Προϊόντα εξωπαρασίτωσης: Δράση και χρήσεις.




vickaki4

New Member
8 Ιουνίου 2014
3
0
40
Το είχα, το πέταξα, μεγάλη απογοήτευση, ειδικά που είναι και το πιο ακριβό κολλάρο.
υπαρχει περιπτωση δλδ να μην κανει καθολου δουλεια?
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Υπάρχει περίπτωση από το να κάνει αλλεργία σε ένα σκυλάκι μέχρι να έχουν απωκτήσει τα εξωπαράσιτα αντοχή στα ενεργά συστατικά του... Εξαρτάται την περιοχή, το σκυλάκι, το κλίμα, τα φάρμακα στα οποία γίνεται τακτική χρήση στην περιοχη κι ίσως και άλλοι παράγοντες. Μια επίσκεψη στον κτηνίατρο για να δει το σημείο που ξύνεται το σκυλάκι και να συζητησετε τα της δικής σας περίπτωσης ίσως δεν είναι και τόσο κακή ιδέα.
 
  • Like
Reactions: vickaki4






ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
καλησπερα σας, ηθελα να ρωτησω εγω της φοραω της δικιας μου το seresto της bayer ειναι καλο? και ενω της το φοραω κανα μηνα τωρα εχει εδω και 2 εβδομαδες ξυνεται πολυ εντονα και φτανει στο σημειο να ματωνει το δερμα της και εκει που ματωνει να πεφτει το τριχωμα της. ρωτησα εννοειται την κτηνιατρο και μου ειπε οτι μπορει να ειναι καποιος ψυλλος αλλα την εχω ψαξει και δεν βρισκω κατι.

Αφου πέφτουν και οι τρίχες να επιμείνεις το γιατρό να κανει
και μια δερματολογική εξέταση.
 
  • Like
Reactions: vickaki4


lunatic

Member
9 Ιουνίου 2013
11
4
Μου είπε πρόσφατα κτηνίατρος, ότι είναι καλό να αλλάζουμε ανά διαστήματα μάρκα από αμπούλες που χρησιμοποιούμε στα σκυλιά, για να μην γίνονται ανθεκτικά τα παράσιτα στην δραστική ουσία μίας αμπούλας. Ποια η γνώμη σας; Το κάνετε στα σκυλιά σας;
 


moko

Active Member
13 Απριλίου 2014
36
131
Ilion
δωστε μου τα φωτα σας.
εχω δοκιμασει αμπουλα frontilne η οποια ομως την ενοχλουσε και μετα απο μια-δυο μερες ετρωγε τα ποδια της και ξυνοταν ασταματητα αλλα τους ψυλους τους καταπολεμουσε. μετα λοιπον δοκιμασα να την ψεκασω με virbac αλλα στις 4-5 μερες της βρηκα παλι ψυλλο. μετα δοκιμασα μια βιολογικη αμπουλα της οποιας το ονομα δεν θυμαμαι μαζι με κολαρο taber αλλα παλι μετα απο μερικες μερες παλι βρηκα. τωρα την εχω ψεκασμενη και με το κολαρο μεχρι να βρω καποια αλλη αμπουλα. εχω διαβαζει οτι η advantix κανει δουλεια αλλα οτι ειναι τοξικη για τις γατες που θα ερθουν σε επαφη και στο σπιτι εχουμε 5 οι οποιες ειναι αυτοκολλητες επανω στη Σιερρα και δεν θα ηθελα να το ρισκαρω.
ποια να δοκιμασω? :(
 




StellitsaD

Well-Known Member
11 Απριλίου 2014
242
188
Thessaloniki
Την Certifect τη χρησιμοποιεί κανείς?
Παραθέτω τη παρακάτω απάντηση παρόμοιου θέματος και αναφέρω και εγώ ότι τα σκυλιά μας δεν έχουν δείξει καμία αλλεργική αντίδραση με την Certifect και μέχρι στιγμής ούτε παράσιτα είδαμε σε αντίθεση με το περσινό προιόν.

Έλεγα να ανοίξω καινούργιο θέμα, αλλα θα το γράψω εδώ μιας και με την certifect φαίνεται να παρουσιάζονται τα περισσότερα προβλήματα, τα οποία ίσως να οφείλονται σε υπερδοσολόγηση.

Όταν μια αμπούλα γράφει πχ 2-10 κιλά, σημαίνει οτι η ποσότητα που περιέχει φτάνει για 10 κιλά σκύλο. Αν ο σκύλος μας είναι 5 κιλά και την βάλουμε όλη, του δίνουμε διπλή δόση. Αν ο σκύλος είναι 2 κιλά και την βάλουμε όλη, του δίνουμε πενταπλή δόση και μπορεί να τον ξεκάνουμε.
Ακόμα και αν ο σκύλος μας είναι πχ 40 κιλά και του βάλουμε όλη την αμπούλα των 40-60 κιλών, υπερδοσολογούμε κατα 50% και ο σκύλος μάλλον θα γίνει λίγο κοτόπουλο για 1-2 μέρες.

Μεγάλο ρόλο παίζει και η σωστή εφαρμογή. Αν του βάλουμε διπλή δόση αλλά δεν κάτσει όλη στο δέρμα, πχ γιατί την βάλαμε όλη σε ένα σημείο, λίμνασε χωρίς να απορροφηθεί και ο σκύλος τινάχτηκε και έβγαλε σχεδόν όλη την αμπούλα στο τρίχωμά του, το φάρμακο δεν θα επιδράσει τόσο, ούτε τόσο γρήγορα, και ίσως να μην δούμε καθόλου συμπτώματα, αλλα τότε δεν ξέρουμε αν και πόσο φάρμακο απορρόφησε ο οργανισμός του και ίσως να μην δούμε και καθόλου αποτελέσματα.

Πρέπει κατα την γνώμη μου να μετράμε την δοσολογία σωστά και να την εφαρμοζουμε σωστά για να μην έχουμε ούτε παρενέργειες ούτε προβλήματα αποτελεσματικότητας.

Το χαρτί που συνοδεύει την certifect γράφει οτι η ελάχιστη συνιστώμενη δοσολογία για το Amitraz είναι 8 mg/kg. Οι συσκευασίες αν χρησιμοποιηθούν ολόκληρες δίνουν την ελάχιστη δοσολογία στο ανώτερο βάρος που γράφει, αλλα φυσικά υπερδοσολογούν στο μικρότερο. Ειδικά στις μικρές συσκευασίες για λίγα κιλά, η υπερδοσολόγηση είναι τραγική, πενταπλάσια αν χρησιμοποιηθεί όλη η αμπούλα.

Ενώ με υπερδοσολόγηση κατα 50%, βάζοντας δηλαδή όλη την αμούλα των 40-60 κιλών σε σκυλιά 40 κιλά βλέπαμε παρενέργειες, τα σκυλιά ζαλοζόντουσαν λίγο, εφαρμόζοντας την ελάχιστη συνιστώμενη δοσολογία των 8mg/kg, χρησιμοποιώντας δηλαδή τα 2/3 της αμπούλας 40-60 κιλών για έναν σκύλο 40 κιλών ή την μισή αμπούλα των 20-40 κιλών για έναν σκύλο 20 κιλών, δεν έχουμε δεί καμμία παρενέργεια και τσιμπούρι ούτε ζωγραφιστό.

Τα σκυλιά μας είναι όλη τη μέρα σχεδόν στα χωράφια, και πέρυσι παρά το scalibor σύν ότι άλλη αμπούλα δοκιμάσαμε βγάζαμε κάθε μέρα όλο το καλοκαίρι, χωρίς υπερβολή, τουλάχιστον 5 τσιμπούρια απο τα πόδια κάθε σκύλου.
 
Last edited:
  • Like
Reactions: moko


rogerF

Well-Known Member
4 Μαϊου 2014
257
74
Λάρισα
Εγώ εχω χρησιμοποιήσει μια φορα την certifect.... Να σου πω δεν ειδα κάποιο ασυνήθιστο σύμπτωμα, ουτε ψύλλους και τσιμπούρια βρηκα , απλα δεν έτυχε να την ξαναβαλω...(y)
 
  • Like
Reactions: moko




illuminaughty

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2013
188
21
Κι εμείς ξαναβάλαμε τη Vectra 3d αλλά και πάλι δεν έχω πειστεί...την επόμενη φορά θα γυρίσουμε στο Frontline Combo.

Τον χτενίζω συχνά, ψύλλο δεν έχω βρει παρά το ξύσιμο...έχω βρει όμως "κομμάτια" από τσιμπούρια εκεί που κοιμάται...
Εκεί που κάθεται μπορεί να αρχίσει να δαγκώνεται ξαφνικά εμμόνως σε ένα σημείο, τον ψάχνω, τον χτενίζω με την ειδική χτένα, αλλά δεν βρίσκω ποτέ τίποτα...

Δεν μπορώ να συμπεράνω δλδ με ασφάλεια αν η αμπούλα
- δεν δουλεύει καλά για τα τσιμπούρια και ο σκύλος πιάνει συστηματικά, αλλά με το ξήσιμο και το δάγκωμα τα σκοτώνει
- Ή η αμπούλα όντως κάνει δουλειά και σκοτώνει τα τσιμπούρια που τον τσιμπάνε κι αυτός μετά τα αφαιρεί από πάνω του.

Πάντως επειδή φαίνεται το περιβάλλον να είναι επιβαρυμένο, αλλά δεν θέλω να του φορτώνω χημικά, δοκίμασα σήμερα πρώτη μέρα μια συνταγή που βρήκα εδώ μέσα για "σπιτικό" αντιπαρασιτικό/απωθητικό που του ψεκάζεται κάθε φορά πριν την βόλτα.

(βράσιμο 2 λεμόνια και 2 πορτοκάλια σε φέτες + δενδρολίβανο, κρύωμα, ψυγείο + σταγόνες ελαίου λεβάντας και 1/3 λίτρου μηλόξυδο...)

Του σκύλου δεν του αρέσει σίγουρα το ψέκασμα αλλά δεν μπορώ ακόμη να πω αν έχει αποτέλεσμα κι αν αξίζει το κόπο από κάποιο έτοιμο σκεύασμα σιτρονέλας ως προς τη διάρκεια και τον "κόπο".
Φοβάμαι πάντως μήπως τελικά αποδυναμώνει τη λειτουργία της αμπούλας
 
Last edited:


nikos00

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2013
193
81
Αθηνα
Εμενα ο σκυλακος μου ειχε γεμισει ψυλλους, ο γιατρος του εβαλε αμπουλα Vectra 3d εχουν περασει περιπου 20 μερες , οι ψυλλοι μειωθηκαν παρα πολυ αλλα σημερα βρηκα παλι πανω του στη βαση της ουριτσας του !!! Την Δευτερα θα τον ξαναπαω :( !
 


kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
Το Bravecto το έχει δοκιμάσει κάποιος? Είναι μασώμενο χάπι, κρατάει για 3 μήνες και το έδωσα και στα δύο διότι το μικρό (το τσιουάουα) εμφανίζει αλλεργία στο scalibor και σε κάθε μορφής περιλαίμιο, η δε μεγάλη μου εμφάνισε αλλεργία τη δεύτερη φορά που της έβαλα advantix. Με το bravecto είμαι ευχαριστημένη. Σημειώστε βέβαια πως ζούμε σε καθαρά αστική περιοχή, χωρίς χόρτα,χωράφια κλπ, τα σκυλιά κυκλοφορούν μόνο με λουρί και ,εκτός από τις 3 βόλτες την ημέρα το υπόλοιπο 24ωρο είναι μέσα στο σπίτι!
 


LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Kat201161 μεταφέρω ποστ του Scalpel
"Δεν είναι γνωστό κατά πόσο δρα αρκετά γρήγορα ώστε να προλάβει μετάδοση της νόσου"

και

"Ο κίνδυνος μετάδοσης νόσου δεν μπορεί να αποκλειστεί"
από το παρακάτω θέμα στο οποίο αναφέρεται ότι δεν είναι κατάλληλο για πρόληψη αλλά για θεραπεία:
http://www.dogforum.gr/community/threads/Χαπι-για-τα-τσιμπουρια.29312/
 
  • Like
Reactions: moko


illuminaughty

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2013
188
21
Εμενα ο σκυλακος μου ειχε γεμισει ψυλλους, ο γιατρος του εβαλε αμπουλα Vectra 3d εχουν περασει περιπου 20 μερες , οι ψυλλοι μειωθηκαν παρα πολυ αλλα σημερα βρηκα παλι πανω του στη βαση της ουριτσας του !!! Την Δευτερα θα τον ξαναπαω :( !
Δεν θα προστρέξω στην υπεράσπιση του Vectra 3d, αλλά ενδέχεται να έχεις "αποικία" μέσα στο σπίτι, ειδικά αν ο σκύλος είχε γεμίσει ψύλλους στο παρελθόν Ή εκεί που τον πας βόλτα να γεμίζει παράσιτα.

Έπειτα, παρόλο που το Vectra 3d έχει κάποια ήπια απωθητική δράση, οι αμπούλες δεν μπορούν να αποτρέψουν τα παράσιτα απο το να ανεβούν στον σκύλο σου...
...ΑΦΟΥ ανεβούν η αμπούλα μπορεί να τα σκοτώσει ή να τα διώξει προτού απομυζήσουν αίμα από τον σκύλο.

Οπότε σκούπιζε συχνά στο σπίτι, πατώματα και καναπέδες και σοβατεπιά, και πλύνε συχνά ό,τι υφάσματα ή μαξιλάρια χρησιμοποιείς για να κάθεται ο σκύλος
 
  • Like
Reactions: moko and nikos00


nikos00

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2013
193
81
Αθηνα
φυσικα και καλα κανεις που μοθ επισημενεις διαφορα ! Ο σκυλος κολλησε πρωτη φορα απλα αργησα να το καταλαβω .... Οσο για το σπιτι φυσικα και ειχε μιας και ο σκυλος μενει μεσα, στο σπιτι εγινε γενικη κα8αριοτητα σε σημειο να βγουν ολα τα πραγματα εξω... βραστα νερα, χλωρινες, ηλ.σκουπα, πλυσημο ολα κ καθαρισμα με ατμο... και καθε μερα σφουγγαρισμα ολο με ζεστο νερο και παλι βρησκω κανενα μικρο .... και παμε στη δευτερη εβδομαδα !
Ο σκυλος αυτες τις μερες βρισκετε στην αυλη η οποια καθαριζετε επισης καθημερινα ! Αλλα η ψυλλοι εκει επιμενουν !
Οσο για την βολτα του.. δεν ξερω τη να κανω μενω λιγο εξω απο το κεντρο και εχουμε εδω και τα χωματακια μας και τα χορταρακια μας... αναγκαστηκα ερχετε σε επαφη στις βολτες του .
Αυριο θα τον παω παλι στο γιατρο να δουμε...
Οσο για την αμπουλα δεν εχω αρνητικη γνωμη, απλα περιεγραψα την δικη μ περιπτωση γι αυτο εγραψα κ οτι ενω ειχε μεγαλο προβλημα σχεδον καθαρισε !
Απλα ειναι πολυ μεγαλος μπελας οι ψυλλοι κ διαβαζα εδω οτι μαλλον ειναι σε εξαρση !
 


illuminaughty

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2013
188
21
Εγω βρήκα στον σκύλο σήμερα 3 ψύλλους έπειτα από αρκετή ώρα χτενίσματος...στον λαιμό, στο στήθος και στην ουρά...
Δεν ξαναδοκιμάζω Vectra 3D...

Το περίεργο είναι ότι τις τελευταίες μέρες τον ψέκαζα και με αυτό το σπιτικό σκεύασμα που αναφέρθηκε παραπάνω...
Οπότε είτε αυτό το σκεύασμα αποδυνάμωσε την αμπούλα είτε αμπούλα και σκεύασμα είναι από κοινού για το τρίτο το μακρύτερο.

Frontline Combo κάθε τρεις βδομάδες από εδώ και πέρα και βλέπουμε...
 


andreas.adele

New Member
17 Ιουνίου 2014
1
0
29
Καλησπερα,επειδη διαβαζω αλλα δεν βγαζω ακρη με ολα αυτα,τελικα ειναι καλυτρο το seresto απο το scalibor?