Ξηρα τροφη Sam's Field...


gki

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2014
65
78
τη μια λέμε ότι στον σκύλο σου δεν θα έδινες γαριδάκια( ξηρά τροφή),να δίνουμε barf ,ότι το meal σημαίνει υποπροϊόντα κρέατος,δεύτερης ποιότητας προϊόν. την άλλη λέμε,δεν μιλάμε για ανθρώπινη κατανάλωση,ότι άλλος σκύλος άλλο άνθρωπος,ότι το meal είναι ok..κτλ κτλ.
ΈΛΕΟΣ!! ο κάθε πικραμένος μπαίνει k γραφει ότι θέλει χωρίς να σκέφτεται τον νέο κυνοφιλο που μπαίνει k διαβάζει ότι γράφεται,περιμένοντας να καταλάβει πιο είναι το σωστό.
 


DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
gki, καλωσήρθες. Κανείς δε θα σε πάρει από το χεράκι να σου πει κάνε αυτό κι αυτό. Θα χρειαστεί να κάνεις τη δική σου αναζήτηση και δοκιμές και να βγάλεις το δικό σου συμπέρασμα. Είναι ένα θέμα στο οποίο ούτε οι ειδικοί δε φαίνεται να συμφωνούν, θα το κάνουμε εμείς οι καταναλωτές;

Επί του θέματος, το meal δε σημαίνει υποπροϊόντα κρέατος αναγκαστικά. Αν γράφει chicken by-product meal, τότε ναι. Αν γράφει σκέτο chicken meal, τότε υποχρεωτικά δεν περιέχει υποπροϊόντα.

Και φυσικά άλλο άνθρωπος άλλο σκύλος. Άλλες ανάγκες έχει ένας σκύλος στη διατροφή του και άλλες αντοχές έχει το γαστρεντερικό του. Το πιο απλό παράδειγμα, ένας άνθρωπος μπορεί να προσβληθεί από Σπογγώδη Εγκεφαλοπάθεια αν φάει άρρωστο ζώο, ενώ ο σκύλος δεν διατρέχει τέτοιο κίνδυνο.
 


gki

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2014
65
78
προσωπικά δεν με ενδιαφέρει η γνώμη σου. ο λόγος που έγραψα είναι ότι ένας νέος που μπαίνει k διαβάζει,θα μπερδευτεί παρα πολύ . εστιάζεται στο δέντρο k χάνεται το δασος.
 




gki

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2014
65
78
στην ανάλυση που έκανες για την sams field,ξέχασες να προσθέσεις το συκώτι.
 




DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Ωμό συκώτι κότας έχει 76,5% νερό. Οπότε μιλάμε για 23,5% κρέας. Με 25% συμμετοχή στη συνταγή, αυξάνει το ποσοστό κρέατος κατά 5,9%.
17,6% κρέας η Sam's.
28,5% και κάτι ψιλά από τα ψάρια η Arden.
 


gki

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2014
65
78
28.5 από υποπροϊόντα κρέατος -17.6 από καθαρό κρέας. μπρός γκρεμός k πίσω ρέμα
 


George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Κρέας να'ναι, κι ότι νά'ναι... δε πα να είναι ψοφίμι, δε πα να είναι απο άρωστο, αφού ψήθηκε είναι οκ... εντάξει, είναι κι αυτό μια λογική..

Η διαφωνία μας είναι στην ποιότητα και διατροφική αξία του χαρακτηρισμένου ως "meal", όχι στην αξία των τροφών. Και οι δύο είναι αξιοπρεπείς τροφές, κανένας μας πιστεύω δεν έχει λόγο να υπερασπίζεται τη μία ή την άλλη, εκτός αν είναι μέτοχος της εταιρείας.
 


DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Εντάξει, προφανώς δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε στο ότι το meal δεν περιλαμβάνει αναγκαστικά υποπροϊόντα ή 4D. Δεν πειράζει.
 


ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.434
Λαχανάκια Βρυξελλών
. 4D στην Orijen δε θα βρεις. Γιαυτό και τη χρυσοπληρώνεις.

μπροστα στην παραγωγη εισαι ? η μηπως εισαι και μπροστα στην εκτροφη των ζωων <<χωρις αντιβιοτικα και ορμονες>> και μηπως δινεις και τις τροφες των ζωων καθε πρωι ? :)

καθολου επιθετικα αυτα που γραφω ασχετα αν ειναι καπως <<ξερα>> :) απλα το γραφω ετσι για να το σκεφτεις και εσυ ενα δευτερολεπτο... :)

οτι χρυσοπληρωνεις δεν το κανει και αυτοματα το καλυτερο.. σιγουρα ειναι καλυτερη τροφη απο φρισκις αλλα οχι οτι ειναι εγγυηση η δεν εχει χημικα...

το φτιαχνει μαζικα ! το βαζει σε κοντεινερ και το στελνει σε ολο τον κοσμο να αντεχει στο ραφι και σε θερμοκρασιες οτι ναναι σε ολο τον κοσμο και ειναι και καλο ! ε οχι ! :paletas:

ευχομαι να το ειδες σαν χιουμορ (τον τροπο που τα εγραψα) και τιποτα αλλο γιατι αυτο ακριβως ειναι :)
 


DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Δεν είμαι εγώ μπροστά στην παραγωγή. Είναι όμως τόσος κόσμος στον Καναδά. Επειδή ούτε αυτοί την παίρνουν τζάμπα, αν τους κορόιδευε θα το ήξεραν και θα είχε βγει βρώμα. Κατά τη γνώμη μου είναι από τις καλύτερες ξηρές τροφές, αν όχι η καλύτερη. Από κει και πέρα αν θες κάτι καλύτερο, πας σε άλλο είδος διατροφής.

Εγώ πάντως κρίνω εκ του αποτελέσματος. Και μπορώ να πω ότι καλύτερο δε γινόταν.
 


gki

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2014
65
78
η sams filed είναι πολύ καλή τροφή,πολύ καλή αναλογια τιμής -ποιότητας. arden έχω ταΐσει αλλα δεν με ενθουσίασε.η τιμή πάντως δεν είναι κριτήριο ποιότητας,αλλιώς θα μιλούσαμε για RC ,meal έχει k αυτή k η τιμή τις στα ύψη.
 


DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Ένα meal καλής ποιότητας δεν είναι φθηνό. Ωστόσο αν δείτε γενικότητες τύπου poultry meal, fish meal, meat meal καθώς και [κρέας] by-product meal, τότε να είστε υποψιασμένοι ότι και τα υπόλοιπα συστατικά είναι φθηνά/κατώτερης ποιότητας. Όχι ότι είναι άχρηστη σα σκυλοτροφή, αλλά μην τυχόν τις πληρώσετε για premium.

H RC είναι καλαμποκοτροφή κατά κύρια βάση. Με τα ίδια λεφτά ταΐζεις Acana.
 




DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Εσύ τώρα νομίζεις προωθώ Arden, έτσι; :lol:

Ούτε καν. Δεν την έχω δοκιμάσει ποτέ, δεν την έχω δει καν πως είναι live. Απλά είδα τα συστατικά και τη συζήτηση που γινόταν περί φρέσκου και αποξηραμένου κοτόπουλου και είπα να συμπληρώσω με τα σωστά ποσοστά νερού και κρέατος.

Δεν είπα ποτέ ότι η Sam's που ταΐζεις είναι κατώτερης ποιότητας. Αυτό που ήθελα να τονίσω είναι ότι η Arden χρησιμοποιεί περισσότερο κρέας. Μπορεί το κρέας της να είναι κατώτερης ποιότητας από τη Sam's, φυσικά. Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου ούτε το έχω ψάξει. Εγώ ταΐζω Orijen/Acana και είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα που συμβαδίζει με αυτά που διαβάζω για την Champion.

Από κει και πέρα, καθένας ψάχνει, δοκιμάζει και κάνει τις επιλογές του ανάλογα με το χρόνο και το χρήμα που διαθέτει. Θα μ'άρεσε να τάιζα στον Johnny τα κοτόπουλα της μάνας μου, που ξέρω ότι είναι φρέσκα, υγιή και ελευθέρας βοσκής, αλλά μετά εμείς τι θα φάμε; :)
Του δίνω κάνα κοψιδάκι όμως συμπληρωματικά ;)
 


gki

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2014
65
78
το πρόβλημα είναι ότι εκφέρει γνώμη ο καθένας βασιζόμενος στην θεωρία k όχι στην πράξη. ούτε sams field δοκίμασες,ούτε arden.ase να πούνε τις εμπειρίες τους όσοι ταΐζουν να βγάλει ο κόσμος συμπεράσματα,αυτός είναι k ο σκοπός τις ενότητας αυτής.

άνοιξε άλλη ενότητα,περί meal υποπροϊόντων k ότι άλλο σε απασχολεί k σε "αυτοεπιβεβαιονει",αφού πρώτα το έχεις ψάξει ,έχεις ασχοληθεί ασχοληθεί ,έχεις ίδια γνώση k όχι μονο θεωρία.ίσος έτσι βοηθήσεις k βοηθηθείς.
 


DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Ω, με έβαλες στη θέση μου. Πάω να δοκιμάσω Arden ώστε να μπορέσω να γράψω για το ποσοστό κρέατος που περιέχει με σιγουριά.
 


tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
ποιος περνει το μεγαλυτερο ποσοστο;;
βαλτε και εμενα στο παιχνιδι ρε παιδια.μην ειστε παρτακυδες.
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.813
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf