Παράδειγμα ωμής (φρέσκιας) διατροφής


ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.680
4.316
42
www.proudtobegreek.eu
Απορία @canis ..αν δίνεις και μπαρφ και περισσεύματα και ξηρά...το πεπτικό των σκυλων σου πως ειναι;Εξετάσεις χημικές-βιοχημικές έχουν γινει πρόσφατα;Επίσης εικόνα απο τα έντερα έχουμε;
 
  • Like
Reactions: canis




canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.409
6.533
@mucca άλλος ένας μύθος είναι πως δεν πρέπει να συνδυάζονται τα ωμά, με ξηρά τροφή για διάφορους, καθόλου λογικούς και καθόλου αληθείς λόγους.

Όποτε μπορέσεις διάβασε το παρακάτω άρθρο:

http://therawfeedingcommunity.com/2015/01/08/digest-this-kibble-may-actually-digest-faster-than-raw/

... που εμπεριέχει επιχειρήματα, ανάλυση, ακτινογραφίες και το παρακάτω video που δείχνει ανθρώπους που ταΐζουν σκύλους επιδόσεων και απαιτήσεων για πολλά χρόνια:

 
Last edited:


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.103
10.055
Athens
Εγώ πάντως που στο παρελθόν - όπως κάποιοι παλιοί μπορεί να θυμάστε - έχω οδηγήσει πολλές σταυροφορίες με τη σημαία της μπαρφ, έχω καταλήξει στο "απ' όλα": και μπαρφ, και αποφάγια και μαγειρευτό και ξηρά. Και πλέον με το μάτι - δεν κοιμάμαι αγκαλιά με τη ζυγαριά όπως παλιότερα.
 




canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.409
6.533
Όλα εντός φυσιολογικών τιμών στις αιματολογικές. Κολονοσκόπηση ή γαστροσκόπηση δεν τους έχω κάνει ποτέ, οπότε εικόνα του εντέρου δεν έχω.

Η ακριβής ηλικία του αρσενικού είναι 52 μηνών και το ιατρικό ιστορικό του είναι "λευκό", δηλαδή το απόλυτο τίποτα. Κάποιοι μικροτραυματισμοί (πληγές) από τσακωμούς ή/και παιχνίδι που δεν έχουν χρειαστεί ποτέ ιδιαίτερη περιποίηση και 2 φορές τσίμπημα σφήκας ή μέλισσας. Είναι 38,5cm και 15,4kg.

Η ακριβής ηλικία του θηλυκού είναι 45 μηνών και το ιατρικό ιστορικό είναι επίσης "λευκό". Εξαίρεση κάποια δερματικά (ήπιας μορφής) που παρουσιάζει λίγο πριν την εμφάνιση του οίστρου και εξαφανίζονται με το πέρας του. Κάποιοι μικροτραυματισμοί (πληγές) από τσακωμούς ή/και παιχνίδι που δεν έχουν χρειαστεί ποτέ ιδιαίτερη περιποίηση και μία φορά τσίμπημα σφήκας ή μέλισσας. Είναι 38cm ύψος και 14,8kg.

Τα σκυλιά καθημερινά διανύουν 4-10χλμ. με τροχασμό ή τρέξιμο, 3-4 φορές την εβδομάδα springpole 15-30 λεπτά ο κάθε ένας, 2 φορές την εβδομάδα flirtpole 10-15 λεπτά ο κάθε ένας, "λουκάνικο"/tug όποτε έχουμε όρεξη μέσα στην ημέρα και απεριόριστο παιχνίδι με τα παιδιά μέχρι να "κουραστώ" να τους ακούω... :D

Δεν έχουν παρουσιάσει ουδέποτε σημάδια αδικαιολόγητης κόπωσης, ανορεξίας ή αδιαθεσίας, δυσκολίας στο περπάτημα/τρέξιμο/άλμα.

Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι, αν και είναι απόλυτα φυσιολογικό (στατιστικά) να έρθω αντιμέτωπος με κάτι στα χρόνια που θα έρθουν.
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
@mucca
Ταιζοντας μαγειρευτα +αποφαγια+ξηρα πολλα σκυλια για πολλα χρονια, η κλινικη εικονα κ τα αποτελεσματα των αιματολογικων ειναι εξαιρετικα.
Επισης εξαιρετικα ειναι κ τα δοντια τους που ολα στα 14-15 χρονια ειχαν πληρη οδοντοστοιχεια καταλευκη.

Ο παππους σημερα ειναι κοντα 12 οι εξετασεις του "κουταβισιες" οπως λεει ο κτηνιατρος, δεν γνωριζει τι ειναι διαρροια η εμετος κανει τρεξιμο με το ποδηλατο 2-3 χλμ κ εχει ορεξη για παιχνιδι (η σπασιμο νευρων των υπολοιπων) για πολλες ωρες....
Εχει αψογο τριχωμα, δοντια κ αν κ στειρωμενος πηδαει ακομα......
Κολωνοσκοπηση δεν του εχω κανει.... :p
Νομιζω ομως οτι δεν θα μπορουσε να ειναι σε καλυτερη κατασταση, ειδικα αν λαβει κανεις υπ οψιν του οτι ειναι ενα μεγαλοσωμο ζωο κατα τον κτηνιατρο ημαιμο ντοπερμαν.....

Τα αλλα ειναι ακομα νεαρα ζωα, δεν μπορουν να συγκριθουν......
 
  • Like
Reactions: ProudtobeGreek


vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
τα πρώτα μου σκυλιά έτρωγαν μαγειρευτό (μην φανταστείτε οι γνώσεις μου έφταναν στο ρύζι πλατάρια κοτόπουλο και καρότο μαρούλι )και οσα αποφαγια πιστευα οτι μπορουσαν να φανε τον ντοπερμαν μου πήγε 15,5 και ένα ημιαιαμάκι μικρόσωμο 18 και σε ολη την ζωη τους δεν ειχαν ποτε αλλεργιες ουτε διαροιες ούτε τιποτα. Το ντοπ εκανε καθε εξαμηνο εξετασεις γιατι ειχε κολλήσει καλαζαρ στα 2,5 χρόνια και ηταν παντα αψογες και εφυγε απο μεγαλοκαρδία.
Τα επόμενα μου σκυλια εφυγαν 13,5 και 14 (δεν τα πηγαν και ασχημα ) ενα πιτ και ενα αμσταφ ετρωγαν μονο καλη ποιοτητα κροκετας και εφυγαν απο νεφρα ο ενας και καρδια η αλλη. Αλλα ειδικα με το πιτ βασανιζμαστε με αλλεργίες και στο τελος και τα 2 σκυλια εχασαν τελειως την μυικη τους μαζα και τωρα πια διαβαζοντας το ριχνω στις λαιτ κροκετες που ηταν πολυ τις μοδας εκεινα τα χρονια για σκυλια πανω απο 9 χρονων. Τα τωρινα μπαρφαρουν αλλα παντα εχουν τον μεζε απο το τραπεζι και αρκετες φορες ειδικα στον μιζερο δινω απο το δικο μας για να φαει, οι εξετασεις τους ειναι καλες και η γρια μου που την πηρα μεγαλη και πρεπει να ειναι καπου αναμεσα 11-13 χρονων εχει αψογες εξετασεις και πολυ καλη μυικη μαζα .
 


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Τα σκυλιά καθημερινά διανύουν 4-10χλμ. με τροχασμό ή τρέξιμο, 3-4 φορές την εβδομάδα springpole 15-30 λεπτά ο κάθε ένας, 2 φορές την εβδομάδα flirtpole 10-15 λεπτά ο κάθε ένας, "λουκάνικο"/tug όποτε έχουμε όρεξη μέσα στην ημέρα και απεριόριστο παιχνίδι με τα παιδιά μέχρι να "κουραστώ" να τους ακούω... :D
Εδώ, να φανταστείς, κουράστηκα εγώ που σε διάβαζα!!!:D

Υ.Γ. Και πάρε υπόψη σου ότι τα δικά μου δεν κάνουν pole dancing ...:p:D
Tug και λουκάνικο... και οτιδήποτε άλλο, φαγώσιμο, ναι, καθημερινά!!!:LOL:
 
  • Like
Reactions: l.Kyveli and spyv


ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.680
4.316
42
www.proudtobegreek.eu
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας..εγω έχω καταλήξει σε μαγειρευτό και ξηρα εδώ και χρονια απο την προηγούμενη σκυλίτσα μου.Απλα κάποια εποχή που δοκίμασα Μπαρφ με την τωρινή μου σκυλα παραλίγο να έχουμε ρήξη εντέρου,είχαμε ένα σωρό δερματικά κλπ οποτε κανω στατιστική...
 


Emma-Baron

Member
5 Φεβρουαρίου 2016
11
15
33
Γεια σας και απο μενα ακολουθουμε την ωμη διατροφη περιπου 6 χρονια με φανταστηκα αποτελεσματα. Η ψευδολυσσα η νοσος aujesky δεν επιρεαζει τον ανθρωπο οποτε και δεν ελεγχονται τα κρεατα για να απολυμανθει το κρεας απ τον ιο χρειαζεται βαθια καταψυξη η οποια ειναι πολυ χαμηλοτερη απο τους -18 (νομιζω -30) θερμοκρασια που δεν πιανουν οι οικιακοι καταψυκτες οποτε δεν χρησιμοποιω καθολου χοιρινο. Τελος τα λαχανικα -φρουτα προτιμω να τα πολτοποιω σε μιξερ για να σπασει η κυτταρινη που βρισκετε κυριως στα τοιχωματα των φυτικων κυταρρων που το πεπτικο συστημα του σκυλου δεν μπορει να επεξεργαστει, προσπαθω να μιμηθω την υφη που θα ειχαν αν ο σκυλος ετρωγε τα εντοσθια ενος θηραματος (φυτοφαγου ζωου). αυτα απ τ δικη μου εμπειρια :)
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.597
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3