ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΓΕΡΜ. ΠΟΙΜΕΝΙΚΟ


spymcpe

Active Member
9 Απριλίου 2008
33
0
Καλημέρα.Είμαι νέος χρήστης και γράφω πρώτη φορά στο site.θα ήθελα να ρωτήσω κάτι.

Έχω μια σκύλα,την FINA, ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟ 11,5 περίπου χρονών και έχει το εξής πρόβλημα:δυσκολεύεται να σηκωθεί όρθια,δεν έχει πολύ όρεξη,τρώει βέβαια λίγο,όταν σηκώνεται δυσκολεύεται να ισορροπίσει,φαίνεται σαν χαμένη,γυριζωντας γυρω γυρω απτον εαυτό της αρκετές φορές,και πολλές φορές πέφτει κάτω και ξανασηκώνεται..Της έκανα πριν 3-4 μήνες εξέταση αίματος που δεν έδειξε κάτι,και βιοχημικές που ήταν καθαρές.Μου είπε ο γιατρός του νοσοκομείου πως ίσως έχει αρθροίτιδα.Μου έδωσε κάποια χάπια που της δείνω εδω και μερικούς μήνες αλλά δεν βλέπω βελτίωση.Επίσης επειδή είχε γεννήσει παλιά,ο γιατρός βρήκε 2-3 μικρά ογκίδια στις θηλές της αλλα μου είπε πως δεν μπορεί να την εγχειρήσει λόγω ηλικίας.

Θέλω λοιπόν να μου πείτε τι καλύτερο μπορώ να κάνω,μήπως υπάρχει κάποια πιο ισχυρή και ενδεδιγμένη θεραπεία για την οστεοαρθροίτιδα η κάτι άλλο.Δέν με νοιάζουν τα έξοδα,θέλω μόνο να την βοηθήσω όσο μπορώ!!Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη που σας κούρασα :cry:
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.689
23
ATHENS
Καλώς ήρθες στο Dogforum spymcpe.
Από τα συμπτώματα που περιγράφεις, μάλλον για εγκεφαλικό επεισόδιο πρόκειται.
Ρίξε μια ματιά σε αυτό το θεμα:
Γεροντική άνοια?
 


spymcpe

Active Member
9 Απριλίου 2008
33
0
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.Το θεμα όμως τώρα είναι τι μπορώ να κάνω για να το βοηθήσω.Ο κτηνίατρος το μόνο που μου προτείνει σαν λύση είναι ευθανασία,λέξη που δεν θέλω ούτε να ακούω!!
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.689
23
ATHENS
Υπομονή και πολύ αγάπη spymcpe.
Τα ζώα μας είναι σύντροφοι ζωής και πρέπει να παραμένουμε δίπλα τους με την ίδια θέρμη και την ίδια στοργή ακόμα και όταν τα γηρατειά τους χτυπήσουν την πόρτα….
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.325
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
spymcpe said:
Ο κτηνίατρος το μόνο που μου προτείνει σαν λύση είναι ευθανασία,λέξη που δεν θέλω ούτε να ακούω!!
Ευθανασία ? :(
Κοίτα... καταρχήν ζήτησε τη γνώμη κι άλλων γιατρών. Εύχομαι να γίνει καλά η σκυλίτσα σου. Αν όμως όλοι καταλήξουν σ' αυτό το συμπέρασμα θα πρέπει να σεβαστείς το ζώο σου και να του προσφέρεις έναν αξιοπρεπή θάνατο. Η ευθανασία, δυστυχώς, είναι το τελευταία μας φροντίδα σε ένα σύντροφο ζωής και δεν πρέπει να του τη στερούμε, όταν πρέπει :(
 




isalasi

Well-Known Member
5 Ιανουαρίου 2007
86
0
ΑΘΗΝΑ
Πάρε γνώμη κι απο άλλους γιατρούς.

Εξασφάλισε όμως την ποιότητα ζωής της.

Υ.Γ. Οι συμφορουμίτες γιατροί τι λένε; :idea: :?:
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.314
16
ATHENS
ευθανασια!!! :shock: :shock: :shock: :shock:


το σκυλακι σου απο αυτα που περιεγραψες δεν υποφερει...

θα ηθελα να σε ρωτησω κατι ..οταν λες πεφτει εννοεις οτι εχεις δει οτι τα ποδαρακια του δεν το κρατανε η ξαφνικα πεφτει στο πλαι...και οταν πεφτει τι συμπτοματα δειχνει?


Γεροντικη αννοια ειναι πολυ πηθανον να εχει οπως και οστεοαθροιτιδα, οπως πιθανον και καταρακτη, ..αυτα εχουν τα γερατια..
Με τιποτα μην σκεφτεις ευθανασια απο την στιγμη που το ζωακι δεν βασανιζετε ...,αγαπη οπως ειπε και η rottie ,τα σκυλακια μας τα εχουμε για να τους σταθουμε σε ολα τα σταδια και μεσα στο παιχνιδι ειναι και αυτο...
Οχι μολις αρχιζουν να σκουριαζουν τα πεταμε...,τωρα εκεινα μας εχουν πιο πολυ αναγκη απο ποτε..
Αν ποτε το σκυλακι σου βασανιζεται απο μια αρωστια τοτε εκει ειναι αλλη συζητηση..
 


spymcpe

Active Member
9 Απριλίου 2008
33
0
ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΡΩΤΗΣΕΙ ΑΒΙΑΣΤΑ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ..

ΟΤΑΝ ΠΕΦΤΕΙ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙ.ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑΠΕΦΤΕΙ.ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ,ΑΛΛΕΣ ΠΑΛΙ ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ,ΜΕ ΜΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΜΟΛΙΣ ΤΗΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΩ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΕΤΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΞΕΡΕΙ,ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΜΕ ΜΥΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΙΔΕΨΩ.

ΕΓΩ ΕΧΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΠΩΣ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΚΑΝΩ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΩ ΠΩΣ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ,ΟΥΤΕ ΝΑ ΦΑΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ.ΩΣ ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗ ΒΟΗΘΗΣΩ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ,ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΜΟΥ, ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΩ,ΑΠΟ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΜΙΑ ΣΚΥΛΑ ΜΕ 4 ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ,ΝΑ ΠΑΡΑΠΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗ ΒΟΗΘΗΣΩ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝ ΠΟΝΑΕΙ,ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΝΑΕΙ.. :cry:
 




kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.314
16
ATHENS
Εμενα οταν παθαινε εγκεφαλικο..επεφτε στο πλαι αλλα εβγαζε και θορυβο...σαν να εκλαιγε...

το σκυλακι εκτος απο οστεοαθροιτιδα δεν εχει τιποτα αλλο καρδια π.χ?
επισης αν εδινες αντιπικτικα θα βοηθουσε καπως στο εγκεφαλικο...δεν ρωτας τον γιατρο...
 


spymcpe

Active Member
9 Απριλίου 2008
33
0
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ,ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΠΩΣ Ο ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ ΑΡΧΙΚΑ ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΥΠΟΠΤΕΥΘΕΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΕ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΤΗΝ ΑΚΟΥΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ,ΟΠΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΔΙΑ.
ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΚΑΤΙ ΧΑΠΙΑ,ΤΑ SELGIAN ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ,ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ?
ΠΑΝΤΩΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ!
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.689
23
ATHENS
Τα Selgian είναι τροποποιητικά συμπεριφοράς. Δεν ξέρω εάν ενδείκνυνται για την περίπτωση της σκύλας σου. Καλύτερα συνεννοήσου με το γιατρό σου.
 


spymcpe

Active Member
9 Απριλίου 2008
33
0
ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΠΩΣ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.Ο ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ.ΕΓΩ ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΩ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΩΩΝ ΣΤΗΝ ΛΕΟΦΩΡΟ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ.
 








spymcpe

Active Member
9 Απριλίου 2008
33
0
Σας ευχαριστώ πολύ όλους.Θα μιλήσω και με άλλον γιατρό και οτι μου πεί θα σας το πώ.Και συγνώμη για τα κεφαλαία.
 


spymcpe

Active Member
9 Απριλίου 2008
33
0
Σας ευχαριστώ πολύ όλους.Θα μιλήσω και με άλλον γιατρό και οτι μου πεί θα σας το πώ.Και συγνώμη για τα κεφαλαία.
 


spymcpe

Active Member
9 Απριλίου 2008
33
0
Λοιπον εχω νεοτερα και θελω την γνωμη σας.Ο γιατρος μου ειπε για την αξονικη πως και να δειξει οτι η σκυλα εχει παθει εγκεφαλικο δεν μπορουμε να την βοηθησουμε οποτε τζαμπα λεφτα.Μου προτεινε να της δωσω για 8 μερες περιπου το ΣΑΛΟΣΠΥΡ που κανει και για ανθρωπους.Αυτο λεει θα την βοηθησει αν εχει παθει προσφατα εγκεφαλικο.Επισης για να τη βοηθησει να μην ποναει στισ αρθρωσεις μου προτεινε 3 βοηθηματα,το COSEQUIN το JOINT MAX η το APLASYL.Ξερετε κατι για αυτα τα 3?Προτεινετε καποιο?
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.112
Μηνύματα
895.794
Μέλη
19.921
Νεότερο μέλος
Αργυρώ Π