Παστα για τα σκουληκάκια και πάνες


Nadia_V

Member
4 Δεκεμβρίου 2016
9
2
44
Καλησπέρα σας, ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος που να εχει περισευμα σε παστα για τα σκουληκάκια και πάνες για την ανάγκη των μικρών μας φίλων.
Λογω οτι οικονομικά ειμαι πολυ δυσκολα και ξερω πως πρέπει να παρει η μικρή μου ( ειναι περίπου 1 μιση μηνών) .
Επίσης, ηθελα να ρωτησω μου είπαν πως πρέπει εγω να της βαλω το mictochip αυτο ομως κανονικα δεν γίνεται απο τη φιλοζωικη; εγω μεσω φιλοζωικης το πηρα αλλα ηταν πολυ μικρουλι κ μου είπε η μεσολαβήτρια πως θα το επιβαρυνθώ εγω. ομως ξερω πως το κοστος ειναι μεγαλο. υπάρχει δυνατοτητα να γινει δωρεαν; επίσης τα εμβολια η φιλοζωικη εχω ακουσει τα κανουν με 5 ευρω.
Σας Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Η φιλοζωική, είναι πέντε έξι (αντε, πες δέκα) Νάντιες, που αγαπάνε τα γατόσκυλα, που έχουν μαζευτεί, και με δικά τους έξοδα έχουν ιδρύσει έναν σύλλογο. Δεν λαμβάνουν κάποιου είδους επιχορήγηση και συντηρούν όσα αδέσποτα αναλαμβάνουν με τις δικές τους τσέπες. Τσέπες, που στη σημερινή κρίση υποφέρουν επίσης καθώς και οι μισθοί αυτών των Ναντιών έχουν πέσει, και κάποιες ίσως να είναι και άνεργες. Γνωρίζοντας αυτό, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι έχουν τόσα πολλά έξοδα για τα σκυλιά που φιλοξενούν που δεν υπάρχουν χρήματα για τα σκυλιά που έχουν ήδη υιοθετηθεί. Αν έχεις οικονομικό πρόβλημα και δεν μπορείς να συντηρήσεις το κουτάβι, με όλα του τα έξοδα, τότε είτε το επιστρέφεις στη φιλοζωική είτε του βρίσκεις ένα άλλο σπίτι.

Τα έξοδα που τώρα σε ζορίζουν είναι λιγότερο από δεκάευρω για την πάστα (αν δεν απατώμαι) και γύρω στο πενταευρο για τις πάνες.
Η τοποθέτηση μικροτσιπ επιβάλλεται από τον νόμο και επιβαρύνει αυτόν που έχει το σκύλο στα χέρια του, όταν αυτός φτάσει στην κατάλληλη ηλικία, εκτός κι αν υπάρχει συμφωνητικό με την φιλοζωική που λέει κάτι διαφορετικό. Το ίδιο και τα εμβόλια, το ίδιο και η στείρωση.

Για να γίνουν τα εμβόλια, ο σκύλος πρέπει να εξεταστεί πρώτα από κτηνίατρο, καθώς πρέπει να είναι υγιέστατος όταν εμβολιαστεί. Αν δεν είναι, και του γίνει εμβόλιο, μπορεί να το ξεκάνει το σκυλί. Ο κτηνίατρος, δεν πρέπει να πληρωθεί για τη δουλειά του; Ο κτηνίατρος δεν είναι εθελοντής, είναι ένας επαγγελματίας, που κι αυτός προσπαθεί να επιβιώσει μέσα στη σημερινή κρίση. Κι αν βοηθάει στα αδέσποτα, μη χρεώνοντας ιατρική πράξη, είναι άδικο να του ζητάμε το ίδιο και για τα δεσποζόμενα.

Αν ζοριζεσαι να πάρεις την πάστα και τις πάνες, λάβε υπόψιν σου ότι πολύ σύντομα θα έχεις να κάνεις από ένα εμβόλιο κάθε δεκαπέντε ημέρες, γύρω στα είκοσι ευρώ τη φορά. Κάθε τρίμηνο θέλει χαπάκι αποπαρασιτωσης (η τιμή εξαρτάται από το μέγεθος του σκύλου) και κάθε μήνα αμπούλα, γύρω στο δεκαευρω. Η τροφή, μια αξιοπρεπής για σκύλους κι όχι με πρώτο συστατικό δημητριακά, για κότες, έχει τουλάχιστον κανένα τριαντάρι το μήνα (και λίγα λεω). Πως θα τα αντιμετωπίσεις τα έξοδα αυτά; Είναι έξοδα του ιδιοκτήτη σκύλου κι όχι της φιλοζωικης. Κι αν αναλάβει η φιλοζωική τα έξοδα του δικού σου σκύλου, γιατί να μην αναλάβει και του δικού μου, που είμαι άνεργη; (Η φιλοζωική που λέγαμε, που αποτελείται από πέντε δέκα Νάντιες...)


Σκέψου το, σοβαρά, να βρεις ένα άλλο σπίτι για το κουτάβι. Η αγάπη μόνο, ΔΥΣΤΥΧΏΣ, δεν φτάνει
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.807
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf