Πολύ χαμηλά αιμοπετάλια - Sos


mcha

New Member
17 Φεβρουαρίου 2017
3
1
29
Καλησπέρα σας,

Έχω ένα πανέμορφο αρσενικό ακίτα 3 χρόνων. Όμως, εδώ και δυόμισι βδομάδες βρίσκομαι σε ένα μεγάλο άγχος και ειδικά τις τελευταίες ώρες σε τρομερή σύγχηση. Θα ήθελα οποιαδήποτε βοήθεια σε γνώση που μπορείτε να μου προσφέρετε.

Φαινομενικά όλα ξεκίνησαν τέλος Ιουλίου όταν βρήκα ένα τσιμπούρι πάνω στον σκυλάκο μου, το οποίο αφαιρέθηκε από τον κτηνίατρο επιτυχώς. Πρίν δυόμισι βδομάδες παρατήρησα πως έχει αιματουρία. Πιο συγκεκριμένα έβγαζε 3-4 σταγόνες αίματος, αφού είχαν τελειώσει όλα του τα ούρα. Πήγα στον γιατρό και μου είπε πως πιθανώς πρόκειται να είναι ουρολοίμωξη. Μου έδωσε για 10 μέρες Augmendin και 5 μέρες Baytril. 4 μέρες αφού είχε ξεκινήσει το Augmendin το αίμα στα ούρα του συνέχισε να υπάρχει και την 5η μέρα κάναμε γενικές εξετάσεις αίματος, βιοχημικές, καλαζάρ και ερλίχια. Ολά καλά, καλαζάρ και ερλίχια αρνητικά, αλλά τα αιμοπετάλια ήταν στα 17000. Δεν άλλαξε η συνατγή από τον γιατρό. Χθες, μία βδομάδα μετά δηλαδή, ξανακάναμε εξετάσεις αίματος και επίχρισμα. Το αποτέλεσμα ήταν ότι τα αιμοπετάλια έχουν πέσει στα 8000 και ότι πάσχει από εντονότατη θρομβοκυτταροπενία. Αμέσως, ο γιατρός μου έδωσε Medrol 16mg, Vibramycin 100mg και Lunaren 150mg για το ενδεχόμενο που πάσχει από ανάπλασμα ή αυτοάνοσο. Αυτά τα ξεκίνησε την Τετάρτη το βράδυ. Ύστερα από συζητήσεις με κτηνιάτρους και διάφορες απόψεις, κάποιος μου είπε πως ο σκύλος βρίσκεται πολύ οριακά και ότι πρέπει να νοσηλευτεί έτσι ώστε να έχει κάποιες ελπίδες και να του χορηγηθεί ορός και ενδοφλέβια κορτιζόνη. Δυστυχώς, αυτό ήταν ότι χειρότερο μπορούσα να ακούσω.

Θα ήθελα, εάν κάποιος έχει την ανάλογη εμπειρία ή την γνώση, να με ενημερώσει πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση και το εάν θα έπρεπε να νοσηλευτεί. Επίσης, αύριο θα κάνει υπέρηχο ώστε να φανεί εάν έχει πέτρα στα νεφρά ή όγκο. Να περιμένω μέχρι την επομένη βδομάδα και τις επόμενες εξετάσεις ή η κατάσταση απαιτεί πιο άμεσες και γρήγορες λύσεις;

Ευχαριστώ
 


Athinakio

Active Member
15 Φεβρουαρίου 2017
25
3
33
Καλησπερα. Σου ευχομαι οτι καλυτερο ολοψυχα για εσενα και το σκυλακι σου. Δυστηχως δεν εχω ζησει αναλογη κατασταση για να μπορω να σε βοηθησω, ομως απο αυτο που διαβασα αμεσως σκεφτηκα οτι με τετοια επιδεινωση σε τοσο συντομο χρονικο διαστημα σιγουρα ειναι κατι που απαιτει αμεση και μεγαλη προσοχη. Προσωπικα αν αντιμετωπιζα κατι τετοιο ( και ειναι καθαρα δικη μου γνωμη) εαν εμπιστευομουν τον κτηνιατρο μου θα το πηγαινα εκει να το παρακολουθει και να του δινει τα απαραιτητα οποτε ακριβως πρεπει. θα ενιωθα δηλαδη περισσοτερη ασφαλεια να ειναι στα χερια ειδικου που θα μπορει να παρεμβει οποιαδηποτε στιγμη. Σε καθε περιπτωση σου ευχομαι τα καλυτερα και γρηγορα περαστικα και εαν θελεις και μπορεις ενημερωνε μας για την κατασταση του μικρουλη σου!
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.635
7.744
Η κατάσταση είναι επείγουσα και απαιτεί πιο άμεσες λύσεις. Πάρε όλες τις εξετάσεις και πάρε και άλλη γνώμη. Έχεις πάρει ήδη την άποψη του Λιαπή στην κλινική Πλακεντία ή του Μαραγκού στο Χαλάνδρί; Δύο προτάσεις δικές μου, στα μέρη μου, δεν ξέρω σε ποιά πόλη και σε ποιά περιοχή είσαι.
 


mcha

New Member
17 Φεβρουαρίου 2017
3
1
29
Στην Νίκαια βρίσκομαι. Επίσης, ο σκυλάκος μου είναι μέσα στην όρεξη και την διάθεση.
 




noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
34
Νέο Ψυχικό
Για την αναπλάσμωση (Anaplasma phagocytophilum) υπάρχει ειδική εξέταση που μπορεί να γίνει για να εντοπιστούν αντισώματα. Δηλαδή είναι σαν την εξέταση καλαζάρ+ερλίχειας
 


Scalpel

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
556
1.425
Sydney - Australia
Αν κατάλαβα καλά δεν είχε ελεγχθεί ο αριθμός των αιμοπεταλίων πριν ξεκινήσει η πρώτη φάση θεραπείας με αντιβιτιοτικά. Συνεπώς δεν μπορείς να γνωρίζεις κατά πόσο η θρομβοκυτταροπενία ήταν ευθύς εξαρχής σοβαρή ή εάν η φαρμακευτική αγωγή συνετέλεσε σ' αυτό.

Όπως και να είναι πάντως, με 8,000 αιμοπετάλια σίγουρα χρήζει στενής παρακολούθησης. Γνώμη μου είναι να το εμπιστευθείς για νοσηλεία εκεί που εσύ κρίνεις πλέον κατάλληλο.

Θερμές ευχές
 
  • Like
Reactions: l.Kyveli




elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
Και κάτι άλλο που μου είχε πει ένας κτηνίατρος, αλλά δεν ξέρω αν ευσταθεί.
Ο αριθμός των αιμοπεταλίων που ανιχνεύεται εξαρτάται και από τον τρόπο διατήρησης του δείγματος μέχρι την επεξεργασία του, καθώς και από τον χρόνο που μεσολαβεί από την ώρα της αιμοληψίας μέχρι τον χρόνο επεξεργασίας.
Ίσως κάποιος ποιο σχετικός με την ιατρική (@Scalpel) να μας πει κατά πόσο είναι σωστό.
 


Scalpel

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
556
1.425
Sydney - Australia
Και κάτι άλλο που μου είχε πει ένας κτηνίατρος, αλλά δεν ξέρω αν ευσταθεί.
Ο αριθμός των αιμοπεταλίων που ανιχνεύεται εξαρτάται και από τον τρόπο διατήρησης του δείγματος μέχρι την επεξεργασία του, καθώς και από τον χρόνο που μεσολαβεί από την ώρα της αιμοληψίας μέχρι τον χρόνο επεξεργασίας..
Φυσικά και ισχύει αυτό. Τόσο μεγάλες όμως αποκλίσεις δεν μπορούν να δικαιολογηθούν.
Μία επαναληπτική εξέταση θα το καταδείκνυε.
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.529
6.957
Αιμοπετάλια 63.000 με μίνιμουμ 180.000 - σύμφωνα με το πώς τα μετράει εργαστήριο. Δεν είναι λάθος λέει γιατί μου είπε κάτι του στυλ μειωμένες συγκολλήσεις; Δε θυμάμαι.

Ελαφρώς τσιμπημένη κρεατινίνη (145 από 140 μάξιμουμ).

Όλα τα άλλα μια χαρά, ουρίας συμπεριλαμβανομένης.

Θα του κάνουνε τεστ για ερλίχεια με το αίμα που περίσσεψε. Θα ξεκινήσω και Vibramycin.

Σκέφτεται κανείς κάτι άλλο να προσέξω;
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.860
Τι είναι αυτά παιδί μου, που γράφεις;
Στις τακτικές προληπτικές προέκυψαν, ή τον πήγες επί τούτου;
Ο γιατρός, σε τι εικάζει ότι μπορεί να οφείλεται;
 
  • Like
Reactions: Estranged


Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
38
Για τα αιμοπεταλια,μηπως ειχε κανει καμια διάρροια κανα εμετό πριν τις εξετασεις?εχω ακουσει οτι κανει διαφορα (αναμεσα σε αλλα...)
Δυστυχως για τα αλλα δεν εχω ιδεα...
Αλλα ευχομαι κ προσευχομαι να μην ειναι τιποτα ανησυχητικο!
 
  • Like
Reactions: Estranged


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.529
6.957
Τακτικές προληπτικές, αλλά κάτι δε μου φαινόταν καλά και τον πήγα παρόλο που δε θυμάμαι αν πέρασε εξάμηνο. Τις προηγούμενες τις είχαν κάνει κ οι γονείς μου στη δικιά τους κτηνίατρο.

Είχε πάλι διάρροιες με αίμα πριν το πάσχα, έκανε αίμα από το πουλί του πριν 3 μέρες περίπου (είχε ξανακάνει πέρσι ή μες στο χρόνο, δε θυμάμαι, εικάζαμε για προστάτη, αλλά οι εξετάσεις δεν φαίνονται ανησυχητικές, άντε να άρχισε να μεγαλώνει) και γενικά μου φάνηκε ελάααχιστα πεσμένος. Και πήγα να δω τι γίνεται.

Η γιατρός θέλει να δει πώς θα ανταποκριθεί στο Vibramycin για να βγάλει συμπέρασμα. Θα δούμε και για ερλίχεια τώρα.
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.635
7.744
Καλά έκανες και τον πήγες. Εγώ κάτι με νεφρά ουροποιητικό βλέπω να παίζει εντελώς εμπειρικά στο λέω όμως. Καμία κυστίτιδα-ουρολίμωξη; Περαστικά σας και να μην είναι τίποτα!
 
  • Like
Reactions: Estranged


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.529
6.957
Θα εξηγούσε ίσως και το αίμα απ'το πουλί αυτό... Αν και το αίμα για προστάτη εν τη γενέση το κόβω. Εκτός και αν δεν είχε σχέση και ήταν από το ότι έριξε τα αιμοπετάλια, γιατί έχει αιμορραγικά επεισόδια διαβάζω σε αυτή την κατάσταση...
 


SofiaEve

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2013
371
1.118
Για τα αιμοπεταλια,μηπως ειχε κανει καμια διάρροια κανα εμετό πριν τις εξετασεις?εχω ακουσει οτι κανει διαφορα (αναμεσα σε αλλα...)
Ανάμεσα σε αυτά και η κρεατινίνη, σωστά!

Δυστυχώς ούτε εγώ δεν έχω κάποια ιδέα. Ίσως κάποια εξέταση ούρων να σας έδινε πιο πολλές πληροφορίες για τη κατάσταση των νεφρών? Στρουβίτες? Μα μπορεί να λέω και βλακείες.

. Δεν είναι λάθος λέει γιατί μου είπε κάτι του στυλ μειωμένες συγκολλήσεις; Δε θυμάμαι.
Μάλλον εννοούσε πως το αίμα δεν είχε θρομβώσει, που δίνει καμιά φορά ψευδή αποτελέσματα χαμηλών αιμοπεταλίων.

Ας δούμε τα αποτελέσματα της ερλίχειας, για αρχή...
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.529
6.957
Θενξ ρε συ για την εξήγηση. Άντε να δούμε...

Δεν ξέρω για εμετό, ήμουν γραφείο, αλλά δε θα μου το λεγε η μάνα μου; Μαζί ήτανε. Θε τη ρωτήσω πάντως. Διάρροιες νταξ, ψωμοτύρι.
 


mcha

New Member
17 Φεβρουαρίου 2017
3
1
29
Καλησπέρα,

Μετά από κοντά 3 μήνες φαίνεται να πηγαίνουμε καλύτερα. Μετά τα παραπάνω που έγραψα στο παραπάνω μήνυμα τα αιμοπετάλια έπεσαν στα 2000 και τότε αυξήθηκε και η δόση της κορτιζόνης. Μετά από 3-4 μέρες το σκυλί ξεκίνησε αιματοχεζία και έχασε πάρα πολύ αίμα που μετά από 2 μέρες δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια του. Νοσηλεύτηκε σε κλινική και ήμασταν πολύ κοντά στο ενδεχόμενο της ευθανασίας. Ευτυχώς δεν έγινε κάτι τέτοιο και τον πήρα στο σπίτι για να το παλέψουμε. Επίσης, είχε καταστραφεί το ήπαρ του εξαιτίας της κορτιζόνης. Σταδιακά μειώνουμε την κορτιζόνη και παράλληλα εβδομαδιαίες εξετάσεις μαζί με άλλα πολλά(προστατευτικά κυρίως) φάρμακα. Πριν 2 βδομάδες κόπηκε εντελώς η κορτιζόνη. Στα χθεσινά αποτελέσματα ο αιματοκρίτης ανέβηκε στο 41 από 33, τα αιμοπετάλια πήγαν στα 100000 και επανήλθε πλήρως το συκώτι του. Επίσης, το σκυλί επανήλθε σχεδόν στα κανονικά κιλά του αφού είχε χάσει 5 κιλά. Και όλα αυτά ενώ δεν έπαιρνε κανένα φάρμακο. Πάρα πολλά φάρμακα, απίστευτο άγχος και πίεση και σίγουρα πολλά χρήματα.

Σε αυτό που μπορώ να καταλήξω είναι αυτό που είπε και ο @Scalpel παραπάνω. Ενδεχομένως τα φάρμακα να έφταιγαν για την μείωση των ερυθρών καθώς και των αιμοπεταλίων. Είναι δυνατό να γίνει κάτι τέτοιο;

@Estranged σίγουρα πρέπει να ελέγξεις όλες τις ασθένειες που μπορούν να προκληθούν από το τσιμπούρι όπως ερλίχια, ανάπλασμα, κλπ. Εάν όλα αυτά βγουν αρνητικά πρέπει να προσέξεις πολύ τα παραπάνω που έγραψα περί φαρμάκων διότι μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Υπομονή, επιμονή και περαστικά εύχομαι.
 
  • Like
Reactions: mareco


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.529
6.957
Τι λες τώρα. Ευχαριστώ πολύ!

Και πολύ χάρηκα που είχατε τόσο καλή ανάκαμψη! Ελπίζω να πέρασε το κακό, κ να είναι πραγματικά αγύριστο.

Α κ σας ευχαριστώ παιδιά για τα περαστικά, το μυαλό μου ήταν στον κόσμο του.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.609
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3