Οίστρος ή κάτι άλλο?


kosmaki

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2015
367
793
37
Καλησπέρα! Η μικρή μου (8 μηνών ημίαιμο λαμπραντορ/κυνηγόσκυλο) ειναι στο πρώτο της οίστρο. Πρώτη φορά είδαμε αίμα πριν 2 Παρασκευές (2 βδομάδες). Σήμερα πρώτη φορά άρχισε τις επιβολες στο κρεβάτι της: 2 ώρες το πρωί πάλευε να το καβαλάει (βαριανασαινε κτλ) και τώρα το βράδυ έκανε το ίδιο με το μαξιλάρι της.
Το περίεργο είναι πως οταν μπήκα στο δωμάτιο (ήμουν στη κουζίνα) είχε "μουσκεψει" το μαξιλάρι, και γύρω γύρω το παρκέ. Δεν ήταν τσισα (μύριζε αλλιώς). Αμέσως μόλις μάζεψα και σφουγγαρισα, ενώ ήμουν μπροστά πήγε και έκανε κακα της στο σημείο που ηταν το μαξιλάρι πριν το πάρω.
Ερωτώ λοιπόν, σας έχει συμβεί ποτέ? Θα πάρω εγώ αύριο καλού κακού το γιατρο, αλλά να ανησύχησω? Να πάρω και τώρα? Έχει απλά το παιδί καψες ή είναι πιο σοβαρό?
 


Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
38
Δεν μου εχει συμβει, αλλα θεωρω είναι ανάλογα το σκυλι, το πως αντιδραει οταν το πλημμυριζουν ολες αυτες οι ορμονες...
πολλοι λενε μαζευεται παιχνιδάκια, θα φτιαξει φωλια θα κάνει θα ρανει, εμενα το μονο που κάνει ειναι να γκρινιαζει τρελα κ να μην ξεκολλάει απο πανω μου τις πρώτες δυο βδομαδες...μετα συνέρχεται.
Εγω τουλαχιστον δεν θα ανησυχουσα...παρολα αυτα παρε εσυ ενα τ/φ αυριο τον κτηνιατρο σας, για σενα πιο πολύ, να σε καθησυχάσει.
 




haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Ποτέ τίποτα από αυτά. Εμείς δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε πότε είναι η πρώτη μέρα με αίμα, η μόνη ένδειξη είναι ότι γλείφονται συνεχώς, τίποτα άλλο, η συμπεριφορά δεν αλλάζει καθόλου.
Αυτά για ψευδοκύηση μου μοιάζουν όπως είπε και ο Τάσος.
 




kosmaki

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2015
367
793
37
Πφ... Τώρα έχει ξεραθεί στον ύπνο. Πάντως η κοιλίτσα της είναι μαλακή και με αφήνει κανονικά να τη χαϊδεύω εκεί..
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Όπως το περιγράφεις, έχει τελειώσει το αίμα και έχει τα υγρά του οίστρου πλέον. Ενδεχομένως αυτό να ήταν που είδες και σφουγγάρισες.
Τώρα τα κακα, δεν θα με ανησυχούσαν από αποψη υγείας, αλλά ενδεχομένως να είναι θέμα πειραγμένης συμπεριφοράς λόγω ορμονών του πρώτου οιστρου. Πχ εμένα στον πρώτο οιστρο με κοιτούσε και το ξεδιάντροπο κατούρησε τον καναπε...
 


kosmaki

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2015
367
793
37
Ευχαριστώ παρά πολύ για τις απαντήσεις σας. Ο γιατρός στο τηλέφωνο μου είπε να μην ανησυχώ, απλά να προσέχω παρά πολύ γιατί αυτά τα υγρά σημαίνουν πως είναι στο πικ της γονιμότητας! Όποτε μάλλον τα νεύρα, οι ορμόνες κλπ το χουν αποτρελλανει το κορίτσι μου (το οποιο ειναι έτσι κι αλλιώς drama queen οπότε φανταστείτε πως έχει γίνει τώρα...)
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.609
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3