Νύχτα και ύπνος


Maria_Luna

Member
20 Αυγούστου 2016
5
12
28
Καλημέρα σας! Πριν από λίγες μέρες υιοθέτησα μια σκυλίτσα που έψαχνε σπίτι. Είναι κουταβάκι ακόμα και λογικά πλησιάζουμε τους 2 1/2 μήνες. Απλά έχουμε ένα θέμα με την νύχτα. Κοιμάται όλη μέρα (που το θεωρώ κατανοητό μιας και είναι ακόμα κουτάβι) μα δεν κοιμάται τα βράδια. Κάπου διάβασα πως τα σκυλιά δεν κοιμούνται τα βράδια, ισχύει; και δεν ξέρω τι να κάνω ώστε να την κουράζω για να κοιμάται και την νύχτα. Την βγάζω στην αυλή (μιας και ακόμα δεν πρέπει να βγαίνουμε βόλτα) αλλά μετά ξαπλώνει, κοιμάται για κανένα δίωρο και μετά πάλι τα ίδια. Πολλές φορές ξυπνάω βράδυ και μπορεί (δεν το κάνει πάντα) να την ακούσω να κλαψουρίσει. Δύο μέρες τώρα είναι ήρεμη, απλά δεν ξέρω άμα θα κρατήσει αυτήν την συμπεριφορά. Το ερώτημα μου είναι πως να την κάνω να ηρεμεί τα βράδια και απλά να το συνδυάσει πως τα βράδια κοιμόμαστε ή κάνουμε ησυχία. Ξέρω πως θέλει χρόνο απλά δεν ξέρω πως να της το μάθω.

Υ.Γ. Έψαξα για κάποιο παρόμοιο θέμα μα δεν βρήκα κάτι.
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.641
7.750
Μην ανησυχείς ολα θα στρώσουν με το που θα αρχίσουν οι βόλτες σας.
Πού κοιμάται; Αν είναι απομονωμένη από εσένα τότε κλαίει για αυτό. Αν δεν έχεις θέμα να κοιμάται στο δώματιο που κοιμάσαι κι εσύ δεν θα ξανακλαψουρίσει.
 


Maria_Luna

Member
20 Αυγούστου 2016
5
12
28
Τώρα που ήμαστε στο χωριό κοιμάται στο μπαλκόνι γιατί δεν έχει μάθει ακόμα σωστά το θέμα τουαλέτας. (έχει μάθει μόνη της την πάνα, αλλά έχουμε και κάποια ατυχήματα :D) Εγώ κοιμάμαι στο σαλόνι με ανοιχτή την εξώπορτα και μας χωρίζει ένας τοίχος. Δεν ξέρω άμα μπορεί και είναι σε θέση ακόμα να νιώθει πως είμαι κοντά της. Αλλά γυρνώντας στην πόλη έχω σκοπό να την μάθω σιγά σιγά να κοιμάται δίπλα μου.
 


skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Ειναι αυτονοητο να κλαψουριζει σε τετοια ηλικια. Αυτο δεν ξερει καλα καλα οτι εχει γεννηθει. Νιωθει μονο του κ θελει παρεα. Το λερωμα ειναι επισης δεδομενο και χρειαζεται υπομονη απο εσενα για καποιο διαστημα. Σκεψου ομως οτι ειναι πιο σημαντικη η συναισθηματικη ασφαλεια του κουταβιου παρα το λερωμα του πατωματος. Μπορει να κοιμαται κ το κουταβι στο σαλονι στα ορια της εξωπορτας για να νιωθει κ κοντα σου κ να μπορει να βγαινει εξω για να λερωσει.
 


Maria_Luna

Member
20 Αυγούστου 2016
5
12
28
Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές. Θα τις εφαρμόσω όσο καλύτερα μπορώ και εύχομαι να έχω ένα καλό αποτέλεσμα :)