Ο Ορφεας (Bull terrier)


spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.557
5.970
Πειραιάς
spyv παλικάρι μου, έχω χαρεί πολύ μ'αυτό το θέμα. Έχεις προσφέρει έναν μικρό θησαυρό που τον κουβαλάμε όλοι μέσα μας και είμστε ζεστοί όπου πάμε.

σ' ευχαριστω πολυ-πολυ για τα καλα σου λογια. με συγκινησαν.
 
  • Like
Reactions: vaggelo


spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.557
5.970
Πειραιάς
σημερα κλεινω ενα μηνα με την αγαπη.

για να τα παρουμε τα πραγματα απο την αρχη...:coffee:.

ο ορφεας ταλαιπωρηθηκε (και μαζι του κι εγω) για μια ολοκληρη εβδομαδα απο διαρροιες... εκανα ο, τι περνουσε απο τα χερια μου μηπως και λυνοταν το προβλημα αλλα ανταποκριση απο το στομαχι του δεν ειδα. τι σταδιακη μεταβαση στην τροφη που τελικα θα του εδινα (arden grange senior), τι ρυζι σκετο, τι ρυζι με κοτοπουλο βραστο, τιποτα απο ολα αυτα δεν επιασε... παντα ημουν σε επικοινωνια με τη γιατρο του. ωσπου το βραδυ του σαββατου (ο ορφεας ειχε ερθει σπιτι κυριακη πρωι), πηρα τηλεφωνο τη γιατρο απελπισμενος και της ειπα οτι πρεπει να κοπει αμεσα και να παρουμε πιο δραστικα μεσα. μου συστησε το flagyl και απο τοτε δεν ξανακοιταξαμε πισω :D.

ο χαρακτηρας του δεν εχει αλλαξει καθολου απο τις πρωτες του μερες στο σπιτι. ειναι το πιο ηρεμο σκυλι που εχω γνωρισει. τις μερες του τις περναει στον καναπε ή στο κρεββατακι του (αναλογα με το που βρισκομαι) και γενικα δεν τον καταλαβαινεις οτι υπαρχει. ποτέ δεν εχει γρυλισει σε μενα ή σε αλλο σκυλο, ειναι φουλ κοινωνικος με τους υπολοιπους σκυλους που θα συναντησουμε, αδιαφορος αλλα δεκτικος με τους ανθρωπους και γενικα τη φωνουλα του την ακους σπανια.
παιχνιδιαρη δε θα τον χαρακτηριζα, προσπαθειες μου να παιξουμε εχουν αποτυχει παταγωδως, ολο αυτον τον καιρο τον εχω δει μονο μια φορα να παιζει εξω με ενα μεγαλο μπουκαλι απο νερο (ας ειναι καλα τα σκουπιδια!). πραγμα που δεν επαναληφθηκε δυστυχως.

αλλα χαρακτηριστικα του ειναι οτι ειναι ζητιανακος με το φαγητο που τρως και εκει μπορει να γινει λιγο επιμονος αλλα στην πορεια του περναει.
το κακο του ομως ειναι οτι βουταει πραγματα απο κατω στη βολτα... στην αρχη μου ειχε δημιουργησει ενα προβλημα, αλλα τωρα τον εχω συνεχως το νου μου και πια ειμαι ενα βημα πριν απο αυτον στις βολτες (if you know what i mean) και δεν αφηνω και τη μουσουδα του να χωνεται σε περιεργους θαμνους.

ειχαμε και δυο ατυχα περιστατικα στο σπιτι την πρωτη του εβδομαδα. μου λερωσε δις και απο τοτε οταν λειπω στη δουλεια περιοριζεται σε χωρους εκτος σαλονιου.
το δεχτηκε ομως πολυ καλα και δεν αντιμετωπισα καποιο προβλημα με γαυγισματα ή λερωματα. εχω αδειασει μια αποθηκουλα που εχω και την εχω μετατρεψει στην κρεββατοκαμαρα του και μενει ελευθερος σε χωρους που δε με απασχολει και τοσο αν θα λερωθουν.

το μεγαλυτερο του "προβλημα" ειναι οι γατες με τις οποιες εχει απιστευτο κολλημα... δε νομιζω ομως οτι μπορω να κανω κατι για να αλλαξει στην ηλικια που ειναι. απλα ειμαι πολυ-πολυ προσεκτικος στη βολτα.

σκεφτομαι να του αλλαξω την τροφη που του δινω στο αμεσο μελλον. ο ορφεας αν και απο την αρχη δε θα τον ελεγες υποσιτισμενο δε θα τον ελεγες και καλοταισμενο.
η τροφη που τρωει ειναι τροφη ουσιαστικα συντηρησης και ελαφρια για σκυλους ηλικιωμενους μεν αλλα καλοταισμενους δε. το αποτελεσμα ειναι οτι ενα μηνα μετα, εχει στρογγυλεψει λιγο, αλλα οχι οσο θα ηθελα και σκεφτομαι οτι ειναι λαθος και λιγο ματαιο να αυξησω την ποσοτητα σε μια light ουσιαστικα τροφη. και πεταμα χρηματων.
θελω η τροφη που θα τρωει να πιανει τοπο για να το πω αλλιως. σκεφτομαι να του δινω την adult της arden. στο κατω-κατω, δε γνωριζουμε και αν ο ορφεας ειναι πραγματι senior. κι εγω συνεχιζω να πιστευω οτι δεν ειναι.
θα ηθελα να ακουσω τις οποιες γνωμες/ αντιρρησεις σας πανω σ' αυτο.

αυτα και ελπιζω να συνεχισουμε ετσι :).
 




spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.557
5.970
Πειραιάς
22,20 ηταν οταν τον ειχα ζυγισει. τωρα μπορει να εχει παρει κανα μισοκιλο ισως. δεν τον εχω ξαναζυγισει... πρεπει να το κανω ομως. με το ματι το λεω.
τροφη πρεπει να του δινω 300 γραμμαρια αλλα το ξεπερνω κατα κατι.
 


PXM-DANBULL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
692
2.264
Καλημέρα,
Τα νέα είναι όμορφα και για τους δυο σας!!!
Η δική μου εμπειρία με την Bianca στο θέμα της διατροφής περιορίζεται αποκλειστικά στην Barf διατροφή γιατί δεν έχει δοκιμάσει ποτέ ξηρά, εκτός από μια που χρησιμοποιούμε περιστασιακά σε ολιγοήμερες διακοπές και δεν είναι της παρούσης.

Σ’ αυτά τα πλαίσια λοιπόν, και αν φυσικά υπάρχει η σκέψη για barf, θα πρότεινα αυτή την επιλογή http://www.voldogfood.com/package/complete-chicken-meal-sensitive/ με 30% περιεκτικότητα σε κοτόπουλο και το υπόλοιπο λαχανικά. Ίσως αυτό τον βοηθήσει συμπληρωματικά και στα δερματικά του. Για μια τέτοια επιλογή θα πρότεινα την συσκευασία του ½ kg. ημερησίως σε δύο γεύματα.

Για να καλύψω πλήρως την επιλογή αυτή, επειδή θα είναι πρώτη φορά στην ωμοφαγία, καλό είναι να ακολουθεί και μια εξέταση μετά από ένα μήνα για ουρία και κρεατινίνη.

Καταλήγω συμπληρώνοντας ότι πιθανώς ο κτηνίατρος σου θα είναι αντίθετος με αυτή την επιλογή.
 
  • Like
Reactions: spyv


SofiaEve

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2013
371
1.118
Spyv, καλό σας μήνα!

Για το παιχνίδι, σε νιώθω, και η δικιά μου από τότε που τη βρήκα δεν έπαιξε με κανένα παιχνίδι, ποτέ της δεν κυνήγησε μπαλάκια/ξύλα, και να σου πω, συνήθισα και εγώ έτσι, και δε με χαλάει καθόλου, οι ήρεμες στιγμές που απλά αποζητά τη συντροφιά μου, μετράνε επί χίλια για εμένα.
Βεβαίως, όπως κάθε πρώην αδέσποτο που σεβεται τον εαυτό του, δε λέει όχι σε καμιά καλή λιχουδιά, οπότε φτιάχνω κανα kong, και κάθεται. Ξέρω, δεν είναι πολύ interactive, μα μπορείς να δοκιμάσεις κανα μπαλάκι που κρύβει μέσα τροφή, ξέρω γω.

Επίσης ένα παιχνίδι που αγαπούσα πολύ είναι το κρυφτό: Έβαζα το σκύλο στο μείνε και έκανα βόλτες στο σπίτι κρύβοντας κροκέτες (κάποιες τις έβλεπε που τις έκρυβα, κάποιες όχι), και μετά τον άφηνα να κάνει πάρτυ "ιχνηλασίας". Άμα κολλούσε καμιά φορά, γύρναγε και με κοίταγε για κανα hint, οπότε κάπου υπήρχε και ένα interaction. Αφού είναι που είναι λιχούδης, μπορείς να δοκιμάσεις κανα τέτοιο, δεν είναι τρομερά εκπαιδευτικά παιχνίδια, αλλά εμείς το φχαριστιόμασταν.

Για τη τροφή της Voldog, την έδινα κάποτε στη δικιά μου που είναι 20kg (όχι την sensitive) και αδυνάτιζε, οπότε δεν ξέρω αν το μισόκιλο σας κάνει, φαντάζομαι θα θέλει παραπάνω. Κατά τ'άλλα σε κροκέτα εγώ δίνω καμιά φορά κανα κωδικό all stages, όχι senior, κι ας είναι 12 χρονώ.
 
  • Like
Reactions: spyv


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.123
10.078
Athens
Ο προαναφερθείς κωδικός της voldog έχει 30% κοτόπουλο και το υπόλοιπο λαχανικά. Ο σκύλος θα ρέψει και θα μείνει ο μισός.

@spyv θέλεις να μείνεις αυστηρά σε ξηρά ή να πας σε barf ή μαγειρευτό ολικά ή αποσπασματικά?
 
  • Like
Reactions: spyv and vek


spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.557
5.970
Πειραιάς
... οπότε φτιάχνω κανα kong, και κάθεται...
θα το δοκιμασω αυτα που γραφεις σ' ευχαριστω για τις συμβουλες!

για την ιστορια, το kong προερχεται απο ανταλλακτικο αυτοκινητου...volkswagen για την ακριβεια.

ο πρωτος σκυλος που το δοκιμασε στα μεσα της δεκαετιας του '70, ηταν ενας γερμανικος ποιμενικος ονοματι...fritz του ιδιοκτητη της εταιρειας Kong, Joe Markham.
στην προσπαθεια του να του αποσπασει την προσοχη απο τις πετρες που εβαζε στο στομα του, του πεταξε ενα λαστιχενιο προστατετικο για τις αναρτησεις του vw του (bump stop)...
τα υπολοιπα ειναι οπως λενε στην ελλαδα... history :p.

για του λογου το αληθες:
https://www.kongcompany.com/products/for-dogs/rubber-toys/classic-rubber-toys/classic/
και μετα εδω:
http://www.mamotorworks.com/VW/product/bump-stop-rubber-rear-353780
 




spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.557
5.970
Πειραιάς
@spyv θέλεις να μείνεις αυστηρά σε ξηρά ή να πας σε barf ή μαγειρευτό ολικά ή αποσπασματικά?
@PXM-DANBULL & @vrmode , δεν του δινω ξηρα γιατι πιστευω οτι ειναι η καλυτερη διατροφη.
τη barf και το μαγειρευτο τις θεωρω ανωτερες διατροφικα, απλα επειδη δεν εχω τις γνωσεις και ισως και την ορεξη...περιοριζομαι.
για το μαγειρευτο, δε θα 'θελα να ακολουθησει ο σκυλος τις επιλογες μου και δε νομιζω οτι εχω τις γνωσεις στο μαγειρεμα και τη διατροφη για να μπορεσω να του δινω ολα οσα πρεπει να τρωει.
πιστευω οτι θα πρεπει να κατσω να διαβασω αρκετα και προς το παρον δεν το κανω... επιφυλασσομαι ομως για το μελλον... θα δειξει.
 


sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Στο σπίτι μου έχουν μεγάλη επιτυχία και τα σκοινιά, τα μασουλάνε με μεγάλη χαρά μέχρι να τα κάνουν κρόσια... δεν έχω πετύχει να τα βγάζουν, οπότε μάλλον είναι μόνο για τη χαρά της καταστροφής! Ιδίως κάτι χοντρά που είναι σαν κάβοι του blue star, και υποτίθεται καθαρίζουν τα δόντια - καθάρισμα δεν έχω δει, αλλά από ακόνισμα καλά πάμε :D

Όταν πήρα τον Τζόκερ ήταν 34 κιλά, και τώρα είναι 28-29. Έτρωγε τροφές της σειράς και έβγαινε λιγότερο απ' ότι τώρα, οπότε φαντάζομαι ο συνδυασμός fillers και λιγότερη άσκηση τον έκαναν λίιιγο στρουμπουλό ("για σφάξιμο" είχε πει ο κτηνίατρος αν θυμάμαι καλά). Έκτοτε τρώει καλύτερες (σε σχέση με πριν) ξηρές τροφές, και πρόσφατα μαγειρευτό, και περπατάει αρκετά χιλιόμετρα την ημέρα. Τα πλευρά του είναι όλα ορατά όλα, και μετά από κοινωνική κατακραυγή εντός και εκτός σπιτιού σε κάποια φάση αύξησα την ποσότητα, μέχρι που πήρα και τροφή υψηλότερη σε θερμίδες για σκυλιά που αθλούνται - εδώ γελάμε. Το αποτέλεσμα ήταν περισσότερα/χειρότερα κόπρανα κι ελάχιστη αύξηση βάρους, οπότε το σταμάτησα. Εφόσον οι εξετάσεις αίματος/κοπράνων είναι καλές, και η αποπαρασίτωση γίνεται κανονικά σταμάτησα να ασχολούμαι με το βάρος του (και όταν με παρενοχλούν για την κορμάρα, απαντώ ότι το σκυλί είναι εργασιακό :ROFLMAO:)

(Για το μαγειρευτό δεν έχω καμία πρόταση γιατί ακόμα ψάχνομαι, οπότε δεν είμαι για να πάρω κόσμο στο λαιμό μου. Απ' ότι έχω διαβάσει πάντως ξεχωρίζω λίγο παραπάνω το whole dog journal που γνώρισα από θέμα της l.kyveli και το The possible canine, βάλτα αν θέλεις - μαζί και μ' άλλα, ε - στη λίστα για διάβασμα).
 


spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.557
5.970
Πειραιάς
...θα παρω ενηλικο σου λεει ο αλλος, φτιαγμενος ο χαρακτηρας του να ξερω και τι εχω...μην παρεις τεριε σου λεει ενας αλλος, υπερδραστηρια, ολη την ωρα θα θελουν να παιζουν... μην παρεις αδεσποτο, που ξερεις τι εχει ζησει και τι βιωματα εχει; που να μπλεκεις τωρα... κι αμα βγει επιθετικο; τι θα κανεις μου λες;

DSC01377.JPG

τι θα κανεις τωρα;

οπως εστρωσες θα κοιμηθεις. και ειχαν δικιο τελικα, οπως εστρωσε κοιμηθηκε.
 






Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
35
Πως βολεύτηκε έτσι; :LOL:
Και μαξιλάρι πίσω, καλοπερνάει ο κύριος. :)
 
  • Like
Reactions: spyv






Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Εμείς πήραμε εκρού ριχτάρια, για χάρη της ασπρουλιάρας, αλλά τα λέρωνε σε χρόνο ρεκόρ. Με τα γκρι σωθήκαμε. Γεμίζουν τρίχα, η οποία δε φαίνεται και τα λερώνει αλλά επίσης δε φαίνεται.

(Να ναι καλά το πλυντήριο και οι υπερωρίες του :rolleyes::cool: )
 


spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.557
5.970
Πειραιάς
χτες επισκεφτηκαμε τον κτηνιατρο...
το πρωι στη βολτα ειδα οτι ειχε αναμεσα απο τους ωμους και λιγο πισω μια μικρη πληγη, σαν τσιμπημα, το οποιο δεν το ειχε το βραδυ μεχρι να πεσουμε για υπνο. ανησυχησα και πηγαμε στο γιατρο. παρακατω στη ραχη του ειχε αλλα δυο σημαδια που θα κατεληγαν οπως το πρωτο.
μου ειπε οτι δεν ειναι τσιμπημα αλλα πρωτα σταδια δερματιτιδας (χρησιμοποιησε εναν όρο που δυστυχως δεν ακουσα) και μας συστησε συχνα τοπικα πλυσιματα με το malaseb που περιεχει αντιβιωση για να αποφυγουμε τα φαρμακα. θα τον ξαναπαω την επομενη εβδομαδα για να κρινει τα αποτελεσματα της θεραπειας.
χτες βραδυ τον εκανα μπανιο (τοπικα) και σημερα το πρωι η πρωτη πληγη ειχε σχεδον εξαφανιστει. θα δουμε πως θα παει. οι υπολοιπες δεν προχωρησαν.
ο ορφεας στη βολτα οταν πηγαινει σε θαμνους για την αναγκη του, παει και τριβεται/ χωνεται μεσα στα φυτα. πιστευω οτι καποιο απ' ολα του προξενησε αλλεργεια.
σε γενικες γραμμες μου ειπε οτι το τριχωμα του και το δερμα του ειναι σε πολυ καλυτερη κατασταση απο τοτε που τον ειχε ξαναδει. ο ορφεας εκανε μπανιο με malaseb μια φορα την εβδομαδα μεχρι σημερα :). fingers crossed που λεμε κι εδω στην ελλαδα.

α! να μην παραλειψω... στο ιατρειο δεν εχασε την ευκαιρια να φωτογραφηθει για το προσωπικο και πια ειναι και επισημα ενα αστερι του fb...:barefoot:.

13007285_949535371810407_211339877589763581_n.jpg
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.810
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf