάσεις τη βόλτα του ή το παιχνίδι του, και πρέπει να το μάθεις κάποια βασικά πράγματα για να συμβιώνετε αρμονικά.
εγω δε μιλαω για τετοιες περιπτωσεις, μην φτανουμε και παλι στο αλλο ακρο...μιλαμε για σωστες καταστασεις που το αφεντικο δεν εχει ξεχασμενο/παρατημενο ενα σκυλο στον κηπο του...
Τα σκυλιά μου όταν ανοίγω την εξώπορτα δεν φεύγουν σαν τρελά στον κήπο (στη φύση) αλλά με περιμένουν όλα στο πλατύσκαλο για να κατέβω μαζί τους και να παίξουμε μαζί ή όταν είμαστε στον κήπο και είναι ανοιχτή η αυλόπορτα κανένα δεν περνάει τη νοητή γραμμή (για να πάει στο ελαιώνα απέναντι - στη φύση) ώσπου να τους βάλω οδηγούς και πάμε μαζί βόλτα.
προφανως και ειναι ετσι τα σκυλια σου, αφου ετσι εχουν μαθει...;
Οκ, δεν είναι όλα τα σκυλιά έτσι, κάποια έχουν τάσεις φυγής αλλά παραδόξως πάντα τα σκάνε αυτά που διαμένουν στην αυλή (ίσως θέλουν να βρουν κάτι καλύτερο? λέω τώρα...)
κανενα παραδοξο δεν βρισκω σε αυτο...το σκυλι που ειναι μεσα στο σπιτι πως θα φυγει; θα ξεκλειδωσει την πορτα;
τελος παντων, οπως ειπαμε καθε σκυλι και καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη. Συμφωνω οτι τα lap dogs, το λεει και η λεξη, ειναι για μεσα στο σπιτι. Κανενα "toy pet" δεν θα προτιμησει την φυση, απο τον καναπε και τις αγκαλιες. Βεβαια ολες αυτες οι φυλες ειναι δημιουργηματα του ανθρωπου και πολυ πιο μακρια απο το αρχικο σκεπτικο της εξημερωσης του λυκου (δημιουργια σκυλου) . Αν μιλησουμε ομως τις μεγαλοσωμες-εργασιακες φυλες (και παντα σε συνδυασμο με εναν σωστο ιδιοκτητη που ασχολειται) δε μπορω να δεχτω οτι ο σκυλος περναει καλυτερα μεσα σε 4 τοιχους.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
@Haris Drazen
- Που μέσα στο φόρουμ, έχεις δει, να υποστηρίζεται η εσαεί χρήση του crate, ως πανάκεια και ως τρόπος ζωής;
- Μεγαλόσωμες-εργασιακές φυλές, με ιδιοκτήτη σωστό που ασχολείται...Τι ποσοστό πιστεύεις ότι κατέχει αυτή η κατηγορία σκύλων, επι συνόλου οικόσιτων ζώων;
- Η ακατάπαυστη κινητικότητα ενός σκύλου που ζει σε εξωτερικό χώρο, είναι απαραιτήτως υγιής συμπεριφορά; Δείχνει ξέρω γω...ευζωία;
 


haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Βεβαια ολες αυτες οι φυλες ειναι δημιουργηματα του ανθρωπου και πολυ πιο μακρια απο το αρχικο σκεπτικο της εξημερωσης του λυκου (δημιουργια σκυλου) . Αν μιλησουμε ομως τις μεγαλοσωμες-εργασιακες φυλες (και παντα σε συνδυασμο με εναν σωστο ιδιοκτητη που ασχολειται) δε μπορω να δεχτω οτι ο σκυλος περναει καλυτερα μεσα σε 4 τοιχους.
Όλες οι φυλές είναι δημιουργήματα του ανθρώπου. Αυτό που λες μπορεί να ισχύσει ίσως μόνο για φυλές της ομάδας 5. Υπάρχουν πάρα πολλές εργασιακές φυλές που είναι πολύ ανθρωποκεντρικές. Αυτά τα σκυλιά αν εκτονωθούν σωστά μια χαρά μπορούν να μένουν στο σπίτι και τους αρκεί μια γωνία να κοιμούνται και να είναι κοντά στον άνθρωπό τους.
Αλλά αυτή είναι βέβαια η δικιά μου άποψη, εσύ έχεις τη δική σου.
 




Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.847
ΑΘΗΝΑ
@mareco
-σε οποιοδηποτε θεμα γινεται συζητηση που αναγκαστικα ο σκυλος θα πρεπει να μενει μονος του καποιες ωρες.
-πολυ μικρο. Και τι σημαινει αυτο; Οτι επειδη υπαρχουν ενα σωρο ανευθυνοι/ανικανοι ιδιοκτητες μεγαλοσωμων φυλων, το σωστο ειναι να κλεινουμε τα σκυλια μεσα στα σπιτια; δεν πιανω το σκεπτικο της ερωτησης.
-δεν καταλαβαινω τι εννοεις ακαταπαυστη κινητικοτητα που με ρωτας. Ευζωια για μενα θα ηταν αν ειχε ο σκυλος την δυνατοτητα να μπαινει και να βγαινει μεσα στο σπιτι οποτε γουσταρει. Απο την στιγμη που αυτο δε μπορει να γινει πρακτικα, απλα ψαχνουμε να βρουμε την χρυση τομη (ανθρωπινα θελω & μπορω με σκυλισια φυση), το εγραψα και παραπανω. Και επειδη η πλειοψηφια δεν εχει καν τον κηπο ή το χωραφι για να βγαινει και να παιζει ο σκυλος παρεα με τον ιδιοκτητη, εχουμε φτασει στην πληρη αποδοχη του διαμερισματος, γιατι ετσι μας βολευει (και γω σε αυτη την κατηγορια ανηκω...δυστυχως). Αν εσυ θεωρεις οτι αυτο ειναι καλυτερο για τον σκυλο by default, πασο.
@haviharakennel βρε δεν διαφωνουμε μεσες ακρες. Καθε φορα μου αντιπαραθετεις επιχειρηματα που δεν εχω αρνηθει και για αυτο με αναγκαζεις να απανταω σε αυτονοητα...Ετσι κι αλλιως ειναι ανθρωποκεντρικα τα σκυλια. Παντα επιζητουν την παρουσια του ανθρωπου. Αλλα περισσοτερο και αλλα λιγοτερο. Τελος παντων, θα αρχισω να επαναλαμβανομαι και δεν εχει νοημα.
 
  • Like
Reactions: genie and elverg


haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Αν μιλησουμε ομως τις μεγαλοσωμες-εργασιακες φυλες (και παντα σε συνδυασμο με εναν σωστο ιδιοκτητη που ασχολειται) δε μπορω να δεχτω οτι ο σκυλος περναει καλυτερα μεσα σε 4 τοιχους.
λες αυτό και μετά αυτό



Τελικά τι πιστεύεις? περνάνε καλά στο σπίτι με τους ανθρώπους που επιζητούν ή δεν περνάνε?


Edit: τώρα γιατί αυτά έγναν link στη mareco δεν έχω ιδέα :whistle:
 


Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.847
ΑΘΗΝΑ
@haviharakennel δεν καταλαβαινω τι αναιρειται μεταξυ των δυο αποσπασματων μου που ανεβασες...ανθρωποκεντρικα ειπαμε, οχι "τοιχο"κεντρικα ή "διαμερισμο"κεντρικα... για μενα δεν σημαινει οτι ζουνε καλυτερα μεσα σε 4 τοιχους, μονο και μονο επειδη εκει ζουν οι ιδιοκτητες τους...περνανε καλα οπουδηποτε, αν θεωρησουμε δεδομενο οτι ο ανθρωπος τους ασχολειται μαζι τους. Τις ωρες που ο ιδιοκτητης αναγκαστικα θα λειψει, που θα περασει καλυτερα ενας σκυλος; μεσα σε ενα crate εντος σπιτιου, ή ελευθερος σε εναν κηπο (ασφαλη,περιφραγμενο,κτλ, κτλ);

υγ. η mareco ειναι παντου...μη σε προβληματιζει...:LOL:
 
  • Like
Reactions: east49 and genie


Klaus

Member
22 Μαϊου 2016
5
4
............ που θα περασει καλυτερα ενας σκυλος; μεσα σε ενα crate εντος σπιτιου, ή ελευθερος σε εναν κηπο (ασφαλη,περιφραγμενο,κτλ, κτλ);
sorry που πετάγομαι..
.... αλλά ποιος σου είπε ότι όλοι οι ιδιοκτήτες σκύλων χρησιμοποιουν την μέθοδο του crate για να βάζουν τον σκύλο τους μέσα όταν απουσιάζουν;

εγώ πχ δεν το κάνω αυτό, και ειναι άρχοντας μόνος του μέσα στο σπίτι και κανει ότι θέλει και περνάει και σούπερ από πάνω... και επίσης χωρίς ζημιές και ατυχήματα... για την ιστορία όλα αυτά..
 
  • Like
Reactions: mareco


Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.847
ΑΘΗΝΑ
sorry που πετάγομαι..
.... αλλά ποιος σου είπε ότι όλοι οι ιδιοκτήτες σκύλων χρησιμοποιουν την μέθοδο του crate για να βάζουν τον σκύλο τους μέσα όταν απουσιάζουν;

εγώ πχ δεν το κάνω αυτό, και ειναι άρχοντας μόνος του μέσα στο σπίτι και κανει ότι θέλει και περνάει και σούπερ από πάνω... και επίσης χωρίς ζημιές και ατυχήματα... για την ιστορία όλα αυτά..
δικαιωμα σου ειναι να πεταγεσαι δεν χρειαζεται να ζητας συγνωμη...απλα αν θες να με ρωτησεις κατι, καν'το σε παρακαλω χωρις να αλλαζεις τα λογια μου. Αν θες να διαβασεις ξανα τι εχω γραψει σε ολο το νημα και μετα εδω ειμαι να σου απαντησω σε καποια ερωτηση πανω σε αυτα που εχω γραψει. Για να σε βοηθησω εγραψα οτι "σε οποιοδηποτε θεμα γινεται συζητηση που αναγκαστικα ο σκυλος θα πρεπει να μενει μονος του καποιες ωρες" ως απαντηση στην ερωτηση "Που μέσα στο φόρουμ, έχεις δει, να υποστηρίζεται η εσαεί χρήση του crate, ως πανάκεια και ως τρόπος ζωής" , δηλαδη το crate συστηνεται ανεπιφυλακτα. Ουτε σε σενα αναφερθηκα, ουτε οτι ολοι οι ιδιοκτητες σκυλων χρησιμοποιουν το crate....εσυ που δεν τον χρησιμοποιεις και ο σκυλος σου περναει σουπερ, μπραβο σου. Κι εγω μαζι σου ειμαι.
Απλα να καταλαβαινουμε τι συζηταμε...γιατι και παραπανω εβαλες link για ¨παρομοιο¨ θεμα που ανοιξες, το οποιο δεν εχει καμια σχεση με το παρον...εκει μιλας για εγκαταλειψη σκυλου στο μπαλκονι, εδω μιλαμε για εναν ιδιοκτητη που ασχολειται και εχει τον δικο του συγκεκριμενο προβληματισμο...
 
Last edited:


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.633
7.742
Γενικώς προσοχή λίγο στις συμβουλές με κρέιτ γιατί γνώρισα στο πάρκο μιά τύπισα με ένα γπ η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ μου είπε ότι όταν δεν είναι έξω με τον σκύλο της, περνάνε αρκετές ώρες έξω, τον έχει μόνιμα κρέιτ...
 


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Για να ειμαι ειλικρινής πανω απο την ευζωία του σκυλου μου βάζω την ασφάλεια του. Και δευτερο, το να μην ενοχλεί τους γείτονες. Αν θεωρούσα ότι ο κήπος ειναι τόσο ασφαλής όσο το μέσα και ότι δε γαβγίζει με το παραμικρό και οτι προτιμάει να κοιμάται εξω, τότε ας εμενε εξω. Κανένα από τα τρια δεν εχω δει να ισχύουν, όποτε ο σκύλος ειναι καλύτερα μεσα.
 


haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
@haviharakennel δεν καταλαβαινω τι αναιρειται μεταξυ των δυο αποσπασματων μου που ανεβασες...ανθρωποκεντρικα ειπαμε, οχι "τοιχο"κεντρικα ή "διαμερισμο"κεντρικα... για μενα δεν σημαινει οτι ζουνε καλυτερα μεσα σε 4 τοιχους, μονο και μονο επειδη εκει ζουν οι ιδιοκτητες τους...περνανε καλα οπουδηποτε, αν θεωρησουμε δεδομενο οτι ο ανθρωπος τους ασχολειται μαζι τους. Τις ωρες που ο ιδιοκτητης αναγκαστικα θα λειψει, που θα περασει καλυτερα ενας σκυλος; μεσα σε ενα crate εντος σπιτιου, ή ελευθερος σε εναν κηπο (ασφαλη,περιφραγμενο,κτλ, κτλ);

υγ. η mareco ειναι παντου...μη σε προβληματιζει...:LOL:
Α, δηλαδή αν το θέμα είναι μόνο μια σχετικά μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, ε όπως είπε η betty παραπάνω, προτιμώ ο σκύλος να την έχει λιγότερη την ελευθερία αλλά να είναι πλέον ασφαλής.
 
  • Like
Reactions: mareco


genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
Μιας και είχα πάντα σκύλους έξω (εννοώ όταν λείπαμε και για ύπνο, όχι αποκλεισμένους από το σπίτι), η απορία που πάντα έχω είναι τι κάνει ο σκύλος μέσα μόνος του; Φαντάζομαι ότι κάτι βρίσκει αλλιώς θα ακούγαμε όλη μέρα σκυλιά σε διαμερίσματα να κλαίνε, αλλά τι; Το ξέρω ότι ακούγεται χαζή η ερώτηση, αλλά πραγματικά έχω την απορία. Ο σκύλος μας όταν είναι μέσα γενικά περιμένει κάτι να κάνουμε μαζί του, μας ακολουθεί, ξαπλώνει στον καναπέ δίπλα στα παιδιά, περιμένει παιχνίδι κλπ. Μόνος τι κάνει; Έξω σκάβει το χώμα, μασουλάει κανένα φυτό, "μιλάει" μέσα από τα κάγκελα με το διπλανό σκυλί, ακολουθεί τα μυρμήγκια που περνάνε, παίζει με τις γάτες τις γειτονιάς που πηγαινοέρχονται κλπ.
Για να μην παρεξηγηθώ γιατί ο τόνος στο ιντερνετ δεν είναι πάντα αντιληπτός, δεν λέω ότι ο σκύλος μέσα βαριέται. Πραγματικά αναρρωτιέμαι τι κάνει.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
@Haris Drazen όλες οι συζητήσεις μας, με νέα μέλη που μπαίνουν να πάρουν συμβουλές, για το νέο τους απόκτημα, είτε κουτάβι, είτε ενήλικο, είναι στερεότυπες όντως. Προτείνονται καταρχάς οι ίδιες οδηγίες. Γιατί δεν γίνεται σε έναν νέο σκυλογονιό, να μην αναφέρεις πέντε βασικά πράγματα, που πρέπει οπωσδήποτε να ξέρει. Το άγιο crate πχ, αποσκοπεί κυρίως, στην ασφάλεια του κουταβιού. Από πάρα πολλές απόψεις, που αν αρχίσω να γράφω, θα μας πάρει η νύχτα. Δεν έχει πει ποτέ, κανένας μας και πουθενά, ότι πρέπει ο σκύλος, να περνάει την ζωή του εκεί μέσα. Αν είναι δυνατόν. Πρέπει όμως, να ασχοληθείς μαζί του. Ωστε να ξέρεις, ότι εκτός crate και μόλις κλείσει η πόρτα πίσω του, θα εξακολουθεί να είναι πρωτίστως ασφαλής.

@l.Kyveli αυτό που λες, δίνεται ως συμβουλή, από κάποια κελεπούρια "επαγγελματίες" του σκυλοχώρου δυστυχώς. Και όχι μόνο βέβαια. Κάποιοι τέτοιοι ιδιοκτήτες, βολεύονται όντως, με αυτή την κατάσταση και αυτοσχεδιάζουν, χωρίς να νοιάζονται για τον σκύλο. Για ρώτα την κυρία να σου πει, που το ξεσήκωσε; Ετσι από περιέργεια.

@genie ακόμη και ο πιο δραστήριος σκύλος, όλη μέρα σε μια απέραντη έκταση, δεν υπάρχει καμμία περίπτωση, να τρέχει και να ξεσαλώνει αλλόφρων, ασταμάτητα. Σε μια υγιή περίπτωση, το 90% του χρόνου του, θα κοιμάται ή θα ρεμβάζει. Οτι ακριβώς δηλαδή κάνει, και στο ένα τετραγωνικό του διαμερίσματος, που χρειάζεται για να περνάει την μέρα του. Το να σκάβει και να μασουλάει ότι βρίσκει στην αυλή, είναι το ίδιο επικίνδυνο με το να μασουλάει διάφορα οικιακά αντικείμενα. Συν που στον κήπο, κινδυνεύει και από αυτούς που θα ενοχλούνται, από το ασταμάτητο ίσως γάβγισμα, σε όλα αυτά τα ερεθίσματα που του προσφέρονται ανεξέλεγκτα, ή από την παρουσία του και μόνο.

Οπότε...ναι...η ασφάλειά του πάνω από την...φωτοσύνθεσή του!
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.598
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3