Παράδειγμα ωμής (φρέσκιας) διατροφής


spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.557
5.969
Πειραιάς
εγω δεν τρωω προσωπικα κρεας και δεν εχω αποψη για να 'μαι ειλικρινης, αλλα ειχα την εντυπωση οτι στην επαρχια ο,τι ειναι βρωσιμο και δεν εισαγεται θα ηταν φθηνοτερο.
 
  • Like
Reactions: Kodagoshe








l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.641
7.750
Και από κόκκαλο γιατί πολλοί, για να μη σου πω οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν πια κόκκαλα δεν αποτελούν κίνδυνο, αλλά και από παράσιτα.
 
  • Like
Reactions: Kodagoshe








l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.641
7.750
Τριχινέλα, τζιάρντια, τοξόπλασμα, δεν καταλαβαίνω πραγματικά την αμφισβήτηση που εκφράζεις. Θεωρείς παράλογο το γεγονός ότι το ωμό κρέας είναι γεμάτο παράσιτα, ότι εκτός από το μαγείρεμα μόνο η κατάψυξη μπορεί να σκοτώσει κάποια, και πολλοί που δίνουν ωμό κρέας στο σκύλο τους δεν το γνωρίζουν ή νομίζουν ότι τα σκοτώνουν με πρακτικές κατάψυξης που όμως δεν είναι οι ενδεδειγμένες;
 
  • Like
Reactions: Kodagoshe


Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.703
3.861
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Giardia σκοτωνει σκυλια; Πρωτη φορα το ακουω. Και πρωτη φορα ακουω πως κολλανε οι σκυλοι απ' το ωμο κρεας. Για τοξοπλασμα το μοσχαρισιο κρεας το βαζουμε σε καταψυξη για 48 ωρες πριν το δωσουμε στο σκυλο. Τριχινελα παλι, απ' οτι γνωριζω μονο απο χοιρινο μπορεις να το παθεις.
 






kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
:love:
... τυχερος εισαι!
Εμεις μπαρφαραμε για 1-1.5 χρονο , πανω κατω οπως τα περιγραφεις η φαση ειναι σαφως καλυτερη αλλα δεν ειναι τοσο ευκολη οταν εχεις 2 σκυλια 30 κιλων και αλλο ενα στα 20 κιλα... δλδ δεν μπορουσα να ετοιμασω γευματα του μηνα, αλλα μιας εβδομαδας...και φτου ξανα μανα... και πλυνε ολη την βεραντα με χλωρινη καθε μερα..
Μετα την εγκυμοσυνη μου επιστρεψαμε στην ευκολια της ξηρας, δυστυχως..
σε ζηλευω :sneaky:
 
  • Like
Reactions: canis


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
Άρχισα να ταΐζω ωμά το 1996 με αιτία και αφορμή αυτόν:

02.jpg

Έναν σκύλο παράλυτο και υποσιτισμένο. Με την διατροφή, 2 χειρουργικές επεμβάσεις και το "τσαγανό" του κατάφερε να φτάσει τα 12 περίπου.

Όταν ήρθε είχα ήδη έναν σκύλο 6,5 ετών 40 κιλά ο οποίος έτυχε της ίδιας διατροφής έκτοτε. Το διαμέρισμα ήταν 51m², ζούσαμε εκεί 4 άνθρωποι, 2 σκύλοι, μια γάτα και μια χελώνα.

Από τότε όλα τα ζώα (όχι μόνο τα σκυλιά) που έχουν μοιραστεί την ζωή τους μαζί μου τυγχάνουν αυτής της διατροφής, με τις ανάλογες παραλλαγές ανά είδος, άτομο, περίσταση.

Αυτή την στιγμή, αυτοί οι δύο (όπως είδες) έχουν έτοιμες 10 μερίδες έκαστος. Στην διάρκεια αυτών των 10 ημερών είναι πολύ πιθανό έως σίγουρο πως θα μπορούν να τραφούν και με μαζεμένα περισσεύματα του φαγητού μας, ας υποθέσουμε 2 μέρες. Άλλες 2 μέρες θα τραφούν με ξηρά τροφή και έχουμε φτάσει στις 14 ημέρες, κατά τις οποίες θα υπάρξουν και 2 μέρες νηστείας. Τότε, θα φάνε άλλη μια μέρα ξηρά τροφή και πιθανόν να έχουμε και από το φαγητό μας κατάλληλη τροφή για να καλυφθεί άλλη μια μέρα... Χωρίς άγχος, λοιπόν, μια που το ψυγείο είναι κοινό και όλο και κάτι θα βρεθεί για φαγητό, αλλά και την "καβάτζα" της ξηράς, φτάνουμε στις 17-18 ημέρες όπου θα πρέπει να ξανασχοληθώ με το φαγητό τους.

Πολλές φορές απλά θα πάρω ένα κοτόπουλο που απλά θα μοιραστεί στα 2 ή 1 κιλό προβατίνα και θα το μοιράσω ή οτιδήποτε άλλο που απλά θα αγοραστεί και θα μοιραστεί στα δύο άμεσα... Δεν με στρεσάρει η διατροφή τους.

Είναι γύρω στα 4 έτη αμφότεροι και αν έπρεπε να είμαστε δείγμα γραφής ως πελάτες κτηνιατρείου τα πράγματα θα ήταν πάρα πολύ άσχημα για τον κλάδο (ισχύει και για τα προηγούμενα ζώα που είχα).

Να συμπληρώσω πως μαζί με τους δύο, ζούμε 2 ενήλικοι και 2 παιδάκια 7 και 8 ετών (μπορείς να κατανοήσεις λοιπόν το πόσο άπλετο και απερίσπαστο χρόνο έχω... :D).
 




ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Θυμάμαι που παλιότερα ακόμα και κτηνίατροι αλλά και διάφοροι ''ειδήμωνες'' έλεγαν ότι αν τρώνε ωμά τα σκυλιά αγριεύουν και γίνονται επικίνδυνα. Είστε όλοι ζωντανοί εκεί μέσα; :p:D
 




kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Μπραβο σου που τα καταφερνεις! οχι, σε χαιρομαι...
Ισως ειμαι λιγο παραπανω τεμπελα?.. :whistle:
αλλα και εμεις απο πλυθησμο δεν παμε πισω.. προσθεσε ενα κουνελι και ενα γατο και εννιοτε (παει καιρος βεβαια) κανα φιλοξενουμενο.. επισης με κατατασω στις πολυ κλασσικες νοικοκυρες σε σχεση με την καθαριοτητα , κουραστικη θα ελεγα.. και μαλλον ειμαι η μονη στο σπιτι που νοιαζεται..
με ψηνεις βεβαια.. ισως ερθει ο καιρος να ξαναβγαλω τα τευτερια (βεβαια μη ξεχναμε οτι αγοραζω τις ξηρες τροφες χονδρικη)
 
  • Like
Reactions: canis


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.123
10.077
Athens
Είναι γύρω στα 4 έτη αμφότεροι και αν έπρεπε να είμαστε δείγμα γραφής ως πελάτες κτηνιατρείου τα πράγματα θα ήταν πάρα πολύ άσχημα για τον κλάδο
Ε καλά, τι να πάθουν τα ...νταμάρια!:D
 
  • Like
Reactions: canis


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
Δε νομίζω να είναι θέμα τεμπελιάς όσο απόφασης... Με την έννοια να αρχίσεις, να "μπεις στον χορό" και να δεις πως ετοιμάζεις τις μερίδες για το μήνα στον ίδιο χρόνο που θα έκανες ένα παστίτσιο.

Από εκεί και πέρα, δεν είναι στόχος μου να "ψήσω" εσένα ή όποιον άλλο... Εγώ έχω "πειστεί" από τότε.

Όσο για την χονδρική, αν υποθέσουμε πως θες να ταΐσεις μια από τις "super duper organic hollistic supercalifragilisticexpialidocious" μάρκες για να λες ότι κάνεις (προσπαθείς) ότι καλύτερο δε θες ακόμα και σε τιμές χονδρικής 40-50€ τα 12 κιλά;

Πέρα από το αμφιλεγόμενο της διαφοράς ποιότητας που μπορεί να έχει η "χύμα 1,5€ το κιλό" από αυτήν, θες για 2 σκυλιά των 30kg και ένα των 20kg περίπου 1kg (ίσως και περισσότερο) τροφή ανά ημέρα. Άρα, 40-50€ για 12 ημέρες... Είναι 4€ την ημέρα για το φαγητό των 3 σκύλων. Νομίζω ότι αν πάμε για ψώνια με 4€ στην τσέπη μπορούμε να πάρουμε προϊόντα που θα είναι ικανά να ταΐσουν 3 σκυλιά (και την γάτα) ποιοτικότερα.

Ενδεικτικά, θα αγόραζα:

4 πλατάρια (500γρ. έκαστο) 1,60€
500γρ. συκωτάκια/στομάχια/καρδιές κοτόπουλου 1,10€
4 αυγά 1€
½ κιλό πατάτες

...και οι τιμές είναι από το παράδειγμα και όχι οι φθηνότερες.

Τέλος πάντων, είναι κάτι απλό, εφικτό, οικονομικό και ποιοτικό... Δεν είναι κβαντομηχανική, δεν είναι αίρεση, δεν είναι "το ελιξήριο της ζωής"... :D
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.112
Μηνύματα
895.795
Μέλη
19.921
Νεότερο μέλος
Αργυρώ Π