Πως προφυλασσετε τον σκυλο σας απο τον καυσωνα?


kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Κούρεμα με την.... ψιλή!
Ειδικά στον Κόφι αν περάσουν 15-20 μέρες από το τελευταίο τουκούρεμα βλέπω διαφορά στην αναπνοή του μέσα στη μέρα. Είναι πιο λαχανιασμένη και εκεί καταλαβαίνω ότι πρέπει να τον ξανακουρέψω.
Το ίδιο κάνουμε και στους Goody, Φαίδρα, Brandy, παρόλο που τα δύο τελευταία είναι κοντότριχα σκυλιά.

Όλοι τους πίνουν πολύ νερό (μα ΠΟΛΥ νερό) και τέλος μπορεί να βοηθήσω την κατάσταση με κανά.... γιαουρτάκι (γεύμα). Νομίζω είναι δροσιστικό και τους αρέσει.
 


Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
39
Πεντελη,Αθηνα
ο Ηλιας με καλυψε πληρως.

ο σκυλος ξερει καλυτερα απο τον ανθρωπο να προστατευεται στο κρυο και στην ζεστη.(αρκει βεβαια να εχει επιλογες...μερη να καλυφθει,να προστατευθει κλπ)
 


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
743
Το κούρεμα δε νομίζω να βοηθά ιδιαίτερα μια που το δέρμα του σκύλου δεν διαθέτει αδένες που θα το βοηθήσουν να "αναπνεύσει" στα σημεία αυτά (παρά μόνο σε μύτη και πατούσες).

Μάλιστα μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα αφού αφήνει το δέρμα αφύλαχτο και ευάλωτο στην ακτινοβολία.

Έτσι από μια απλή θερμοπληξία, μέχρι και ένας καρκίνος του δέρματος μπορούν να έρθουν πιο γρήγορα.

Καλύτερα να κρατάμε το τρίχωμα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να παρέχουμε στο σκύλο επιλογές δροσιάς, σκιάς, κλπ.
 


kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Πράγματι ο σκύλος δεν έχει ιδρωτοποιούς αδένες, όμως στην πράξη είναι διαφορετικό να κυκλοφορείς με ένα κιλό επιπλέον γούνας επανω σου, ακόμη και αν τα μόνα μέρη από τα οποία μπορείς να ιδρώσεις είναι ... η μύτη σου!
Το βλέπω στο σκύλο μου.

και ναι, μπορούν να πάθουν ηλιακά εγκάυματα στο δέρμα, αλλά είμαι πολύ προσεκτική. Ακόμη και στο αραιωμένο (από το φυσικό) του τρίχωμα στο ρύγχος, του βάζω αντιηλιακή όταν είμαστε μεσημέρι σε παραλία.
Γενικώς όμως κανένα από τα σκυλιά μου δεν είναι εκτεθιμένα στον ήλιο. Ακόμη και αυτά που είναι έξω, έχουν ίσκιο και δροσερά μεγάλα δωμάτια στα οποία μπορούν να μπουν αυτοβούλως.
 


ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
εμείς που δεν έχουμε κλιματιστικό και ο σκύλος έχει μια τρίχα 2 μέτρα είμαστε λίγο ταλαιπωρία :(

Το πρωί στην αυλή του έχω φτάξει μια πολύ καλόγουστη τέντα δίπλα από το σπιτάκι του η οποία του προσφέρει μέν πολλη σκιά και είναι άνετη αλλά η ζέστη παραμένει. Το απόγευμα και το βράδυ τον έχω μαζί μου στο σαλόνι ανάμεσα από 2 παράθυρα για να κάνει λίγο ρεύμα αλλά και εκεί το λαχάνιασμα πάει σύννεφο. Βόλτα πάμε πια αφού πέσει ο ήλιος.

τι άλλο να κάνω δεν ξέρω... Η πλάκα είναι ότι οσοι τον βλέπουν με την τριχάρα μου τη λένε που δεν τον κουρεύω και εγώ κάθομαι και τους εξηγώ όσα είχε γράψει ο GAIA LYGAIA για το διπλό τρίχωμα, αλλά δεν έχω πείσει κανέναν και όλοι θεωρούν ότι τον βασανίζω. Ελπίζω να μην κάνω λάθος... :rolleyes:
 


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Η πλάκα είναι ότι οσοι τον βλέπουν με την τριχάρα μου τη λένε που δεν τον κουρεύω και εγώ κάθομαι και τους εξηγώ όσα είχε γράψει ο GAIA LYGAIA για το διπλό τρίχωμα, αλλά δεν έχω πείσει κανέναν και όλοι θεωρούν ότι τον βασανίζω. Ελπίζω να μην κάνω λάθος... :rolleyes:
Είναι σαφές ότι δεν κάνεις λάθος. Σε όσους σου "τη λένε" μπορείς να εξηγήσεις χαμογελαστά ότι το θέμα το έχουν ανάγει σε επιστήμη οι βεδουίνοι στη Σαχάρα, με +60 το πρωί και -30 το βράδυ. Εχουν επιλέξει, εδώ και αιώνες, αυτές τις πολύ βαριές κελεμπίες (εντάξει, θα ομολογήσω, λευκές:D) που τους προστατεύουν απόλυτα.

Υ.Γ. Το κακό με το μαύρο χρώμα είναι ότι απορροφά τη θερμότητα, ενώ το λευκό την αντανακλά, αλλά αυτό είναι δευτερεύον, μπροστά στη μόνωση του διπλού τριχώματος.
 
Last edited:


Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Αυτες τις μερες με τον καυσωνα ομολογω πως εχω αρκετο αγχος για τα σκυλια μου αλλα δεν μπορω να κανω και πολλα πραγματα. Τις ωρες που ειμαι στην δουλεια τα αφηνω στον κηπο που ευτυχως εχει και δροσερα μερη με πευκα τους αφηνω και δυο τεραστια τασια με νερο και ελπιζω οταν θα γυρισω να τα βρω καλα και οχι με θερμοπληξια. Την λυση της πισινας δεν μπορω να την εφαρμοσω μια που και τα δυο σιχαινονται το νερο και δεν προκειται να μπουνε για να δροσιστουνε. Οποτε ελπιζω στο ενστικτο τους! Παντως βλεπω διαφορα αναμεσα τους, ο Φωντας που ειναι ξανθωπος δεν λαχανιαζει πολυ σε αντιθεση με τη Σοκο που ειναι κοκκινοκαφετουλα και ειναι ολη την ωρα με μια γλωσσαρα εξω.
 


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
"Εμείς" τη βγάζουμε με καμία βρεγμένη πετσέτα στην κοιλιά και στο κεφάλι και γύρω από τη μουσούδα, με πολλή ξάπλα, με μόνο τη μισή τροφή ημερησίως (δεν τρώει τη βραδυνή), πολύ (φρέσκο συνεχώς) νερό και, βέβαια, στο καλύτερο σημείο απέναντι στον ανεμιστήρα και στο κλιματιστικό.
Επίσης, της αρέσει πολύ μία βεντάλια που ανακάλυψε χτες βράδυ η γυναίκα μου και πήγαινε να στριμωχτεί δίπλα της για να απολαύσει και αυτή.
 


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Ξαπλωνει σε 2 πλακακια και σηκωνεται ανα 30λεπτο και αλλαζει στα 2 διπλανα πλακακια που ειναι πιο δροσερα!

Ξεκιναει απο το σαλονι και καταληγει στο μπανιο δυο-δυο πλακακια!Σηκωνεται-καθεται,σηκωνεται-καθεται!
Του βρεχω πετσετες και τον βαζω να ξαπλωσει πανω τους!Του βαζω και μια πανω του και ξαπλαρει!

Ξαπλα, λαχανιασμα και νερο ειναι ολη μερα!Και ετσι λιγο παχνιδι να ξεμουδιασει το βραδυ κατα τις 11-12 που δροσιζει!
 
  • Like
Reactions: StellitsaD


zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
Ξαπλωνει σε 2 πλακακια και σηκωνεται ανα 30λεπτο και αλλαζει στα 2 διπλανα πλακακια που ειναι πιο δροσερα!

Ξεκιναει απο το σαλονι και καταληγει στο μπανιο δυο-δυο πλακακια!Σηκωνεται-καθεται,σηκωνεται-καθεται!
Του βρεχω πετσετες και τον βαζω να ξαπλωσει πανω τους!Του βαζω και μια πανω του και ξαπλαρει!

Ξαπλα, λαχανιασμα και νερο ειναι ολη μερα!Και ετσι λιγο παχνιδι να ξεμουδιασει το βραδυ κατα τις 11-12 που δροσιζει!
μια απο τα ιδια!!!!!
 


Black

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
575
3
Serres
και ξεκινησε η ζεστηηηηη 30 βαθμους σημερα τελη απριλιου και λεω την βαψαμε αν κανει απο τωρα 30... με τον καρκινο του δερματος ξερει κανεις τι παιζει; ενως φιλου το groenendael επαθε και του επεσε το τριχωμα
 


kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
Παλιό το θέμα αλλά θέλω να ρωτήσω...Αρχικά να πω ότι είμαι κατά του κουρέματος αλλά η κτηνίατρος μου είπε να την κουρέψω λίγο ..Τεσπα το απέφευγα ώσπου σήμερα έκλεισα ραντεβού κοντά στο σπίτι μου σ'ένα κτηνιατρείο που έχει και άτομο για κούρεμα.

Πάω και μου λέει ότι δεν θα μπορεί να με πάρει μέσα που θα κουρεύει το σκυλί .Πήγαινε για ένα καφέ λέει ή περίμενε και θα την πάρω να την κουρέψω.Της είπα ότι θέλω να είμαι μαζί 1ον γιατί το σκυλί μπορεί να φρικάρει αν δεν είμαι εγώ και να κλαίει ,δεύτερον ήθελα να επιβλέπω..

Επέμενε εκείνη ,επέμενα κι εγώ,ώσπου πήρα το σκυλί κι έφυγα.Έχω διαβάσει τόσα εδώ μέσα για ναρκώσεις ,για φωνές και για μέλη που πήραν τα σκυλιά τους και γουλί και τρομαγμένα και δεν το σκέφτηκα ,την πήρα...Ποια είναι η γνώμη σας για το όλο σκηνικό?
 


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Πολυ καλα εκανες!

Και εγω Groomer ειμαι. Εγω δεν εχω να κρυψω τιποτα- οι ιδιοκτητες σε μενα ειναι μαζι, βλεπουν τα σκυλια τους, βλεπουν τι κανω εγω. Οτι ειναι να κανω στα σκυλια μονη μου- τα κανω και μπροστα τους.
ΑΛΛΑ θελω να κανουν οτι τους λεεω εγω. Να κανουν λιγο τους αδιαφορους, να μην μιλανε στα σκυλια, να μην τα χαιδευουν κλπ.
Εαν δεν μπρουν- πρεπει να κατσουν εξω- να βλεπουν τον σκυλο τους- αλλα να μην τους βλεπει αυτος. Αλλα αυτο συμβαινει σε πολυ λιγες περιπτοσεις.

Αλλα οπως δεν θα αφηνα εγω τα σκυλια μου ετσι απλα στα χερια ενος ξενου- ετσι καταλαβαινω και τους αλλους.
 




StellitsaD

Well-Known Member
11 Απριλίου 2014
242
188
Thessaloniki
Το πινσεράκι που έχουν οι γονείς μου ποτέ δε συμπάθησε το αιρ κοντισιον. Νομίζω ότι την ενοχλούσε πολύ ακόμα και στο καύσωνα, άλλαζε δωμάτιο όταν το ανάβαμε!!!
Ο Μπόμπι, τώρα, έχει τεράστιο πρόβλημα και χωρίς να έχει μακρύ τρίχωμα, την ημέρα δεν αντέχει να περπατήσει πάνω από 200 μέτρα παρόλο που όταν τον βγάζω τον βρέχω με το λάστιχο. Όταν είναι στο σπίτι κάνει αυτό που έγραψε και ο st3li0s, αλλάζει πλακάκια κάθε λίγο και λιγάκι (άντε να κοιμηθείς τη νύχτα από το θόρυβο που σωριάζεται ο χοντρός). Όταν είναι στο στάβλο βουτάει τα πόδια του στο μπολ με το νερό, το γυρνάει ανάποδα και πάει και ξαπλώνει πάνω... :mad:
 


vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
52
σκάβουν και αράζουν κάτω από θάμνους
όταν και άμα θέλουν μπαίνουν στο σπίτι
όταν ανοίξει το νερό έρχονται να δροσιστούν
πίνουν παγωμένο νερό
 


ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
αφθονο νερο,,,,,,, σκιερα μερη με τσιμεντα και πλακακια ,,,,,,, ξηρα τροφη το βραδυ,,,,,, και πολυ νωρις το πρωι κανα σαλαμακι doca,, και μπισκοτο γιγας bosch,,,,,,
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
η δικιά μου ζει για τη στιγμή που θα παίξει απόψυξη ή θα της δώσω παγάκι όταν φτιάχνω τον
καφε μου!
 
  • Like
Reactions: d-friend


vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Αυτό που έχω παρατηρήσει εγώ είναι ότι όταν βάζω νερό απο το ψυγείο ο μεγάλος πίνει λιγότερο αλλά δε λαχανιάζει τόσο, όταν βάζω απο τη βρύση μπορεί να κατεβάσει όλο το μπωλ και ακόμα να λαχανιάζει, στη μικρή δε βλέπω διαφορά αλλά της βάζω κι εκείνης απο το ψυγείο για να δροσίζεται και ανα τακτά χρονικά διαστήματα ανανεώνω
 
  • Like
Reactions: vagelis_ras


ΑΡΓΥΡΩ ΣΤ.

Well-Known Member
20 Απριλίου 2014
194
221
Πειραιάς - Χίος
Η Ίρις μας τρελαίνετε να γλείφει το παγωμένο κουτάκι της μπύρας / αναψυκτικού ή τα παγωμένα ποτήρια... Της πλένω την μουσουδίτσα και τις πατουσίτσες της 3/4 φορές και όπως είναι βρεγμένα τα χέρια μου βρέχω και την κοιλίτσα της. Και στην βόλτα μας έχω πάντα μαζί μου το νερό και το μπολάκι της. Είναι το πρώτο μας καλοκαίρι φέτος και ελπίζω να τα πάμε καλά.... ;)
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.598
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3