Περίοδος – Συμπεριφορά – Σκέψεις για στείρωση


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ξεκινησε λοιπον με το καλο εδώ και λιγες μερες για μια ακομα φορα η περιοδος της Ηρας.
Θα ηθελα την γνωμη των μελων που εχουν εμπειρια με θυληκο σκυλι.

Στην προηγουμενη ειχα σχεδον τρομοκρατηθεί, γιατι ειχε μεγαλη διαρκεια (πανω από 20 μερες) και μεγαλη ροή.
Τελικα με ειχαν καθησυχασει η Σοφια και ο Ντενις.

Η Ηρα, περα από την αναμενομένη σχετικη πτωση διαθεσης, εμφανιζει ελαφρως παραξενη συμπεριφορα.

Ξαφνικα, εκει που ξαπλωνει, καθεται και καρφωνει χωρις συγκεκριμενο στοχο και για αρκετη ωρα, το βλεμμα της, ελαφρως απλανές, σε καποιο ασχετο σημειο, πχ στον τοιχο. Πιθανον βεβαια απλά να ακουει κατι και να προσπαθει να εστιασει.

Το να καρφωνεται το βλεμμα της καπου είναι κατι συνηθες, αλλά παντα υπηρχε στοχος.
Είναι αδυνατο να καταλαβω τι είναι αυτό που της κεντριζει το ενδιαφερον, αλλά ως αισθαντικος ανθρωπος νοιωθω ότι εκπέμπει μια αρκετη ανησυχια και μετρια καταθλιψη.
Σε αυτό βεβαια μπορει να συμβαλλει το ότι κοπηκαν με το μαχαιρι οι βολτες στο βουνο και την εξοχή χωρις λουρι.

Το άλλο θεμα το ειχα αναφερει πριν λιγες μερες αλλά δυστυχως δεν πηρα απαντηση (για να κανω με την ευκαιρια και τα παραπονα μου :) ).


Μολις ξεκινησε η περιοδος της Ηρας. Την τελευταια φορα ειχε αιμα για εικοσι μερες, που μου φανηκαν εικοσι χρονια.
Επειδη την παιρνω κάθε μερα στο γραφειο, υπαρχει καποιο προβλημα. Δεν είναι ο,τι καλυτερο να μπαινοβγαινει ξενος κοσμος και να βλεπει το πατωμα χάλια και ένα σκυλι να γλυφεται.

Στο σπιτι όμως δεν πρόκειται να την αφησω ένα οκταωρο μονη της, γιατι χωρις εμενα θα σαλταρει κυριολεκτικα.
Να την αφησω στον κηπο του γραφειου, με τοσα αδεσποτα να τριγυριζουν, παλι δεν τιθεται θεμα.

Δεν ειμαι μεγαλος οπαδος της στειρωσης, αλλά δεν την βλεπω και αρνητικα.
Επισης λενε ότι αν κανεις στο σκυλι φυλαξη, να μην το στειρωσεις πριν γινει 2,5 ετων. Η Ηρα είναι 19 μηνων αλλά φυλαξη μαλλον δεν προκειται να κανω. Εξαλλου δεν εχω την δυνατοτητα να κανω σοβαρη φυλαξη στην επαρχια, λογω απουσιας σοβαρων εκπαιδευτων.
 


George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
238
αυτό γίνεται γιατί δεν έχεις άλλα σκυλιά (στα ίδια κυβικά) στον χώρο σου, έαν είχες άλλη θυληκιά θα ανέβαινε πάνω της και θα έκανε κούνια, και θα την ικανοποιοιούσε,
και εαν είχες αρσενικό δεν θα έβλεπες το αίμα γιατί θα το καθάριζε.
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.103
10.055
Athens
Και η Κάρλα αλλάζει λίγο συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της περιόδου και μετά από αυτή. Γίνεται μάλλον λίγο ακοινώνητη. Για παράδειγμα, με τις άλλες 3 Γαλλίδες της FrencieFan - για τις οποίες τρελλαίνεται - σε φάση που δεν έχει περίοδο, δεν βάζει κώλο κάτω και είναι non-stop παιχνίδι και τρεχαλητά. Όταν έχει περίοδο, μπορείς να την δεις να είναι συχνά ξέμπαρκη από τις άλλες, λες και έχει κατάθλιψη. Το έχω παρατηρήσει σε 2 περιόδους της - στην πρώτη μάλιστα είχα ανησυχήσει γιατί δεν είχα συνδέσει την αλλαγή συμπεριφοράς με την περίοδο.

Εγώ στη στείρωση λέω "ναι" όταν υπάρχουν πρακτικά προβλήματα (π.χ. συνύπαρξη αρσενικού με θηλυκό ή κάτι άλλο) και φυσικά προβλήματα υγείας. Τείνω να είμαι της άποψης ότι αν δεν υπάρχει ιατρικό πρόβλημα δεν βάζεις νυστέρι. Από την άλλη δεν σας κρύβω ότι με ανησυχούν τα ενδεχόμενα ψευδοκύησης, αλλά και πάλι τρομάζω στη σκέψη της νάρκωσης.

harryf
Εφόσον έχεις πρακτικό πρόβλημα (σκυλί με περίοδο στη δουλειά κλπ.) θα μπορούσες να σκεφτείς τη στείρωση. Το να την κάνεις απλά και μόνο γιατί το σκυλί έχει ...απλανές βλέμμα δεν το βρίσκω επαρκή λόγο. Αν το αποφασίσεις φρόντισε απλά να κάνεις πριν τις απαραίτητες "προεγχειρητικές" εξετάσεις.
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Βασω, οι μοναδικοι λογοι που σκεφτομαι την στειρωση είναι οι 20 μερες στο γραφειο και ο ενας μηνας με μη-ελευθερες βολτες στην εξοχη, οπου τριγυρνανε αδεσποτα και ημιδεσποζομενα. Και αυτό συμβαινει δυο φορες τον χρονο. Ακουγεται λιγο, αλλά οι μερες είναι πολλες.
Το χάλι στο σπιτι και το αυτοκινητο περναει σε δευτερη μοιρα.

Για την Ηρα είναι παρα πολύ σημαντικό να τρεχει για πολλη ωρα ελευθερη σε ενδιαφεροντα μερη. Αλλιως είναι εντελως αδυνατο να εκτονωθει, οσες βολτες και να κανουμε. Εχω και περιφραγμενη εκταση αλλά την εχει βαρεθει γιατι είναι απλά ένα βαρετό επιπεδο οικοπεδο με αγρια χορτα.

Σχετικα με το καθαρισμα που ανεφερε ο Γιωργος, η Ηρα σφουγγαριζει με την γλωσσα της, αλλά όχι τα παντα, και δεν είναι ωραιο να την βλεπουν να το κανει οι επισκεπτες του γραφειου (συγνωμη για τις περιγραφές).

Ευτυχως δεν εχω προβλημα με τα αδεσποτα στην βολτα. Την μυριζουν και την βλεπουν από μακριά, συχνα κλαιγονται, αλλά δεν πλησιαζουν ποτέ. Δεν θα ηθελα να με ακολουθει ένα τσουρμο αδεσποτα σε κάθε βολτα στην πολη, όπως γινεται με άλλα θηλυκά.
 


sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
To απλανές βλέμα εμένα δε θα με ανησυχούσε, είναι λογικό, όπως κάθε θηλυκό πλάσμα άλλωστε :)D), να παρουσιάζει αλλαγές στη διάθεση και τη συμπεριφορά κατά τον οίστρο.
Η δικιά μου που γενικά είναι αναίσθητη μουλάρα είναι σα να μη συμβαίνει τίποτα, δυο-τρεις μέρες πριν τον οίστρο όμως έχω παρατηρήσει ότι έχει φοβερή κατάπτωση.

Τη στείρωση τη βλέπω όπως κι εσύ, δεν είμαι οπαδός αλλά δεν την απορρίπτω κιόλας.

Πλέον εγώ σκέφτομαι σοβαρά, έχω σχεδόν αποφασίσει δηλαδή, μετά τον επόμενο οίστρο της το χειμώνα (που θα έχει κλείσει πλέον τα πέντε) να τη στειρώσω γιατί φοβάμαι τις πυομήτρες κι όλα αυτά.

Για πρακτικούς λόγους σαν τους δικούς σου, που την έχεις συνέχεια μαζί και μέσα σε κόσμο μάλλον πάλι θα το έπαιρνα απόφαση και θα το έκανα.
 


Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
για την "περιεργη" συμπεριφορα θα πω οτι ειναι απολυτα φυσιολογικη ,αλλωστε και σε μας τις διποδες χαρακτηριστικα λενε "τι επαθες καλε ? περιοδο εχεις ?"
οι ορμονες της ειναι που δημιουργουν τις αλλαγες ,και αν ειναι θηλυκια που εχει στο κεφαλι της να ζευγαρωσει και να γινει μανα ,τοτε τα ζορια και οι πραγματικες αλλαγες ειναι μπροστα μαζι με τους κινδυνους της ψευδοκυησης

οσο για τη στειρωση εγω εχω δηλωση και στο παρελθον υπερ ,οχι τοσο για τον οιστρο και τα δυσκολα του, αλλα γιατι προσφερουμε στη σκυλα μια ασπιδα προστασιας απο διαφορα νοσηματα
 






irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Κι εγώ υπέρ της στείρωσης

Και ναι, δύο μήνες το χρόνο είναι πολύ για να χάνει βόλτες (της προκοπής) η σκύλα.
Ηταν (κι αυτός) ενας πολύ σημαντικός λόγος που στείρωσα τη θηλυκιά μου.
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.103
10.055
Athens
harryf
Εφόσον το σκυλί υποφέρει λόγω μη επαρκούς εκτόνωσης συν του ότι δεν είναι και εύκολη η κατάσταση μαζί της με ένα τσούρμο μηνστήρες από πίσω, το καλύτερο είναι να την στειρώσεις.
 


aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Συμφωνω με τη στειρωση, στις περιπτωσεις που χρειαζεται.
Εγω στειρωσα τη Lora πριν περιπου 3 εβδομαδες. Εφοσον δεν προκειται να ζευγαρώσει, γιατι να ταλαιπωρειται;
Η συμπεριφορά της δεν έχει αλλαξει παρα μονο στην αντιμετωπιση τν θηλυκων που συνανταμε στο δρόμο όπου είναι πιο ήρεμη σε σχεση με πριν.
 


katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Και γω είμαι υπερ της στείρωσης..εφόσον δεν θα τη ζευγαρώσεις δεν υπάρχει λόγος να μη τη στειρώσεις...και θα γλυτώσεις και το άγχος της ψευδοκύησης , πυομήτρα κλπ...
 


Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.975
630
Athens
Μια απ'τα ίδια... Βέβαια δύσκολα θα μπορούσα να μην το κάνω έτσι κι αλλιώς από τη στιγμή που ήρθε δεύτερος σκύλος αρσενικός στο σπίτι.
Αλλά και στις βόλτες υπέφερε όταν ήταν η εποχή του οίστρου (σε σημείο να βγαίνουμε σαν τους κλέφτες για ένα κατούρημα και να γυρνάμε αμέσως σπίτι) και έχω πλέον το κεφάλι μου ήσυχο από την πυομήτρα.

Το θέμα της βόλτας μπορεί να μην ακούγεται σοβαρό, αλλά αν σκεφτείς ότι ένα σκυλί που θα ζήσει 12 χρόνια έχει χάσει συνολικά σχεδόν τα 2 χρόνια ανέμελης βόλτας και επαρκούς εκτόνωσης λόγω οίστρου ίσως και να μην είναι...
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Σας ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες κυριες μου. Το σχεδιο στρειρωση θα μπει σε εφαρμογη πριν την επομενη περιοδο. Το προβλημα ειναι οτι δεν πρεπει να γινει σε περιοδο με μεγαλες ζέστες, συμφωνα με τα λεγομενα του γιατρου.
Οι γιατροι μας εδω εχουν κανει πολλες στειρωσεις αλλά σκεφτομαι να την παω στην Θεσσαλονικη στην Πανεπιστημιακη κλινικη. Ειναι υπερβολη λετε ή να την κανουμε εδω?

Στο μεταξυ απο χθες ξεκινησε και η περιοδος της Ζηνας! Εκει ειναι πιο ευκολα τα πραγματα, με μοναδικο ισως προβλημα το οτι η Ζηνα κοιμαται στο κρεβατι μας και ειδικα στο μαξιλαρι μου.
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Εγώ πιστεύω ότι είναι υπερβολή....τώρα βέβαια και την άλλη φορά σου έλεγα να εμπιστευτεις τον κτηνίατρο σου αλλά εσύ σωστά, υποθέτω κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, πήγες την Ζήνα για εξετάσεις στην Θεσ/νικη....
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ναι, η ασχημη πρότερη εμπειρια με κανει να σκεφτομαι παλι το Πανεπιστημιο. Μπορει η στειρωση να είναι επεμβαση ρουτινας, αλλά δεν παυει να είναι μια αρκετα σοβαρη επεμβαση.
 


aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Εγω δεν το βλέπω υπερβολικο. Είναι όντως σοβαρη επεμβαση και καλο είναι να την πας εκει που θεωρεις καλύτερα.
Εγω προσωπικα σε γιατρο που δεν εμπιστεύομαι ούτε εμβόλιο δεν τους παω να κανουν.
 


Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
συμφωνω ,μπορει να ειναι επεμβαση ρουτινας αλλα η στειρωση του σκυλου σε αντιθεση με τη στειρωση στη γατα εχει ιδιαιτεροτητες να το πω ,δεν ειναι απλη υποθεση,και για αυτο παρατηρουνται ευτραπελα με συνηθες τον οιστρο ακομα και μετα απο στειρωση
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.103
10.055
Athens
συμφωνω ,μπορει να ειναι επεμβαση ρουτινας αλλα η στειρωση του σκυλου σε αντιθεση με τη στειρωση στη γατα εχει ιδιαιτεροτητες να το πω ,δεν ειναι απλη υποθεση,και για αυτο παρατηρουνται ευτραπελα με συνηθες τον οιστρο ακομα και μετα απο στειρωση
Είναι επέμβαση ρουτίνας αλλά λόγω ολικής νάρκωσης στη δικιά μου π.χ. θα έκανα κάποιες εξετάσεις πριν όπως γενικές αίματος και υπέρηχο καρδιάς.
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Είναι επέμβαση ρουτίνας αλλά λόγω ολικής νάρκωσης στη δικιά μου π.χ. θα έκανα κάποιες εξετάσεις πριν όπως γενικές αίματος και υπέρηχο καρδιάς.
Προφανώς. Επίσης δεν θα πήγαινα σε κτηνίατρο που να μην απαιτεί τις παραπάνω εξετάσεις.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.594
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3