Σε ποιά ηλικία σταματάει η ανάπτυξη ενός σκυλιού;


nina75

Member
22 Ιουνίου 2011
7
0
Καλησπέρα σας!!!!
Έψαξα τα θέματα αλλά δεν βρήκα κάτι να μου λύσει την ακόλουθη απορία:
Έχω ένα ελληνικό ποιμενικό 4 1/2 μηνών! Τώρα είμαστε στην αλλαγή δοντιών, και έχω μια ανησυχία γιατί λόγω ζέστης είναι εδώ και δύο μέρες που τρώει πολύ λίγο. Φοβάμαι, δεν το γνωρίζω, αλλά μήπως τώρα που αλλάζει δόντια, αναπτύσσεται και πρέπει να τρώει πολύ?
Αυτό είναι ένα ερώτημα, αλλά αυτό που δεν γνωρίζω καθόλου είναι μέχρι πότε αναπτύσσονται οι σκύλοι; Σίγουρα παίζει ρόλο η ράτσα, είχα ένα βέλγικο λυκόσκυλο και μέχρι 1 1/2 χρονών αναπτυσσόταν. Αλλά για ελληνικά ποιμενικά δεν γνωρίζω.
Απλά σημειώνω ότι μόλις τελείωσε τα εμβολιάκια του και ζυγίζει 19 κιλά!!!
 


agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Καλησπέρα nina75...
Έχω κι εγώ ελληνικό ποιμενικό 2 ετών...(και ένα γκόλντεν 3)
Σίγουρα επειδή είναι κουτάβι ακόμα πρέπει να τρώει...Όμως ο παράγοντας ζέστη είναι πολύ σημαντικός.
Και στα δικά μου έχει μειωθεί η όρεξή τους...Βασικά στον ποιμενικό περισσότερο.
Όταν τον πρωτοπήρα ήταν καλοκαίρι...Τέτοια εποχή περίπου...Αλλά έτρωγε κανονικά...και με όρεξη μπορώ να πω...
Δοκίμασε να αναμίξεις την τροφή του με κάτι άλλο, λίγο γιαουρτάκι ας πούμε, μια κουταλιά περίπου, να κάνεις το γεύμα του πιο δελεαστικό (αφού όμως συμβουλευτείς τον κτηνίατρο σου/του - δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο ισχύει ΚΑΙ για τα κουτάβια).
Αλλά μήπως του βάζεις περισσότερο απ'το κανονικό? Και τι τροφή τον ταϊζεις?

Όσον αφορά στην ανάπτυξη...και πότε αυτή σταματά?
Προσωπικά, διαπίστωσα ότι και μέχρι πριν από λίγο καιρό ο Άρης...μεγάλωνε...Εντάξει μπόι και βάρος έχουν σταθεροποιηθεί πλέον, εδώ και κάποιους μήνες....Οπότε, όπως καταλαβαίνεις...έχεις μέλλον...
Τα σκυλιά αυτά συνήθως ξεπερνούν τα 40 κιλά σε βάρος και τα 70 εκατοστά σε μπόι (τα αρσενικά)

Αλλά, στο τονίζω και πάλι, ο παράγοντας ζέστη είναι πολύ σημαντικός και ανασταλτικός όσον αφορά στην όρεξη και στη διάθεση τους εν γένει...
Το καλοκαίρι τα περισσότερα σκυλιά γίνονται πιο υποτονικά, κυρίως την ημέρα...Γιατί μόλις δροσίσει/βραδιάσει??? Χμμ...τα δικά μου τουλάχιστον...κάνουν πάρτι...

Αλήθεια, την κοπροφαγία την σταμάτησε? (το είχες αναφέρει στο αντίστοιχο θέμα)
Τι κατάφερες μέχρι τώρα?
 


nina75

Member
22 Ιουνίου 2011
7
0
Έχεις δίκιο για το γιαουρτάκι, θα το δοκιμάσω. Νομίζω οτι τον πειράζει η ζέστη γιατί το βράδυ το αδειάζει κατευθείαν το φαγητό του. Κανονικά τρώει τρία γεύματα, και τις δύο τελευταίες μέρες δεν μπορεί να φάει το μεσημέρι ειδικά. Απλά έχω και μια υποψία οτι μπορεί και να βαρέθηκε την τροφή. Θα κάνω και ένα τέστ να του δώσω άλλη μάρκα το μεσημέρι να δώ τι θα κάνει. Του δίνω proplan για puppy και στην κατηγορία του, αλλά σκέφτομαι να την αλλάξω σε acana γιατί βλέπω πολύ καλές κριτικές. Εσύ τι τροφή ταίζεις τα πανέμορφα σκυλιά σου;
Έχω προετοιμαστεί οτι θα γίνει μεγάλος και τρανός χααχαχ απλά ξέρεις ψάχνω διάφορα γιατί από ελληνικό ποιμενικό δεν γνώριζα πολλά πράγματα και έχει πέσει μελέτη!!!!!!!!
Όσο για την κοπροφαγία, ΕΥΤΥΧΩΣ, γιατί όχι να το παινευτώ αλλά είναι πανέξυπνος, τελικά με αντέγραφε ο κύριος και "καθάριζε' και εκείνος χαχαχαχ. Μόλις έκανε κακάκια, τον άφηνα λίγο και δεν καθάριζα αμέσως για να του δείξω ότι δεν είμαι μανιακή με το καθάρισμα χαχαχα και σταμάτησε από μόνος του. Αλλά βέβαια ο κύριος είναι τόσο καθαρός που όταν πηγαίνουμε βόλτα, δεν λερώνει πουθενά έξω ούτε κατουράει!!! μυρίζει αλλά τίποτα!!! κάνω υπομονή και πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα αλλάξει συμπεριφορά στη βόλτα!!!!!
Σε ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σου!!!
 


agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Δυστυχώς δε θυμάμαι τι έδινα όταν ήταν κουτάβια (ούτε ο ένας ούτε η άλλη...ουπς!).
Καλό είναι να μην κάνεις πειράματα, ειδικά αυτή την περίοδο που είναι μικρός. Εάν θεωρείς ότι η συγκεκριμένη τροφή του "κάθεται" καλά, μην την αλλάξεις.
Το μεσημεριανό είναι λογικό να μην μπορεί να το φάει, δεδομένης της ζέστης....(τα'παμε αυτά...)

Προσωπικά θεωρώ τα ελληνικά ποιμενικά από τα καλύτερα σκυλιά....(συγνώμη από τους υπόλοιπους....αλλά οι ...αδυναμίες δεν κρύβονται...)...και σκέψου ότι μεγαλώνω και ένα γκόλντεν ριτρίβερ...

Και...θα συνηθίσει να κάνει τις ανάγκες τους και στη βόλτα...σιγά σιγά...υπομονή και όλα καλά θα πάνε.
Επίσης, προσπάθησε από τώρα να του μάθεις διάφορα πράγματα, εάν δεν έχεις τη δυνατότητα κάποια στιγμή να συμβουλευτείς εκπαιδευτή.
Γενικά θεωρούνται από τα "δύσκολα" σκυλιά...αλλά με υπομονή και επιμονή θα δεις θεαματικά αποτελέσματα...

Καλή συνέχεια και καλή ζωή σας εύχομαι...
Και ....να τον χαίρεσαι και να σε χαίρεται κι αυτός...
 


sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Να τον χαίρεσαι τον τσοπανάκο σου.
Μην ανησυχείς για το μεσημεριανό φαγητό.
Και ο δικός μου την ίδια περίοδο το προηγούμενο καλοκαίρι στην ίδια ηλικία με τον δικό σου έκοψε λόγο ζέστης το μεσημεριανό αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να φτάσει τα 71 cm ύψος.
Από τότε τρώει 2 γεύματα την ημέρα και όχι πάντα. Φέτος πάλι λόγο ζέστης έχει κόψει μόνος του και το πρωινό και τρώει μόνο το βράδυ.
 


nina75

Member
22 Ιουνίου 2011
7
0
Σας ευχαριστώ πολύ!!!! πάντως είναι αξιολάτρευτα σκυλιά και πανέξυπνα!!!! απλά με φόβισε αυτή η αλλαγή στο φαγητό, γιατί μέχρι τώρα με το που του έβαζα φαγητό το έτρωγε σε δευτερόλεπτα!!!! και τις τρείς φορές την ημέρα. Πάντως όντως μου είχε πει και ο κτηνίατρος οτι αυτά τα σκυλιά ταλαιπωρούνται πολύ από την ζέστη.
Πάντως χαίρομαι πολύ που βρήκα το dogforum γιατί είμαι σχετικά καινούργια, και μπορούμε και ανταλλάζουμε απόψεις για τα τετράποδα φιλαράκια μας!
Οπότε στην ανάπτυξη έχω μέλλον χαχαχα, σας ευχαριστώ και πάλι και εσείς να χαίρεστε τα φιλαράκια σας!