Ξηρά τροφή pedigree


Sug

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2011
151
0
Athina
καλησπερα,
εχω ενα κουταβι περιπου 3 μηνων τσεχοσλοβακικο λυκοσκυλο και του δινω ξηρη τροφη pedigree.. αρχικα παρουσιασε καποιες διαριες αλλα τωρα ειναι καλα. ηθελα να ρωτησω την γνωμη σας για την συγκεκριμενη ξηρη τροφη και αν ειναι καλο να του την αλλαξω σταδιακα με καποια αλλη καλυτερης ποιοτητας. δεν βρικα συζητησεις για αυτην την ξηρη τροφη εκτος απο μια αλλα δεν αναφεροταν σε θεμα ποιοτητας..
δυστυχως δεν εχω τον χρονο να μαγειρευω και δεν εχω ακομα τις γνωσεις για barf. οποτε θα ηθελα να μεινω προς το παρων σε καποια καλης ποιοτητας ξηρη τροφη.
διαβασα καποιες συζητισεις για τα συστατικα των ξηρων τροφων και πως μπορει καποιος να τις αξιολογισει αλλα θα ηθελα να μου προτεινεται καποιες μαρκες που κατα την γνωμη σας ειναι καλυτερες απο την συγκεκριμενη
 


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Μακριά!!!

Να ψάξεις να βρεις μια πολύ καλύτερης ποιότητας ξηρά!Ότι και να σου αναφέρω ότι και να σου πω για άλλη ξηρά το σίγουρο είναι ότι θα είναι καλύτερη από αυτην!Οπότε καταλαβαίνεις...
 


ASBT

Well-Known Member
1 Απριλίου 2011
180
2
Ότι δίνεις πέρνεις...

Έτσι είναι και με τις τροφές, βέβαια είναι και το θέμα των συστατικών που παίζει ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ρόλο..

Να προτιμήσεις κατηγορία supreme(σορρυ για το αγγλικό:p) ρώτα σε πετ σοπ και θα σου πούν για τις κατηγορίες..

Αν και οι απόψεις διύστανται..Θα ακούσεις πολλά απ τον καθένα για το θέμα ξηράς τροφής (αν δν πενέψεις το σπίτι σου θα πέσει και θα σε πλακώσει)

Προσωπικα με την χαπι ντογκ που είναι για κουτάβια είμαι πολύ ευχαριστημένος, και να προτιμάς μεγαλες συσκευασίες, γλυτώνεις χρήματα..

Συγνώμη αν ξέφυγα λιγακι..Πάντως δν θα σ συνιστούσα την συγκεκριμένη μάρκα!
 


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.168
2.985
ΑΤΤΙΚΗ
συμφωνώ με τους προλαλλήσαντες ...υπάρχουν πολύ καλύτερες ποιοτικά ξηρές απο την pedigree και δεν είναι απαραίτητα πολύ πιο ακριβές.....

απο που πήρες το κουτάβι;...υπέροχα σκυλιά....
 


Sug

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2011
151
0
Athina
ευχαριστω παιδια..
μαλλον θα προσανατολιστω σε μια απο τις Royal Canin, Hills, acana ή orijen.. Εσεις ποια απο αυτες εχετε δοκιμασει και αν εχετε μεινει ικανοποιημενοι?

τον σκυλο τον πηρα απο διωτη....ειναι οντως υπεροχα σκυλια αλλα αρκετα πεισματαρικα (τουλαχιστον ο δικος μου)...
 


superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
ολες καλες ειναι και σιγουρα καλυτερες απο την πεντιγκρι ξεκινα αυτη που ταιριαζει στη τσεπη σου και αμα κατσει στο σκυλι μια χαρα εισαι
 


thanos tara

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2010
273
0
Υπολογιζεις τα λεφτα που θες να δινει για την τροφη κανεις μια ερευνα αγορας και καταληγεις σε μια μαρκα που να εχει διαθεσιμοτητα εκει που μενεις.Δεν ειναι καλο να λες θα παρω την σουπερ ντουπερ τροφη αλλα θα την παραγγελνω απο την Αμερικη και σε 2-3 μηνες θα την εχω.
 


Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Δε θέλω να σε μπλέξω με πολύπλοκα πράγματα, θα προσπαθήσω να το κάνω όσο περισσότερο σαφές γίνεται. Κανένα τρόφιμο δεν έχει την ίδια θερμιδική απόδοση με κάποιο άλλο. Γι' αυτό και διαβάζεις πάντοτε τις οδηγίες στην τροφή πόσα γραμμάρια ημερησίως αντιστοιχούν στα κιλά του σκύλου σου. Δηλαδή μπορεί να έχεις μια τροφή Α που το 1κιλό έχει 8 ευρώ και μια τροφή Β που το 1κιλό έχει 11ευρώ. Ξέρεις όμως απ' τις οδηγίες του κατασκευαστή ότι η τροφή Α για το σκύλο σου απαιτεί ημερήσια πρόσληψη 300γρ ενώ η τροφή Β απαιτεί 195γρ. Από 'κει και πέρα έχεις για την τροφή Α κάποια θρεπτικά συστατικά που μπορεί στην τροφή Β να είναι περισσότερα ή να προέρχονται από καλύτερες πηγές προέλεσυσης. Επίσης, ένα μέρος της τιμής αφορά και την αναγνωρισιμότητα της φίρμας
Από ΄κει και πέρα υπάρχουν πολύ περισσότερο αξιόλογες τροφές απ' την pedigree. Εμείς μπορούμε να σου προτείνουμε φίρμες. Αλλά αυτό δε σημαίνει πως η Belcando που δίνω εγώ ή η Acana που δίνει κάποιος άλλος επειδή είναι καλές ή καλύτερες από άλλες ότι θα αρέσουν και στο σκύλο σου. Εμένα αν μ' αρέσει να τρώω πατάτες βραστές δε σημαίνει ότι θ' αρέσουν και σε 'σενα. Τέλος πρέπει να προσέξεις πως θα κάνεις τη μετάβαση απ' την παλιά στη νέα τροφή. Αν την κόψεις απότομα και δε σου πετύχει η μετάβαση ενδεχομένως να βγάλεις λάθος συμπεράσματα για την τροφή. Κάθε μέρα ξεκινάς να δίνεις 90% παλιά και 10% νέα τροφή και καθημερινά αυξάνεις την καινούργια και μειώνεις την παλιά.
 


Sug

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2011
151
0
Athina
Θα κοιταξω αρκετα πριν κανω την αλλαγη ωστε να μην ειναι επιπολαια και μετα πρεπει να ξανα αλλαζω τροφη.... Σκεφτομαι την μεταβαση με την καινουργια να την κανω μεσα σε δυο εβδομαδες οπως ειπε και ο Grifos, σιγα σιγα να δινω την καινουργια και να αφαιρω απο την παλια. Σε περιπτωση που παρουσιασει διαροιες τι να κανω ? Να συνεχισω την αλλαγη ή να την σταματισω?
 


superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
στην αρχη μπορει να κανει διαροιες λογω αλλαγης αν παρατηρησεις αερια,πολλα κοπρανα κτλ πα να πει οτι δεν του ταιριαζει υποτιθετε οτι πρεπει να την εχεις κανα μηνα και για να δεις αν του καθετε αλλα εγω ειμαι της αποψης οτι φαινεται απο την αρχη
 


Sug

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2011
151
0
Athina
οποτε αν παρουσιασει διαροιες την κραταω ενα μηνα να δω αν θα προσαρμοστει και μετα αλλαζω αναλογος και την διαθεση, τριχωμα, κοπρανα??
 




Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Αυτό που κοιτάς δίνοντας μια τροφή είναι τα κακά να είναι καλοσχηματισμένα και σκούρα καφέ αλλά όχι μαύρα, ο σκύλος να μην έχει αέρια και να μη ρεύεται σε άσχετες ώρες σε σχέση με το φαγητό του, δηλαδή πολλές ώρες μετά. Επίσης, γνώμονας είναι να την τρώει και με όρεξη. Θα συμφωνήσω με τον ξάδερφο Βέλγο :)D Superman) αν κι ο κανόνας λέει πως πρέπει να αφήσεις την τροφή να τη δεις κανά μήνα εγώ απ' την άλλη θα την άλλαζα πιο πριν αν έβλεπα διάρροιες ή περισσότερους από ένα παράγοντες που ανέφερα να μην ισχύουν.
Με την καλή τροφή θα δεις και μια άλλη ποιότητα στο τρίχωμα του σκύλου σου και στην ενεργητικότητα του.